Grissini


For nogle dage siden bagte jeg et par plader med tynde, sprøde grissini.
Vi spiste dem til tapas, med avocadocreme, hummus, gulerodssticks, fyldte chilier, nødder, agurk og masser af andre små lækkerier.
Børnene elsker små hapse-retter og det er så hyggeligt at sidde over i længere tid, med et godt glas vin – perfekt fredagsmad, hvis du spørger mig. Måske vi rent faktisk skulle indføre fredagstapas – tradition … Jeg elsker jo de der små og store hyggelige traditioner. Tapas er bare altid et hit!
Arbejdstid 15 min.
Antal 25 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grissini
- 1 dl vand
- 10 g gær
- 1 dl olivenolie
- 175 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 0,25 tsk flagesalt
- Pynt
- 1 drys sesamfrø
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom vand og gær i en skål og rør gæren godt ud. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, olie og salt.
Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord. Kom dejen i en ren skål med et rent klæde over og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
Ælt dejen igen og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant. Drys mel over dejen, rul den sammen. Skær hurtigt tynde skiver, som straks foldes ud og snos til aflange grissinier.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter på køkkenbordet. Pensl med æg og drys med sesam eller birkes.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 6-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine, jeg har lavet dejen, men forstår ikke din beskrivelse, når de skal særes og foldes:
“rul den sammen. Skær hurtigt tynde skiver, som straks foldes ud og snos til aflange grissinier.
Kh Camilla
Hej Camilla
Dejen rulles som til en roulade, skæres i skiver og hver skive rulles ud igen til en lang strimmel.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan de fryses?
Mvh Line
Jeg vil tro de bliver bløde efter optøning, men du kan prøve – og så bage dem igen i 10 minutter ved 180 grader varmluft til de igen er sprøde
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej – hvor lang tid kan de holdes sprøde – og opbevares?
tak og hilsner Rikke
De er bedst nybagt, men kan ellers opbevares lufttæt som ved fx småkager og bliver de bløde kan de bages et par minutter eller ristes på brødristeren
Kh Ann-Christine