Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskefad-med-torsk-og-porrer/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Fisk & Skaldyr, Forår, Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Fiskefad med torsk og porrer

Lækkert fiskefad med torsk og porre – en skøn ret med masser af grøntsager, cremet sauce og sprød crunch på torsken, som smager virkelig lækkert.

Det er en dejlig menu, som kan serveres året rundt, men jeg synes den er særligt skøn om sommeren, når der er nye kartofler. Resten af året vælger jeg gerne de små babykartofler, som også er lidt faste i det. Man kan også undlade kartoflerne for en knap så mættende ret, og så blot servere retten som den er, evt med brød eller lidt rucola til.

Prøv også: opskrift på taco med torsk og mango >>

Fiskefad med torsk og porrer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 3 porre, skåret i tynde skiver
  • 0,50 spidskål, fintstrimlet
  • 200 g squash, groftrevet
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
  • 1 spsk smør, til fadet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Torsk med sprød crunch
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 75 g rasp
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 600 g torskefilet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 40 g smør
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
  • 700 g babykartofler, kogt møre
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom porrer, spidskål og squash i et smurt ovnfast fad og vend det sammen med piskefløde, grøntsagsbouillon, citronskal, salt og peber.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter.

Torsk med sprød crunch
Kom bredbladet persille, rasp, citronskal, salt og peber i en minihakker og kør til persillen er helt fintdelt.

Skær torsken i pæne portioner og sæt torsken på de bagte grøntsager i det ovnfaste fad og fordel den sprøde crunch over torskestykkerne. Kom en klat smør på hvert stykke fisk.

Bag i yderligere 15 minutter eller til torsken er perfekt bagt.

Server med små friskkogte kartofler og bredbladet persille.