Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodsboller/

Koldhævede gulerodsboller

De her koldhævede gulerodsboller er virkelig lækre og er nogle af dem jeg har bagt igen og igen.

De er skønne i mine børns madpakker, morgenmad, eftermiddagsboller og som tilbehør til aftensmad og varm suppe.

Gulerodsboller er bare altid et sikkert hit, de er lækre og hurtige at lave og så kan de med fordel fryses ned, og det er altså lækkert altid at have gode hjemmebagte boller i fryseren.

Jeg foretrækker, at gulerodsboller har en skøn saftig krumme og lidt bid fra kerner eller nødder. De er sprøde, lige når de er nybagte, men bliver efter en halvdagstid, bløde i skorpen, hvilket også smager virkelig godt. De holder sig glimrende friske til dagen efter de er bagt.

Prøv også: opskrift på lækre spinatboller

PT+1H

Gulerodsboller

10-12 stk    +1 time
10-12 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
+1 time
Fremgangsmåde

Gæren røres ud i vand. Ymer, salt, solsikkekerner, havregryn og gulerod røres i. Derefter røres melet i, lidt efter lidt. Jeg ælter ikke dejen med hænderne, rører bare godt rundt – dejen skal være let klistret, men så fast til sidst, at du næsten ikke kan rører den. Melmængden kommer ret meget an på hvor saftige gulerødderne er, så juster endelig til, så det passer og så dejen er tilpas ’svær’ at røre i.

Så kommer jeg film over skålen og sætter skålen i køleskabet, gerne natten over. Næste dag former jeg 10-12 boller af dejen og sætter dem på en bageplade med bagepapir. Hæver 1/2 times tid ved stuetemperatur og kommes i ovnen ved 260 grader i 4 minutter, hvorefter jeg skruer ovnen ned til 225 grader og bager færdig i 16-18 minutter.