Kartoffelblinis med røget laksemousse
Disse lækre kartoffelblinis med røget laksemousse er nemme at tilberede og kan også serveres med andre dejlige toppings.
Denne variant med en lækker laksemousse er et hit på påskebordet, men også til julefrokosten og ja, på alle andre tidspunkter over året. Til tapas, buffet, nytår og natmad.
De lækre saftige kartoffelblinis er nemme at lave og smager bare virkelig godt! De moste kartofler giver en skøn og nærmest lidt cremet konsistens. Perfekt som en god bund til lækre topping og lidt anderledes en klassiske blinis.
Prøv også: opskrift på stenbiderrogn med blinis >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelblinis med røget laksemousse
- Kartoffelblinis
- 350 g kartofler, kogt møre, og kolde
- 150 g cremefraiche 38%
- 2 æg, delt i hvide og blomme
- 40 g hvedemel
- 1 knivspids bagepulver
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til stegning
- Røget laksemousse
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk mayonnaise
- 0,50 dl cremefraiche 38%
- 0,50 dl purløg, fintklippet
- 1 øko citron, saft + lidt revet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk stenbiderrogn, hvis sæson
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoffelblinis
Mos de kogte kolde katofler og rør dem sammen med cremefraiche og æggeblommer.
Rør mel og bagepulver sammen med salt og peber og rør det i kartoffeldejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i 12 små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.
Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.
Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.
Hej
Jeg vil lave dem til en buffet, vi er 8 piger der hver har en ret med. Hvor mange personer skal jeg beregne til.
Tak for de bedste opskrifter, er altid dem jeg søger på først.
Mvh Henriette
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter :)
Jeg ville nok gange opskriften op og lave til 6 personer, lidt afhængig af hvad de andre har med – skulle der blive nogle til overs, så kan de fint spises dagen efter eller fryses.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvor mange kalc er i hele opskriften ?
Der er energiberegning på alle opskrifter, når man er logget på med Valdemarsro Premium: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/ både på websitet her og i appen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Fantastisk opskrift – jeg har anbefalet dine opskrifter til andre madinteresserede ;-)
Tusind tak, hvor er du sød!
Kh Ann-Christine
De ser virkelig lækre ud. Jeg har nogle lakse fileter i fryseren, så de er ikke røget. Kan de bruges i stedet for.
Ja, det tænker jeg måske med lidt små justeringer – hvis det er af sushikvalitet, så ville jeg lave det som en laksetatar på blinis.
Kan man lave lakse moussen i forvejen også? ?
Ja, den kan fint holde sig i 2-3 dage på køl
Kh AC
Jeg savner lidt om det er meningen at de skal være lune/ kolde/ varme ved servering?
Jeg overvejer at lave dem til en forret og helt noget der kan laves i forvejen
Den kan det hele, jeg ville dog ikke servere køleskabskold, men lige tage dem ud en halv times tid før anretning og servering.
God fornøjelse
Kh AC
Hej. Kan man bruge dine blinis som tilbehør til grillet oksefilet?
Ja, det kan du sagtens :)
Hej ann-christine
Det er virklig nogle lækkere opskrifter du ligger op .den skønne påskelagkage skal jeg prøve at lave.er den også i din bog
De kærligste påskehilsner
Fra heidi en stor fan af dine opskrifter??
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Nej bogen er kun med aftensmadsopskrifter, men jeg vil mægtig gerne lave en skøn kagebog på et tidspunkt også :)
Kh AC
Hvor længe mener du de skal varmes i ovnen, hvis de laves dagen i forvejen og på hvor mange grader?
Hej Jane,
jeg ville varme dem på 180 grader varmluft i 5-6 minutter
Kh AC
Jeg har lige brug denne opskrift til nytårsforretten og den gik rent ind hos gæsterne, super nem og lækker. Den skal helt bestemt laves igen og igen.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Godt nytår
Kh AC
Hvad er forskellen på dine blinis med boghvedemel og så disse kartoffelblinis?
Blive disse ikke meget mere mættende?
Hilsen Vibe (de ser lækre ud):)
Både smagen og konsistensen er forskellig – og begge er super lækre.
Men jeg synes også kartoffelblinis er lidt mere mættende.
Kh AC
De er virkelig lækre. Også som mellemmåltid til baby. Min søn på 8mrd er i hvert fald vild med dem.
Hvor dejligt, det er skønt at høre ♡
Tror du man kan erstatte melet med noget andet?
Elsker denne opskrift men får besøg af en af glutenallergiker.
Du kan erstatte det med boghvedemel, det vil også være lækkert :)
Kh AC
Hej Ann-Christine. Vi har to små, der ikke er helt så glade for laks (endnu), så jeg vil gerne lave en alternativt topping, så der er to at vælge imellem. Har du nogle forslag til ekstra “topping” til kartoffelblinis?
Hej Rikke,
Tunmousse måske? Eller most avocado, flødeost og agurk.
Kh AC
Det kan du sagtens :)
Ved du om de kan fryses ned ?
Det kan de sagtens :)
Hej igen – og undskyld mit spørgsmål, kan se længere nede at du har svaret på spørgsmålet :-)
Helt ok – godt du fandt svaret og rigtig god fornøjelse med opskriften :)
Kh AC
Hey – er mega vild med dine opskrifter, 1000 tak :-)
Dine kartoffelblinis – kan man lave dem dagen før de skal bruges? Vi skal bruge dem til frokost – så jeg tænkte at lave dem dagen før og opbevare dem i en bøtte i køleskabet!?
Hilsen Lene
Tak for fantastisk mad-blog :-)
Kan man mon lave kartoffel-blinis dagen før, stille dem på køl og så lune dem?
Kh. Lone
Ja, det kan du sagtens :)
God fornøjelse
Kh AC
Gleder meg!
Hadde laks fra aftensmat i går, og laget moussen av bakt laks, det smaker riktig deilig! Og tenkte bliniene som forrett til tomatsuppe!
Tusen takk for en fantastisk blogg, synes du er mega god ?
Skønt at høre – og tusind tak for din søde hilsen! Det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Uhm, det ser lækkert og forårsagtigt ud
Kh Lis
Mange tak – det er også vildt lækkert at foråret nu er i gang ♡
Kh AC
Det emmer bare af forår; så lækre fotos!
– A
Tusind tak – glæder mig meget til rigtigt forår (og det er lidt snerten af det i dag, SÅ dejligt!) ♡
Lader du dem blive kolde før anretning?
Ikke nødvendigvis :)