Laksetatar


Laksetatar med æble på en bund af cremet avocado smager så dejligt og er en smuk servering til forret året rundt. Perfekt til både påskefrokosten, sommermiddagen og til nytårsaften og meget andet godt.
Det smager simpelthen så lækkert! Krydret og mildt, med cremet laks og avocado i kombination af små sprøde stykker æble og agurk!
Jeg holder også meget af retten som en let hovedret med godt brød til og en god grøn salat. I det hele taget er det en herlig opskrift og ret, som er skøn året rundt.
Prøv også: alle mine bedste opskrifter til påske >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Laksetatar
- 300 g laks i sushikvalitet, i små tern
- 100 g koldrøget laks, i små tern
- 1 æble, i små tern
- 2 forårsløg, finthakket
- 75 g agurk, i små tern
- 1 håndfuld kørvel, finthakket
- 0,50 tsk dijon sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 øko citron, fintrevet skal og saften herfra
- 2 avocado, skåret i små tern
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 0,50 håndfuld kørvel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vend laks, røget laks, æbletern, forårsløg og agurk sammen i en skål.
Rør en marinade sammen af kørvel, sennep, olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber og rør 2/3 af det i skålen med laks og smag godt til.
Vend den anden 1/3 af marinaden med avocadotern.
Sæt en lille portionsring på tallerken til portionsservering og fordel først avocado i ringen. Pres det lidt sammen, så det ligger jævnt og pænt. Fordel laksetatar ovenpå, tag anretterringen af og drys med lidt krydderurter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, glæder mig til at prøve den.
Hvilken str. anretterringe bruger du ?
Tak for mange mange superlækre opskrifter 🙏
Mvh
Britta
Hej Britta
Mange tak for din søde hilsen :)
De er omkring 6-8 cm i diamenter. Det er lidt forskelligt hvilken størrelse jeg bruger, og det kan fint variere alt efter hvad man har.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi vil lave din lækre laksetartar som forret.
Du skriver at du bruger kageudstikkere. Hvilken størrelse har de ca.?
Venlig hilsen
Anne Mette Pedersen
Hej Anne Mette
Det lyder lækkert!
jeg bruger forme på mellem 8 -10 cm i diameter til denne opskrift, så justeres højden lidt derefter.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Har du et bud på hvad man kan erstatte kørvel med ? Jeg støder aldrig på kørvel når jeg handler, så jeg ved ikke hvor jeg får fat i det.
Hej Charlotte
Jeg køber kørvel i føtex eller SuperBrugsen, der har de det stort set altid – det står blandt alle krydderurterne.
Til denne ret vil jeg anbefale at erstatte med frisk dild.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine