Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gravad-laks/

Gravad Laks med rævesauce

Hjemmelavet gravad laks er virkeligt lækkert til forret, buffet, julefrokoster og festlige lejligheder og også bare til familiens egne luksuriøse måltider.

Det er super nemt at lave gravad laks selv og smagen er simpelthen helt og aldeles vidunderlig. Nøj, hvor er det godt, med de pændende krydderier og med den lækre klassiske rævesauce til.

Man kan servere den på salat, til blinis, et stykke dejligt surdejsbrød og meget andet godt.

Prøv også: Opskrift på lakseroulade med spinat >>

PT3dage

Gravad laks med rævesauce

Tid i alt3 dage
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Gravad laks
  • 700 g lakseside
  • 50 g salt
  • 60 g sukker
  • 0,50 tsk sort peber
  • 1 knivspids fennikelfrø, stødt
  • 1 knivspids stødt koriander
  • 4 spsk dild, tørret
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
  • Rævesauce
  • 1 dl olivenolie
  • 20 g brun farin
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk dild, tørret
  • 0,50 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk dild, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gravad laks
Bland salt, sukker, peber, fennikel, koriander og tørret dild godt sammen i en skål.

Skær eventuelle ben, skind og tydeligt fedt fra laksen og læg laksesiden med skindsiden ned på et fad, der passer i størrelsen. Drys krydderiblandingen godt over hele laksen og drys derefter den hakkede dild over.

Dæk hele laksen med husholdningsfilm og stil fadet med laks i køleskabet i 2 til 3 dage, hvorefter den er klar til servering.

Rævesauce
Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris i en skål og smag til. Alt afhængig af hvor stærk en sennep, man bruger, skal den måske have lidt mere sukker, lidt mere sennep eller lidt mere eddike.

Ved servering
Skær den gravad laks ud i tynde skiver og server med rævesovs, godt brød, salat og frisk dild.