Græskarboller
Lækre saftige græskarboller er virkelig lækkert og perfekt til morgenbordet eller en eftermiddagshyggestund i både efteråret og vintermånederne.
Vi har spist disse boller mange gange de sidste måneder og de saftige gyldne brød er blevet lidt af en favorit herhjemme.
Sæsonens skønne hokkaido græskar er anvendeligt til rigtig mange skønne retter og gør sig glimrende til alt fra græskarsuppe til græskarkage – og naturligvis også til lækkert hjemmebag og brød.
Prøv også: min bedste opskrift på spinatboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarboller
- 3 dl vand
- 20 g gær
- 250 g hokkaido græskar, groftrevet
- 25 g græskarkerner
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 75 g finvalset havregryn
- 100 g fuldkornshvedemel
- 375 g hvedemel
- Derudover
- 1 æg, til at pensle med
- 25 g græskarkerner, som drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i vandet og tilsæt groftrevet hokkaidogræskar, græskarkerner, salt, honning, fuldkornshvedemel og havregryn.
Rør det godt sammen og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan æltes godt sammen.
Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over.
Drys en smule mel over et køkkenborde, dejen og hænderne og form 12 boller af dejen. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.
Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg og drys med græskarkerner, bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20-22 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Vi bruger dine opskrifter jævnligt, de er virkelig gode og gennemarbejdet, jeg er på 2. Omgang af græskarbollerne (ingen af dem har været med hokaido – jeg er måske lidt af en rebel?) dejen har været våd og kan ikke formes til boller – jeg sætter dem på pladen med en ske, de smager rigtig godt.
Jeg er i tvivl om dejen skal æltes når du skriver “til den kan æltes”. Jeg har ikke tørret det revne græskar – det prøver jeg næste gang
Græskar fåes i mange forskellige sorter og med forskellige egenskaber til mad – de græskar man fx bruger til halloween græskar har et anderledes ‘græskarkød’ end de mere melede og tørre hokkaidogræskar, derfor bliver resultatet fx helt anderledes hvis man bruger dem og man skal selv justere opskriften til efter det.
Prøv eventuelt med hokkaido næste gang :)
FANTASTSIKE boller !! De er så lækre – og dejligt at bruge en ingrediens som er i sæson😉 🎃
Skønt at høre, tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for dine lækre opskrifter. Dem jeg bruger rigtig meget. Jeg vil blot fortælle, at nu har jeg prøvet din græskarbolle opskrift, og jeg må sige de er rigtige dejlige. Jeg tillod mig dog at kommer 5,50 dl vand i stedet for 3,50 dl, for jeg synes dejen blev for tung, og jeg bagte bollerne ved 225 grader i 12 minutter med varmluft og de blev helt perfekte.
Dejen hævede i 2 timer og jeg formede bollerne med en spiseske, da dejen er noget lind, men som jeg rigtig godt kan lide. Bollerne efterhæver ikke efter de 2 timers hævning, så de blev bagt straks efter hævningen. Det bliver helt sikkert en opskrift som bliver brugt igen og igen, elsker at bage forskellige slags brød. Så tusinde tak.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine