Chokolade Granola


Knasende sprød og sød hjemmelavet Chokolade Granola til morgenmad er et temmelig stort feriehit hos mine børn.
Her i ferien må alting bare gerne være lidt ekstra godt og jeg laver gerne dobbeltportion af min fantastiske chokolade granola, som smager helt vidunderligt godt.
Forskellen på müsli og granola er, at granolaen er ristet med honning. Et skønt tilbehør til ymer og yoghurt, som ofte er at finde på vores morgenmadsbord i weekender og ferier.
Prøv også: min opskrift på kærnemælksboller >>
Chokolade Granola
- 150 g havregryn, grovvalset
- 40 g mandler, meget grofthakkede (evt. smuttede)
- 40 g pekannødder
- 30 g cashewnødder
- 2 spsk solsikkekerner
- 1 tsk kanel
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 3 spsk honning
- 30 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fordel alle de tørre ingredienser på en bageplade med bagepapir.
Kom 3 spsk honning og chokolade i midten af det hele og sæt bagepladen i ovnen ved 160 grader varmluft i 10 minutter.
Tag bagepladen ud af ovnen – nu er honningen smeltet og det er nemt at røre/fordele den smeltede honning rundt i hele chokolade granola blandingen.
Rør det godt sammen – glat granolaen ud på hele bagepladen og bag i ovnen i 10-15 minutter mere.
Lad chokoladegranolaen køle af på bagepladen.
Den bliver sprød og knasende. Kan opbevares i en lufttæt beholder og kan fint holde sig i 2 uger.
1 glas rækker til ca 6 portioner
Næringsindhold

Pr. portion
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Sad lige og læste denne opskrift, da manden spurgte. Hvad laver du? Så viste jeg ham opskriften. Og nu skal jeg ud at handle noget honning med chokolade ?tror den er godkendt på forhånd
Hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse med den! ♡
Ser så lækkert ud. Vi bor pt. i Kina, og der kan man desværre ikke købe alle de lækre råvarer, som du viser her på siden. Det må vente til vi atter vender hjem til Danmark. Måske jeg kunne prøve med honning og smeltet chokolade i stedet for ??
Du kan sagtens bruge honning og chokolade hver for sig til opskriften også :)
Ej hvor lækkert. Har stort set det hele. Mine havregryn og dog finvasket. Men sidder lige og tænker om jeg kan bruge mine cornflakes fra iasis som er mindre lidt tykkere og sprøde idet. Det var måske et forsøg værd
Jeg har ikke prøvet med cornflakes i granola, men tror det kan blive ganske fint og så supplere op med finvalset havregryn også.
Hej, det ser godt nok lækkert ud:) hvor har du de fine blå tallerkner? Er de fra Borste? God påske
De er fra Bloomingville :)
Rigtig god påske
Mums, granola med chokolade. Det skal prøves. Jeg laver tit din almindelige granola og den er altid et hit. Mon ikke denne her er endnu bedre.
Du og din familie må have en fantastisk påske.
Den er helt perfekt til at få skabt lidt ekstra ferieluksusstemning ved morgenbordet ;)
Rigtig god påske til dig og din familie også ♡
Kh AC
Hvad spiser dine børn til morgenmad til dagligt? Har svært ved at finde sunde ideer.
I hverdagene den seneste tid har rugbrød med salat, spinat og spejlæg hittet stort hos min datter til morgenmad – hun laver det selv.
– og havregryn med rosiner, mandler, hasselnødder og mælk til min søn er et evigt hit.
Du kan evt prøve at vise dem denne side: https://www.valdemarsro.dk/morgenmad-brunch/ og tale sammen om hvad der kunne være lækkert til hverdage.
Der er forskellige slags grød, boller, retter med æg og andet – både til hverdag og weekend.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Fantastisk granola. Har dog lidt svært ved at blande chokoladen. Det er 80 %. Hvilken chokolade bruger du?
Kh EJ
Hej Eva
jeg bruger som regel valhrona – med en kakaoprocent på mellem 54-60 %. Du kan hakke chokoladen fint inden du vender den i den varme granola
Kh Ann-Christine