Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/naanbrod/

Naan – indisk brød

Til det indiske køkken hører altid lækkert naanbrød til – og jeg er fuldstændig vild med dette hjemmebagte bløde brød, som har den skønneste smag af hvidløg, smør, nigellafrø og koriander.

Jeg er helt vild med det indiske naan og de forskellige smage, som vi kommer på. Det er perfekt til at bryde i stykker og dyppe i krydrede saucer fra de gode indiske retter – eller som i indien, bruge brødet som en ske til at scoope de lækre saucer op med.

Her finder du i øvrigt alle mine opskrifter på lækre indisk mad  og opskriften på den lækre raita agurk og myntedip finder du her >>

PT1Hog15Mter

Naanbrød

4 pers.    1 time og 15 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1 dl mælk
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 dl yoghurt, naturel, drænet
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • Pensling og smag
  • 20 g smør, smeltet
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk nigella frø
Udskriv opskrift
1 time og 15 minutter
Fremgangsmåde

Lun vandet i en lille gryde og tilsæt mælk, hvorefter gær røres ud i væsken.

Tilsæt æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt + halvdelen af mel. Rør det grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.

Ælt  dejen godt, den skal være smidig, men ikke får hård og ikke for klistret. Kom dejen i en skål og lad den hæve til dobbelt størrelse i en times tid.

Del dejen i 4 og form dem flade i dråbeform.

Lad dem hæve et kvarters tid på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med den/de smage du ønsker.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i omkring 10 minutter.

valdemarsro youtubeSe hvordan jeg laver opskriften på video her >>