Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lemoncurd/

Lemoncurd

I går blev her lavet lemoncurd, som vi smurte på nybagte boller og i dag fik vi gæster og jeg bagte en gulerodskage.

Lemoncurd er rigtig godt til en klassisk engelsk high tea, til at smøre på disse yndlings scones og på boller i stedet for smør eller syltetøj, som frosting til cupcakes evt rørt med philadelphia, til macarons, lagkager mv.

PT20min

Lemoncurd

1 glas    20 min
1 glas
Ingredienser
  • saften fra 4 økologiske citroner + revet skal fra 2 af citronerne
  • 3 æg
  • 170 gram sukker
  • 70 gram smør i tynde skiver
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge. Pisk i et par minutter. Derefter tilsættes smør og citronskal, fortsæt med at piske indtil det starter med at tykne. Når konsistensen er helt rigtig, prøv at tage lidt op på en ske, så tages det af varmen og hældes igennem en sigte ned i det glas det skal opbevares i.

Jeg vil tro det kan holde omkring en lille uges tid og ellers kan den fint fryses ned.