Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/foccacia/

Foccacia med rosmarin, hvidløg og oliven

Foccacia er herligt tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt her i suppesæsonen spiser vi brød til, men det gør vi faktisk for en stor del af årets vedkommende – til sommerens grillaftener, til suppe, tapas og salater.

Jeg variere gerne mit foccacia med hvad jeg har af toppings, hvad jeg har lyst til og det kan I også gøre. Undlad fx oliven, hvis det er nemmere og eller kom det kun på halvdelen af brødet, hvis alle ikke er vilde med det. Lige sådan med hvidløg. Prøv også at variere med forskellige oste på foccaciabrødet. Det kan være parmesan, vesterhavsost eller en smule blåskimmel.

PT2H

Foccacia med oliven og rosmarin

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • Topping
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 100 g oliven
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand.

Tilsæt olie, salt og gra­hamsmel og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør det godt igennem til en lind dej. Ælt hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er let klistret og blød.

Kom dejen i en ren skål og lad den hæve 1 time på køk­kenbordet med et rent klæde over.

Beklæd et ovnfast fad på ca. 25 × 25 cm med bagepapir, tryk dejen ud i formen og lad den hæve i 30 minutter. Pensl dejen med lidt olivenolie og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene.

Dryp dejen med olie og drys med rosmarinblade, oliven, hvidløg og salt.

Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka ­20 minutter og pynt med lidt frisk rosmarin inden servering.