Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/musliboller/

Müsliboller

Super saftige müsliboller som virkelig er helt uimodståelige.

De er dejligt rustikke og virkelig nemme at bage. Dejen kan både koldhæve natten over i køleskabet eller man kan lade den hæve på køkkenbordet og have friskbagte boller inden for relativt kort tid.

Det er en rigtig skøn bolle til eftermiddagssulten og til morgenboller. Her får du min bedste opskrift på müsliboller

Prøv også: min bedste opskrift på koldhævede boller >>

PT10H

Musliboller

Tid i alt10 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 10 g gær
  • 2 spsk honning
  • 1,50 tsk salt
  • 375 g hvedemel
  • Müsliblanding
  • 50 g havregryn, finvalset
  • 50 g dadel
  • 40 g mandler, grofthakkede
  • 30 g solsikkekerner
  • 60 g mørk chokolade
  • 25 g hasselnødder
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand og tilsæt yoghurt, honning, salt og müsliblanding og rør det godt sammen.

Lad det stå i 10 minutter og rør derefter mel i lidt efter lidt.

Dejen skal ikke æltes med hænderne, men den skal blot røres godt og kort  igennem i 1-2 minutter.

Dæk skålen til med et låg.

Skal dejen koldhæve, så stil den i køleskab natten over. Skal den bages hurtigere, så lad den hæve på køkkenbordet i to timer.

Form 10-12 boller af dejen efter hævning og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stænk bollerne med lidt koldt vand og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 15 minutter.