Foccacia med rosmarin og oliven
Foccacia er herligt tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt her i suppesæsonen spiser vi brød til, men det gør vi faktisk for en stor del af årets vedkommende – til sommerens grillaftener, til suppe, tapas og salater.
Jeg variere gerne mit foccacia med hvad jeg har af toppings, hvad jeg har lyst til og det kan I også gøre. Undlad fx oliven, hvis det er nemmere og eller kom det kun på halvdelen af brødet, hvis alle ikke er vilde med det. Lige sådan med hvidløg. Prøv også at variere med forskellige oste på foccaciabrødet. Det kan være parmesan, vesterhavsost eller en smule blåskimmel.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Foccacia med oliven og rosmarin
- 4 dl vand
- 20 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 100 g grahamsmel
- 400 g hvedemel
- Topping
- 4 fed hvidløg, presset
- 2 stængler frisk rosmarin
- 100 g oliven
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt olie, salt og grahamsmel og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør det godt igennem til en lind dej. Ælt hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er let klistret og blød.
Kom dejen i en ren skål og lad den hæve 1 time på køkkenbordet med et rent klæde over.
Beklæd et ovnfast fad på ca. 25 × 25 cm med bagepapir, tryk dejen ud i formen og lad den hæve i 30 minutter. Pensl dejen med lidt olivenolie og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene.
Dryp dejen med olie og drys med rosmarinblade, oliven, hvidløg og salt.
Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter og pynt med lidt frisk rosmarin inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super opskrift, har bagt det mere end 50 gange. Her er mine fif:
Dej:
Halvdelen af grahansmelet erstatter jeg med rugmel.
Jeg tilsætter oregano, tørret timian og tørret rosmarin (en teskefuld af af hver) direkte i dejen sammen med mel – det giver en rigtig god smag !
Bagning:
Presset hvidløg blandes med olie, blandingen smøres på med bagepensel.
Brødet pyntes før bagning med frisk rosmarin, halve oliven og soltørrede tomater. Og masser af salt.
Min bagetid er 34 minutter ved 190 grader varmluft i en lille metalform beklædt med bagepapir.
Hej John
Mange tak for din fine hilsen.
Jeg er glad for du synes godt om opskriften og har lyst til at dele dine tips.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvilke oliven vil du anbefale man bruger?
Jeg bruger selv øko kalamate oliven, ofte fra urtekram eller tilsvarende
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvis jeg bager brødet i en aluminiumsbakke/grillbakke, vil du så anbefale at bruge bagepapir
Mvh C
Ja, der ville jeg nok gøre
Kh Ann-Christine