Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grissini/ Brød Brød og Boller, Italiensk, Kiks, Madbrød, Tapas, Tilbehør Aftensmad

Grissini

For nogle dage siden bagte jeg et par plader med tynde, sprøde grissini.

Vi spiste dem til tapas, med avocadocreme, hummus, gulerodssticks, fyldte chilier, nødder, agurk og masser af andre små lækkerier.

Børnene elsker små hapse-retter og det er så hyggeligt at sidde over i længere tid, med et godt glas vin – perfekt fredagsmad, hvis du spørger mig. Måske vi rent faktisk skulle indføre fredagstapas – tradition … Jeg elsker jo de der små og store hyggelige traditioner. Tapas er bare altid et hit!

Grissini
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M25
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 dl olivenolie
  • 175 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 0,25 tsk flagesalt
  • Pynt
  • 1 drys sesamfrø
  • flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom vand og gær i en skål og rør gæren godt ud. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, olie og salt.

Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord. Kom dejen i en ren skål med et rent klæde over og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
Ælt dejen igen og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant. Drys mel over dejen, rul den sammen. Skær hurtigt tynde skiver, som straks foldes ud og snos til aflange grissinier.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter på køkkenbordet. Pensl med æg og drys med sesam eller birkes.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 6­-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.