Rejecocktail – luksus


Forårsfin og virkelig lækker rejecocktail, som er helt perfekt til servering på fx. påskebordet eller til andre festlige lejligheder.
Jeg har portionsanrettet disse rejecocktails i gennemsigtige glas. Små skåle vil også være fint og hvis man er mange og skal bruge retten til fx en buffet – kan rejecocktail også serveres på et fad, hvor man selv kan tage fra og så dryppe dressing og avocadocreme over selv.
Stenbiderrogn er i sæson lige nu og den danske asparges er lige rundt om hjørnet også (der kunne jeg ikke dy mig for at tyvstarte lidt med en øko spansk asparges).
En anden opskrift, som er lidt i samme stil – men langt mere mættende som et helt skønt forårsmåltid, er min opskrift på luksus stjerneskud. Dén har jeg fine planer om til et af måltiderne i vores påskeferie.
Rejecocktail - luksus
- 250 g rejer
- 3 håndfulde grøn salat, fx. feldsalat
- 0,50 øko citron, skåret i både
- 50 g stenbiderrogn
- 4 grønne asparges
- 1 tsk smør
- karse, eller dild
- 4 tsk mayonnaise
- Avocadocreme
- 1 avocado, moden
- 0,50 citron, saften herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 nip chili, (kan undlades)
- Thousand Island dressing
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk cremefraiche 38%, eller mayonaise
- 1 fed hvidløg
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk sød paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 knivspids sukker, til at smage til med
- 1 dråbe worcestershire sauce, til at smage til med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Thousand Island dressing
Halver peberfrugten, skær kernerne ud og bag peberfrugten i ovnen ved 225 grader til skindet bliver mørkt – det tager cirka 15 minutter. Peberfrugten kan også grilles med skindsiden over et gasblus, hvis man har sådan et.
Når skindet er blevet mørkt og peberfrugten er kølet af, så hives skindet af og peberfrugten blendes med de andre ingredienser til dressingen er helt ensartet. Smag til med sukker, salt, peber og worchestershire sauce.
(der bliver lidt dressing til overs, den kan opbevares på køl i et glas, holder sig i 3-4 dage og kan bruges til salater og dip til grøntsager)
Avocadocreme
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender og kør til det er en glat avocadodressing.
Asparges
Rist asparges på en pande med smør i 1-2 minutter, blot til de er varme og ekstra sprøde
Rejecocktail
Fordel i fire glas, først avocadocreme, dernæst salat, rejer, asparges, mayo, Thousand Island dressing, stenbiderrogn og karse eller dild.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Nu hoppede jeg lige ind på dit stjerneskud, og for faen AC, du har fisme gjort det igen! Over halvdelen af min Pinterest er fyldt med opskrifter fra dig, og de er bare vindere hver gang – du er sgu for sej! God påske:-)
Årh, hvor er du sød ♡ Tusind tak for din fine hilsen
Rigtig god påske!
Kh AC
Ser simpelthen så lækkert og indbydende ud – de må prøves ?
Må man spørge hvor glassene er fra?
Mvh Anne
Hej Anne. Det ligner franske sylteglas og man plejer at kunne få dem i Notre Dame i Kbh.
Vh Mo
Mange tak :)
Det ved jeg desværre ikke, der står ikke navn i og de er en del år efterhånden
Kh AC
jeg prøvede denne fantastiske rejecocktail i går, anrettet i en dyb elegant tallerken blev det til en super flot forret, gæsterne fik lyst til at fotografere, og smagen var fantastisk
Hej Karin
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
1 spsk creme fraiche, er det rigtigt? Vi elsker dressing her, så vi vil slås om den 😁 tak for altid gode, nemme og lækre opskrifter 😋😋😋
Hej det er en super god opskrift på thousand Island dressingen, dog laver jeg gerne dobbelt eller mere da det smager super 😋 og vi elsker avokado cremen i bunden, den burde være obligatorisk alle steder 👍
Og tak for alle de andre gode opskrifter..👌
Det der virkelig godt ud – dog er det lidt at se, at der er sat 2 asparges i hvert glas – hvis de er lavet ud fra en opskrift med 4 asparges til 4 personer – altså 1 i hvert glas – med mindre man er 2 personer om hvert glas.
Og selvom det måske synes som en bagatel – så er det i bund og grund et spørgsmål om, hvorvidt opskriften så passer resten af vejen eller ej
Det var ikke en kritik – jeg bruger din side ofte og finder rigtig mange ideer her – det er mere til en anden gang – billederne skal jo være lækre, det er klart – men de skal helst ikke – tydeligt – være forkert i forhold til opskriften
Glassene kan man få i Bilka, der følger plastiklåg med ca 10-12 kr. jeg bruger dem til marmelade,løg mm
Hej
Har ikke prøvet opskriften endnu – ser lækkert ud.
Er lidt usikker på om de grønne asparges skal være lune?
Kh Inger
Hej Inger
det er helt sikkert en smagssag. Jeg kan godt lide at de er sprøde, og blot lige ristet i lidt smør på panden, da de fremmer smagen og sødmen i aspargesen, og jeg servere dem gerne lune i rejecocktailen, så det er det sidste jeg laver lige inden servering.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Kan man godt lave avocadocremen en dag inden den skal spises eller bliver den brun? Og hvad ville du anbefale til en vegansk udgave
Hej Maria
Det kan den godt, hvis du kommer avocadostenen ned i skålen til cremen, drypper den med et par dråber citronsaft og dækker overfladen helt lufttæt.
Vegansk … så ville jeg nok blot lave en lækker salat med masser af asparges, grønt, avocadocreme og dressingen til :)
Kh Ann-Christine