Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fodselsdagsboller/

Fødselsdagsboller

Fine små festlige søde fødselsdagsboller, som næsten kan slippe afsted med at udgive sig for at være en slags kage.

Det er de bedste skønne fødselsdagsboller af den slags som hurtigt bliver en tilbagevendende tradition år efter år. Bollerne har den dejligste smag af kardemomme og er pyntet op til fest og ballade, så man ikke kan blive andet end i godt humør.

Jeg havde bagt disse fødselsdagsboller til Johan og Julies 4 års fødselsdag og de blev serveret til børnefødselsdagen herhjemme om formiddagen. Haps, haps, haps … de fade blev hurtigt tomme. Super skønne til børnefødselsdage og når de pyntes festligt med en lille klat glasur og en farvefin M&Ms så behøver de ikke at blive skåret over og smurt med smør, ost eller syltetøj – men de er naturligvis også vidunderlig som traditionelle fødselsdagsboller smurt med smør.

PT45M

Fødselsdagsboller

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 3,50 dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g smør, smeltet
  • 60 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 æg, til at pensle med
Udskriv 
Fremgangsmåde

Lun mælken til max 30 grader i en gryde. Tag af varmen og rør gæren ud i den lune mælk.

Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen.

Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Stil bollerne til hævning under et viskestykke, lad dem hæve i 30 minutter.

Pensl dem med et sammenpisket æg og sæt dem i ovnen ved 225 grader i omkring 15-17 minutter.

Lad dem køle af på en rist og pynt dem evt med lidt glasur og farverigt pynt. Fx glasur og m&m’s eller andet fint farverigt krymmel