Rocky Road
Rocky road er så lækkert, her har jeg lavet en skøn julet version, som bliver skøn og fin med de lyserøde pebermyntestokke.
Den lækre konfekt, rocky road, kan varieres med forskellige nødder, kiks, karameller, skumfiduser, tørrede bær, frysetørrede bær, den variation af chokolade man foretrækker, lys, mælk eller mørk.
Nøgleordene til en god rocky road er en kombination af noget knasende, noget sejt og sødt (skumfiduser) og gerne noget til at afbalancere det søde i dette tilfælde mørk chokolade og nødder.
Arbejdstid 20 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rocky Road med pebermynte
- 50 g mandler
- 30 g hasselnødder
- 250 g mørk chokolade
- 3 pebermyntestok
- 75 g skumfiduser
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist mandler og hasselnødder på en pande ved middelhøj varme. Ryst panden nogle gange undervejs. Nødderne skal ikke tage farve, men hinderne på hasselnødderne skal lige revne og blive sprød. Kom mandler og hasselnødder i et rent klæde og gnid hinderne af hasselnødderne.
Temperer chokoladen.
Knus pebermyntestokkene med en kagerulle.
Beklæd en beholder a ca 20×20 cm med bagepapir og kom lidt af de knuste pebermyntestokke i bunden sammen med lidt skumfiduser.
Hæld halvdelen af chokoladen over, fordel med endnu et lag knust pebermyntestok, mandler og skumfiduser.
Rør let sammen og hæld resten af chokoladen over. Drys med de sidste mandler, skumfiduser og knuste pebermyntestokke.
Stil på køl og vent til chokoladen er helt stivnet.
Skær derefter i firkanter.
Kan de mon laves i god tid, også fryses ne? Vil de så kunne holde sig tre uger når man tør dem op? Og tar de skade af nedfrysning?
Hej Helene
De er ikke fryseegnet, men kan fint holde sig i 3-4 uger opbevaret i fx en småkagedåse eller anden lufttæt beholder ved alm stuetemperatur (ikke køleskab)
Kh Ann-Christine
Mums!
Jeg kunne tænke mig at putte nogle i julestrømpen :-)
Hvor længe tror du de kan holde sig, hvis de ikke er på køl?
Og hvor længe på køl?
Tak :-)
De må endelig ikke komme på køl, så risikere man at chokoladen bliver kedelig og hvid af fugten fra kulden. – så de skal blot opbevares som man ellers vil opbevare god chokolade. Tørt, mørkt og ikke for varmt eller koldt.
De kan holde sig i minimum 3 uger – det står i opskriften samme sted som mængde, tid mv.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor længe vil du mene de kan opbevares? Tænker at lave en del hjemmelavede spiselige gaver her til jul nemlig :)
Hej Amanda,
Det lyder skønt. Minimum holdbarhed står i opskriften ♡
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kunne man lave dem med riskiks istedet for skumfiduser?
Tror du de kan laves med hvid chokolade – tåler desværre ikke den mørke.
Har købt din kogebog “ aftensmad “ og vi er så glade for den – lækre opskrifter på retter vi havde glemt og så indbydende billeder
Ja, det tror jeg fint de kan :)
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på min kogebog ♡
Kh AC
Uhmmm… Dette er den bedste opskrift på Jule Rocky Road. Lavede dem sidste år til julearrangement og de blev revet væk. Nu skal jeg igang med en dobbelt portion, som jeg er sikker på også bliver meget populær til dette års julestue. Tak for en rigtig god side, vi elsker dine opskrifter :)
Hej Lotte,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Vi skal helt sikkert også lave disse igen i år herhjemme hos os.
Glædelig jul
Kh AC
Hej! :)
Mega lækker opskrift, skal helt sikkert prøve at begive mig ud i den her i julen!
Jeg tænkte på når de er lavet, hvor opbevarer du dem? i køleskabet, eller? :)
GOD JUL
Ja, jeg kommer dem i en lufttæt beholder og opbevarer dem på køl
Glædelig jul til dig
Glemte at spørge før: hvilken chokolade er brugt – altså i procent?
Lige omkring 66 % mener jeg – men det er lidt en smagssag. Chokoladen balancere alt det søde, så jeg kunne også sagtens have bruge mellem 70 og 80 %
Takker. Jeg har været fokuseret på at finde stokke, men det lykkedes heldigvis ret hurtigt (Rema1000, Aldi), så nu skal jeg på chokoladejagt. Jeg har ikke prøvet Callebaut og lign før, så det er jo spændende. Jeg er også ret grøn i hvilken procent der går godt til hvad. F.eks. læste jeg at ca. 50-60% er godt til cookies. Jeg må læse lidt mere om det og også f.eks hvad der er bedst til varm chokolade. Jeg vil ikke så gerne ud i alt for mange forsøg, når nu chokoladen ikke er helt billig. På den anden side er smagsløg jo også ret forskellige ;)
Jeg kaster mig ud i det (er stadig ret bange for de der skumfiduser, hihi) og vender tilbage med en kommentar om resultatet. Glædelig 1. December :)
Jeg glæder mig meget til at høre om det :)
Blev så inspireret af dette indlæg og lavede dem i går. Det vakte lykke og begejstring. Tusind tak for endnu et blog indlæg
Hvor er det dejligt at høre :)
Som altid en fryd for gane og øje! Jeg har prøvet forskellige chokoladeknapper men syntes ikke jeg kan finde lige “dem” – kan du anbefale et mærke?
Mange tak :)
Jeg bruger selv ofte chokolade fra: Valhrona, Amedei og Callebaut. Jeg synes alle tre mærker byder på virkelig god kokkechokolade af høj kvalitet.
Her er det Callebaut, der er brugt.
Åh, det ser lækkert ud! Det vil jeg helt sikkert forsøge at lave i den søde juletid. Skønt med inspiration! Jeg er helt vild med pebermynte og chokolade – så det kan kun blive godt!
Dét er jeg også :)
Rigtig god fornøjelse med dem
Hej Ann-Christine
Efter opdateringen har jeg problemer med at læse dine indlæg gennem Blogloving. Når jeg trykker på et af dine indlæg kommer der kun en kedelig tekstmenu frem. Ved ikke om andre har samme problematik. Jeg har ikke problemer med at læse din blog via browser oplever kun problemet i Blogloving (og så går det smarte ved Blogloving jo lidt fløjten;-) hvis man ikke kan tilgå bloggen den vej.
Rigtig god weekend til dig og familien.
Hej Helle,
Der er lidt udfordringer med Bloglovin på min iPhone også – på iPad og Mac fungere den fint her.
Er det også iPhone du bruger?
Jeg har undersøgt det og det handler om nogle cache som bloglovin lægger ind på deres app, det bør arte sig i løbet af nogle dage. Håber det indtil da går at klikke videre over til browseren :)
Rigtig dejlig weekend
Kh Ann-Christine
Mums – både ser og smager mega lækkert. Har teste opskriften i eftermiddags og den kan virkelig anbefales – også hvis man blander med hvid og mørk chokolade (c: Jeg kunne ikke finde bismarch stokke så jeg knuste pebermynte bolcher med chokolade i og det fungere helt fint
Dejligt at høre og uhmm, det lyder også som et dejligt alternativ til bismarch stokke!
Hej Ann-Christine.
Det ser godt nok lækkert og hyggeligt ud! Hvor har du købt bismarch stokke henne? :)
Mange tak, jeg har købt dem i Brugsen. Køber altid et par kasser, for de bliver hurtigt udsolgt synes jeg :)
Bismark stokke kan du få i de fleste supermarkeder for tiden, fx Netto og Brugsen.
Mmmmm. Ser lækkert ud. Og meget god timing. Jeg har besluttet mig at slutte fred med skumfiduser i år. Jeg har købt ind til at putte i den varme chokolade og denne opskrift skal helt sikkert også prøves. Også med IS!
ps. Jeg fik det ikke sagt forleden, men det nye layout er super flot. Og sparer mig lige for at spørge om hvordan jeg nemmest finde dine bogtips. Super!
Hvor er det dejligt at høre, jeg er rigtig glad for at du godt kan lide det :)
Og uhm, vi har stort set kun skumfiduser når det er jul, de hører lissom til efterhånden, synes jeg :)
Jeg kan godt se hvorfor dine børn er vilde med dem. Er sikker på at de også ville falde i god jord hos mine børn. Egentlig en god måde at få brugt slikresterne på.
EDIT: slikrester… hvad er det for noget pjat, det findes da ikke ;-)
Heh, ej det findes da ikke ;)
Endnu en rigtig god og nem opskrift der forsøder tilværelsen lidt, og super til at lave sammen med børnene.
Rigtig god weekend.
KH Rikke
Hvor dejligt at høre, Rikke :)
Rigtig dejlig weekend til dig også
Hej Anne- Kathrine! Hvor ser dine Rocky Roads laekre og indbydende ud…dem maa jeg vidst ogsaa proeve at servere til “fredagsslik”! Jeg vil ogsaa lige benytte lejligheden til at rose dig for din altid spaendende blog! Som udenlandsdansker bosiddende i Oestrig, er det skoent at faa input til spaendende retter og faa genopfrisket traditioner, som man selv kan huske fra sin barndom og give videre med et moderne twist til sine egne boern. Mange tak og mange hilsner fra Wien, Line
Kære Line,
Hvor hyggeligt at du læser med fra Wien og tak for dine søde ord om min blog. Det er dejligt at høre :)
Og god fornøjelse med Rocky Roads hvis du laver dem – de er så skønne.
Kh Ann-Christine
De ser virkelig lækre ud og jeg er sikker på at ungerne vil elske at hjælpe med at lave dem – kunne være en at de slags juleslik vi skal have med juleaften :-)
Det lyder som en skøn ide :)
Hej Ann-Christine
Jeg tror der er noget galt med din blogs opsætning? I går og i dag har den set helt mærkelig ud – både på computer, mobil og tablet, og det er næsten umuligt at læse, hvad der står. Håber det bliver løst – er jo helt vild med at læse dine indlæg :)
God weekend!
– Anna
Hej Anna,
Det er kommet nyt design og det skulle hjælpe at opfriske siden, både på din computer, mobil og tablet. Hvis det ikke virker, så skal cache og webstedsdata slettes. På iPad og iPhone sker det under instillinger -> browser (på mine er det safari) og så tryk på slet webstedsdata. På computer er det forskelligt fra browser til browser. Google evt din browser + fjern cache.
Hvis det stadig ikke fungere, så sig gerne til :)
God weekend til dig også
Kh Ann-Christine