Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/foccacia/

Foccacia med rosmarin, hvidløg og oliven

Foccacia er herligt tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt her i suppesæsonen spiser vi brød til, men det gør vi faktisk for en stor del af årets vedkommende – til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater, mormorkøkkenet osv.

Jeg bager mit foccacia med hvad jeg lige har af toppings, hvad jeg har lyst til og det kan I også gøre. Undlad fx oliven, hvis det er nemmere og eller kom det kun på halvdelen af brødet – hvis alle ikke er vilde med det. Lige sådan med hvidløg. Prøv også at variere med forskellige oste på foccaciabrødet – parmesan, vesterhavsost, en smule blåskimmel osv.

PT2H

Foccacia med oliven og rosmarin

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Antal1 stk.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • 1/2 dl surdej, hvis du har (kan ellers undlades)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g grahamsmel, eller fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel
  • Topping
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 100 g oliven
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand til det er opløst. Rør derefter olie, salt og grahamsmel/fuldkornsmel i (samt evt surdej)

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens der røres godt rundt og tilsidst æltes en dej, der er lidt klistret og blød.

Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve en times tid på køkkenbordet.

Smør et ovnfast fad på ca 23×30 cm  eller beklæd det med bagepapir. Fold dejen et par gange på køkkenbordet og tryk den derefter ud i formen. Lad den hæve 30 minutter mere.

Stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene, der lige er smurt med lidt olie.

Dryp derefter med olie og drys med rosmarin, oliven, hvidløg og flagesalt.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 15 minutter.

Drys evt med lidt frisk grøn rosmarin inden servering

Opskriften er til ca 6 personer