Naan – indisk brød
Naan hører til i det indiske køkken og jeg er fuldstændig vild med dette hjemmebagte bløde naanbrød, som har den skønneste smag af smeltet smør, hvidløg og nigellafrø.
Jeg er helt vild med det indiske naan og de forskellige smage, som vi kommer på. Brødet er perfekt til at bryde i stykker og dyppe i krydrede saucer fra de gode indiske retter – eller som i indien, bruge brødet som en ske til at scoope de lækre saucer op med.
Prøv også: mine bedste opskrifter på lækre indisk mad >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Naanbrød
- 1 dl stuetempereret vand
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 æg, sammenpisket
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 450 g hvedemel
- Pensling og smag
- 50 g smør, smeltet
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 spsk nigella frø
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom vand i en skål og rør gær ud i væsken. Tilsæt mælk, æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt samt halvdelen af melet.
Rør det grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.
Ælt dejen godt, til den er smidig, blød og stadig klistret og kom den i en skål.
Dæk dejen til og lad den hæve i en times tid til dobbelt størrelse.
Del dejen i 4 dele og tryk eller rul hver del flad og i dråbeform.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i et kvarters tid.
Pensl brødene med smeltet smør og drys med de ønskede krydderier.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave dem på forhånd også varme dem op når man skal spise ?
Hej Lotte
De er allerbedst frisklavet, men de kan fryses lige efter de er bagt mens de stadig er lidt lune, – og så kan de tø i 20 minutter på køkkenbordet og derefter varmes inden servering. Så vil de være næsten som frisklavede.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave dejen ‘koldhævet’?
Hilsen
Lily
Ja, brug gerne 10 g gær og lad dejen hæve 30 min i en skål på køkkenbordet inden du sætter skålen i køleskabet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi laver gerne tit vires eget brød – også naan, men kan jeg erstatte mælkeprodukterne med noget andet da vi har en i familien der ikke kan tåle mælk? På forhånd tak.
Hilsen Anne
Du kan bage dem på vand, de bliver lidt anderledes, men stadig lækre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine