Chokoladescones


Chokoladescones er noget så lækre til en ekstravagant morgenmad i weekenden eller til fødselsdagen – og så smager de selvfølgelig også bare helt vildt lækkert som en sød eftermiddagsforkælelsesret til hygge med familie og venner.
Spis disse chokoladescones nybagte, mens de stadig er lune.
Mine chokoladescones er lavet udfra min bedste scones opskrift – blot tilføjet chokolade og her til morgen er det perfekt med et blødkogt æg og en frugtsalat til og så vække Martin med en kop dejlig varm kaffe, inden jeg sender børnene ind til god morgenkram ♡
Chokoladescones
- 180 g hvedemel
- 25 g sukker
- 0,50 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 70 g smør
- 1 dl kærnemælk
- 4 spsk piskefløde
- 50 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør alle de tørre ingredienser inkl chokoladen sammen i en skål og smuldr smør i blandingen
Når dejen er blandet godt, så samles den lynhurtigt med kærnemælk og fløde. Der skal ikke røres en masse i dejen.
Tril dejen ud på en bordplade og stik scones ud med et lille glas eller en rund udstikker. Hvis dejen klistre til bordpladen, så brug en lille kniv til at skære din scones fri. Der skal ikke bruges mere mel – man kan også trille dejen til aflang og så skære den 8 stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.
Nydes mens de er lune og friskbagte
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det er sjovt, jeg bagte også chokoladescones den anden dag, men i en version med mindre mel, erstattet med fibre fra husk, kokos og mandel. De blev ligeså svampede som æbleskiver, men har så været rigtig gode kolde dagen efter.
God weekend
Anne-Marie
Scones er bare virkelig dejligt – lyder som en spændende variant du har lavet :)
God weekend!
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det bare helt igennem fantastisk. Jeg bliver næsten helt rørt af din fine fortælling og glæder mig lige lidt ekstra til selv at få nogle små størrelser en dag og så må der meget gerne være chokoladescones på morgenbordet :-)
Må du få en dejlig dag og den dejligste weekend med din søde mand og dine skønne løveunger :-)
Kh
Hvor er du sød <3
Tak og rigtig god weekend til dig også - måske med chokoladescones ;)
Kh Ann-Christine
uhm dine scones er altså de bedste. jeg fik et flip for et par uger siden og skiftede hvedemelen ud med hvid hvidemel, qua noget jeg bildte mig ind var sundere. Syns faktisk bedre om dem på den måde, men jeg skal love for de bliver porøse. Især den øverste halvdel. men skylder dig egentlig en kæmpe tak – eller ris om man vil hahaha – for at have lært mig om scones med flødeskum. det har jeg aldrig fået hjemme. nu er det det bedste jeg ved til morgenmad uuuhm
Lyder som en dejlig ide – jeg kan også vildt godt lide at komme lidt grahamsmel eller anden fuldkorn i forskellige kager, primært pga den lidt anderledes og super lækre krumme de får :)
Og selv tak :) Scones med flødeskum er noget så lækkert – vi er også fan! ;)
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det som helt igennem fantastisk familietid ❤️
Det er det også – det er de der små – og egentlig helt almindelige øjeblikke – som er virkelig rare at nyde :)
Hvor lyder det bare som helt igennem fantastisk familiehygge:O) Og sikke en skøn måde du forstår at beskrive det på – man kan næsten mærke hyggen ud gennem skærmen! Ha’ en rigtig dejlig weekend med morgenhygge og scones;O)
Tusind tak, Heidi. Det er også virkelig dejligt, at skrive om! På mange måder er det jo helt almindelig familiehygge, men det er rart at lade de øjeblikke fylde ♥
Rigtig dejlig weekend til dig :)
Sikken en fin og dejlig beskrivelse.
Her hos os er der nu om stunder mere stille på weekend-morgener – hvis de voksne, studerende børn er hjemme på besøg, sover de noget længere, end de gjorde som små :-). Så ofte finder den fælles morgenmad først sted klokken 10-11 stykker.
Og nu har jeg da fået lyst at bage scones!
Vi snakker også indimellem om at om 10 år så vender det – så skal vi ind og vække de to – på det tidspunkt – teenagere ved frokosttid ;)
God fornøjelse med sconesbagning – hvis du giver dig i kast med dem i weekenden :)
Kh Ann-Christine
Du kan altså noget helt særligt, med dine fortællinger om familielivet, AC! Jeg elsker at læse om jeres liv, også fordi det får mig til at tænke på, at der slet ikke er så langt fra vores til jeres, og at det rigtig meget handler om at fokusere på det gode og på de små dejlige ting i livet.
Lige siden jeg stødte på din blog for to år siden, som tvillingemor tilbage fra barsel og ved at drukne i dagligdagen, har jeg fundet en hel masse inspiration til hverdagen hos dig. Tak for det!
… og rigtig god weekend til dig og dine!
Hej Elisabeth,
Tusind tak for din søde hilsen!
– og jeg er noget så enig og heldigvis er der masser små rare stunder i hverdagen – selv om den kan have det med at suse afsted med os i hælene af den, hvis vi ikke stopper op indimellem – og glemmer alt om logistik og praktiske ting i nogle øjeblikke hver dag :)
Rigtig god weekend til dig og dine også!
Kh Ann-Christine
Det lyder helt vidunderligt med sådanne morgener.
Både den ene og den anden slags synes at være spækket med lykke.
Jeg elsker også weekendens stille morgener, hvor der er tid til at tage alting roligt.
Det er nemlig rart – bare at tage alting lidt roligt og langsomt fra morgenen :)
Så har jeg lige bage friske scones til vores weekend hygge-morgenbord – skønt! Tak for en inspirerende blog og god weekend :-)
Uhmm, hvor lækkert! Martin spurgte om vi ikke skulle rykke planerne om chokoladescones til mandag morgen, hvor han har fødselsdag. Så det gør vi! -og vi glæder os :) Både til scones og til at fejre ham!
Rigtig god weekend til dig også
Så kan morgenerne da heller ikke blive bedre, når det er sammen med de skønneste børn!
Nej vel – de er skønne de to troldeunger ;)
Hej Ann-Chrstine,
Jeg skal på skitur til Østrig – og skal derfor kører i bus i 20 timer! Derfor tænkte jeg at bage noget lækkert til turen. Mon disse også er lækre kolde? Eller har du andre ideer til lækre bussnacks? :-)
Hej Mette Marie,
Jeg vil anbefale:
http://www.valdemarsro.dk/polsehorn/
http://www.valdemarsro.dk/cookies-med-mørk-chokolade-og-nødder/
http://www.valdemarsro.dk/pizzasnegle/
De er gode til bussen og holder sig godt friske. Scones skal helst spises nybagte, for at de er bedst.
Kh AC
De skal helt sikkert afprøves, når min kæreste har fødselsdag på tirsdag :-)! Kan dejen laves aftenen før?
Tak for en super flot og inspirerende blog!
Jeg tror ikke det duer med dagen før i denne opskrift. Det er dog ikke testet, så jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed. Dog kan du måske røre de tørre ingredienser sammen og bare opbevarer dem i en skål på køkkenbordet – så er det nemt og hurtigt lige at samle dejen på dagen og så skal den dej jo heldigvis ikke hæve, hvilket bare gør det hele nemmere og dejligt morgenegnet ;)
Og tusind tak for de søde ord :)
Kh AC
Bagte disse scones i går eftermiddags lige inden gæsterne kom – og sikke en succes de var ? Lækker og nem opskrift, det er ikke sidste gang den bliver brugt.
God søndag
Ihh, hvor er det dejligt at høre – det er jeg rigtig glad for! Og tusind tak for at dele den dejlige oplevelse med mig :)
Kh AC
Hej. Kan man bruge almindelig mælk i stedet for kærnemælk?
Det kan du godt – det bliver ikke heeeelt lige så godt, men det fungere okay :)
Ok, tak for svar. Har yoghurt naturel, så tror jeg prøver med det i stedet for kærnemælken, mon ikke det er bedre end alm. mælk ?
Ellers prøv at dræne yoghurten i et kaffefilter og brug den væde der løber fra. Bland væden med alm mælk 50/50 – det tror jeg vil fungere fint :)
Tak fordi du lige fik reddet eftermiddagen (og lækkersulten) med denne opskrift! Det var da godt nok hurtigt og nemt :-)
Så behøvede vi ikke nøjes med en “tør” kop kaffe på sådan en lørdag eftermiddag :-) Vi havde ikke lige kærnemælk i køleskabet, så brugte græsk yoghurt i stedet – det fungerede helt fint.
Skønt at høre ♡ Det er så dejligt nemt og hurtigt med scones :)
Dejlig mandag til jer
Kh AC
Nammenam og en sand redning, når man har lyst til chokolade-bagværk NU! Har lavet dem flere gange til stor glæde for familie og diverse af ungernes legekammerater.
Jeg ville i øvrigt elske, hvis du lavede et blogindlæg med en samling af “ups, vi får uventede gæster”-opskrifter… Altså noget, der kan laves relativt hurtigt, og ikke kræver alt for eksotiske ingredienser. Både søde og sunde “feber-redninger” ville være påskønnet her i 3-børns familien – vi elsker nemlig dine opskrifter :-)
God ide, det skriver jeg lige på listen :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg har lige et spørgsmål til dig kan man ikke bruge noget andet en kærnemælk for jeg kan ikke lige kærnemælk
For jeg kunne godt tænke mig at bage dem til min mor som elsker scone med chokolade oven på ost og en kop kaffe
Kærnemælk giver langt det bedste resultat, men du kan godt bruge mælk i stedet – de bliver blot en anelse anderledes i krummen
Kh AC
Dejlig opskrifter du har, vi følger dem slavisk og øver os på at improvisere. Lige den her kom vi i tvivl. Er det 1/4 dl piske fløde, (som skrevet) eller 1/4 l??
Hej Jesper
Mange tak for din fine hilsen :)
Her er det blot 1/4 dl, så kun en anelse der skal bruges, resten af piskefløden kan fint piskes og bruges til servering :)
Kh AC
Hej. Åh de scones er gode ?. Jeg har lige et spørgsmål. Jeg har en søn som konstant råber efter dem og så tænkte jeg Gud ved om de kan fryses. Kan de det ?.
Håber i klarer denne trælse corona tid
Hilsen Jonna
Hej Jonna,
Vi klarer den og passer på os selv og hinanden herhjemme ♡
Håber også du har det godt!
Jeg har ikke forsøgt at fryse dem, men i så fald ville jeg gøre det lige efter de er bagt og stadig lidt lune og varme dem igen direkte fra frost. – men har ikke testet det :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for en dejlig opskrift.
Er det korrekt at disse ikke skal pensles, ligesom dine scones uden chokolade skal? Jeg har nemlig fået nogle lækre, men ret blege chokolade scones ud af ovnen, på trods af de fik mere tid end der står skrevet..
Kh