Rødbedetatar
Rødbedetatar er en smuk og lækker ret at servere til både gæster, særlige anledninger og såmænd også på en hverdag, hvor man lige har lyst til noget ekstra lækkert.
Server helt enkelt som den er til en forret eller suppler med brød til, som en hovedret. Ristet rugbrød eller surdejsbrød passer perfekt til. Rødbede skal gerne have lidt modspil af noget syrligt og stærkt. Fx ingefær eller peberrod, som fremhæver og balancere den skønne smag. Her giver avocadoen en dejlige cremet og blød smag, og peberrodscremen er vidunderligt til.
Prøv også: opskrift på melanzane alla parmigiana >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedetatar
- 400 g rødbede, hele og med skræl
- 100 g rødbede, skrællede og skåret i meget små tern
- 15 g kapers
- 1 rødløg
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 kg salt
- sort peber, friskkværnet
- Peberrodscreme
- 75 g hvidløgsflødeost
- 0,50 dl cremefraiche 18 %
- 20 g peberrod, fintrevet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 2 avocado, i tern
- 1 håndfuld kørvel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rødbedetatar
Skrub rødbederne med skræl og tup dem tørre. Læg dem i et ovnfast fad på lidt salt og dæk dem med resten af saltet. Bag den i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka en time eller til de er møre.
Pil skrællen af de saltbagte rødbeder og hak dem i en foodprocessor sammen med kapers, finthakket løg. Kom i en skål og smag til med æblecidereddike og peber. Vend de rå rødbedetern i og smag godt til igen.
Peberrodscreme
Rør flødeost, cremefraiche og peberrod sammen, smag til med salt og peber
Anret
Anret på tallerkener med en kagering. Kom først finthakket avocado i, og pres det glat. Derefter rødbede. Tag ringen af og anret med lidt peberrodcreme og et drys kørvel på toppen.
Kære Ann-Christine
Hvor meget creme fraiche skal der i cremen? :)
Det er opdateret nu :) Rigtig god fornøjelse med den lækre ret
Kh Ann-Christine
Rødbede tartar
Hej Lene
Tatar er den danske stavemåde – hvor tartar med et ekstra r er den franske.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg er normalt ikke kæmpe fan af rødbeder, men hold da op det her smager godt! Jeg har bag rødbeder i ovnen før, men aldrig i salt og sikke en forskel. Jeg havde svært ved at få saltet til at dække (det løb ligesom bare ud til siden), så jeg konsulterede YouTube – man kan blande lidt vand i saltet til det minder om vådt sand og så forme det rundt om rødbeden. Det fungerede god for mig.
Det ville aldrig være faldet mig ind at kombinere rødbede med avocado og peberrod, men ej hvor er det godt! :-)
Hej Tanja,
Sikke en dejlig tilbagemelding på opskriften!
Tusind tak! Det er jeg rigtig glad for, – er også selv meget vild med kombinationen af rødbede, avocado og peberrod, uhm ♡
Kh Ann-Christine
Kære dig og tak for skønne opskrifter og dejlge kogebøger.
og lige, hvor store kageringe bruger du – diameter?
Glædelig Jul
Karin
Tusind tak, det er jeg glad for.
De er omkring 8 cm, men du kan sagtens bruge +/1 1 cm ift det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor stor en kagering har du brugt? Godt nytår!
Omkring 8 cm, men du kan sagtens bruge +/1 1 cm ift det
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, TAK for dine fantastiske opskrifter, side, bøger, stor fan og bruger.
Er vild med rødbeder og forberedte denne spændende forret i eftermiddag. Kogte dog rødbederne og kom til at lade dem stå i vandet; bange for det var en stor fejl. Der løb meget væske / væde ud.
Eller måske hakket det for meget. Har du erfaring m/det?
Skal først servere i morgen kl 13 Tog det op i en si, skål under og håber der kan “løbe” mere af.
Er jo bange for, at jeg ikke kan samle det i morgen og det vil jeg være meget ked af :-(
Har du et tip?
Beklager den længere forklaring.
Igen TAK for dig og mvh Dorthe
Hej Dorthe
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og af Valdemarsro.
Jeg har ikke prøvet at lade dem stå i vandet, så skal ikke helt kunne sige om de arter sig anderledes ved det. De bliver anderledes i konsistensen af at blive kogt fremfor saltbagt, men jeg tror det går helt fint hvis du lader dem dryppe helt af i en sigte til du skal samle rødbedetataren.
Smag endelig godt til med salt, kapers, løg og peber og æblecidereddike, det kan være den skal have lidt mere smag til de kogte rødbeder.
Har du brug for noget til at ‘binde’ tataren lidt sammen med, så kan du komme 1-2 spsk flødeost i rødbederne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad ville du lave med ingefær til? Jeg bryder mig ikke om peberrod :)
jeg tror en ingefærscreme ville være lækkert! Hvor du blot erstatter peberrod med ingefær i opskriften – start evt med 1 tsk friskrevet og smag til med mere efter din smag.
Kh Ann-Christine
Vil prøve at lave det til forret nytårsaften. Kan den laves dagen før? Eller skal den laves på dagen?😊
Hej Sandie
Jeg har skrevet om det du kan forberede i forvejen under ‘Tip til opskriften’ – og den skal helst samles lige inden servering
Godt nytår og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Stort tak for alle de super gode opskrifter og specielt vegetar opskrifterne.
En lille rettelse. Du skriver 1 kg salt. Det er nok lige i overkanten.
:)
Søren
Hej Søren
Mange tak for din fine hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Saltmængden er god nok, de skal gerne dækkes af salten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine