Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boller-med-hoerfroe/ Boller Brød og Boller

boller med hørfrø

Der er ikke noget der dufter så skønt som hjemmebagte boller. -og de her er både lækre og hurtige at lave. Da jeg boede i Sverige bagte jeg dem ofte med tørgær, som blot vendes i melet og er et fint alternativ til alm gær. Det er nemt at få i udlandet og er smart at have på lager, når man er løbet tør for almindelig gær og får lyst til at bage.

I stedet for hvedemel kan bruges speltmel eller anden type mel og man kan også med succes putte hele mandler eller hasselnøddekerner i dejen.

Prøv også: flere opskrifter på hjemmebagt brød og boller >>

PT3HPT30M10

Hjemmebagte boller

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk hørfrø
  • 100 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 spsk olivenolie, til pensling
  • 1 tsk flagesalt, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør vand og gær sammen i en skål, tilsæt honning, salt, olivenolie, hørfrø og grahamsmel.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og når der ikke længere kan røres, æltes dejen godt sammen på bordpladen.

Dejen skal ikke være hård, men smidig og må gerne klistre en smule. Lad den hæve i skålen i 1 time.

Slå dejen sammen, form til boller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 1 – 1 1/2 time.

Pensl med lidt olivenolie og drys med flagesalt.

Tænd ovnen ved 250 grader varmluft. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind og der skrues ned til 200 grader, bag i 17-18 min.