Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kammerjunker/

Kammerjunkere

Kammerjunkere er et hurtigt og overskueligt lille bageprojekt, som Johan og Julie elsker at være med til. Det eneste der er svært er at vente på, at de først må spises til dessert … -så vi prøvesmagte naturligvis inden og det kan varmt anbefales at lave en stor portion, for de holder sig glimrende en lille uges tid i en kagedåse.

Der er virkelig ikke noget meget mere sommerskønt end aftensmad spist under den blå himmel i haven, blomster i haven, hjemmedyrkede sprøde krydderurter, summende humlebier i lavendelblomster og sprøde nybagte kammerjunkere i selskab med søde danske jordbær og hjemmelavet koldskål.

Prøv også: Opskrift på hjemmelavet koldskål her >>

PT30M

Kammerjunkere

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal40 stk.
Holdbarhed1 uge
Ingredienser
  • 100 g hvedemel
  • 25 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g rørsukker
  • 50 g smør
  • 1 spsk vaniljesukker, evt hjemmelavet
  • 1 æg
  • 1 øko citron, revet skal herfra
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her>>valdemarsro youtube

 

Bland de to slags mel, bagepulver, sukker, citronskal og vaniljesukker godt sammen i en skål.

Smuldr smør i melblandingen til det er som groft savsmuld.

Saml dejen med æg og ælt hurtigt dejen sammen.

Skær små stykker på ca. 6 g., og tril dem til små kugler, som lægges på en bageplade med bagepapir.

Giv dem alle sammen et tryk på midten med pegefingeren, så de bliver flade. Bag i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i 15-20 minutter.

Spis med lækker hjemmelavet koldskål.