Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/

Beregning fra en bageform til en anden bageform

Her er en nem og hurtig beregner, så du nemt kan få overblik over hvor meget du skal gange en opskrift op eller ned med, ift din størrelse på bageform, hvis du bruger en anden form end den jeg bruger i en opskrift.

Hvis jeg fx bager en kage i en springform på 26 cm, og du gerne vil bage i en springform på 20 cm, eller hvis jeg bager en rund kage i springform og du gerne vil bage den som bradepandekage.

 

Her kan du taste dine oplysninger ind og beregne hvor meget du skal gange opskriften op eller ned med: 

Fra form til form

cm i diameter
cm i diameter

 


TIP

Jeg vælger oftest at runde op eller ned til hele eller halve, når jeg skifter opskriften fra en form til en anden. Så hvis jeg skal lave en kage hvor jeg skal gange råvarerne med 1,7 for at bruge en større form, så ganger jeg i stedet med 2 og har blot i mente at min kage bliver lidt højere og at jeg skal være opmærksom på bagetiden.

 

VÆR OPMÆRKSOM PÅ FØLGENDE, NÅR DU SKIFTER FORM STØRRELSE PÅ DET DU SKAL BAGE

  • Ofte vil man kunne gå 2 cm op og ned på en springform uden de store udfordringer, og blot få en lidt lavere eller højere kage, som enten skal have lidt kortere eller længere tid i ovnen – det må man selv lige holde øje med, for bagetiden kan som bekendt også variere fra ovn til ovn, uanset.
  • Uanset om du bager i en større eller mindre form, runder opskriften op eller ned, så skal du huske at justere bagetiden til. Der kan også være forskel på bagetiden, om du går fra en springform i metal eller til en porcelænsform.
  • Hvis du fordobler en opskrift i mængde til en større form skal den ikke have dobbelt tid, men måske 5-15 minutter mere eller mindre. Alt afhængig af kagetypen, formen og om du som jeg gør runder lidt op, så diin kage bliver lidt højere.
  • Hold selv øje med din kage om den har fået nok i ovnen. Her skal man altid selv vurdere, da ovne bager meget forskelligt og bagetiden derfor altid kan variere en del.