Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/orangestaenger/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager, Kager og søde sager, Vegetar

Orangestænger

Hjemmebagte orangestænger med mørk chokolade er lækkert, både ved juletid og også efterfølgende i vintermånederne til en dejlig kop te og en hyggestund.

Orangestænger smager så dejligt af aromatisk appelsinskal og har blot et strejf af marcipan, som ikke er mere tydelig, end at de knap så marcipanbegejstrede familiemedlemmer også sagtens stadig kan være med.

De er simpelthen så lækre og jeg kan varmt anbefale at bage dem!

Prøv også: opskrift på vaniljekranse >>

Orangestænger
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M50
Ingredienser
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
  • 75 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 160 g smør, stuetempereret
  • 1 æggehvide
  • 200 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 100 g mørk chokolade, tempereret til overtræk
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smuldr appelsinskal og sukker sammen i en skål i et par minutter. Kom marcipan i og smuldr også det godt sammen med blandingen. Tilsæt derefter smør og rør sammen til konsistensen er helt ensartet, og rør tilsidst æggehviden i.

Bland hvedemel og kartoffelmel sammen i en skål. Sigt melblandingen i dejen og rør den godt sammen.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og tryk strimler at dej til orangestænger ud. Skær dem i stykker på 4 cm og læg dem på bageplader med bagepapir. Sæt dem i fryseren i et kvarter og bag dem derefter direkte fra frys i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter, til de er let gyldne.

Lad småkagerne køle af på en rist og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Sæt kagerne på et stykke bagepapir, til chokoladen har sat sig.