Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lemoncurd/

Lemoncurd

Lemoncurd er uundværligt tilbehør til en klassisk engelsk afternoon tea med de lækreste scones og gerne serveret med clotted cream eller flødeskum.

Det er nemt at lave lemoncurd, men det kræver lidt tålmodighed og at man er opmærksom på temperaturen, resultatet er så lækkert. Sødt, syrligt og cremet.

Den søde og syrlige lemoncurd smager også skønt på boller, som frosting til cupcakes, fyld i macarons, mellem lagene i en lagkage og meget andet godt!

Prøv også: mine opskrifter til afternoon tea >>

PT45M

Lemoncurd

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal0.3 liter
Ingredienser
  • 1,50 dl citronsaft
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 1 øko citron, fintrevet skal
  • 75 g smør, i tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader.

Pisk et par minutter og kom derefter smør og fintrevet citronskal i gryden og pisk fortsat til det begynder at tykne. Temperaturen skal konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.

Når du har en blød tyk creme, så hæld det gennem en sigte og kom på et rent skoldet glas. Lad det køle af i køleskabet.