Dadler og bacon
Dadler i baconsvøb er sen rigtig lækker.
Måske en lidt overset spansk tapas ret, men de søde saftige dadler i samspil med den salte røgede bacon er virkelig så überlækker sammen og en himmelsk mundfuld.
Server dem på tapasbordet, som en lækker snack til en drink eller en lille appetizer inden middagen.
Dadlerne kan forberedes i god tid, så stiller man blot dadler med bacon i køleskabet indtil de skal bages
Prøv også: flere opskrifter på tapas her >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 10 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dadler i Baconsvøb
- 10 medjool dadler
- 10 skiver bacon
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær 10 skiver tynd bacon og tag stenen ud af dadlen.
Rul et stykke bacon om hver dadel. Hæft sammen med en tandstik.
Sæt i ovnen i på et stykke bagepair i et ildfast fad og bag i 20 minutter eller til baconen er sprød og lækker ved ca 180 grader varmluft.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal de spises kolde?
Og hvis de laves dagen forinden, kan de så bages dagen inden eller skal det være på dagen?
De kan både spises varme og kolde – tag dem gerne ud af køleskabet 30-45 min inden servering, så de ikke er køleskabskolde.
De kan sagtens tilberedes dagen inden, eller gøres klar og bages lige inden servering, alt efter om du vil servere dem lune eller kolde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak. Så hvis jeg gerne vil servere dem kolde, kan jeg sagtens bage dem dagen forinden? :-)
Ja, sagtens. De bliver lidt mere seje og bløde når de er kolde, og mister baconens sprødhed – men det smager altså super godt uanset :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine!
Er du sikker på du mener friske dadler, altså sådan lige plukket ned fra træet, friske?
Dét har jeg endnu tilgode at smage men, jeg vil da gerne anbefale udgaven med nænsomt tørrede, Iranske, økologiske dadler. Som jeg varmt kan anbefale. Udover friskheden, afviger den mikromalt fra ovenstående.
Største afvigelser ér, at jeg pandesteger mine.
Jeg glæder mig til at prøve opskriften med seriøst friske dadler.🥰
Med venlig hilsen
Det er de friskeste af dem man kan købe i Danmark ;)
– jeg har lige rettet til medjooldadler, som er dem jeg bruger. De smager vidunderligt til denne lille hapser!
God weekend
Kh Ann-Christine
Hvor køber man de dadler du nævner
Jeg køber dem i føtex, Kvickly eller SuperBrugsen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor længe kan de holde sig i køleskab/fryser?
De kan nok fint holde sig i en uges tid i køleskabet, men er bedst frisklavet
Kh Ann-Christine