Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffelblinis/ Aftensmad Afternoon tea, Appetizer, Buffet, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Julefrokost, Natmad, Nytår, Påskefrokost, Tapas

Kartoffelblinis med røget laksemousse

Disse lækre kartoffelblinis med røget laksemousse er nemme at tilberede og kan også serveres med andre dejlige toppings.

Denne variant med en lækker laksemousse er et hit på påskebordet, men også til julefrokosten og ja, på alle andre tidspunkter over året. Til tapas, buffet, nytår og natmad.

De lækre saftige kartoffelblinis er nemme at lave og smager bare virkelig godt! De moste kartofler giver en skøn og nærmest lidt cremet konsistens. Perfekt som en god bund til lækre topping og lidt anderledes en klassiske blinis.

Prøv også: opskrift på stenbiderrogn med blinis >>

Kartoffelblinis med røget laksemousse
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Kartoffelblinis
  • 350 g kartofler, kogt møre, og kolde
  • 150 g cremefraiche 38%
  • 2 æg, delt i hvide og blomme
  • 40 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Røget laksemousse
  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk mayonnaise
  • 0,50 dl cremefraiche 38%
  • 0,50 dl purløg, fintklippet
  • 1 øko citron, saft + lidt revet skal
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 spsk stenbiderrogn, hvis sæson
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kartoffelblinis
Mos de kogte kolde katofler og rør dem sammen med cremefraiche og æggeblommer.

Rør mel og bagepulver sammen med salt og peber og rør det i kartoffeldejen.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i 12 små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.

Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.

Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.