Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grissini/

Grissini

For nogle dage siden bagte jeg et par plader med tynde, sprøde grissini.

Vi spiste dem til tapas, med avocadocreme, humus, gulerodssticks, fyldte chilier, nødder, agurk og masser af andre små lækkerier.

Tapas er bare altid et hit!

PT2H

Grissini

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Antal25 stk.
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 10 g gær
  • 0,5 dl olivenolie
  • 175 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1/4 tsk flagesalt
  • Pynt
  • 1 drys sesamfrø
  • flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom vand og gær i en skål og rør gæren godt ud. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, halvdelen af olien og salt.

Ælt dejen grundigt på en bordplade smurt med lidt olie. Kom dejen i en ren skål med et rent klæde over og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.

Ælt dejen igen og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant. Drys mel over dejen, rul den sammen som en pandekage. Skær hurtigt tynde skiver, som straks foldes ud til aflange grissini.

Twist dem, så de bliver lidt snoede og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter på køkkenbordet. Pensl med æg og drys med sesam eller birkes. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 6-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.