Kartoffelblinis med røget laksemousse


Små lækre kartoffelblinis er nemme at tilberede og passer til alt fra forårets stenbiderrogn til laks og andre dejlige toppings.
Forrige weekend lavede jeg dem med røget laksemousse til en lille forret – som faldt i rigtig god jord hos hele familien og det blev straks besluttet at de skulle på menuen igen i påskeferien.
Da det er sæson, så kommer jeg gerne lidt frisk stenbiderrogn ovenpå laksemousse – men det kan fint undlades.
Prøv også: opskrift på stenbiderrogn med blinis >>
Kartoffelblinis med røget laksemousse
- Kartoffelblinis
- 350 g kartoffel, kogt møre, og kolde
- 3 spsk hvedemel
- 4 spsk cremefraiche 38%
- 1 knivspids bagepulver
- 2 æg, delt i hvide og blomme
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til stegning
- Røget laksemousse
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk mayonnaise
- 0,50 dl cremefraiche 38%
- 0,50 dl purløg, fintklippet
- 1 øko citron, saft + lidt revet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk stenbiderrogn, hvis sæson
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kartoffelblinis
Rør mel og bagepulver sammen.
Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i 12 små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.
Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.
Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Lader du dem blive kolde før anretning?
Ikke nødvendigvis :)
Det emmer bare af forår; så lækre fotos!
– A
Tusind tak – glæder mig meget til rigtigt forår (og det er lidt snerten af det i dag, SÅ dejligt!) ♡
Makrelmousse lavet på røget laks? ;-) Det har jeg ikke prøvet før, men det lyder altsammen lækkert og skal på påskemenuen.
Tak for alle dine inspirerende opskrifter!
Det er super lækkert begge dele ;) Både med røget laks og makrel – og tak for at spotte tastefejlen♡
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Uhm, det ser lækkert og forårsagtigt ud.??
Kh Lis
Mange tak – det er også vildt lækkert at foråret nu er i gang ♡
Kh AC
Kjære Ann-Christine, kan jeg lage deigen i forveien og la den stå i kjøleskapet? Altså fra morgen til aften?
Klem Anette
Ja, det kan du sagtens gøre :)
God fornøjelse med dem
Kh AC
Gleder meg!
Hadde laks fra aftensmat i går, og laget moussen av bakt laks, det smaker riktig deilig! Og tenkte bliniene som forrett til tomatsuppe!
Tusen takk for en fantastisk blogg, synes du er mega god ?
Skønt at høre – og tusind tak for din søde hilsen! Det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Ser lækre ud – Er de fryseegnede?
Det har jeg ikke prøvet, men mon ikke det går glimrende … :)
Ser lækre ud! Tænker på om man evt kunne erstatte creme fraichen i blinis med vand (eller andet der ikke indeholder mælke produkt?) har du nogle bud?
Det må blive pr forsøg … men det er da forsøget værd at prøve det af :)
Tak for fantastisk mad-blog :-)
Kan man mon lave kartoffel-blinis dagen før, stille dem på køl og så lune dem?
Kh. Lone
Ja, det kan du sagtens :)
God fornøjelse
Kh AC
Hey – er mega vild med dine opskrifter, 1000 tak :-)
Dine kartoffelblinis – kan man lave dem dagen før de skal bruges? Vi skal bruge dem til frokost – så jeg tænkte at lave dem dagen før og opbevare dem i en bøtte i køleskabet!?
Hilsen Lene
Hej igen – og undskyld mit spørgsmål, kan se længere nede at du har svaret på spørgsmålet :-)
Helt ok – godt du fandt svaret og rigtig god fornøjelse med opskriften :)
Kh AC
Er det muligt at lave kartoffelblinis dagen før og varme dem i ovnen?
Det kan du sagtens :)
Ved du om de kan fryses ned ?
Det kan de sagtens :)
Undskyld – kan svaret står længer nede ?
Hej Ann-Christine. Vi har to små, der ikke er helt så glade for laks (endnu), så jeg vil gerne lave en alternativt topping, så der er to at vælge imellem. Har du nogle forslag til ekstra “topping” til kartoffelblinis?
Hej Rikke,
Tunmousse måske? Eller most avocado, flødeost og agurk.
Kh AC
Tror du man kan erstatte melet med noget andet?
Elsker denne opskrift men får besøg af en af glutenallergiker.
Du kan erstatte det med boghvedemel, det vil også være lækkert :)
Kh AC
De er virkelig lækre. Også som mellemmåltid til baby. Min søn på 8mrd er i hvert fald vild med dem.
Hvor dejligt, det er skønt at høre ♡
Hvad er forskellen på dine blinis med boghvedemel og så disse kartoffelblinis?
Blive disse ikke meget mere mættende?
Hilsen Vibe (de ser lækre ud):)
Både smagen og konsistensen er forskellig – og begge er super lækre.
Men jeg synes også kartoffelblinis er lidt mere mættende.
Kh AC
Jeg har lige brug denne opskrift til nytårsforretten og den gik rent ind hos gæsterne, super nem og lækker. Den skal helt bestemt laves igen og igen.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Godt nytår
Kh AC
Hvor længe mener du de skal varmes i ovnen, hvis de laves dagen i forvejen og på hvor mange grader?
Hej Jane,
jeg ville varme dem på 180 grader varmluft i 5-6 minutter
Kh AC
Hvor mange blinis er der beregnet til hver person, nu når opskriften er til 14 personer? :D
Opskriften er på 14 stk ;)
Hej ann-christine
Det er virklig nogle lækkere opskrifter du ligger op .den skønne påskelagkage skal jeg prøve at lave.er den også i din bog
De kærligste påskehilsner
Fra heidi en stor fan af dine opskrifter??
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Nej bogen er kun med aftensmadsopskrifter, men jeg vil mægtig gerne lave en skøn kagebog på et tidspunkt også :)
Kh AC
Hej. Kan man bruge dine blinis som tilbehør til grillet oksefilet?
Ja, det kan du sagtens :)
Jeg er generelt glad for dine opskrifter og anbefaler dem ofte til andre. Har også din bog “Aftensmad”. Men mine kartoffelblinis lavet lige efter opskriften var kedelige, bløde og gik istykker når de skulle vendes eller tages af panden. Jeg havde kogt kartoflerne aftenen før. Hvad mon jeg har gjort galt? Istedet måtte jeg servere moussen i små hjertesalatblade?
Hej Laura,
Hvor ærgeligt! Jeg synes selv, de er super lækre :) Det kan være æggehviderne ikke er pisket nok eller at luften er blevet slået ud af æggehviderne da det blev vendt i. Æggehviderne gør dem nemlig luftige og lækre.
Hvis du vender dem for tidligt på pande, kan de gå i stykker eller hvis du laver dem for store.
Kh Ann-Christine
Jeg savner lidt om det er meningen at de skal være lune/ kolde/ varme ved servering?
Jeg overvejer at lave dem til en forret og helt noget der kan laves i forvejen
Den kan det hele, jeg ville dog ikke servere køleskabskold, men lige tage dem ud en halv times tid før anretning og servering.
God fornøjelse
Kh AC
Kan man lave lakse moussen i forvejen også? ?
Ja, den kan fint holde sig i 2-3 dage på køl
Kh AC
De ser virkelig lækre ud. Jeg har nogle lakse fileter i fryseren, så de er ikke røget. Kan de bruges i stedet for.
Ja, det tænker jeg måske med lidt små justeringer – hvis det er af sushikvalitet, så ville jeg lave det som en laksetatar på blinis.
Fantastisk opskrift – jeg har anbefalet dine opskrifter til andre madinteresserede ;-)
Tusind tak, hvor er du sød!
Kh Ann-Christine
Hej
Hvor mange kalc er i hele opskriften ?
Der er energiberegning på alle opskrifter, når man er logget på med Valdemarsro Premium: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/ både på websitet her og i appen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Jeg vil lave dem til en buffet, vi er 8 piger der hver har en ret med. Hvor mange personer skal jeg beregne til.
Tak for de bedste opskrifter, er altid dem jeg søger på først.
Mvh Henriette
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter :)
Jeg ville nok gange opskriften op og lave til 6 personer, lidt afhængig af hvad de andre har med – skulle der blive nogle til overs, så kan de fint spises dagen efter eller fryses.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine