Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskaal/

Koldskål

Min opskrift på hjemmelavet koldskål, smager helt fantastisk og er min families favorit, som vi holder meget af at nyde på en skøn sommerdag.

Den er luftig, lækker og prikket af vaniljekorn – smager helt forrygende, hvad enten den serveres til morgenmad, dessert, aftensmad eller som en hyggesnack om eftermiddagen. Jeg servere den med sommersøde bær og sprøde kammerjunker eller granola, samt lidt frisk mynte.

Jeg ved bare, at I også vil være vilde med den ♡

Prøv også: opskrift på hjemmelavede kammerjunker

PT30M

Koldskål

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 l kærnemælk
  • 3 dl ymer
  • 3 æggeblomme
  • 2 spsk sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 0,50 øko citron, saft og skal
  • marengsskum (kan undlades)
  • 2 æggehvide
  • 1 spsk sukker
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Brug en smule af sukkeret til at gnide ud i vaniljekornene, så de bliver skilt fint fra hinanden og fordeles smukt i koldskålen.

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en lækker cremet og luftig æggesnaps.

Rør æggesnapsen sammen med kærnemælk og ymer. Smag til med citronsaft og fintrevetcitronskal og serverer straks eller stil på køl, til koldskålen skal serveres.

Marengsskum
Pisk sukker og æggehvider helt stift og blankt til marengs og server til koldskålen, eller bag dem som små mini søde kys i ca 30 minutter ved 150 grader varmluft.

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg laver opskriften her >>