Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grissini/

Grissini

For nogle dage siden bagte jeg et par plader med tynde, sprøde grissini.

Vi spiste dem til tapas, med avocadocreme, hummus, gulerodssticks, fyldte chilier, nødder, agurk og masser af andre små lækkerier.

Børnene elsker små hapse-retter og det er så hyggeligt at sidde over i længere tid, med et godt glas vin – perfekt fredagsmad, hvis du spørger mig. Måske vi rent faktisk skulle indføre fredagstapas – tradition … Jeg elsker jo de der små og store hyggelige traditioner. Tapas er bare altid et hit!

PT2H

Grissini

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Antal25 stk.
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 dl olivenolie
  • 175 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 0,25 tsk flagesalt
  • Pynt
  • 1 drys sesamfrø
  • flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom vand og gær i en skål og rør gæren godt ud. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, olie og salt.

Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord. Kom dejen i en ren skål med et rent klæde over og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
Ælt dejen igen og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant. Drys mel over dejen, rul den sammen. Skær hurtigt tynde skiver, som straks foldes ud og snos til aflange grissinier.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter på køkkenbordet. Pensl med æg og drys med sesam eller birkes.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 6­-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.