Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gravad-laks/

Gravad Laks med rævesauce

Hjemmelavet gravad laks er virkeligt lækkert til forret, buffet, julefrokoster og festlige lejligheder og også bare til familiens egne luksuriøse måltider.

Det er super nemt at lave gravad laks selv og smagen er simpelthen helt og aldeles vidunderlig.

Mør laks, spændende krydderier og med den lækre klassiske rævesauce til, en bund af salat og hjemmebagt godt brød, så bliver det ikke meget bedre!

Prøv også: Opskrift på lakseroulade med spinat

PT3dage

Gravad laks med rævesauce

Tid i alt3 dage
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 uge
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Gravad laks
  • 700 g lakseside
  • 50 g salt
  • 60 g sukker
  • 0,50 tsk sort peber
  • 1 knivspids fennikelfrø, stødt
  • 1 knivspids stødt koriander
  • 4 spsk dild, tørret
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
  • Rævesauce
  • 1 dl olivenolie
  • 20 g brun farin
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 nip salt
  • sort peber
  • 1 spsk dild, tørret
  • 0,50 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk dild, til pynt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Gravad laks
Stød salt, sukker, peber, fennikel og koriander godt sammen i en morter og bland derefter med den tørrede dild.

Skær eventuelle ben og tydeligt fedt fra laksen og læg laksesiden med skindsiden ned på et fad, der passer i størrelsen. Drys krydderiblandingen godt over hele laksen og drys derefter den friskt hakkede dild over.

Dæk hele laksen med husholdningsfilm og stil fadet med laks i køleskabet i 2 til 3 dage, hvorefter den er klar til servering.

Ved servering
Skær den gravad laks ud i tynde skiver og server med rævesovs, godt brød, salat og frisk dild.

Rævesauce
Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris i en skål og smag til.

Alt afhængig af hvor stærk en sennep, man bruger, skal den måske have lidt mere sukker, lidt mere sennep eller lidt mere eddike.

Ønsker du en mere cremet rævedressing, så kan du røre en smule creme fraiche i.