Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-flutes/

Koldhævede flutes

Jeg bagte i går disse koldhævede flutes til vores grillmenu i går,  som vi nåede lige med nød og næppe, inden tordenvejr og regnskyl

Vi havde lavet en rigtig dejlig sommermiddag, og smurte vores flutes med kryddersmør og hvidløgssmør til. Mmm, det er altså dejligt med sådan et godt hjemmebagt flutes, der stadig er lunt og med en sprød skorpe.

Jeg elsker virkelig et godt brød og disse flutes er virkelig lækre. Med en sprød krumme fra durummel og yoghurten, som fremhæver den gode smag i brødet.

PT11H

Koldhævede flutes

Tid i alt11 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 5 g gær
  • 200 g durummel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk honning
  • 1,50 tsk salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til den er opløst. Tilsæt alle de øvrige ingredienser.

Lad dejen køre på en røremaskine i 10 minutter, eller ælt den i hånden, til den er sej og smidig. Hvis du ælter den i hånden, så lad den gerne hvile lidt indimellem og ælt den over et par gange. Det gør det nemme­re at få en smidig og sej, men stadig blød dej, hvor glutenproteinerne i dejen får lov at arbejde og give gode lufthuller i det færdige resultat.

Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og stil den i køleskab i ca. 10-­12 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i en times tid, til den får stuetemperatur. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en bage­ spatel til forsigtigt at folde dejen 4 gange, uden at ælte den. Brug bagespatlen eller en skarp kniv til at skære 4 aflange flutes. Sæt brødene på to bageplader med ba­gepapir og lad dem hæve yderligere i 10 minutter, mens ovnen bliver varm.

Bag brødene ved 250 grader varmluft i 5 minutter og skru derefter ned til 200 grader varmluft og bag videre i ca. 10-­12 minutter, til brødene er sprøde og gennem­bagte. Lad dem køle af på en rist.