Scones
Vi har spist scones og den lækre traditionelle engelske afternoon tea servering adskillige gange – både herhjemme hos os selv og på skønne steder, når vi har været ude at rejse.
Scones er et helt fast indslag i sådan en servering, med små sandwich og kager til – men de er virkelig også alletiders serveret alene med flødeskum (eller clotted cream) og god syltetøj. Og så naturligvis en kande god te til.
Jeg har eksperimenteret mig frem til den helt perfekte opskrift, som ganske enkelt er blevet til de bedste scones jeg nogensinde har smagt.
Her får du min opskrift på de lækreste hjemmebagte scones …
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Scones
- 180 g hvedemel
- 30 g sukker
- 5 g flagesalt
- 5 g bagepulver
- 70 g smør, koldt
- 100 g kærnemælk
- 30 g piskefløde
- Til pensling
- 1 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål og derefter smuldres smøret i blandingen.
Når det er blandet godt, så samles dejen hurtigt med både kærnemælk og fløde.
Der skal endelig ikke røres i dejen, den skal blot samles hurtigt
Tril dejen ud på en bordplade og stik scones ud med et lille glas eller en rund udstikker. Dejen vil sikkert klistre lidt til bordpladen, og så bruger man blot en kniv til at skære den lille scones fri. Der skal endelig ikke bruges mere mel!
Sæt scones på bageplade med bagepapir, pensl dem med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.
Nyd de lækre nybagte lune scones – de er allerbedst når de er helt friskbagte
Jeg har aldrig før bagt scones – jeg er sikker på Alma ville blive glad hvis de blev serveret for hende på torsdag hvor vores efterårsferie starter :-)
Johan og Julie synes det var ret så festligt at komme hjem til i dag.
Det ville være en dejlig måde at starte en ferie på, synes jeg :)
Hej Ann-Christine
Din opskrift på scones sætter søde minder i gang. For rigtig mange år siden boede jeg i England, hvor jeg stiftede beskedtskab med scones med smør, flødeskum og syltetøj. Jeg har ikke smagt det siden. Din opskrift får mig lyst til at prøve at lave dem selv.
Hilsen Tina
Hej Tina,
Og jeg tror faktisk også de vil smage pragtfuldt med æblesmør ;)
Kh AC
Scones er fantastiske! Jeg er også ret vilde med dem. Kunsten er at bage en lille portion, så alle bliver spist friske, så hellere bage en ny portion snart igen. Johan og Julie bliver helt sikkert glade når de kommer hjem.
Det blev de kan du tro :)
Skal holde afternoon tea med nogen veninder i næste måned, så helt perfekt at falde over denne opskrift – vil glæde mig til at afprøve den! :)
Det lyder virkelig super hyggeligt, rigtig god fornøjelse! Skal du også lave lemoncurd? Det kan anbefales ;)
De ser jo alt for lækre ud! Dem må jeg prøve at bage snarest! Tak for dejlig inspiration :)
Dejligt du kan bruge inspirationen :)
Men clotted cream er nu det bedste ;-) Husker stadig tilbage på skønne dage, hvor jeg boede i Sydengland og brugte mange weekender på at udforske området på cykel – og så var en cream tea det mest fantastiske undervejs på turen.
Ja, det er fantastisk! Ville også foretrække det, men letpisket flødeskum kommer ind på en skarp 2. plads ;)
Lyder som virkelig dejlige minder fra sydengland. Jeg ville virkelig gerne på ferie der med min lille familie og opleve stemningen og en masse High Tea
Kan ikke umiddelbart huske jeg har fået scones, men har læst en del om dem. Så jeg er blevet frist til at de meget snart skal prøves. Så jeg tror de kommer på morgenbordet på lørdag :-)
Uhm, det lyder som en skøn plan :) God fornøjelse med dem
Ahhhh de skal da bages lige så snart jeg kan finde tid til det. Der er jo ikke noget ved at bage dem om aftenen, når ungerne alligevel er puttet og de bare kan ligge og blive tørre til næste morgen…..Åhhh glæder mig til en fridag.
Og så tror jeg måske der ligger et stykke mørk chokolade og venter på at blive hakket og puttet i scones dagen :-)
Kh Sarah
Pling! Så er de også prøvet, og du har ret, de er super lækre. Eneste afvigelse fra din opskrift er, at jeg lavede 6 stk af 67,5 gram istedet for 8 af 60 gram, og så bagte jeg dem i 70 mm bundløse cylinderforme og fik nogle fine lodrette sider….. Hov!? Er det kaffekværnen der kører i baggrunden? Må løbe. Glædelig pinse :-)
Skønt at høre! Tak for din fine hilsen og håber du havde en skøn pinse
Kh AC
Scones med chokolade er fantastisk. Johan og Julie spurgte faktisk selv i dag om det ikke ville være en god ide at komme chokolade i næste gang ;)
De ved hvad der godt de kære små ;-)
Det gør de, kan du tro ;)
Ej, hvor ser det bare både hyggeligt og lækkert ud!
Jeg skal helt sikkert bage scones snart – det må være helt perfekt efterårsferie-hygge.
Måske jeg vil prøve at servere dem med flødeskum og min hjemmelavet æblesirup!? :)
Det lyder som en skøn kombination, og så en lækker te til :) Uhm – det er ren livsnydelse!
Ikke nok med at du (endnu engang) fremkommer med den skønneste opskrift, er det også, som sædvanlig, helt fantastiske billeder! Jeg må indrømme, at det var på grund af billederne, at jeg startede med at følge din blog, men har nu også forelsket mig lidt i alle dine fine opskrifter og personlige tekster. Kæmpe hurra for din müsliopskrift, jeg lavede dem i weekenden og det blev et kæmpe hit!!!
Wow, forvirrende kommentar
Tusind tak, hvor er du sød, Dagmar! Jeg blev virkelig glad for din dejlige hilsen og søde ord om min blog og mine billeder.
Tak :) -og skønt at müslien er et hit!
Elsker dine opskrifter og billeder – har benyttet mange af dem, og her er endnu en jeg kan føje til min liste! De smagte himmelsk!
Ps. hvor er din tekande fra? den er virkelig fin
Mange tak, det er jeg super glad for at høre :)
Og skønt at de smagte dejligt! -Min tekande er fra Marimekko, og jeg er så glad for den
Uh, de ser lækre ud. Måske skulle det prøves en eftermiddag.
Jeg har kun prøvet at lave mad-scones med feta, oliven og soltørrede tomater. Det var rigtig lækre bare med lidt smør på. :)
Det lyder faktisk også ret så fantastisk – og perfekt som tilbehør til suppe, når man ikke altid når at få lavet en gærdej til hævning.
Åh hvor ser det lækkert ud og passer bare helt perfekt til efterårshygge.
Min mand blev 30 år for en uge siden og gav ham en tur til London.
Så der skal vi prøve en rigtig afternoon tea og bl.a. også clotted cream, som jeg aldrig har været så heldig at smage.
Uhm, det lyder virkelig fantastisk. Jeg har heller ikke prøvet det i England – nyd det! :)
Jeg bagte dine scones igår – herhjemme går de nu under navnet ‘smørboller’ fordi storemusen så hvor meget smør jeg kom i dejen ;) de er godtnok lækre. Jeg har aldrig bagt ‘smørboller’ før – men det er absolut ikke sidste gang… det er jo virkelig nemt :)
Fineste navn, og smør er jo heldigvis ikke det værste man kan få ;) Dejligt at de blev gode og hittede hos jer også
Det ser også lækre ud. Scones er jo en af de dejlig hurtige bagværker, de kan laves på 20 minutter så det jo dejlig nemt :)
Jeg har en opskrift på græskar boller, som smager rigtig godt og også er super nem og hurtig, hvis du er interesseret
Jeg elsker også at de er så nemme. Elsker også langtidshævede boller, men hver ting til sin tid ;)
Så er banankagen i ovnen sammen med scones. Den står på hygge med begge piger. Den bette er ikke gammel nok til nødder så hun må nøjes med scones. Vi den store på 3 og jeg fylder med i dine opskrifter. Hun elsker dine billeder…
Hvor er det dejligt at høre, Louise :) Det lyder som en dejlig dag I har haft med bagning og hygge, håber det smagte jer og tusind tak for den søde hilsen
Virkelig nemme og lækre scones! Jeg var godt nok lidt overrasket over, hvor klistret dejen var, så det var godt, du havde understreget, at der ikke skulle mere mel i.
Dejligt at høre – jeg skal bage dem selv igen til vores brunch her til formiddag, uhmm! Glæder mig
– og jeg tænkte godt, at man kunne være fristet til at komme lidt ekstra mel i ;)
Scones er nemlig noget af det bedste. Jeg plejer at blande creme fraiche 38% med flødeskum (ca 1:1) – det giver den der clotted cream feeling og er syndigt godt:-)
Det er faktisk super nemt at lave clotted cream, det tager bare tid.. hæld Fed fløde i et ovnfast fad, bag i ovnen 12 timer ved 80 gr (vi satte det ind efter aftensmaden) næste morgen var det færdigt.. lad afkøle til stuetemperatur og sæt i køleskabet 1 døgn. Skil clotted cream fra “valle” og gem “ vallen” til væde når du bager scones.
Top lækkert!
Serverer en full afternoon tea for min datter + veninder i morgen for at fejre hendes 20 års fødselsdag ?
Super godt tip! Det skal prøves :) Elsker clotted cream feeling på mine scones!
En regnvejrsdag er som skabt til at bage i. Så tak for inspirationen – jeg tænker her på opskriften ;-)
Jeg laver en clotted cream af piskefløde og mascapone (1:1), der piskes til en lettere fast masse.
Det lyder faktisk som om det godt kunne give en ret perfekt clotted cream feeling. Det må prøves.
Hej!
Jeg har lige et enkelt spørgsmål til denne opskrift.
Er det muligt at erstatte både kærnemælk og fløde med ganske almindelig mælk?
Hvis man nu ikke lige har de to ting i huset og ville bage disse med det samme?
Hov, så ser jeg så først kommentaren nu … fik du dem bagt?
Så lad mig endelig høre om det blev godt
Jeg tror sagtens man kan få en god bolle/scones på den måde, men tænker også at smag og konsistens bliver anderledes end den her variant …
Jeg havde hverken kærnemælk eller fløde, men jeg havde creme fraiche, så jeg brugte 1,5 dl. af det i stedet…..og penslede med mælk, da jeg heller ikke havde æg. Resultatet smagte som scones, så ud som scones og forsvandt som dug for solen.
Hej Ann-Christine
Jeg har hørt at Clotted cream nemt kan laves selv. Arla skulle eftersigende lave en upasteuriseret fløde, der bare skal i et tyndt lag på panden. Panden sættes på middel varme og når “skindet” ovenpå begynder at dannes, skrabes der med en paletkniv som lavede man røræg. Hver gang alt fløden er blevet en tyk masse, puttes det i en beholder og proceduren gentages til man har nok. Til sidst røres den tykke masse rundt i beholderen til det er en helt ensartet masse, og sættes i køleskabet nogle timer.
Jeg ved ikke om det virker – for må ærligt indrømme, at jeg hverken har smagt- eller hørt om Clottet cream før. Men det lyder rigtig lækkert, så jeg håber det virker.
Nu vil jeg afprøve din dejlige opskrift, og huske til næste gang, at få fat i noget fløde.
Jeg må simpelthen prøve det af på et tidspunkt :)
God fornøjelse med scones-bagning
Kh AC
Åhhh…. Har lige haft bagt dem til en veninde-kaffe. Mageløse ;o).
Jeg havde ikke helt hvedemel nok, så de sidste 50 g mel blev spelt/grahamsmel og var lidt sen på den, så dejen kom blot på pladen, i et stykke og der skåret op i 6 stykker (skulle så lige bage et par minutter længere). Det virkede rigtig fint. Tak for succesfuld scones-debut!!
Ej, hvor er det skønt at høre. Så hyggeligt og rart når der hurtigt og nemt kan bikses sådan en omgang scones sammen af hvad man lige har :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusind tak for mange lækre opskrifter, de er alle god inspiration til lækkert og faktisk også tit nemt mad i hverdagen, hvor vi herhjemme har en tendens til at gå på autopilot- altså lave det samme hver uge :p.
Disse scones er også blev prøvet af- og nydt. Vi elsker dem herhjemme fordi de er så nemme og hurtige at lave og samtidig svære at modstå, når du først har taget en bid af dem.
Dog har vi et lille problem med saltindholdet. Vi har halveret det, så der kun er 0.25 tsk salt i, men det er stadig lidt for meget. Jeg mistænker at det kan skyldes, at vi bruger smør med salt når vi bager dem. Kunne det tænkes, at smørret du bruger, er smør uden salt?
Hej Andrea,
Hvor er det dog dejligt at høre! Skønt at I har fornøjelse af opskrifterne.
Jeg tror det med saltet i scones er en smagssag. Jeg kan godt lide de har lidt saltsmag, og bruger også smør med salt (oftest den fra Thise)
Men prøv bare at undlade saltet eller bruge usaltet smør i stedet – det er jo lige med at ramme ens egne smagsløg :)
Kh AC
Hejsa og godmorgen
Kan disse scones fryses ned? Og kan man lave dem som chokoladescones?
Feriehilsner fra en stor fan i Sønderjylland,
Emiline
Hej Emiline,
Jeg vil tro at du kan fryse den rå dej – men når de er bagt, så skal de gerne spises inden for 1-2 timer.
Der er chokoladescones her: http://www.valdemarsro.dk/chokoladescones/
Rigtig god fornøjelse til dig og rigtig skøn efterårsferie :)
Kh AC
Hej :)
Kan dejen hvile i køleskabet, så man kan vente og bage dem lige når man har brug for dem?
Tak. Benita :)
Jeg tror godt den kan hvile i et par timer, men det er ikke testet :)
Dine scones er så lækre! Har lavet dem flere gange – disse har jeg netop lavet med baby på armen (kan netop klares med én arm, og begrænset opvask er også et plus :-)) , så der er nybagte scones til storebror vågner fra middagslur, og far kommer hjem fra arbejde :-)
Stor ros til din blog – den er inspiration til vores madplan hver uge :-)
God weekend!
Ej, hvor lyder det hyggeligt og rart!
Tusind tak for din søde hilsen og de søde ord, det er jeg rigtig glad for :)
Og rigtig god fredag og weekend til jer
Kh AC
Prøvede dine scones, lette at lave og smager virkelig godt, når de lige kommer ud fra ovnen. Brugte kærnemælk
Hvor er det dejligt at høre :) – min datter har netop i går spurgt om jeg ikke snart vil bage dem igen herhjemme ♡
Lidt et noller spørgsmål, men kan kærnemælk erstattes med skyr eller kokosmælk eller bare mere fløde?
Det synes jeg ikke :)
– resultatet bliver bare allerbedst med præcis disse ingredienser og mål.
Men når det er sagt, så vil du selvfølgelig fint kunne få nogle lækre boller ved at skifte det ud, det bliver bare ikke disse scones ;)
Har du prøvet at dyppe den ene ende i kanelsukker inden bagning?
Nej, det har jeg faktisk ikke, men kunne godt forestille mig at det var godt ;)
Kunne man tilføje lidt tranebær?
Dét vil helt sikkert være lækkert :)
Fantastiske scones. Jeg brugte kefir i stedet for kærnemælk, så det er i hvert fald også en mulighed ?
Hvor er det dejligt at høre – og sikke en fin ide med kefir som alternativ.
Kh AC
Hejsa, jeg kunne godt tænke mig at ta dem med på hygge lidt om mine kollegaer og at dem med på arbejde. Kan man lave dejen og stikke dem ud om aftenen og så bage dem om morgenen?
Jeg vil anbefale blot at røre de tørre ingredienser sammen og først samle dem med smør, kærnemælk og fløde om morgenen. Det er lynhurtigt og kan gøres på 2 min.
Du kan evt bare forme dejen en cirkel på bagepladen og skære den ud i 8 lagkagestykker, hvis det skal gå ekstra hurtigt, så sparer du tid på at stikke dem ud.
God fornøjelse
Kh AC
Clotted cream tager tid, men det er da det nemmeste at lave – 12 timer i et fad i ovnen og så på køl natten over. Kan i hvert fald anbefales til at fuldende oplevelsen:) Tak for super scones opskrift – det troede jeg var meget sværere at lave.
Hej. Tak for alle de lækre og nemme opskrifter. Jeg har lavet dine scones flere gange, og vi elsker dem. Men jeg synes, de har en tendens til at smuldre og brække, når jeg skærer dem over. Gør jeg et eller andet forkert, eller er de bare ultra porøse?
Hej Ina
De skal være porøse og anderledes i krummen end en bolle. Det lyder som om de bliver helt som de skal være :)
Mange tak for din søde hilsen.
Rigtig dejlig dag til dig :)
Kh Ann-Christine
Bare et tip til nybegynder-bageren: Når det skal blandes sammen med mælk og fløde, man man ikke må røre – hvordan blander du det så sammen? :) Glæder mig helt vildt til at prøve opskriften!
Dejen skal blot lige vendes sammen, men ikke røre grundigt igennem.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Pænt godaften Ann-Christine
Jeg har lige bagt dobbelt portion af denne opskrift og den med chokolade.
Og jeg de blev vildt gode. De bedste jeg har smagt længe 😁
Jeg vil stærkt anbefale dem til alle jeg kender.
Glade hilsner Eks konditoren 🍪
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for ♡
Kh Ann-Christine
¨De skal prøves :) kan ikke læse mig frem til om de er fryseegnet ?
Det tror jeg ikke de er, jeg synes selv de er allerbedst helt frisklavet og inden for et par timer – men endelig prøv det af :)
Den opskrift ser meget lækker ud, så dem må jeg prøve når veninderne kommer på afternoon the om ikke så længe. Men, kan man lave dejen dagen før, uden at sætte på køl i køleskabet, men bare ude i skuret f.eks.
Tror du man kan fryse dem ned før bagning? Jeg skal lave et ret stort arrangement og tænkte at så kunne jeg bare smide dem i ovnen på dagen
Jeg har ikke testet det, men tror at bagepulveret kan miste noget af virkningen ved at blive frosset. Det er dog ikke testet
Kh Ann-Christine
Kan jeg lave dejen 1 time eller 1 før jeg skal bage, og hvis man kan hvordan skal jeg så opvare den
Anette
Du kan nok godt lave dejen en time før, og opbevare de ubagte scones i køleskab i en time inden de bages – jeg har dog ikke testet det af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Sååå lækkert.
Jeg har fået scones i England.
De her lever helt op til mine forventninger. Lette og sprøde. Mums!!!
Hej. Hvor tyk skal dejen til scones være når den rulles ud?
Jeg trykker dem ud, så de har en højde på omkring 1,5 cm
Kh Ann-Christine
Har prøvet flere opskrifter på Scones. Men det er endnu ikke lykkes at lave dem uden at de bliver hårde og knoldede. Man skal virkelig passe på med ikke at komme for meget mel i. Tror jeg vil prøve din opskrift :-)
Rigtig god fornøjelse med dem.
Vær endelig opmærksom på både at undlade ekstra mel, men også at ælte dejen, den skal blot samles hurtigt.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge havremælk i stedet for kernemælk og fløde?
Hej Laurine
Det må du endelig prøve dig frem med, for det er helt sikkert en smagssag ♡
– jeg vil dog nødigt undvære kærnemælken og piskefløden i min scones ;)
God fornøjelse med bagningen
Kh Ann-Christine