Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rocky-road/

Rocky Road

Rocky roads kan laves på mindst tusind måder … tror jeg. Det er ikke testet herhjemme! Men de kan i hvertfald varieres uendeligt, med forskellige nødder, kiks, karameller, skumfiduser, tørrede bær, frysetørrede bær, den variation af chokolade man foretrækker, lys, mælk eller mørk. Nøgleordene til en god rocky road er i mine øjne en kombination af noget knasende, noget sejt og sødt (skumfiduser) og gerne noget til at afbalancere det søde i dette tilfælde mørk chokolade og nødder.

PT30min

Rocky Road med pebermynte

4 pers    30 min
4 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Rist mandlerne på en pande ved middelhøj varme. Ryst panden nogle gange undervejs, mandlerne må ikke tage farve, men skal blot blive lidt ekstra sprøde og lækre.

Temperer chokoladen ved at smelte 2/3 under omrøring over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og den sidste 1/3 del røres i til al chokoladen er smeltet.

Knus bismarksstokkene vd at komme dem i en frostpose og knus dem let med en kagerulle.

Beklæd nu en beholder a ca 20×20 cm med bagepapir og kom lidt af de knuste pebermyntestokke i bunden sammen med lidt skumfiduser. Hæld halvdelen af chokoladen over, fordel med endnu et lag knust pebermyntestok, mandler og skumfiduser. Rør let sammen og hæld resten af chokoladen over. Drys med de sidste mandler, skumfiduser og knuste pebermyntestokke.

Stil på køl og vent til chokoladen er helt stivnet. Skær derefter i firkanter og nyd