Gulerodsboller


Lækre saftige gulerodsboller som er nemme at bage og som jeg har bagt adskillige gange til min familie. De er skønne i mine børns madpakker, morgenmad, eftermiddagsboller og som tilbehør til aftensmad og varm suppe.
Disse gulerodsboller har en skøn saftig krumme og lidt bid fra solsikkekernerne, som dog fint kan erstattes af fuldkornsmel, hvis man gerne vil have dem uden kerner. De holder sig glimrende friske til dagen efter de er bagt og de kan fint koldhæves natten over i køleskab.
Prøv også: opskrift på lækre spinatboller
Gulerodsboller
- 3 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 20 g gær
- 150 g gulerod, groftrevet
- 50 g solsikkekerner
- 50 g havregryn, finvalset
- 1 tsk honning
- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt yoghurt naturel, solsikkekerner, havregryn, groftrevet gulerødder, honning og salt.
Rør det godt sammen og tilsæt mel i lidt efter lidt (det er ikke nødvendigvis al melet der skal bruges), tilsidst æltes eller røres dejen godt sammen på køkkenbordet og stilles i en skål til hævning.
Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet eller natten over i køleskab.
Kom dejen på et meldrysset bord og form 12 runde boller, som sættes på en bageplade med bagepapir. Alternativt kan dejen blot sættes på bagepladen med en ske.
Lad bollerne hæve i 30-45 minutter.
Bag gulerodsbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 16-18 minutter.
Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Tip
Solsikkekerner kan erstattes af fuldkornsmel, kom i så fald ca 30 g mindre hvedemel i dejen.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Uhm, de skal da klart prøves. Ligner lidt en variation over nogle “smat-boller”, jeg tidligere lavede hele tiden, men jeg havde helt glemt dem, efter jeg er begyndt at bage brød i Römertopfen. Nu vil HDD imidlertid gerne til at have madpakke med på arbejde, og så er boller jo lidt lettere at gå til.
Øglen hjalp mig med at måle af, så det er vist en underdrivelse at sige, at dejen er lavet “på slump”. Prøvede også at putte lidt æble i, så nu er jeg spændt på i morgen, hvor de skal stå deres prøve. Tak for opskriften, i hvert fald :-)
God ide med æble, det har jeg aldrig prøvet i brød. Blev det godt?
Jeg ønsker mig også en Römertopfen, den er genial ik´
Det blev faktisk ret lækkert med æble i dejen. Havde bare brugt et lille Discovery-æble, så det ikke overdøvede de andre ingredienser, og det gav en god syrlighed (og saftighed).
Og jo, Römeren er genial. Overvejer dog at ønske mig en mere, så jeg har én, jeg kun bruger til brød og én, jeg kan bruge til anden mad, så leret ikke begynder at afgive smag til de forskellige retter…
Det skal jeg prøve næste gang, lyder dejligt med et strejf af æble.
Jeg MÅ ha´ en Rømer
Hehe, jeg har stået i min egen verden imens jeg lavede disse for lidt siden. Da jeg plejer at lave koldhævede boller, har jeg brugt koldt vand i stedet for lunken. Disse boller skulle gerne serveres i aften ? kan jeg forlænge hævetiden mere end en time? Hilsen en nybegynder
Hvad gjorde jeg galt? Mine boller smager rigtig godt, sprød skorpe og dejlig luftig krumme. MEN, de er flade. Jeg have dem til at stå på en radiator, imens de hævede. Kan det være det? Dejen var meget fugtig. Så jeg måtte bruge ske for at lave bollerne – selv om jeg faktisk havde taget lidt mere mel i end der stod i opskriften. Håber på svar.
Gulerodsboller – hvorfor blev mine boller flade?
Jeg tænker umiddelbart de har fået for meget varme. Det er en god ide ikke at lade bollerne hæve på en radiator.
Kh AC
Jeg kendte engang en lille dreng (for længst voksen) og han ELSKEDE også grønsagssupper! :-) Så jeg er ikke overrasket. Som du siger, så er det sjældent, at den slags går helt galt, men selvfølgelig kan det ske. Pyt skidt, det var det positivt, at ungerne kunne lide.
Bollerne lyder dejlige og bestemt værd at prøve ved lejlighed. God weekend.
Ja, de fik en skøn aftensmad – og de plejer godt nok også at elske grøntsagssuppe, det gør jeg også selv, så det kom ikke bag på mig. Men at de var vilde med den kedelige suppe jeg præsterede den aften, det overraskede ;-) God weekend til dig også, Deborah
Jeg blev nødt til lige at kommentere på de her, og sige tusinde tak for den her geniale opskrift. Vi brugte dem som burgerboller til hjemmelavede burgere på et tidspunkt, og der er de også helt fantastiske!
Det er jeg virkelig glad for at høre, mange tak for din kommentar og ja, det var da en super ide at bruge bollerne til burgere også :)
Jeg ved ikke om det er et helt vild dumt spørgsmål, men kan man godt stille dem i køleskab i en time og så lave dem derefter?
Det er da ikke dumt, jeg skal bare være sikker på hvad du mener :)
Stille dejen i køleskabet eller?
Ja:) det vil jeg også gerne høre- altså hvis man nu ikke lige har tid om morgenen fx
Hov – kan se du har svaret på lign. spørgsmål andet sted i kommentarene:) beklager:)!
Helt ok :)
Hej…
Tusind tak for nogen fantastiske opskrifter..
Ville lige hører om disse gullerodsboller
Behøver at stå til hævning natten over?
Mvh Tanja
Hej Tanja,
Nej, det gør de ikke. Bare tilsæt lidt mere gær og måske en anelse mere mel, så hæver de hurtigere op.
Kh Ann-Christine
Hej :-) hvor meget mere gær, og mel vill du putte i, og hvor længe skal de så hæves om man skal lave dem i aften ?
hej Katrine,
Vil du bage dem færdig i aften, og så forkorte hævetiden til fx 1-2 timer?
Så ville jeg tilsætte omkring 40 g gær og komme nok mel i så du kan ælte den på bordpladen – den skal gerne være fugtig og lettere klistret. Men skal kunne æltes. Hævetid i 1 1/2 time under et rent klæde i en skål på køkkenbordet, så formes bollerne, lægges på en bageplade med bagepapir og hæver videre i 1/2 time mens ovnen varmer op.
God bagning – hvis du når det :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Dine boller ser lækre ud og jeg har tænkt mig at bage dem i aften :-) Jeg har dog et lille spørgsmål – kan de fryses?
Hilsen Michelle
Hej Michelle,
Jeg har selv frosset dem ned med held. Det er nemlig ret fint (og praktisk) lige at kunne tage en lille pose op ad gangen, så der er til madpakker og den slags.
God fornøjelse:)
Kh AC
Lige præcis – tak for hjælpen :-)
Hej Ann-Christine
Tusind tak for en super super lækker opskrift….. :-) Har prøvet dem et par gange nu – sidst med revet æble – de smager fantastisk. Jeg har ikke haft dejen til at hæve natten over, men har alligevel ikke kommet så meget mel i, at jeg kan ælte dejen på bordet – de bliver alligevel dejlige, luftige og sprøde – og dejligt, ikke at skal have fingrene i den:-) Nu er jeg jo blevet mere modig – har du prøvet at komme andet grønt i, end gulerod og æble?
Glade bagehilsner
Lene
Hej Lene,
Det er rigtig dejligt at høre. Jeg har prøvet dem med oliven, soltørrede tomater, tørrede tranebær. Men mon ikke også de er fantastiske med fx revet rødbede? Det kunne jeg godt forestille mig ;)
Kh Ann-Christine
Mmh, denne dej er simpelthen bare så god! Helt fantastisk. Jeg har brugt den til at bage pølsehorn, som skal med i madpakken, og de blev mindst ligeså gode som bollerne :-)
Det er jeg glad for at høre, Louise :)
Jeg bruger 1/2 gulerod og 1/2 rødbede – kæmpe succe ( har to piger der bare synes alt er lidt sjovere når maden er lidt lyserød) En rigtig god opskrift, tak!
Vil også bare sende en “generel” tak for din blogg, vi er blevet stor forbrugere af dine opskrifter med stor succes – så dejligt :-)
Fantastisk – det skal jeg prøve næste gang. Tror også det vil være et hit herhjemme :)
Og tusind tak for den søde hilsen, jeg er meget glad for at I kan bruge mine opskrifter og inspiration!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Nu er det vidst på tide, at jeg får skrevet et par ord til dig :) Jeg er virkelig en stor “fan” af din blog! ;) Jeg går hjemme på barsel med Oliver på 4 mdr. (er også mor til Oscar på 6 år), og jeg besøger faktisk din blog næsten hver dag. Det er meget inspirerende at surfe rundt herinde.. Jeg har fundet utrolig mange lækre opskrifter, og jeg nyder virkelig dine flotte billeder og generelt den måde, du skriver på. Det er så autentisk; du kan virkelig lide det her, og det hele er bare skøn læsning! :)
God aften til dig og din familie :)
Mange hilsner, Susanne
Hej Susanne,
Det er jeg godt nok glad for at du gjorde :) Tusind tak for din søde hilsen, det varmer virkelig på sådan en smågrå efterårsdag! Det er dejligt at vide at min glæde ved at blogge kan mærkes ved at læse med, og det er virkelig en stor fornøjelse at mine indlæg kan inspirere.
Mange tusind tak for din hilsen.
Rigtig god tirsdag til dig
Kh Ann-Christine
Kan man ikke bruge noget fuldkornshvedemel frem for almindelig hvedemel? Har du erfaringer med det og i så fald, hvilken mængde af hver?
Sagtens. De bliver grovere og melet suger mere væske til sig. Prøv dig lidt frem med mængden til dejen er smidig og lækker at arbejde med
Hold nu op, hvor har jeg brugt denne opskrift mange gange nu. I sommerhus med vennerne, til morgenmad med familien, til hygge i vuggestuen osv osv. Tak for en lækker opskrift! Har lige lavet den endnu en gang, så der er friske morgenboller imorgen. Mhhmm
Hvor skønt! Det er virkelig også en favorit herhjemme og jeg er rigtig glad for at høre at den også er blevet det hos dig :)
Mmm, tak for den opskrift! Sindssygt gode boller
Tusind tak, Kristina!
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej ;-)
Jeg ville bare høre om du kan fortælle mig cirka hvor
mange kalorier én bolle cirka indeholder?
Hej Louise,
Det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Mon ikke der findes et sted hvor du kan taste ingredienslisten ind og så beregne?
Kh Ann-Christine
De ser skønne ud! Jeg skal prøve at bage dem i aften. Ved du om man kan bruge yougurt natural fremfor ymer?
Det kan man sagtens :)
Håber du fandt ud af det – har haft vældig ‘travlt’ med at være offline og har bare stornydt sommervejret hele dagen ;)
God fornøjelse med dem
Kh AC
Jeg bager næsten aldrig, men tænkte, at nu skulle det være. Og sikke en succes det blev.
Bollerne blev helt fantastiske. Jeg bagte dobbeltportion og brugte 1 dl skyr og 1 dl creme fraiche i stedet for ymer og det gik simpelthen så godt. Jeg skal her tre dage efter allerede i gang med en ny portion – eller dobbelt igen :)
Mange tak for opskriften!
God aften! :) vh Mette
Hej Mette,
Det er jeg bare så glad for at høre! Tusind tak for din søde hilsen og god bagelyst til dig
Kh AC
Tak for en lækker opskrift, som min mor også kan spise da den er uden sukker. Jeg bagte 42 boller til min fødselsdag, min stakkels røremaskine kunne ikke følge med. Velkommen hjem til Danmark!
Tusind tak og hvor er det dejligt at høre :)
Mums! De blev bare SÅ gode og jeg fik ros af alle der smagte ;0)
Dem skal jeg helt sikkert bage en anden god gang.
Tak for altid gode opskrifter der aldrig “failer” ;-)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen <3
Rigtige lækre boller. Bagte dem i morges. Men syntes til at starte med at de var noget klæge indeni da de lige var kommet ud af ovnen, men hjalp meget på det da lige fik lov at stå og køle lidt af.
De blev så gode at jeg blev nødt til at lave en portion igen i aften.?
Hvor er det skønt at høre – og ja, det kan virkelig være helt svært at vente til de lige er kølet en smule af. Det kender jeg godt :)
Bedste boller til dato! :) De er altid et hit og så nemme og hurtige at lave! MUMS :-)
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kan man putte mindre mel i og mere havregryn i for at gøre dem sundere? Kan ymeren udelades? Evt. erstattes med skyr?
Tak på forhånd :-)
Hej Cecilie,
Tja, det kan du godt – men når du justere op på havregryn og ned på mel, så får du samtidig nogle boller der hæver dårligere og bliver mere flade. De kan såmænd stadig blive helt gode, men prøv at bage dem som de er først og juster så til, så du finder det mål der passer til dig :)
Du kan sagtens bruge vand i stedet for ymer – eller bruge skyr.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Ville man kunne bruge anden mel end hvedemel – hvis ja, hvad vil du anbefale?
På forhånd tak og god dag :)
Mvh,
Betina
Hej Betina,
Du kan også bruge spelt eller ølandshvede :) Sidstnævnte er min favorit og jeg plejer ofte at erstatte halvdelen af hvedemelet med det – det bliver også godt
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har bagt dine boller med revet zucchini. De blev helt fantastiske. Vh Jolanda
Hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
For første gang EVER er det lykkedes mig at bage GODE boller.. . ? Dejlig nem opskrift og boller som smager intet mindre end FANTASTISK!
Jubiii, hvor er det dejligt at høre ♡
Tak for tilbagemeldingen
Kh AC
Hvis jeg ønsker en dej, som kan stå i køleskabet nogle dage, så jeg kan lave friskbagte boller af samme dej over flere dage (og altså kun skal lave dejen 1 gang, men tage lidt hver dag til den portion boller, jeg skal bruge om morgenen), kan denne så bruges? Altså kan den holde i køleskabet i flere dage?
– Hvis ikke, har du så en anden, der kan bruges til formålet?
Det kan være du må spæde dejen en smule op hver dag, når du tager af den. Blot lige røre den igennem med en spsk vand og tilsvarende ekstra mel.
Ellers kan du prøve med denne dej eller en kombination af den og min opskrift på koldhævede boller
Ser SÅ lækre ud!! Tror du, jeg simpelthen kan helt udelade ymer? Eller skal jeg da putte andet mælkeprodukt i?
/Amanda
Du kan godt erstatte den ene dl ymer med enten yoghurt naturel eller med vand.
Det fungere okay med vand også, men jeg synes de bliver allerbedst med et surmælksprodukt :)
God fornøjelse
Kh AC
De ser super lækre ud.
Hvad er grunden til at der skal ymer i, og kan dette måske udelades?
På forhånd tak :)
Du kan sagtens bruge A38 eller yoghurt naturel i stedet – jeg bager ofte med syrnede mælkeprodukter, da det giver nogle rigtige lækre brød og boller. Men du kan fint prøve at erstatte det med vand fx.
Hej.
jeg har planer om a lave flere af dine opskrifter til min søns fødselsdag bl.a. banakagen med chokoladeganache og disse boller. Hvad tænker du om at bruge manitobamel? Og kan der bruges andet end Ymer?
Tak for hjælpen og alle de spændende opskrifter :-)
Venlig hilsen
Bettina
Manito mel har en super god bageevne, så det tror jeg sagtens kan fungere.
Du kan fint erstatte ymer med andre surmælks produkter.
Tak for din søde hilsen og tillykke med din søn
Kh AC
Kære kære kære Ann-Christine ❤️
NU skal du simpelthen ha en lille kærlig hilsen fra mig!! Har aldrig fået taget mig sammen til at skrive til dig, men du er intet mindre end fast inventar hos os!!
Alt fra bagværk, alverdens skøn mad og søde skønne knasende lækkerier kommer på bordet hjemme i vores lille hule – takket være dig ❤️
Tænker så det knager, men har endnu ikke oplevet et mislykket måltid pga én af dine fantastiske opskrifter og i går var flere forældre nysgerrige efter opskriften på dine lækre fødselsdagsboller med kardemomme. De blev brugt som et sundt alternativ til fastelavnsboller til festen på skolen, og selvom der var mange andre som havde bagt, var de VILDE med din opskrift ❤️
– Der findes et hav af skønne opskrifter både hér og dér, men ikke en eneste gang er jeg blevet skuffet over noget fra dig.
Jeg kan i flæng nævne dine dadelkugler, chili con carne, grønkålssuppe, diverse skønne boller…..og jeg ku blive ved!!
Der er aldrig nogen tvivl om, hvor jeg søger efter nye opskrifter
❤️ Tak for dig ❤️
Mange vinterferiehilsner
Marianne
Kære Marianne
Tusind tak for din super søde og hjertevarme hilsen og søde ord til min blog og min opskrifter ♡
Det er vel nok dejligt at høre og det er jo virkelig en sand fornøjelse at dele og blive ved, når jeg får sådan en dejlig tilbagemelding
♡
Rigtig dejlig dag til dig og endnu engang, tak!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan man ikke bytte gæret ud med den surdej lavet på hvedemel du har
Jeg har ikke testet om denne dej kan hæve alene med surdej – men det er da bestemt forsøget værd.
Bruger jævnligt dine opskrifter på koldhævede boller. Både valdnøddeboller og gulerodsboller. De er altid gode. Jeg har dog ikke held med at lave dobbelt portion. Og 10-12 boller er ikke mange, specielt hvis man er 8-10 personer. Når du laver dobbelt portion, bruger så ikke blot dobbelt af det hele?
Dejligt at høre :)
Jo, jeg ville blot bruge dobbelt af det hele og lade det hæve i to skåle.
Kh AC
Jeg skal helt sikkert teste denne opskrift! Kan man bruge letmælksyoghurt i stedet for ymer? :)
Ja, det kan du fint gøre.
God fornøjelse
Kh AC
Ej men styr dog, hvor er de gode! De bedste Boller jeg har lavet og jeg hader hader hader at lave gærdeje. Men koldthævet er vejen frem for mig, men denne opskrift er den bedste jeg har prøvet! Jeg havde ikke solsikkekerner, så jeg smed 25 gram Chia frø i, i stedet, det er virkelig også godt!
Tak for den her mega gode opskrift ?
Fantastisk! Tusind tak for din søde hilsen, det er så dejligt at høre ♡
Hej Ann-Christine,
Jeg står og skal til og bage bollerne til morgenbrødet en fredag på arbejde. Jeg tænkte om man kunne undvære at lade dem hæve om morgenen inden man sætter dem ind i ovnen?
Glæder mig til at smage dem! :)
Jeg har ikke prøvet ikke at lade dem hæve, så skal ikke kunne sige om de hæver ordentligt op bare i ovnen.
Prøv ihvertfald at komme en halv dl mere mel i og måske 20 g gær, hvis du prøver det af.
Kh AC
Hej. Jeg kan ikke lige se om nogen allerede har stillet spørgsmålet, men tror du der “sker” noget ved at man putter andet (eller mere) i end solsikkekerner, feks hakkede valnødder, mandler eller hasselnødder ?
Det kan du sagtens – det smager også dejligt :)
Hej Ann-Christine
Som altid tjekker jeg din blog først, når jeg mangler opskrift- og som sædvanlig svigter du ikke?
Jeg har dog et lille spørgsmål ang mel. Kan jeg bruge en grovere meltype end blot hvedemel? Jeg vil gerne bruge bollerne til mine børns madpakker, så de må ikke blive tørre, selvom de skal fryses.
PS: Vi har spist din one pot pasta med chorizo til aftensmad! Jeg ELSKER de nemme, hurtige og lækre! pastaretter!
Vh Rikke
Hej Rikke,
hvor er det dejligt at høre :)
Jeg synes det går fint at erstatte halvdelen af hvedemel med fuldkornsmel i denne opskrift. Så vil de stadig være skønne og lækre, også efter de er frosset.
Tusind tak for din søde hilsen!
Kh Ann-Christine
Tager jeg helt fejl hvis jeg siger at du havde en opskrift på koldhævede boller med gulerod.? Jeg er næsten sikker på at jeg fandt den opskrift på din side sidste weekend, og de smagte fantastisk!
Det er denne, den har blot fået nye billeder :)
Hej!
Jeg plejede at bage dine koldhævede gulerodsboller flere gange ugentligt til min familie, og de ELSKEDE dem (jeg har cøliaki, så jeg har desværre ikke selv smagt dem).
Men – jeg kan simpelthen ikke finde opskriften længere. Kan du mon linke til dem?
Tak!
Vh Sofie
Nu kan jeg lige se, at du har svaret længere oppe, at dette er samme opskrift blot med nye billeder. Det var slet ikke faldet mig ind, fordi de ikke ligner de andre ;)
Godt du fandt ud af det :) – jeg tænker at det er lyset der ‘driller’ ift de to billeder :)
Halløj
Jeg mener, at jeg har brugt din opskrift på gulerodsboller flere gange tidligere, men nu ser den ud til at være ændret. Man skulle nemlig ikke ælte dem, men blot sætte dejen på plader efter hævning i køleskab. Det var jeg ret stor fan af, men da jeg nu vil lave dem igen, så skal de sørme æltes. Har du den gamle opskrift?
Den er rigtig nok ændret en smule i fremgangsmåden, da jeg synes de blev lidt bedre på denne måde. Men ingredienserne er de samme og jeg har fluks rettet til, for man kan også sagtens stadig gøre som du plejer :)
Kh AC
Anden gang indenfor 7 dage jeg bager, dine skønne boller! Tror det ender med at blive et fast ritual på mine fridage ?Jeg har dog aldrig yoghurt herhjemme og lige denne uge heller ikke honning, men skyr og mørk sirup er en fint er erstatning. Tusind tak for en skøn blog og hjemmeside. Min kæreste og jeg er herind ugentlig og finde opskrifter og inspiration.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, Maria :)
Kh AC
Hej.. hvis man vil lave bollerne som koldhævwt, stiller man så bare dejen i køleskabet, når den er æltet færdig?? ?
Ja, det kan du fint gøre :)
Tak for endnu en fantastisk opskrift fra dig! Vi udelader solsikkekerner så vores datter på snart 2 også kan spise dem, og de er bare helt fantastiske. Så luftige og bare MUMS!
hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde feedback til opskriften.
Skøn sommer til jer
Kh AC
Hej
Jeg plejer at benytte mig af en opskrift på gulerodsboller og jeg kan simpelthen ikke finde den. De er så nemme at lave – alle ingredienser var målt i glas på et billede. Det æltes sammen til en dej med ske – klistret til man næsten ikke kan rører. Dejen står til dagen efter. Man giver bollerne 4 min. på høj varme og efterfølgende lavere temperatur i længere tid. Bollerne er sprøde udenpå og svampede indeni. Kan du være behjælpelig med at genfinde opskriften til mig?
Hej Maiken,
Det er denne opskrift jeg blot har strammet op på – den gamle fremgangsmåde var således:
Gæren røres ud i vand. Ymer, salt, solsikkekerner, havregryn og gulerod røres i. Derefter røres melet i, lidt efter lidt. Jeg ælter ikke dejen med hænderne, rører bare godt rundt – dejen skal være let klistret, men så fast til sidst, at du næsten ikke kan rører den. Melmængden kommer ret meget an på hvor saftige gulerødderne er, så juster endelig til, så det passer og så dejen er tilpas ’svær’ at røre i.
Så kommer jeg film over skålen og sætter skålen i køleskabet, gerne natten over. Næste dag former jeg 10-12 boller af dejen og sætter dem på en bageplade med bagepapir. Hæver 1/2 times tid ved stuetemperatur og kommes i ovnen ved 260 grader i 4 minutter, hvorefter jeg skruer ovnen ned til 225 grader og bager færdig i 16-18 minutter.
Jeg må da lige teste begge fremgangsmåder igen og se om jeg er sikker på den nye giver et bedre resultat ;)
Kh AC
Når du skriver formes til runde boller , kan man ikke bare tage dej op med 2 skeer og sætte på bagepladen ??
Hej
Jeg har tænkt mig at prøve denne opskrift.
Bruger du koldt eller lunkent vand?
Omkring 30 grader varmt er en god tommelfingerregel, men jeg synes også det går fint med koldt vand.
Hvor mange timer tænker du, at de maks kan hæve i køleskabet. ?
12-15 timer – men hvis dejen blot ikke er overhævet, så går det også fint med mere
Først tak for mange lækre opskrifter! :-) Og så må jeg høre, om du kan hjælpe mig. Når jeg kommer boller – blandt andet også de her – så bliver de så flade! Jeg har ladet dem hæve natten over. Jeg æltede ikke på bordet og har ikke røremaskine, så jeg rører med håndkraft. Er det her, det går galt?
Hej. :) Jeg tåler desværre ikke havregryn. Kan de mon laves uden, og evt. erstattes med ekstra mel? Er der noget jeg skal være opmærksom på?
Hej Michelle,
Du kan fint erstatte med andre gryn eller flager -eller med fuldkornsmel
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har prøvet at bage efter denne opskrift 2 gange. Det smager sindsygt godt, men jeg synes dejen er meget klistret og må placere dem på bagepladen med 2 skeer, men de flyder ud, mens de efterhæver. Jeg har prøvet en gang hvor jeg har brugt den mængde mel, som der står i opskriften og en omgang hvor jeg har kommet mere mel i. Jeg er ikke helt klar over hvad jeg gøre galt eller hvad jeg skal gøre for at få dejen mindre klisteret, så jeg kan forme dem til boller. Er det bare at komme mel i til den ikke er klistret mere?
På forhånd tak.
Hej Jasmin,
Dejen må meget gerne være godt klisteret, så jeg tror ikke du som sådan gør noget galt. Prøv at drys hvedemel på hænderne og en smule over dejen inden du tager dejbollerne op, og tag løbende lidt mere mel på hænderne, så synes jeg det går helt fint og man får dejligt saftige boller som resultat
Kh AC
Tak for svar. Det må jeg lige prøve næste gang. De flød nem helt ud og var helt flade
Jeg elsker denne opskrift! :-) De er så lækre svampede og også gode dagen efter. Jeg har prøvet at skifte lidt hvedemel ud med lidt grahamsmel og de blev super lækre.
Skønt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har lige forsøgt at lave denne bolledej, det gik dog ikke særlig godt.
Jeg fordoblede alle ingredienserne, da jeg havde planer om at der skulle være til børnenes madpakker. Udover det fulgte jeg ingrediensliste.
I stedet for at ælte dejen i hånden, lagde jeg den i min kenwood røremaskine, men ligegyldigt hvor længe den rørte rundt, blev den ved med at klistre helt ekstremt.
Jeg endte med at måtte tilføje næsten 700g ekstra mel og nu er den tung og kedelig dejen. Øv!
Dejen står til hævning og jeg giver den en chance alligevel, men har ikke høje forventninger til bollerne, når de er færdige.
Hvad har jeg mon gjort forkert?
Er det ikke alt man kan røre i en røremaskine?
Den er ny, så jeg vil jo gerne bruge den.
Hvordan ved jeg hvornår en bolledej er færdig æltet? Som du nok kan høre er jeg ikke den mest erfarne til bagning. – Men jeg forsøger ihærdigt at dygtiggøre mig.
På forhånd tak og mange tak for alle dine gode opskrifter! Er stor fan af din side og bruger den flittigt.
Hej Natascha,
Tak for din søde hilsen
Jeg er desværre ret sikker på at bollerne ikke bliver gode med 700 g mel ekstra. Denne dej skal være ret klistret og skal blot vendes sammen og æltes ret hurtigt, jeg bruger derfor aldrig selv maskinen til en opskrift som denne, da det er lynhurtigt i hånden og nemmere at vaske op og gøre rent.
Hvis der er meget væde i gulerødderne kan det være den skal have 50-75 g ekstra mel (også lidt afhængig af mel mærke), men ikke mere end det.
Man kan ikke sige entydigt hvornår en dej er færdigæltet, det kommer meget an på hvilken dejtype det er, men helt generelt er det aldrig en god ide at komme for meget mel i, så hellere drysse lidt ekstra på bordet eller hænderne når bollerne formes, da du ellers risikere et resultat med tunge tørre boller
Kh AC
Hej.
Jeg er måske blevet lidt mere forvirret over opskriften efter at have læst alle kommentarerne :)
Måske du kan hjælpe mig.
Jeg er ved at bage dine gulerodsboller og har æltet i en røremaskine, da jeg har seneskedehindebetændelse i armen. Jeg har brugt 450 g hvedemel og den er fortsat klistret. Til dejen har jeg brugt 20g gær, og de står nu til hævning i en skål på køkkenbordet (ca. 1 time ifølge opskriften).
MEN. Nu er det så her jeg bliver forvirret.
Kan læse at du har anbefalet en anden at bruge 40g gær og lidt mere mel til en anden hvis vedkommende skal bage dem samme aften. Jeg vil jo gerne bage mine inden længe (altså efter 2.omgang hævning). Har jeg nu brugt for lidt gær og mel? Og er opskriften oprindelig lavet som en koldhævnings-dej og ikke en bag-med-det-samme-dej? ;)
Er godt klar over at du ikke når at svare mig før jeg har bagt dem. Men så ved jeg det til en anden gang.
Mange tak for dine fantastiske opskrifter – vi anvender dem ugentligt herhjemme :)
Vh Rebekka
Ja, det har været koldhævning tidligere, opskriften er blevet opdateret siden hen (det er nok 8-9 år siden jeg delte den første gang :)
En dej som denne skal blot kort lige akkurat røres sammen og skal være klistret.
Kh AC
Så det er korrekt nok det jeg ellers har gjort? Rette mængde gær og mel i forhold til at jeg skal bage dem kort tid efter at have rørt det sammen? (Hævetid selvfølgelig også) :)
Det vil jeg tro, men svært at sige præcis når jeg ikke kan se dejen og har været med på sidelinjen ;)
Hejsa
jeg er så vild med dine opskrifter, burger dem næsten hverdag!!
men et spørgsmål, til dine boller, hvis man nu ikke har naturlig yoghurt kan man bare bruge 1 dl vand i stedet??
Tusind tak! Hvor er det dejligt at høre :)
ja, det vil fint gå an. Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Super lækre opskrifter, du har :-)
Overvejer at prøve de her gulerodsboller.. Har du prøvet at lave dem med smør eller anden fedtstof? Tænker du, at det vil smage godt eller er unødvendigt?
Tak for din søde hilsen.
Jeg synes ikke det er nødvendigt, men du kan fint komme smør i hvis du synes.
Kh AC
Tak for svar :-)
Hvor længe skal de æltes i hånden?
Blot til dejen er ensartet
Kh AC
Hvor længe skal de æltes i hånden? :-)
Hej når du tager bollerne op af fryseren lader du dem så bare tø op i posen
Mvh Karin
Ja, det kan de fint :)
Hejsa :)
Jeg har netop lige sat dejen til hævning. Men jeg er blevet lidt forvirret af selve opskriften og så svar på kommentarerne…
Der står i opskriften at den kan stå på køkkenbordet i en time med hæving.. længere nede i en kommentar, skriver du at man skal komme dobbelt så meget gær i hvis man skal lave det om aftenen? Og tilføje lidt mere mel, så det kan æltes.. jeg har godt nok brugt min røremaskine til det, men jeg føler at jeg har kommet meget mel i og egentlig gerne ville have kommet mere i fordi den stadig er meget meget fugtig. Konsistensen minder mig om når man har opskrifter, hvor man skal bruge en ske til at “forme” bollerne på bagepladen….
Nu må jeg jo se hvordan det bliver:) men tænker i hvert fald at der er stor forskel på om man kommer 20 gram gær i eller 40?:) Jeg har bare fuldt opskriften med de 20 gram.
Hilsen Mette
Hovsa! Nu poppede der lige nogle flere kommentarer frem og kan se at en har spurgt om det samme! Jeg krydser fingre for mine boller bliver fine:)
Hejsa,
Må de god stå i køleskabet i en dags tid? Tænker nemlig at lave dem ved 15-16 tiden og lade dejen stå i køleskabet til morgenen efter – Kan jeg det? 😊
Sagtens, så kan du blot bruge 10-15 g gær, så går det fint med koldhævning på køl
I opskriften står der at man skal bruge 20g gær og at man selv kan vælge om man vil lade dejen hæve i 1 time på bordet eller natten over i køleskab. Bruger du samme mængde gær uanset hvilken hævetid du vælger?
Hej Britt
Ja, de kan fint hæve med 20 g gær både i køleskabet og på køkkenbordet
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Der er forvirring omkring denne opskrift , jeg er ihvertfald i vildrede
Kunne det ikke være en god ide med en video i fremstilling af disse lækre boller , så man kan se hvordan du blander dejen sammen og hvordan du lægger dem på pladen selvom de klistrer , det kunne jeg ihvertfald godt bruge
Vil rigtig gerne bage disse boller , men tør ikke rigtig begive mig i kast med det , da jeg er forvirret omkring fremgangsmåde – kan det lade sig gøre med at du laver en video 🙏
På forhånd tak
Knus Pia 🌹
VIRKELIG lækre. Jeg tilføjede 1 æble og en halv banan. Mand – de er gode!!! Har lavet en dobbelt portion, de er så dejligt søde og de holder sig virkelig bløde længe, hvilket gør det til den absolut bedste opskrift jeg har brugt længe.
Hvor skønt! det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Virkeligt lækre boller!! Jeg tager med familien i sommerhus her i weekenden, og ville blot høre om det var muligt at have dejen med og så bage de boller man har lyst til på dagen, uden at skulle bage hele portionen?? Har nemlig prøvet at fryse nogle ned, men synes ikke de er helt ligeså lækre som når de er nybagte :)
Mange tak og ja det kan du godt. Blot opbevar dejen på køl og frisk evt op med lidt ekstra mel, salt og vand når du tager fra den.
Kh AC
Hej
Hvis jeg ønsker at bage bollerne uden koldhævning, hvad skal forholdet for gær, hvedemel og hævning så være? :)
Hej
Fantastisk opskrift.
Men mine bliver klæbrig efter at have været i oven og de har fået den varme de skal have?
Hjælp
Vh lone
Hej Lone,
Mange tak :)
Kan de have hævet nok, eller var der meget væde ved de gulerødder du brugte, så dejen skulle have haft en anelse mere mel måske?
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg har et barn, som er allergisk overfor mælk og æg. Kan man fjerne yoghurt i disse boller og stadig lykkes – måske erstatte med en mindre mængde plantemælk? (Vegansk yoghurt på soya er desværre heller ikke en mulighed).
Hvad tænker du mon?
Tak for virkelig mange gode opskrifter, som er blevet til klassikere til hverdag og fest i vores lille hjem :)
Hej Nanna,
Tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
Jeg ville lave denne opskrift med vand i stedet for yoghurt, det bliver også lækkert.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg bruger ofte dine rigtige go opskrifter på på boller og andet. Jeg har nu prøvet med surdej men det er ikke lige til mit temperament og tålmodighed. Kan man ikke bage brød og boller på almindeligvis med gær og blot putte en lille smule surdej i som er godt for maven.
Mvh og rigtig go dag
Karl Kristian. 😊☃️
Hej Kristian
Tak, det er jeg glad for at høre!
Du kan sagtens komme et par spsk surdej i stort set alle brødopskrifter, det giver både super god smag og ekstra god ernæringsværdi i bagværket. Du skal evt supplere med en anelse mere mel, omkring 1 spsk mel til 2 spsk surdej vil nok være meget passende i de fleste opskrifter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak. Jeg vil prøve i morgen.
Rigtig go weekend. 🤗🎄☃️