Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-flutes/

Koldhævede flutes

Koldhævede flutes er så lækre som tilbehør til aftensmaden, til grillaftener, suppe og til sandwich og meget andet godt.

Særligt lækre nybagte og med sprød skorpe. Smurt med  shjemmelavet kryddersmør og hvidløgssmør. Mmm, det er altså dejligt!

Jeg elsker virkelig et godt brød og disse flutes er virkelig lækre. Med en sprød krumme og virkelig godt smag i brødet.

Prøv også: opskrift på skagenslapper >>

PT11H

Koldhævede flutes

Tid i alt11 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 5 g gær
  • 200 g durummel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk honning
  • 1,50 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til den er opløst. Tilsæt alle de øvrige ingredienser.

Lad dejen køre på en røremaskine i 10 minutter, til den er sej og smidig. Hvis du ælter den i hånden, så lad den gerne hvile lidt indimellem og ælt den over et par gange ved at folde dejen 4-5 gange med en halv times mellem i 2-3 timer.  Det gør det nemme­re at få en smidig og sej, men stadig blød dej, hvor glutenproteinerne i dejen får lov at arbejde og give gode lufthuller i det færdige resultat.

Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og stil den i køleskab i ca. 10-­12 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i en times tid, til den får stuetemperatur. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en bage­spatel til forsigtigt at folde dejen og stramme den op, så dejen bliver fast og spænstig til et aflangt brød. Undgå at ælte den. Brug bagespatlen eller en skarp kniv til at skære dejen i aflange flutes. Sæt brødene på to bageplader med ba­gepapir og lad dem hæve yderligere i 10 minutter, mens ovnen bliver varm.

Bag brødene ved 250 grader varmluft i 5 minutter og skru derefter ned til 200 grader varmluft og bag videre i ca. 10-­12 minutter, til brødene er sprøde og gennem­bagte. Lad dem køle af på en rist.