Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-granola/

Chokolade Granola

Knasende sprød og sød hjemmelavet Chokolade Granola til morgenmad er et temmelig stort feriehit hos mine børn.

Her i ferien må alting bare gerne være lidt ekstra godt og jeg laver gerne dobbeltportion af min fantastiske chokolade granola, som smager helt vidunderligt godt.

Forskellen på müsli og granola er, at granolaen er ristet med honning. Et skønt tilbehør til ymer og yoghurt, som ofte er at finde på vores morgenmadsbord i weekender og ferier.

Prøv også: min opskrift på kærnemælksboller >>

PT25M

Chokolade Granola

Tid i alt25 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 portion
Ingredienser
  • 150 g havregryn, grovvalset
  • 40 g mandler, meget grofthakkede (evt. smuttede)
  • 40 g pekannødder
  • 30 g cashewnødder
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk honning
  • 30 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Fordel alle de tørre ingredienser på en bageplade med bagepapir.

Kom 3 spsk honning og chokolade i midten af det hele og sæt bagepladen i ovnen ved 160 grader varmluft i 10 minutter.

Tag bagepladen ud af ovnen – nu er honningen smeltet og det er nemt at røre/fordele den smeltede honning rundt i hele chokolade granola blandingen.

Rør det godt sammen – glat granolaen ud på hele bagepladen og bag i ovnen i 10-15 minutter mere.

Lad chokoladegranolaen køle af på bagepladen.

Den bliver sprød og knasende. Kan opbevares i en lufttæt beholder og kan fint holde sig i 2 uger.

1 glas rækker til ca 6 portioner