Orangestænger
Hjemmebagte orangestænger med mørk chokolade er lækkert, både ved juletid og også efterfølgende i vintermånederne til en dejlig kop te og en hyggestund.
Orangestænger smager så dejligt af aromatisk appelsinskal og har blot et strejf af marcipan, som ikke er mere tydelig, end at de knap så marcipanbegejstrede familiemedlemmer også sagtens stadig kan være med.
De er simpelthen så lækre og jeg kan varmt anbefale at bage dem!
Prøv også: opskrift på vaniljekranse >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 50 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Orangestænger
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
- 160 g smør, stuetempereret
- 1 æggehvide
- 200 g hvedemel
- 25 g kartoffelmel
- 100 g mørk chokolade, tempereret til overtræk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smuldr appelsinskal og sukker sammen i en skål i et par minutter. Kom marcipan i og smuldr også det godt sammen med blandingen. Tilsæt derefter smør og rør sammen til konsistensen er helt ensartet, og rør tilsidst æggehviden i.
Bland hvedemel og kartoffelmel sammen i en skål. Sigt melblandingen i dejen og rør den godt sammen.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og tryk strimler at dej til orangestænger ud. Skær dem i stykker på 4 cm og læg dem på bageplader med bagepapir. Sæt dem i fryseren i et kvarter og bag dem derefter direkte fra frys i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
Lad småkagerne køle af på en rist og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Sæt kagerne på et stykke bagepapir, til chokoladen har sat sig.
Elsker orangestænger, så tænkte jeg skulle afprøve opskriften i dag, men – lille lejlighed, meget lille fryser hvor det på ingen måde er plads til en bageplade. Er det afgørende at de kommer på frys før de bages? ☺️
Det gør at de holder formen bedre. Så hvis du ikke fryser dem, kan du risikere at de flyder lidt mere ud – det gør dog ikke noget for smagen :)
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man lave dejen og opbevare den i køleskabet, dagen inde at orangestængerne skal i sprøjtepose, laves og i ovnen?
Tak for en rigtig god website :)
Kh Pernille
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen :)
Det vil være langt bedre at sprøjte dem ud med det samme og opbevarer dem i fryseren til de skal bages.
Hvis du sætter den færdige dej i køleskabet, så vil den sætte sig og blive hård, så den er svær at sprøjte ud + de holder formen bedst hvis de bages fra frost.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Er det meningen at man kun skal bruge skallen fra appelsinen?
Har lige bagt dem uden at bruge saften – mest fordi det ikke står beskrevet i selve opskriften, og derfor var jeg bange for, om dejen ville blive for flydende. Men synes ikke smagen af appelsin er særlig fremtræden, hvorfor jeg kom i tvivl 😊
Tak for nogle glimrende opskrifter.
Hej Isabelle
Ja, det er kun skallen – og den skal smuldres godt sammen med sukkeret hvorved at alle de aromatiske olier i skallen frigives og hermed masser af smag til småkagerne. Kan du have undladt at smuldre appelsinskal og sukker godt sammen?
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Så fik jeg prøvet at bage dine skønne orangestænger. Så lækre, men dagen efter var de blevet bløde. Er der noget man kan gøre, chokoladen kan jo ikke tåle at man giver dem nogle minutter i en varm ovn. De er opbevaret i tætte glas.
Tak for mange gode opskrifter og glædelig jul.
Hilsen
Jette
Hej Jette
Mange tak for din søde julehilsen ♡
De kan desværre ikke bages igen med chokoladen på, og hvis de er blevet alt for kedelige til at spise, så ville jeg hakke dem groft og blande dem med en vaniljeis til en nem juledessert.
Årsagen til at de er blevet bløde kan dels være hvis de ikke er kølet af på rist, så kan der danne lidt kondens under småkagerne, som kan gøre dem bløde. Eller hvis de ikke er bagt helt nok, det kan variere lidt fra ovn til ovn.
Håber det går alligevel
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine