Laksetatar


Laksetatar med æble på en bund af cremet avocado smager så dejligt og er en smuk servering til forret året rundt. Perfekt til både påskefrokosten, sommermiddagen og til nytårsaften og meget andet godt.
Det smager simpelthen så lækkert! Krydret og mildt, med cremet laks og avocado i kombination af små sprøde stykker æble og agurk!
Jeg holder også meget af retten som en let hovedret med godt brød til og en god grøn salat. I det hele taget er det en herlig opskrift og ret, som er skøn året rundt.
Prøv også: alle mine bedste opskrifter til påske >>
Laksetatar
- 300 g laks, i små tern
- 100 g koldrøget laks, i små tern
- 1 æble, i små tern
- 2 forårsløg, finthakket
- 75 g agurk, i små tern
- 1 håndfuld kørvel, finthakket
- 0,50 tsk dijon sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 øko citron, fintrevet skal og saften herfra
- 2 avocado, skåret i små tern
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 0,50 håndfuld kørvel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Vend laks, røget laks, æbletern, forårsløg og agurk sammen i en skål.
Rør en marinade sammen af kørvel, sennep, olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber og rør 2/3 af det i skålen med laks og smag godt til.
Vend den anden 1/3 af marinaden med avocadotern.
Sæt en lille portionsring på tallerken til portionsservering og fordel først avocado i ringen. Pres det lidt sammen, så det ligger jævnt og pænt. Fordel laksetatar ovenpå, tag anretterringen af og drys med lidt krydderurter.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Den ferske laks skal skæres i tern, det skal den røgede vel også? Eller? Æble i tern, agurk? Også i tern gætter jeg.
Hvor meget af det kan man lave dagen i forvejen? Sidst lavedede jeg det i små glas på dagen. Spørgsmålet er om det bliver “grimt” og avokadoen splatter ud/bliver grim
Jeg vil lave det umiddelbart inden servering, det vil give det bedste resultat. Måske et par timer før godt kan gå helt fint, hvis du anretter i glas
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Elsker dine opskrifter.
Hvor store anretter ringe bruger du?
Mvh Lina
Er det rigtigt forstået at det er fersk laks, der skal bruges? Og hvorfor skal den være frosset
Kh Aase
Hej Aase,
ja, det er rigtigt – se tips omkring dette + hvorfor frost under “Tip til opskriften”
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er allergisk overfor en del frugt. Hvad kan jeg erstatte æblet med
Hilsen Ulla
Du kan evt undlade, eller hvis du kan tåle mango, nektarin eller fersken, så er det et godt alternativ.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine