Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kammerjunker/

Kammerjunkere

Hjemmelavede kammerjunkere smager så dejligt og er en skøn spise om sommeren, når det er sæson for den dejlige koldskål, serveret med nybagte kammerjunker og sommerens søde bær og mynte. Det er så nemt og super lækkert.

De er et hurtigt og overskueligt lille bageprojekt, som mine børn elsker at være med til. Det kan varmt anbefales at lave en stor portion, for de holder sig glimrende et par uger i en kagedåse eller lufttæt beholder – og så smager de så skønt, så de hurtigt er spist.

Prøv også: Opskrift på hjemmelavet koldskål her >>

PT30M

Kammerjunkere

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 100 g hvedemel
  • 25 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 øko citron, revet skal herfra
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
Udskriv 
Fremgangsmåde

Bland hvedemel og fuldkornshvedemel, bagepulver, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker godt sammen i en skål.

Smuldr smør i melblandingen, til det er helt fintblandet og ensartet.

Saml dejen med æg og ælt hurtigt dejen sammen.

Skær dejen i stykker af cirka 6 gram. Tril kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Giv alle kammerjunkerne et lille tryk på midten med pegefingeren, så de bliver lidt flade.

Bag i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 15-18 minutter, til de er let gyldne i kanten.

Lad dem køle af på en rist.