Lemoncurd


I går blev her lavet lemoncurd, som vi smurte på nybagte boller og i dag fik vi gæster og jeg bagte en gulerodskage, hvor jeg skar den op og smurte den med lemoncurd inden jeg overtræk den med frosting.
Lemoncurd er uundværlig til en klassisk engelsk afternoon tea, hvor den smøres på dise yndlings scones, gerne sammen med clotted cream eller flødeskum.
Det smager også skønt på boller i stedet for smør eller syltetøj, som frosting til cupcakes evt rørt med flødeost, til macarons, lagkager mv.
Lemoncurd
- 4 øko citron, saften herfra + revet skal fra 2 citroner
- 3 æg
- 170 g sukker
- 70 g smør, i tynde skiver
Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge.
Pisk i et par minutter og tilsæt derefter smør og citronskal, fortsæt med at piske, til det starter med at tykne.
Det tager lidt tid, men der må endelig ikke skrues for højt op for varmen, da æggene så vil gryne.
Når konsistensen føles rigtig og det tykner til en blød creme, tages det af varmen og hældes gennem en sigte i et glas.
Opskriften giver ca 3 dl
Hvor ser det lækkert ud! Nu får jeg lyst til at bage scones ;)
Jeg var slet ikke klar over at I havde søvnproblemer hos jer. Du lignede bestemt ikke en der ikke fik sin nattesøvn, da vi sås. Hvad er tricket?! ;)
;-) Tak søde Mette, men der var heller ikke udfordringer på det tidspunkt.
Vi har slet ikke haft de store søvnproblemer og udfordringer tidligere, ikke mere end hvad der er normalt i al tilfælde, så jeg troede vi var forskånet og sluppet lidt heldigt. At det skulle komme efter 2 1/2 år havde jeg ikke set komme, måske slår det så ekstra hårdt, fordi vi har været helt uforberedte?! Den sidste måned har selv ikke de bedste cremer og serummer kunne skjule manglende nattesøvn. Jeg håber og tror på at det værste er ovre nu – det gælder om at tro på det, ik´ ;-)
Uhm, det lyder lækkert! Det er arkiveret i hukommelsen. :)
Pyh, det lyder hårdt med natteroderiet. Længes selv efter en hel nattesøvn, men med to bavianer så må du da være segnefærdig!
Det er da virkelig en lækkerbisken. Jeg har lavet den på min blog lige her: http://lisepaasu.blogspot.dk/2012/11/lemoncurd.html og brugt den i en frisk cheesecake som der kommer en opskrift på søndag. Tusind tak for opskriften, og har linket til dig :)
Lise
Uhhhmmm! Nu bliver jeg helt vildt lækkersulten efter både lemoncurd og cheesecake :)
Tusind tak for den gode opskrift! Det blev virkelig godt, og det var super nemt at lave! Jeg vil lave en ny portion denne weekend og give det væk som ekstra små pakker under juletræet.
I øvrigt kan det fint holde sig en måned – det er testet!
Hej Sophie,
Sikke en sød ide, det er jeg sikker på vil bringe glæde juleaften :)
Tak for tippet, jeg tror også snart jeg må lave en portion lemoncurd igen.
Glædelig jul
Kh AC
Jeg har lige lavet en dobbelt portion ud fra denne opskrift – og det smager bare godt.
Jeg fik oveni købet tre glas ud af det i alt, så den kan virkelig anbefales :)
Hvor lyder det dejligt :)
Scones(“Klappekage”) og lemoncurd …Uhmmm! Smager bare godt
Uhm, ja – de er et godt team ;)
Prøvede den i en høj lavkage i stedet for det obligatoriske syltetøj og lagkagecreme. Ovenpå lagkagen glasur af citronsaft og flormelis…mums! En anderledes frisk lagkage.
Wow, det lyder virkelig også ret så fantastisk!
Uhmmm, godt der snart er mange fødselsdage (=lagkage) herhjemme :)
Lækkert! Mon det kan fryses, så man har “på lager”? :)
Jeg tror det ikke, men du kan evt prøve med en lille portion i en isterningebakke og se om det virker :)
Man kan sagtens fryse det i op til et år.
Jeg har tit stor glæde af dine lækre opskrifter og er. Nu faldet over denne :-D
Vi skal holde stor fødselsdagsfest med is buffet, hvor der er masser af is og tilbehør. Dertil mit spørgsmål, tror du man kan bruge det som topping på is? ?
Tja, det tror jeg da faktisk godt kunne være ret så lækkert :) Måske til sorbet vafler
God fornøjelse med fødselsdagsfesten :)
Hej. Jeg piskede og piskede i 10-15 min uden der skete en dyt. Hvad gør jeg forkert?
Har temperaturen mon været lidt for lav?
Helt vildt lækkert! Har lige lavet en portion – super nemt! Brugte lime i stedet for citron, og puttede en stang vanilje i gryden ? Helt perfekt! ???
Hvor dejligt at høre :)
Hej
Det er sådan en lækker opskrift! Har flere gange brugt den som topping til dessert, hvor jeg har brugt den lun. Nu vil jeg så gerne bruge den som fyld i macarons, men er i tvivl om, om konsistensen bliver tykkere, når den bliver helt kold? Ellers skal jeg dælme piske længe, før konsistensen er tyk nok, så det ikke løber ud… Har du erfaring med det?
Vh. Trine
Hej Trine,
Den bliver meget tykkere og smørbar når den bliver kold – og kan fint bruges i macarons
Kh AC
Den ser dejlig ud!
Jeg skal lave lemoncurd i dag til macarons og vil lige høre, hvordan man sikrer sig, at den bliver tyk nok (til ikke at løbe ud)?
Jeg har kun lavet lemoncurd to gange før – første gang blev konsistensen fin, anden gang for tynd til at bruge i macarons.
Nogle gode tips?
Mit bedste input er at det handler om rigtig meget tålmodighed, hvor der skal piskes rigtig længe, uden at varmen skrues op for, til det tykner.
Uddybning (da jeg så svaret lige over mit):
Min bekumring går på, at den jo også skal holde en nogenlunde fast form, når den når stuetemperatur (hvor macarons serveres), så det ikke flyder ud. Det fungerede som sagt fint første gang, men blev for tyndt anden gang.
Hvad kan man gøre for at sikre tyk(kere) konsistens;-)?
På forhånd mange tak, hvis du kan hjælpe;-)
Hej?
Kan du beskrive hvordan den endelige konsistens hvordan den skal være ?
Mvh Sofia
Cremet og tyk, så det kan ‘hænge ved’ en ske uden at flyde ud.
Jeg har også prøvet at piske og røre i 30 min uden ændring i konsistens men pludselig begyndte den at tykne. Den blev alligevel for tynd da den var kølet ned. Hvad kan være grunden?
Hej Gitte,
Den skulle nok være rørt i gryden et par minutter længere, jeg har dog aldrig oplevet at den bliver tyndere igen efter nedkøling. Tværtimod.
KH AC
Hej :-) Jeg bruger ofte din opskrift på lemoncurd (og sådan set også andre af dine opskrifter) og jeg vil bare fortælle, at den er fryse egnet. Jeg fryser den i tylleposer og så er den lige til at sprøjte på en kage. Og den tøer hurtigt op :-) Eller i små portioner der lige passer til lidt eftermiddags guf. Tak for en fin blog :-)
Sikke et skønt tip, det er jeg sikker på at flere vil have glæde af, så jeg har fluks ført det til opskriften.
Tak for at dele og for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hov.. jeg har måske fået pisket min for voldsomt.. den er helt skummende og hvid agtig.. kan det passe den er pisket for voldsomt?
Ja, det kunne godt lyde som om den er pisket for voldsomt. Mon den ikke smager dejligt alligevel og sætter sig lidt ved afkøling?
Virkelig lækker opskrift… ? kom noget af det i blåbærmuffins, men har stadig en del tilbage. Hvor lang er holdbarheden mon på køl?
Hej Nanna,
hvor er det dejligt at høre :)
Det kan godt holde sig omkring en lille uges tid på køl.
Kh AC
Jeg vil gerne bruge denne lemon curd som det øverste lag på en cheesecake – men er massen mon fast nok til det, eller vil det rende ned af siderne? Måske bør jeg tilføje noget husblas?
Tak i øvrigt for alle dine fantastiske opskrifter! :-)
jeg ville tilføje 1 blad husblas, så tror jeg det går fint og kunne være virkelig lækkert :)
Tak for din søde hilsen, det er sødt af dig at skrive!
Kh AC
Hej.
Din lemoncurd har den lækreste konsistens, men jeg synes altså den er liiiidt til den “sure” side..
Den er nu på glas, men kan jeg efterflg. tilføje sukker – uden at den bliver tynd – eller skal jeg måske så varme den op igen?
Mvh Kirsten
Det tror jeg kommer lidt an på citronerne (og selvfølgelig smag og behag.)
Du kan ikke varme den op igen, men jeg ved ikke om det kan fungere at smelte 1/2 dl sukker med 3 spsk vand, lade det køle af til stuetemperatur og røre det i lemoncurden som også skal have stuetemperatur og smage til med sukkeret … måske det er et forsøg værd
Kh AC
Fantastisk opskrift. Bruger den igen og igen. Dog med en smule mere citron, da jeg elsker det er mere syrligt.
Hej Ann-Christine!
Jeg lavede denne lækre lemon curd for et stykke tid siden og synes den er helt forrygende. Nu har jeg en ananas og vil derfor høre om citronsaften kan erstattes med ananassaft. I så fald hvor meget saft.
Tak for alle dine lækre opskrifter. Du er til stor inspiration
Uhm, det lyder spændende med ananascurd, jeg har ikke testet det, så skal ikke kunne sige hvor meget saft, men jeg vil nok bruge en del mindre sukker tilgengæld, da ananas er en del sødere. Prøv det endelig af! God fornøjelse med det
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
Kh AC
Jeg er virkelig også fan af dine opskrifter. Har lavet meget lækkert herinde fra ❤️😊
Tusidn tak, det er jeg glad for ♡
Kh Ann-Christine