Lemoncurd
Lemoncurd er uundværligt tilbehør til en klassisk engelsk afternoon tea med de lækreste scones og gerne serveret med clotted cream eller flødeskum.
Det er nemt at lave lemoncurd, men det kræver lidt tålmodighed og at man er opmærksom på temperaturen.
Resultatet er så lækkert. Sødt, syrligt og cremet.
Den søde og syrlige lemoncurd smager også skønt på boller, som frosting til cupcakes, fyld i macarons, til lagene i en lagkage og meget andet godt!
Prøv også: mine opskrifter til afternoon tea >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 0.3 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lemoncurd
- 1,50 dl citronsaft
- 3 æg
- 200 g sukker
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 90 g smør, i tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.
Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.
Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så citronskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Har lige lavet denne curd, har du nogen ide om holdbarhed? Har skoldet glas og hældt curden i.
MVH Sandra
Hej Sandra
hvor lækkert! – det kan holde sig minimum 1 uge, og nok også længere – smag, se og duft om det ser friskt ud, så er det fint.
Kh Ann-Christine
Er det hele æg eller kun æggehvider ?
Hele æg
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har gået et stykke tid med en tanke om at putte lemoncurd i fastelavnsboller .. mon ikke nok det vil blive godt?
Jo, det er super lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine