Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/naanbrod/

Naan – indisk brød

Naan hører til i det indiske køkken og jeg er fuldstændig vild med dette hjemmebagte bløde naanbrød, som har den skønneste smag af smeltet smør, hvidløg og nigellafrø.

Jeg er helt vild med det indiske naan og de forskellige smage, som vi kommer på. Brødet er perfekt til at bryde i stykker og dyppe i krydrede saucer fra de gode indiske retter – eller som i indien, bruge brødet som en ske til at scoope de lækre saucer op med.

Prøv også: mine bedste opskrifter på lækre indisk mad >>

PT2H

Naanbrød

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 dl stuetempereret vand
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • Pensling og smag
  • 50 g smør, smeltet
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 spsk nigella frø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom vand i en skål og rør gær ud i væsken. Tilsæt mælk, æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt samt halvdelen af melet.

Rør det grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.

Ælt dejen godt, til den er smidig, blød og stadig klistret og kom den i en skål.

Dæk dejen til og lad den hæve i en times tid til dobbelt størrelse.

Del dejen i 4 dele og tryk eller rul hver del flad og i dråbeform.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i et kvarters tid.

Pensl brødene med smeltet smør og drys med de ønskede krydderier.

Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.