Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakserilette/

Lakserilette

Lakserilette er lækker til små blinis, påskefrokost, julefrokost og tilmed serveret helt enkelt i en hjemmebagt sandwichbolle med salat og skiver af agurk. Den smager også super lækkert på rugbrød og er godt som fiskepålæg i madpakken.

En meget anvendelig opskrift og ret, som er skøn året rundt.

Prøv også at server den på et stort fad med rejer, æg og friske lyndampede asparges eller anrettet på en god grøn salat.

Prøv også: alle mine bedste opskrifter til påske >>

PT2H

Lakserilette

Tid i alt2 timer
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 200 g varmrøget laks
  • 0,50 dl cremefraiche 38%
  • 3 spsk mayonnaise
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og saften herfra
  • 0,50 tsk dijon sennep
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Blinis
  • 2 dl mælk, stuetemperatur
  • 20 g gær
  • 100 g boghvedemel
  • 50 g hvedemel
  • 1 æg
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk smør, til stegning
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 0,50 citron, til at dryppe over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mos laksen let med en gaffel og kom den i en skål sammen med cremefraiche, mayonnaise, citronskal og -saft. Rør godt rundt og smag rilletten til med sennep, salt og peber.

Blinis
Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken, pisk derefter boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen. Sæt æggehviden til side til senere. Lad dejen hæve med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 1 time.

Pisk æggehviden helt stiv med en håndmikser og fold forsigtigt den stiftpiskede æggehvide i dejen, uden at luften slåes ud.

Smelt smørret på en pande og kom små klatter dej på med en spiseske. Steg blinis gyldne på begge sider.

Fordel rilletten på blinis og sæt dem på et fad med et drys dild og citronbåde.