Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lemoncurd/

Lemoncurd

I går blev her lavet lemoncurd, som vi smurte på nybagte boller og i dag fik vi gæster og jeg bagte en gulerodskage, hvor jeg skar den op og smurte den med lemoncurd inden jeg overtræk den med frosting.

Lemoncurd er uundværlig til en klassisk engelsk afternoon tea, hvor den smøres på dise yndlings scones, gerne sammen med clotted cream eller flødeskum.

Det smager også skønt på boller i stedet for smør eller syltetøj, som frosting til cupcakes evt rørt med philadelphia, til macarons, lagkager mv.

PT20min

Lemoncurd

1 glas    20 min
1 glas
Ingredienser
  • saften fra 4 økologiske citroner + revet skal fra 2 af citronerne
  • 3 æg
  • 170 gram sukker
  • 70 gram smør i tynde skiver
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde ved middelvarme, det må ikke koge.

Pisk i et par minutter og tilsæt derefter smør og citronskal, fortsæt med at piske, til det starter med at tykne.

Det tager lidt tid, men der må endelig ikke skrues for højt op for varmen, da æggene så vil gryne.

Når konsistensen føles rigtig og det tykner til en blød creme, tages det af varmen og hældes gennem en sigte i et glas.