Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lemoncurd/ Afternoon tea Brunch, Eftermiddagssnack, Kager og søde sager, Smørbart og Syltetøj

Lemoncurd

Lemoncurd er uundværligt tilbehør til en klassisk engelsk afternoon tea med de lækreste scones og gerne serveret med clotted cream eller flødeskum.

Det er nemt at lave lemoncurd, men det kræver lidt tålmodighed og at man er opmærksom på temperaturen.
Resultatet er så lækkert. Sødt, syrligt og cremet.

Den søde og syrlige lemoncurd smager også skønt på boller, som frosting til cupcakes, fyld i macarons, til lagene i en lagkage og meget andet godt!

Prøv også: mine opskrifter til afternoon tea >>

Lemoncurd
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT25M
Ingredienser
  • 1,50 dl citronsaft
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • 90 g smør, i tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.

Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.

Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så citronskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.