Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lemoncurd/

Lemoncurd

Lemoncurd er uundværligt tilbehør til en klassisk engelsk afternoon tea med de lækreste scones og gerne serveret med clotted cream eller flødeskum.

Det er nemt at lave lemoncurd, men det kræver lidt tålmodighed og at man er opmærksom på temperaturen.
Resultatet er så lækkert. Sødt, syrligt og cremet.

Den søde og syrlige lemoncurd smager også skønt på boller, som frosting til cupcakes, fyld i macarons, til lagene i en lagkage og meget andet godt!

Prøv også: mine opskrifter til afternoon tea >>

PT60M

Lemoncurd

Tid i alt60 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal0.3 liter
Ingredienser
  • 1,50 dl citronsaft
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • 90 g smør, i tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.

Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.

Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så citronskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.