Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rejecocktail/ Buffet Festmad, Fisk & Skaldyr, Forretter, Frokost, Nytår, Påskefrokost

Rejecocktail – luksus

Forårsfin og virkelig lækker rejecocktail, som er helt perfekt til servering på fx. påskebordet eller til andre festlige lejligheder.

Jeg har portionsanrettet disse rejecocktails i gennemsigtige glas. Små skåle vil også være fint og hvis man er mange og skal bruge retten til fx en buffet – kan rejecocktail også serveres på et fad, hvor man selv kan tage fra og så dryppe dressing og avocadocreme over selv.

Stenbiderrogn er i sæson lige nu og den danske asparges er lige rundt om hjørnet også (der kunne jeg ikke dy mig for at tyvstarte lidt med en øko spansk asparges).

En anden opskrift, som er lidt i samme stil – men langt mere mættende som et helt skønt forårsmåltid, er min opskrift på luksus stjerneskud. Dén har jeg fine planer om til et af måltiderne i vores påskeferie.

PT30MPT30M4

Rejecocktail - luksus

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g rejer
  • 3 håndfulde grøn salat, fx. feldsalat
  • 0,50 øko citron, skåret i både
  • 50 g stenbiderrogn
  • 4 grønne asparges
  • 1 tsk smør
  • karse, eller dild
  • 4 tsk mayonnaise
  • Avocadocreme
  • 1 avocado, moden
  • 0,50 citron, saften herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 nip chili, (kan undlades)
  • Thousand Island dressing
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk cremefraiche 38%, eller mayonaise
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 0,50 tsk sød paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 knivspids sukker, til at smage til med
  • 1 dråbe worcestershire sauce, til at smage til med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Thousand Island dressing
Halver peberfrugten, skær kernerne ud og bag peberfrugten i ovnen ved 225 grader til skindet bliver mørkt – det tager cirka 15 minutter. Peberfrugten kan også grilles med skindsiden over et gasblus, hvis man har sådan et.

Når skindet er blevet mørkt og peberfrugten er kølet af, så hives skindet af og peberfrugten blendes med de andre ingredienser til dressingen er helt ensartet. Smag til med sukker, salt, peber og worchestershire sauce.
(der bliver lidt dressing til overs, den kan opbevares på køl i et glas, holder sig i 3-4 dage og kan bruges til salater og dip til grøntsager)

Avocadocreme
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender og kør til det er en glat avocadodressing.

Asparges
Rist asparges på en pande med smør i 1-2 minutter, blot til de er varme og ekstra sprøde

Rejecocktail
Fordel i fire glas, først avocadocreme, dernæst salat, rejer, asparges, mayo, Thousand Island dressing, stenbiderrogn og karse eller dild.