Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskaal/

Koldskål

Min opskrift på hjemmelavet koldskål, smager helt fantastisk og er min families favorit, som vi holder meget af at nyde på en skøn sommerdag.

Den er luftig, lækker og prikket af sorte vaniljekorn – smager helt forrygende, hvad enten den serveres til morgenmad, dessert, aftensmad eller som en hyggesnack om eftermiddagen.

Jeg ved bare, at I også vil være vilde med den ♡

Prøv også: opskrift på hjemmelavede kammerjunker

PT15Mter

Koldskål

4 pers.    15 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 1 l kærnemælk
  • 3 dl ymer
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1/2 øko citron, saft og skal
  • Æggehvideskum (kan undlades)
  • 2 æggehvider
  • 1 spsk sukker
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

 

Brug en smule af sukkeret til at gnide ud i vaniljekornene, så de bliver skilt fint fra hinanden og fordeles smukt i koldskålen. Æg, vanilje og sukker piskes sammen til en lækker cremet æggesnaps.

Rør æggesnapsen sammen med kærnemælk og ymer eller tykmælk og serverer straks eller stil på køl til koldskålen skal serveres.

Æggehvideskum piskes stift og serveret til koldskålen, eller bages som små miniature søde kys i ca 30 minutter