Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/rabarberkompot/

Rabarberkompot

I min opskrift på rabarberkompot møder smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som virkelig er noget så fin sammen med rabarber.

Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve og de sorte vaniljekorn – og så smager rabarberkompot perfekt til morgenmadsbordet og til mange andre ting.

Som en ekstra bonus, så er det supernemt at lave selv …

PT10M

Rabarberkompot

2 dl.    10 min.
2 dl.
Ingredienser
  • 2 dl rabarber skåret i 1-1 1/2 cm stykker
  • 1 vaniljestang, både kornene og stænglen
  • 4 spsk rørsukker
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Vaniljestangen snittes igennem på langs og vaniljekornene skrabes ud og skilles af i sukkeret. Alle ingredienserne, også vaniljestængerne kommes i en lille gryde, og det røres godt sammen. Lad det stå i et kvarter til en halv time. Tænd for varmen og varm op under omrøring. Det skal have omkring 3-7 minutter, hold øje for pludselig er rabarberen blød og den skal ikke være overkogt.

Opskriften giver ca 2 dl rabarberkompot (gang den gerne op) og hvis der tilsættes mere sukker, så kan den holde sig længere – vi laver dog ofte små portioner, som spises i løbet af 3-4 dage.

Vi spiste rabarberkompot til morgenmad på skyr, yoghurt, ymer og oven på ostemaden. Men rabarberkompot smager også pragtfuldt som tilbehør, til alt fra kylling til frikadeller.