Kartoffelblinis med røget laksemousse


Disse lækre kartoffelblinis med røget laksemousse er nemme at tilberede og kan også serveres med andre dejlige toppings.
Denne variant med en lækker laksemousse er et hit på påskebordet, men også til julefrokosten og ja, på alle andre tidspunkter over året. Til tapas, buffet, nytår og natmad.
De lækre saftige kartoffelblinis er nemme at lave og smager bare virkelig godt! De moste kartofler giver en skøn og nærmest lidt cremet konsistens. Perfekt som en god bund til lækre topping og lidt anderledes en klassiske blinis.
Prøv også: opskrift på stenbiderrogn med blinis >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelblinis med røget laksemousse
- Kartoffelblinis
- 350 g kartofler, kogt møre, og kolde
- 150 g cremefraiche 38%
- 2 æg, delt i hvide og blomme
- 40 g hvedemel
- 1 knivspids bagepulver
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til stegning
- Røget laksemousse
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk mayonnaise
- 0,50 dl cremefraiche 38%
- 0,50 dl purløg, fintklippet
- 1 øko citron, saft + lidt revet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk stenbiderrogn, eller ørredrogn
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kartoffelblinis
Mos de kogte kolde katofler og rør dem sammen med cremefraiche og æggeblommer.
Rør mel og bagepulver sammen med salt og peber og rør det i kartoffeldejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i 12 små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.
Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.
Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa, Tak for gode opskrifter. Jeg har dine kogebøger men har svært ved at huske, i hvilken kogebog de forskellige opskrifter er. Hvis jeg finder opskriften på nettet, synes jeg heller ikke den pågældende kogebog er nævnt ud for opskriften. Hvad gør en klog😊?
Hej Mette
mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine kogebøger også.
Ved alle de opskrifter her på Valdemarsro som jeg har udgivet i mine kogebøger har jeg anført i indlægget – lige mellem Tip til opskriften og det sidste billede af opskriften et felt hvor der står hvilken bog opskriften kan findes i + sidetal. – se fx denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/bagekartofler-cremet-topping-aebleslaw/ på hvordan det ser ud. Ved alle de opskrifter der ikke står noget, skyldes det at opskriften (endnu) ikke er med i en af mine kogebøger.
Kh Ann-Christine
Hej
Hvis jeg skal lave opskriften som glutenfri, hvilken type mel kan jeg så bruge?
Mvh Gitte
Hej Gitte
Måske finax, rismel eller boghvedemel. Jeg tror også kikærtemel vil kunne fungere.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil lave dem til en buffet, vi er 8 piger der hver har en ret med. Hvor mange personer skal jeg beregne til.
Tak for de bedste opskrifter, er altid dem jeg søger på først.
Mvh Henriette
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter :)
Jeg ville nok gange opskriften op og lave til 6 personer, lidt afhængig af hvad de andre har med – skulle der blive nogle til overs, så kan de fint spises dagen efter eller fryses.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine