Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarberkompot/ Brunch Forår, Smørbart og Syltetøj, Sommer, Tapas, Tilbehør Aftensmad

Rabarberkompot

I min opskrift på rabarberkompot møder smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som virkelig er så fin sammen med rabarber.

Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve og de sorte vaniljekorn – og så smager rabarberkompot perfekt til morgenmadsbordet, grydestegt kylling og til mange andre dejligt.

Det er supernemt at lave og i mit køkken uundværligt i rabarbersæsonen.

Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>

PT30MPT10M8

Rabarberkompot

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g rabarber, skåret i stykker af ca 1 cm
  • 1 tsk vaniljepulver, eller vaniljesukker
  • 60 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme.

Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring.

Lad det simre i 5-10 minutter. Hold øje med det og tag af varmen, så snart rabarberen er blød. Det skal endelig ikke være overkogt.

Kom på rengjorte skoldede glas.