Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grissini/

Hjemmelavede sprøde grissini

For nogle dage siden bagte jeg et par plader med tynde, sprøde grissini.

Vi spiste dem til tapas, med avocadocreme, humus, gulerodssticks, fyldte chilier, nødder, agurk og masser af andre små lækkerier.

Tapas er bare altid et hit!

PT2H

Grissini

25 stk.    2 timer
25 stk.
Ingredienser
  • 1 dl lunkent vand, ca 37 grader
  • 8 g gær
  • 3/4 dl olivenolie, 1/2 dl til dejen + 1/4 dl til bordet
  • 125 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1/4 tsk flagesalt
  • Pynt
  • 1 drys sesamfrø, sorte
  • flagesalt
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Rør gær ud i det lune vand og tilsæt 1/2 dl olie, hvedemel, grahamsmel og salt.

Ælt dejen grundigt, dejen skal være lækker at arbejde med og ikke klistret – så brug evt lidt mere mel og sæt den til at hæve et lunt sted overdækket med et rent viskestykke i en times tid. Lad den evt hæve i køleskabet, hvis du har længere tid.

Ælt dejen igen. Kom olivenolie på bordpladen og kagerullen og rul dejen ud på bordpladen. Den må ikke klistre fast og der må ikke tilsættes mere mel, brug i stedet olivenolie.

Når dejen er rullet tyndt ud og er lettere olieret på begge sider, så pensles dem med olie og drysses med sesamkerner og Maldonsalt. Rul den sammen som en pandekage og skær hurtigt tynde skiver, som du straks folder ud til de aflange tynde grissini´er og lægger dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 6-10 minutter – til de er gyldne og sprøde.

De er bedst med det samme, da de mister sprødheden efter et par timer.