Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grissini/

Hjemmelavede sprøde grissini

For nogle dage siden bagte jeg et par plader med tynde, sprøde grissini.

Vi spiste dem til tapas, med avocadocreme, humus, gulerodssticks, fyldte chilier, nødder, agurk og masser af andre små lækkerier.

Tapas er bare altid et hit!

PT2H

Hjemmebagte Grissini

4-8 pers.     2 timer
4-8 pers.
Ingredienser
  • 1 dl lunkent vand, omkring 37-38 grader
  • 8 g gær
  • 1/2 + 1/4 dl olivenolie
  • 125 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1/4 tsk salt
  • Pynt: sorte sesamkerner, Maldonsalt, olivenolie til at pensle med
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt 1/2 dl olie, hvedemel, grahamsmel og salt. Ælt dejen grundigt, dejen skal være lækker at arbejde med og ikke klistret – så brug evt lidt mere mel og sæt den til at hæve et lunt sted overdækket med et rent viskestykke i en times tid. Lad den evt hæve i køleskabet, hvis du har længere tid.

Ælt dejen igen. Kom olivenolie på bordpladen og kagerullen og rul dejen ud på bordpladen. Den må ikke klistre fast og der må ikke tilsættes mere mel, brug i stedet olivenolie. Når dejen er rullet tyndt ud og er lettere olieret på begge sider, så pensles dem med olie og drysses med sesamkerner og Maldonsalt. Rul den sammen som en pandekage og skær hurtigt tynde skiver, som du straks folder ud til de aflange tynde grissini´er og lægger dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ovnen ved 225 grader i 6-10 minutter – til de er gyldne og sprøde. De er bedst med det samme, da de mister sprødheden efter nogle timer.

Avocadocremen er blot min guacamole blendet og rørt med skyr og cremefraiche