Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedetatar/ Aftensmad Efterår, Festmad, Forretter, Nytår, Påskefrokost, Sommer, Vegetar, Vinter

Rødbedetatar

Rødbedetatar er en smuk og lækker ret at servere til både gæster, særlige anledninger og såmænd også på en hverdag, hvor man lige har lyst til noget ekstra lækkert.

Server helt enkelt som den er til en forret eller suppler med brød til, som en hovedret. Ristet rugbrød eller surdejsbrød passer perfekt til. Rødbede skal gerne have lidt modspil af noget syrligt og stærkt. Fx ingefær eller peberrod, som fremhæver og balancere den skønne smag. Her giver avocadoen en dejlige cremet og blød smag, og peberrodscremen er vidunderligt til.

Prøv også: opskrift på melanzane alla parmigiana >>

PT1H30MPT45M4

Rødbedetatar

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid45 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g rødbede, hele og med skræl
  • 100 g rødbede, skrællede og skåret i meget små tern
  • 15 g kapers
  • 1 rødløg
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 kg salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Peberrodscreme
  • 75 g hvidløgsflødeost
  • 0,50 dl cremefraiche 18 %
  • 20 g peberrod, fintrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 2 avocado, i tern
  • 1 håndfuld kørvel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rødbedetatar
Skrub rødbederne med skræl og tup dem tørre. Læg dem i et ovnfast fad på lidt salt og dæk dem med resten af saltet. Bag den i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka en time eller til de er møre.

Pil skrællen af de saltbagte rødbeder og hak dem i en foodprocessor sammen med kapers, finthakket løg. Kom i en skål og smag til med æblecidereddike og peber. Vend de rå rødbedetern i og smag godt til igen.

Peberrodscreme
Rør flødeost, cremefraiche og peberrod sammen, smag til med salt og peber

Anret
Anret på tallerkener med en kagering. Kom først finthakket avocado i, og pres det glat. Derefter rødbede. Tag ringen af og anret med lidt peberrodcreme og et drys kørvel på toppen.