Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffelblinis/ Aftensmad Buffet, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Påskefrokost

Kartoffelblinis med røget laksemousse

Små lækre kartoffelblinis er nemme at tilberede og passer til alt fra forårets stenbiderrogn til laks og andre dejlige toppings.

Forrige weekend lavede jeg dem med røget laksemousse til en lille forret – som faldt i rigtig god jord hos hele familien og det blev straks besluttet at de skulle på menuen igen i påskeferien.

Da det er sæson, så kommer jeg gerne lidt frisk stenbiderrogn ovenpå laksemousse – men det kan fint undlades.

Prøv også: opskrift på stenbiderrogn med blinis >>

PT25MPT25M4

Kartoffelblinis med røget laksemousse

Tid i alt25 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Kartoffelblinis
  • 350 g kartoffel, kogt møre, og kolde
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 spsk cremefraiche 38%
  • 1 knivspids bagepulver
  • 2 æg, delt i hvide og blomme
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Røget laksemousse
  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk mayonnaise
  • 0,50 dl cremefraiche 38%
  • 0,50 dl purløg, fintklippet
  • 1 øko citron, saft + lidt revet skal
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 spsk stenbiderrogn, hvis sæson
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kartoffelblinis
Rør mel og bagepulver sammen.

Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i 12 små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.

Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.

Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.