Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarboller/

Græskarboller

Lækre saftige græskarboller er virkelig lækkert og perfekt til morgenbordet eller en eftermiddagshyggestund i både efteråret og vintermånederne.

Vi har spist disse boller mange gange de sidste måneder og de saftige gyldne brød er blevet lidt af en favorit herhjemme.

Hokkaidosæsonen synger på sidste vers for denne sæson, men jeg ser dem stadig i flere butikker, så jeg vil lige nå at dele min opskrift med jer, inden det er slut med hokkaido denne vinter.

Prøv også: min bedste opskrift på spinatboller >>

PT2Hog30Mter

Græskarboller

12 stk.    2 timer og 30 minutter
12 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer og 30 minutter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet og tilsæt groftrevet hokkaidogræskar, græskarkerner, salt, honning, fuldkornshvedemel og havregryn.

Rør det godt sammen og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan æltes godt sammen.

Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over.

Form 12 boller af dejen, og sæt dem på en bageplade med bagepapir, hvor de efterhæver i 1 time, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med græskarkerner, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-20 minutter.