Fiskefad med torsk og porrer


Lækkert fiskefad med torsk og porre – en skøn ret med masser af grøntsager, cremet sauce og sprød crunch på torsken, som smager virkelig lækkert.
Det er en dejlig menu, som kan serveres året rundt, men jeg synes den er særligt skøn om sommeren, når der er nye kartofler. Resten af året vælger jeg gerne de små babykartofler, som også er lidt faste i det. Man kan også undlade kartoflerne for en knap så mættende ret, og så blot servere retten som den er, evt med brød eller lidt rucola til.
Prøv også: opskrift på taco med torsk og mango >>
Fiskefad med torsk og porrer
- 3 porre, skåret i tynde skiver
- 0,50 spidskål, fintstrimlet
- 200 g squash, groftrevet
- 1 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 1 spsk smør, til fadet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Torsk med sprød crunch
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 75 g rasp
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 600 g torskefilet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 40 g smør
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket til drys
- 700 g babykartofler, kogt møre
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom porrer, spidskål og squash i et smurt ovnfast fad og vend det sammen med piskefløde, grøntsagsbouillon, citronskal, salt og peber.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Torsk med sprød crunch
Kom bredbladet persille, rasp, citronskal, salt og peber i en minihakker og kør til persillen er helt fintdelt.
Skær torsken i pæne portioner og sæt torsken på de bagte grøntsager i det ovnfaste fad og fordel den sprøde crunch over torskestykkerne. Kom en klat smør på hvert stykke fisk.
Bag i yderligere 15 minutter eller til torsken er perfekt bagt.
Server med små friskkogte kartofler og bredbladet persille.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Så lækker en ret med fisk, der samtidig ser meget indbydende ud. Havkat synes jeg er så god. Den er fuld af smag og fast i kødet, den kunne jeg finde på at vælge.
Jeg kan også rigtig godt lide havkat og den vil også være super lækker til denne ret. Uhmm ♡
Fantastisk opskrift. Virkelig lækkert og sommer frisk. Brugte lidt ekstra citron . Hele familien var meget begejstret.Er kommet på vores favorit liste ..
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg skal prøve den i aften, og glæde mig. Der var lige tilbud på spætter, så det blev dem 😀 Vil du anbefale f.eks. 15 min grøntsager alene og så kun måske max 10 minutter med spætterne?
Ja, det lyder rimeligt. Jeg ville rulle rødspætterne, hvis det er filet og så kan det være de skal have lidt længere tid, men det kan du lige tjekke undervejs.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan virkelig anbefales, nem at lave, ingen stress – jeg brugte torsk og den blev rigtig fin, er klart på vores favoritliste.
Jeg bruger gerne lidt revet parmesan i blandingen ovenpå fisken. Det smager skønt!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen, tip og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine