Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffelblinis/

Kartoffelblinis med røget laksemousse

Små lækre kartoffelblinis er nemme at tilberede og passer til alt fra forårets stenbiderrogn til laks og andre dejlige toppings.

Forrige weekend lavede jeg dem med røget laksemousse til en lille forret – som faldt i rigtig god jord hos hele familien og det blev straks besluttet at de skulle på menuen igen i påskeferien.

Da det er sæson, så kommer jeg gerne lidt frisk stenbiderrogn ovenpå laksemousse – men det kan fint undlades.

Prøv også: Min klassiske opskrift på stenbiderrogn med blinis

PT25M

Kartoffelblinis med røget laksemousse

14 stk    25 min.
14 stk
Ingredienser
  • Kartoffelblinis
  • 350 g kartofler, kogt møre og kolde
  • 3 spsk. mel
  • 4 spsk. cremefraiche 38%
  • 1 knivspids bagepulver
  • 2 æg, delt i hvide og blomme
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Smør til at stege i
  • Røget laksemousse
  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk. god mayo
  • 1/2 dl cremefraiche (18 eller 38%)
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft + lidt fintrevet skal fra en økologisk citron
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Derudover
  • Dild
  • evt. 1-2 spsk. frisk stenbiderrogn (hvis sæson)
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Kartoffelblinis
Rør mel og bagepulver sammen.

Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.

Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.

Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.