Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gravad-laks/

Gravad Laks med rævesauce

Hjemmelavet gravad laks er virkeligt lækkert til forret, buffet, julefrokoster og festlige lejligheder – og også bare til familiens egne luksuriøse måltider.

Det er super nemt at lave gravad laks selv og smagen er simpelthen helt og aldeles vidunderlig. Mør laks, spændende krydderier og med den lækre klassiske rævesauce til, en bund af salat og hjemmebagt godt brød – så bliver det ikke meget bedre!

Vi serverede den lækre anretning forleden dag til en julehyggelig middag, hvor Johan og Julies bedsteforældre var med hjemme efter juleklip i klassen.

Prøv også: Opskrift på lakseroulade med spinat

PT3dage

Gravad laks med rævesauce

8-12 pers.     3 dage
8-12 pers.
Ingredienser
  • Gravad laks
  • 1 stk. lakseside
  • 3 spsk. saltflager eller havsalt
  • 3 spsk. sukker
  • 3-4 peberkorn (hvide eller sorte)
  • 1/2 tsk. blandede fennikelfrø og koriander, stødes godt
  • 4 spsk. tørret dild
  • 1 bundt frisk dild, finthakket
  • Rævesovs
  • 1 dl. mild olivenolie
  • 1 spsk. brun farin eller mørk muscovado
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 nip salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret dild eller et bundt finthakket frisk dild
  • Evt. en lille smule creme fraiche (1-2 tsk.)
  • Tilbehør
  • Godt brød
  • Grøn salat
  • Frisk dild til pynt
Udskriv opskrift
3 dage
Fremgangsmåde

Gravad laks
Salt, sukker, peber, fennikel og koriander stødes godt sammen i en morter og blandes derefter med den tørrede dild.

Skær eventuelle ben og tydeligt fedt fra laksen og læg laksesiden med skindsiden ned på et fad der passer i størrelsen. Drys krydderiblandingen godt over hele laksen og drys derefter den friskt hakkede dild over. Dæk hele laksen med husholdningsfilm og stil fadet med laks i køleskabet i 2-3 dage, hvorefter den er klar til servering. Ved servering skæres gravad laks ud i tynde skiver og spises med rævesovs, godt brød, salat og frisk dild.

Rævesauce
Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris i en skål og smag til.

Den skal passe perfekt til ens smagsløg, så alt afhængig af hvor stærk en sennep, man bruger – skal den måske have lidt mere sukker, lidt mere sennep eller lidt mere eddike.

Ønskes en mere cremet rævedressing – så rør en smule creme fraiche i.