Vaniljekranse
Vaniljekranse der smager herligt af jul, har en skøn krumme og den lækre mandelmel gør virkelig underværker.
Min opskrift på vaniljekranse kan laves uden at finde den store køkkenmaskine frem … og så smager de så godt, jeg altid tænker, at jeg må hellere må lave dobbeltportion næste gang.
Til vaniljekranse bruger jeg sprøjtepose med en stjernetyl, hvilket går super hurtigt, og er nemt og enkelt – se gerne alle tips til mine vaniljekranse under opskriften.
Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljekranse
- 1 vaniljestang
- 80 g sukker
- 75 g mandelmel
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg
- 100 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt. Kom en spsk sukker på vaniljekornene og fordel vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.
Rør vanilje, sukker, mandelmel, hvedemel og stuetempereret smør sammen. Saml dejen hurtigt med sammenpisket æg, så den er ensartet, men uden at røre for meget i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl med dybe riller.
Sprøjt dejen ud i kranse på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem, de skal kun lige være gyldne.
Lad vaniljekransene køle af på en rist.
Mmh, hvor ser de bare fantastiske ud! Jeg har også lavet julegodter hele dagen, bl.a. mine yndlings pebernødder og havregrynskugler :). For mig er det bare ikke helt rigtigt jul, før jeg har lavet og smagt de to godter!
Glædelig jul!
Du siger noget … Havregrynskugler ;) Det skal vi altså virkelig bare nå at lave i år!
Det vil være et kæmpe hit hos store og små, tror de skal laves i morgen.
Glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Lækkert! Var en almindelig plastiksprøjtepose nok, eller brugte du en af stof?
Jeg har ikke en i stof og det gik rigtig fint med en plastic sprøjtepose.
jeg forestiller mig, at i er verdensmestre i at julehygge:) dejligt med et indblik indenfor, så tak for det. ps: du sender bare nogle vaniljekranse, hvis i skulle få ondt i maven af alle de lækkerier;)
Vi gør det i hvert fald flere gange dagligt i disse dage ;) -og skal nok sende vaniljekranse i din retning, hvis der mod al forventning skulle blive nogen til overs ;)
Det lyder vel nok rart, som i har gang i juleforberedelser og hygge. Det er også det bedste at være tilfreds med det man når, for alt det julen også kunne handle om er ret omfattende! Som jeg også kender det, så er det guld værd med de hyggestunder i sofaen med børnene.. og hvad er så bedre end at høre om julemandens travlhed..?
Ja, man kan jo lave kæmpe projekter – og det er så forskelligt hvad man lige når og ikke mindst hvad man synes det er sjovt at gøre.
– den bog er i øvrigt et kæmpe hit hos børnene! ;)
De ser meget lækre ud – med masser af vanilje!
Klejner og vaniljekranse er absolut på min favorit-jule-kage-liste :-)
Vi har endnu ikke fået bagt så mange julekager, men jeg har lavet lidt konfekt og havregrynskugler. Havregrynskuglerne forsvandt alt for hurtigt, så der må jeg i gang med en ekstra portion ;-)
Fortsat god december.
Hilsner fra Mie
Havregrynskugler er så dejigt – det er vi slet ikke kommet til endnu, men det skal helt sikkert laves i næste uge. Jeg er ret sikker på at det bliver et stort hit herhjemme ;)
Rigtig god december og jul til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg vil først og fremmest sige tak for en skøn blog, som jeg tjekker hver eneste morgen!
Du får alting til at være ren hygge, dine børn må nyde det! De ser så søde ud!
Jeg er 23 år og babysitter, så synes det er sjovt at følge med her hos en familiemor. Jeg er en ægte vejlenser, der nu bor i København efter at have boet i Aarhus i 2 år. Savner Aarhus engang imellem – du lyder også til at udnytte byens hyggeligheder, men jeg er virkelig (mod al forventning) blevet helt forelsket i København også!
Nå, det jeg egentlig ville skrive til dig for (har ellers aldrig før kommenteret på nogle blogs) er fordi jeg i dag lavede dine lækre vaniljekranse, men det gik ikke så godt som med dine. Så nu vil jeg lige høre dig om du evt. kan regne ud hvad, der gik galt. Smagen og konsistensen var helt i top, men det var udseendet, der gik galt.
Da jeg lavede “dejen” så den rigtig lækker ud med alle mandlerne og det hele, men da jeg så skulle forme kransene var det som om dejen var for tyk til at komme ud af posen (brugte først frysepose dernæst stofpose med samme dårlige resultat) og det endte med at der gik en masse til spilde, da det ikke rigtigt kunne komme ud, samtidig med at hullerne forsvandt i ovnen da de blev bagt, selvom jeg synes jeg lavede hullerne store. Man kunne slet heller ikke se rillerne i dem som man kan på dine.
Jeg tænker selv 3 ting:
1. Har jeg mon en for stor stjerne på min tyller? Så “strimlerne” bliver for tykke, hvis du forstår.
2. Er det essentielt at bruge smør fremfor margarine?
3. Malede du mandlerne helt fuldstændigt fine – eller må det godt blive en lidt grumset mandelmel?
Ja, det blev en længere smøre det her, det beklager jeg, men vil så gerne lave nogle fine vaniljekranse som dine, så man kunne bruge dem til værtindegave i små poser med bånd om.
På forhånd tak.
God søndag,
Kathrine
Hej Kathrine,
Mange tak for din søde kommentar, den sætter jeg meget pris på, kan du tro! Og tak for de søde ord om min blog.
Hvor ærgeligt, at vaniljekransene ikke blev helt som forventet – jeg kommer gerne med et par bud på hvad der kan være årsagen.
Først og fremmest så har jeg ingen erfaring med margarine, da jeg udelukkende bruger rigtigt smør i småkager – så der må jeg være dig svar skyldig.
Jeg tror måske, at det kan skyldes at mandelmelet ikke har været malet fint nok. Så danner mandelstykkerne klumper i tyllen og det bliver svært at sprøjte ud i pæne cirkler. Måske kan det også skyldes formen på tyllen og at den har været for stor og at rillerne har været for små. Men i så fald kunne du evt overveje at lave cirklerne større og så lave fine ‘kæmpe’ vaniljekranse.
Håber det går, hvis du giver den forsøget igen :)
Kh Ann-Christine
hvis man rører sin småkagedej for meget, får man rørt luft i som til pladekager,,,,derfor kan dejen godt opfører sig mærkeligt.
der står i mange opskrifter til småkager at dejen kun lige skal samles…og det mener de…
håber det bliver godt næste gang.
knus anna elisabeth
Mums de ser lækre ud.
Dem må jeg prøve at bage, men hvilken tyl har du brugt???
Skønne julehilsner
Bente K.
Hej Bente,
en på 9 mm med rimelig dybe riller i.
Rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine.
Tusinde tak for hjælpen :-)
Skal straks have investeret i sådan en sag :-)
Bente K.
Skønt (og som altid fantastiske billeder). Jeg tror bedre at jeg forstår hvorfor du ikke synes at det er bøvlet at lave dem med sprøjepose for du er jo så smart at lave en meget lille portion. Jeg bager enormt mange, fordi det er alles yndling (og mange regner med en lille dåsefuld også) og så kan det altså godt blive hårdt uden maskine (jeg har typisk vabler på indersiden af hænderne når jeg har bagt dem).
Tak :)
Og det forstår jeg sagtens, skulle jeg lave mere end en dobbelt portion af denne opskrift ville en køkkenmaskine også blive taget i brug. Jeg har det med at lave små portioner af alting, så er jeg sikker på, at vi får det spist og da jeg elsker at bage en masse forskelligt, så går det fint om jeg også lige skal gennem en omgang vaniljekranse mere i løbet af sæsonen :) -og hvor fint at du bager rigteligt, så der er noget at dele ud af :)
Nej hvor er de fine med de vaniljekorn!
Jeg har netop “bagt” saltkaramel og de blev virkelig lækre.. de smelter bare på tungen :-)
Derudover har jeg ventet på en opskrift fra dig omkring vaniljekranse, så jeg er glad nu ;0)
Planen er at de skal bages og så er der også købt ind, så jeg kan bare dine brunkager..
Du tager sådan nogle lækre indbydende billeder også er du bare så dejlig simpel i dine “forklaringer” og beskrivelser.
Ann-Christine, tak fordi du deler ud af dine mad og bage erfaringer samt opskrifter! :-)
Kære Mie,
Jeg elsker også at man helt tydeligt kan se de fine korn og så gør den malede mandelmel også kagerne en smule mere grove i udtrykket, hvilket jeg godt kan lide.
Rigtig god fornøjelse med bageprojektet. Det lyder altså hyggeligt!
Tusind tak for de søde, søde ord – det gør mig så glad! Det er altså virkelig en sand fornøjelse for mig at dele alle mine opskrifter og små hverdagsglimt herinde :)
Kh Ann-Christine
Øøøøøøøj, de er gode! Min nye favorit opskrift. Dejen var dejlig nem. Det voldte mig en smule besvær med sprøjteposen, men det er nok kun fordi jeg er uøvet i denne disciplin. For efterhånden som jeg fyldte pladen, gik det nemmere og nemmere. Fine riller. Bedre en dem jeg plejer at lave. Måske prøver jeg en dybere-rillet tyl næste år. Og smagen er bare lige i skabet. Dejlig “grov” uden at være grov eller hvordan jeg skal forklare det.
ps. Har tilføjet dig inde på Pinterest. Oi! Hvis der pludselig var “nåle-liv”, så var det nok mig. Haha. (initialer CP).
Hej Maria,
Jeg synes også den er nemmest at arbejde med når dejen lidt bliver lidt blødere ved ens håndvarme, når man laver dem. Og hvor er det dejligt at høre at de også lige faldt i din smag!
<3 Pinterest - det er det fineste værktøj til at gemme al den dejlige inspiration. Dejligt at du har lyst til at følge mig der også
Kh Ann-Christine
Min tyl har vist heller ikke tilstrækkeligt dybe riller. De så ellers bare SÅ fine ud før de kom i ovnen – men så forsvandt alle tegn på riller. Nå men forhåbentlig smager de stadigvæk skønt :)
Glædelig 1. december :D
Jeg håber det smager dejligt uanset :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
Haps! Har lige bagt 2,5 x portion og det blev til Ca 150 fine vanillekranse – for min skyld måtte de gerne være endnu sødere (sukkergris).
Sidste år da jeg lavede dem forsvandt alle riller også og det var så ærgerligt.
Denne gang brugte jeg kun 100 g mandel/hasselnøddemel til 2,5 x opskrift og så ca 100 gram ekstra hvedemel (som erstatning for det manglende mandelmel).
Dejen skal være til den faste side (kræver stærke fingre at sprøjte ud).
Brugte tyl nr. 10 med 6 riller (ikke den med 8) og så bagte jeg dem ved 200 grader.
Det er som om de ved højere varme når at blive bagt “faste” inden de flyder ud…
Brugte to hele økologiske vanillestænger hvor jeg hakkede hele stangen i minihakker.
Det er også hele pulveriserede vanillestænger der bliver brugt til ren vanillepulver.
God december lige om lidt!
Hej !
Ved du om man kan lave vaniljekransene og derefter bage måske 10 til at starte med og så gemme dejen i køleskabet, og lave en omgang mere nogle dage senere?
Og i så fald dette er muligt, gad vide hvor længe dejen kan holde sig?
Det kan du sagtens – den kan holde omkring en uge på køl, men sørg for at tage den ud i god tid, så dejen kan nå at blive blød og medgørlig inden bagning.
God fornøjelse
Kh AC
De ser lækre ud, og overvejer opskriften til senere idag. Har en mor som ikke kan tåle mandler, kan man undlade dem tror du? Evt. Have lidt ekstra mel i i stedet?
Du kan fint bruge hvedemel i stedet :)
Jeg har lige læst alle kommentarerne, for i år *vil* jeg have riller (og huller) i mine kranse! ;)
Jeg har prøvet din opskrift før, men også andre, så nu kan jeg slet ikke huske hvilke der var tættest på at have riller.
Så nu er jeg nysgerrig – hvordan gik det med den nye ovn og riller?
Det går helt fint, når jeg laver dem stadig :)
Hejsa
Tror du jeg kan lave dejen idag og lægge den i køleskabet til imorgen?
Og så bliver jeg nødt til at høre, om du ikke kunne overveje at få tilføjet en “favorit” knap ind på opskrifterne? Så man kan klikke favorit og på den måde gemme de opskrifter man fristes af til senere.
Jeg glemmer altid, hvad det nu var jeg havde fundet frem til.
Mange hilsner
Ann Dorthe
Hej Ann Dorthe,
Ja, det tror jeg sagtens du kan gøre :)
Vi er i gang med at overveje setup på favoritfunktion, det er nemlig ikke helt enkelt af hensyn til login/cookies osv. – men vi arbejder på det :)
Kh AC
Så har jeg en lille update på denne besked, vi har nemlig gjort det muligt at man med Valdemarsro Premium har sin egen favoritside på Valdemarsro og i appen, hvor man kan samle sine favoritopskrifter herfra ♡
Kh AC
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Hej Ann-Christine.
Kan man lave dem uden sukker?
Synes det er så svært at finde en opskrift uden?
Hej Ellen,
Det tror jeg desværre ikke – sukker er blandt andet med til at give både smag og sprødhed.
Jeg har ingen erfaring med kunstige sødemidler/alternativer til sukker i bagværk, så skal ikke kunne sige om der er et der kan erstatte en til en.
Kh AC
Hm, jeg må prøve mig frem :)
Tak for svaret! :)
Kan man godt lave dejen dagen før?
Ja, det kan du fint, men den vil blive meget hård af at stå på køl, så tag den ud 30 minutter før der skal laves kranse.
Kh AC
Hejsa! Hvor meget vaniljesukker tænker du at jeg skal bruge istedet for vaniljestangen? Priserne er jo stukket helt af på de skønne stænger ;)
Tak for en skøn blog – du er husets go-to skribent når det gælder madlavning.
Kh Anne
Hej Anne
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg bruger gerne vaniljepulver 1/2 tsk ift en vaniljestang – ved vaniljesukker kan du bruge 1 tsk
Kh AC
Har lige bagt disse vaniljekranse, og de er rigtig lækre! Var nemme at sprøjte ud og holdt formen i ovnen.
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Dette er simpelthen mine yndlingssmåkager til jul og det skal være din opskrift, som jeg har bagt de sidste par år og som bare bliver en kæmpe succes med velsmagende resultat af vaniljekranse hver gang, som holder formen flot under bagningen.
Vh Mette
Hej Mette
Hvor er det skønt at høre, jeg glæder mig også selv til at bage dem hvert år ved juletid.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Mon opskriften kan bruges til at lave figursmåkager istedet for kranse ?
Det kan den ikke, for den er ikke egnet til at rulle ud.
Prøv evt pebernødder i stedet eller min opskrift på peberkager
Kh AC
Hej AC. Jeg har aldrig tidligere grædt over småkager. Det skulle da lige være over at mine elskede vaniljekranse blev flade. Jeg har prøvet at stille dem ud på altaten. Fire-fem forskellige opskrifter. To forskellige køkkenmaskiner. At køre dem på gammeldags kødhakker. Seneste købte jeg for nogle år siden endda en kødhakkerdims til min Assistent. Aldrig brugt fordi jeg totalt mistede modet og lysten til at prøve. Så jeg har altså ikke fået vaniljekranse i en 3-4 år. Måske lidt skørt, for det er trods alt smagen det handler om ikke ikke hvorvidt der er riller eller ej. Men altså… sådan var det altså. Til nu. Hvor jeg netop har taget en plade ud af ovnen. Lavet efter din opskrift og ikke mindst, dine anvisninger.
Der. Er. Riller! Jeg er så glad og, ja, kneb nærmest en tåre. Tusind tak. At der så kun er 18 stk. er min fejl. Tror lige jeg har brugt en tyl med lidt for stor diameter haha.
Årh, hvor dejligt! Sikke en skøn og sød hilsen at få og tilbagemelding på vaniljekransene ikke mindst :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
Eej men altså hvor smager de dejligt ? jeg har lige lavet dobbelt op for så tænkte jeg at jeg da havde til hele julen, men jeg må lave dem alt for store for jeg fik kun 44 ud af en dobbelt potion ? men de smagte fantastisk ❤️
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tak for søde hilsen
Kh AC
Super dejlig opskrift, tip hvis man samler/vrider tyl posen ved lukningen, og vrider hver gang man trykker ud, så det ikke så hårdt
Ja, det kan det, men skal gerne tø op i noget tid så dejen er blød nok til at sprøjte ud i en tyl efterfølgende.
Kh AC
Er denne dej fryseegnet? Tak for en masse dejlige opskrifter ❤️
Mandelmel, hvor køber du det eller laver du det selv?
Det kan købes i stort set alle større supermarkeder efterhånden.
Kh AC
Bare til info
Der er en stavefejl ved tip nr. 6.
der skal stå “jeg” men der står “Jg”
Det var så lidt:)
Hilsen en på 13
P.S. De smagte virkelig godt:)
Hej Karen,
Mit tastatur driller vist lidt, så tastefejlen er rettet nu :)
Dejligt at høre de smagte
Kh Ann-Christine
Kan dejen laves en dag i forvejen og være på køl i mellemtiden?
Mvh Mette
Ja, men tag den gerne ud en time inden brug, da den ellers er umuligt at sprøjte ud i en sprøjtepose.
Kh AC
Tusind tak for dine tips!!
Jeg har for sjette år selv lavet vaniljekranse og pebernødder ude fra dine opskrifter, men ikke læst dine tips før nu : Da jeg har lavet pebernødder og vaniljekranse i år og begge faldt sammen. Må frem med knofedtet i stedet for piskeren. Mange tak!
Har bagt vaniljekransene i dag og fulgt opskriften til punkt og prikke. De er blevet helt perfekte.
Tak for en god opskrift.
Hej Anja,
mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hejsa
Bliver småkagerne sprøde eller kan man tilsætte noget for at få sprødhed?
Jeg synes de bliver dejligt sprøde.
Potaske gør småkager ekstra sprøde og du kan da godt prøve at eksperimentere med at røre 1 knivspids potaske i citronsaft og komme det i dejen.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Når nu der i forvejen er mandelmel i, pønsede jeg på at skifte hvedemelet ud med fx kartoffelmel for at gøre dem glutenfri – kan det lade sig gøre?
Jeg har ikke forsøgt, så det skal jeg ikke kunne sige om det vil fungere til denne opskrift.
Kh AC
Lavede opskriften efter de præcise mål ig det hele flød ud ! De smager heller ikke så godt. Desværre lykkedes det ikke for mig. Ja jeg blandede med røremaskine da jeg har gigt og brugte mange kræfter på at trykke dejen ud af posen.
Mvh Louise
Hej Louise
Det er ikke en dej der fungere til røremaskine og desværre nok heller ikke hvis man har udfordringer med fingerkræfterne. Hvilket jeg har beskrevet nærmere i tips under opskriften. Det handler derfor ikke om målene, men fremgangsmåden.
Håber du finder en anden rigtig skøn julesmåkage. Måske brunkager, som fint kan laves på røremaskine og ikke kræver fingerkræfter på samme måde som denne.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har lige bagt dem og Wow!
De er SÅ gode og flotte, jeg fik stor ros af mine børn for at de var lige så gode som deres bedstemors, haha :o)
Hilsen Mette
Hej Mette
hvor er det dejligt at høre! Vi er også vilde med disse vaniljekranse hele familien
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er umuligt for mig at få dejen presset ud gennem eengangssprøjteposen. Jeg har opgivet og nu sat dejen i klatter og er spændt på de noget anderledes ikke kranse, men smagen er der nok intet i vejen med. Dejen var lind og ved stuetemperatur så det må have været stjernetyllen der ikke ar stor nok.
Hej Ulla
Har du læst mine tips under opskriften?
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har lige bagt, og undre mig over at de næsten ikke smager af noget, hverken sukker eller vanilje? Prøvede også en af på manden, han sagde det samme. Trækker smagen ud over nogle dage? Brugte en stor vaniljestang, og er vant til at bage.
MH Nete
Hej igen Ann-Christine.
Nu skal jeg bage igen, og vendte lige tilbage her efter at have suset rundt i opskrifter på vaniliekranse. Er du sikker på, at der kun skal 100 g mel i denne opskrift? Der skal komme 40 ud af det, og der skal et helt æg i? Vi synes nemlig også de blev æggede i smagen, og de andre bruger 250-500 g mel til 1 æg. Normalt er alle dine opskrifter i top! Så tænke, at der kunne være en trykfejl … man ved jo aldrig :)
Hej Nete
Opskriften er helt korrekt som jeg laver dem. Har lige bagt dem igen i går og har bagt dem hvert år ved juletid de sidste mere end 10 år efter min opskrift her :)
Jeg bruger i alt 175 gram mel (hvedemel + mandelmel) og det passer glimrende til vaniljekransene.
Kh Ann-Christine
Hej Nete
Ja, det lyder mærkeligt! Der er selvfølgelig forskel på vanilje (og smagsløg)
– men når jeg bager dem, så smager de helt vidunderligt af vanilje, mandler og sukker.
Kh Ann-Christine
Røre du det i røremaskine eller med hænderne?
Mit var meget hårdt.
Tog en viskestykke og lå den i ovnen i kort tid. Derefter lå jeg den om kagedejen i tyl’en. Så fik jeg det presset ud.
Kagen stod som de var formet.
Jeg rører det i en skål og oplever ikke det bliver hårdt, da smørret jo er stuetempereret og blødt.
Kh Ann-Christine
Jeg har kommet vaniljekrænse dejen på frys, men hvornår skal det ud for at jeg kan forme og bage dem?
Faktisk har jeg froset alle de småkage dejen vi ønsker lave, bl.a. kryddersmåkager til udstikker.
Hej Christina,
Vaniljekransedejen plejer jeg ikke selv at fryse. Men hvis jeg gjorde, så ville jeg tage den ud af fryseren dagen før jeg skulle bruge den og lade den tø op i køleskabet og derefter lade den stå på køkkenbordet i sprøjtepose 1-2 timer før jeg skal bruge den, så den er medgørlig nok til at sprøjte ud.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
har planer om at prøve denne opskrift i år – mange af de opskrifter jeg tidliger har prøvet var med hakkede mandler, som så stoppede tyllen til…
Har du – eller andre – erfaring med at fryse dejen?
Tænkte man måske kunne fryse de ubagte kranse, så er det bare at lægge dem på bagepladen og ind i ovnen, når de skal bruges.
Tak for mange go’e opskrifter.
ann
Hej Ann
Mange tak for din søde hilsen
Jeg vil fint tro at du kan fryse de færdige kranse, men har ikke så meget plads i fryseren at jeg har kunnet teste det :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Skøn opskrift – jeg forstår bare ikke, at du kan få 40 stk ud af den portion dej?
Vh Mette
Dejligt at høre.
Antal kommer mest an på størrelsen, men jeg plejer at få omkring 40 stk, +/- et par stykker :)
Kh Ann-Christine
Hej. Nu har jeg prøvet at lave vanillekranse efter din nye opskrift.
Den gamle opskrift brugte du røremaskine. Hvorfor ikke mere?
Nu har jeg brugt den nye, og kan simpelthen ikke trykke noget ud af posen.
Dejen er så tyk, smørret har ligget i 4 timer. Kan det være fordi jeg bruger sucrin i stedet for sukker pga diabetes.
Mvh
Mogens
Hej Mogens
Jeg mindes ikke at jeg på noget tidspunkt har brugt røremaskine til vaniljekranse.
Mht sukrin, så skal jeg ikke kunne sige hvordan det eventuelt går i forbindelse med smørret.
Kh Ann-Christine
Hej
Vi har lige lavet dine vaniliekranse, i opskriften står der det svarer til 40 styk. Vi har lavet en dobbelt portion og har kun fået 30 ud af portionen
Hvad kan det skyldes?
Vi har ikke lavet dem kæmpe store
Man kan så konstatere at de er meget mere fedtholdige
Vh. Mia Aabel
Hej Mia
Jeg håber de smagte vidunderligt. I må jo næsten have lavet dem større end jeg gør :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hejsa Ann-Christine
Kan man erstatte den normale hvedemel, med glutenfri mel?
Mvh Liza Holgersen
Hej Liza
Det har jeg ikke testet af, så det må komme an på en prøve og at eksperimentere lidt med det.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kære Ann Christine,
Først tak for dine fabelagtige opskrifter :-).
jeg har lige købt de to sidste af dine bøger inkl Julebogen, men savner den tidligere opskrift på vaniljekranse med ristede hakkede mandler i. Vi syntes at smagen var helt fantastisk, men det er bare ikke den opskrift der er i din bog. Ville du kunne sende mig eller dele den tidligere opskrift bare vedr. ingredienserne – resten tror jeg godt jeg nogenlunde kan huske? På forhånd mange mange tak.
Bedste hilsner Sanni
Hej Sanni
Mange tak for din søde hilsen, jeg er super glad for du har glæde af mine bøger og opskrifter ♡
Jeg har altid lavet mine vaniljekranse efter min opskrift her :) Både med hjemmelavet og købt mandelmel, når jeg laver den hjemmelavede mandelmel, så smutter jeg mandlerne og bager/rister dem i ovnen ved omkring 125-150 grader i 10-15 minutter og holder nøje øje med at de ikke får farve.
Derefter afkøler jeg dem og kører på foodprocessor eller minihakker til mandelmel.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Vil gerne bruge kødhakkeren til at lave vaniljekransene fordi ungerne synes det er sjovt, dur opskriften til det, eller er den for blød?
Mvh Rie
Jeg har aldrig selv brugt dem til kødhakkeren, så det skal jeg ikke kunne sige.
Kh Ann-Christine
De smager himmelsk – det gjorde de også sidste år, men hvordan du får 40 stk. ud af den portion er mig en gåde Jeg kunne selvfølgelig købe en mindre tyl, men så frygter jeg aldrig at få dem igennem. Hvilken dia har de færdige kranse hos dig?
23 stk. og kræver en stor mund for at de kan spise i én mundfuld. Godt jeg først bagte dem på dagen Glædelig jul
Hej Line
Så dejligt at høre du synes godt om dem
Mine er vel omkring 4,5 cm i bredden, uden jeg lige har målt dem.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kan dejen fryses ned?
Ja, det kan den. Tag den ud i god tid før den skal bruges, så den når at blive dejligt blød og nem at arbejde med
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Med hensyn til holdbarheden, vil jeg sige, at de IKKE kan holde sig så længe! Dette skyldes, MÅSKE, min indædte passion for netop vanillekranse… 10(TI) dage kunne de holde sig! Overvej lige holdbarheden på alle jeres lækkerier…🤣🤣🤣
Haha, det har du helt ret i :) vi har samme udfordring med dem :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet din dej på vanillekranse, men vi har måttet opgive at lave dem i vores maskine, som jeg har til samme formål. Dejen er simpelthen ALT for blød og jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke og er ellers ferm til at bage. Æv æv hvor træls.
Mvh Jane
Jamen det skyldes at denne opskrift ikke er lavet til maskine, men til sprøjtepose. Skal du bruge den på din maskine, vil jeg foreslå at sætte den i køleskabet i en time inden du laver kransene :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det står der så ikke noget om i opskriften, men jeg lagde den faktisk i fryseren i næsten 1 time, men så snart vi æltede den lidt igen, var den ligeså blød 🥴😊 men så har jeg lært det 🥳
Mine vaniljekranse sprækkede, kan det skyldes, at jeg var for forsigtig med æltningen så smørret ikke er tilstrækkeligt indarbejdet?
Ja, det kan måske godt være årsagen.
Jeg lavede en dobbelt portion i fredags, og de blev rigtig gode 😋 Det svære er nu, at gemme lidt til jul 😊
Uhh ja, det er altid lidt en udfordring ;)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid før du skal bage, tager du smøret ud af køleskabet?
30-45 minutter før, sådan cirka. Er jeg lidt sent på den, så skære jeg i små tern i en skål, så bliver den hurtigere blød.
Kh Ann-Christine
Jeg kunne godt tænke mig at tage min lille dreng på 2 år med til julekagebagning og så lave vaniljeudstik i stedet for kranse – kan man mon det med sådan en dej? Jeg har aldrig lavet vaniljekranse før, så aner slet ikke hvordan dejen opfører sig, men vil jo gerne rulle den ud, så han kan hjælpe, og kunne bare godt tænke mig vaniljekransedejen, da jeg elsker vaniljekranse.
Hej Jannie
Det lyder bare rigtig hyggeligt ♡
Jeg har faktisk ikke prøvet denne dej til udrulning, så det må blive et forsøg værd.
Men prøv endelig – sæt den evt på køl 30 minutter før og rul den ud mellem to stykker bagepapir.
Lad mig endelig høre hvordan det gik :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg bruger altid dine opskrifter til alt jeg laver! Men! Denne gang havde jeg handlet ind dyrt, for vaniljestænger og mandelmel skal der til, og endda til dobbelt portion. Dejen var umulig at sprøjte ud. Der gik 4 sprøjteposer i stykker undervejs… og tror kun jeg fik 20 stk. vaniljekranse 😔
Hej Regitze
Jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter. – og jeg vil gerne hjælpe med at denne kan lykkedes også :)
Havde du taget smørret ud i god tid, så det nåede at blive helt blødt og stuetempereret til 21-22 grader?
Jeg har beskrevet lidt nærmere om dejen under tip til opskriften. Hvis man oplever at dejen er for hård – på trods af at smørret er taget ud i god tid – til at sprøjte ud, så kan det desuden hjælpe at bruge varmen fra hænderne til at lune dejen lidt i sprøjteposen, ved at klemme lidt om den i nogle minutter – eller lade den ligge lidt på køkkenbordet, hvis man har det tilpas i køkkenet. Temperaturen på dejen må gerne være omkring 22 grader og evt lunes mellem hænderne til 23-24 grader.
Jeg oplever ikke selv, at den er så hård at den ødelægger sprøjteposer.
Hvor mange stk, kommer an på størrelsen af sprøjtetyl og hvor store man laver dem, har der mon ikke været lidt spild ved skift af sprøjteposerne også.
Håber den lykkedes, hvis du giver den et forsøg mere – og at de vaniljekranse du fik bagt smagte dejligt.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har netop bagte dine vaniljekranse og de smager rigtig godt. Men jeg havde samme problem som Regitze- jeg kæmpede en gevaldig kamp med at trykke dejen ud af sprøjteposen…… indtil jeg fandt fidusen. Det kræver den største tyl og en rolig langsom hånd at lave de fine kranse. De startede som små orm og endte med at blive rigtig fine, da det endelig lykkedes for mig. Hvis du har mulighed , Ann-Christine , ville det være en stor hjælp med en lille video, hvor du viser hvordan.
Tak for dine skønne opskrifter , jeg har stor glæde af dem.
Kh
Anna
Hej Anna
Tak for din søde hilsen
jeg har skrevet en masse tips under opskriften, og det lyder til at din vaniljekransedej har været for kold. Prøv endelig at læse alle mine tips under opskriften, jeg håber de kan hjælpe
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har med stor fornøjelse bagt disse vaniljekranse de sidste par år 😀
Denne gang skiftede jeg hvedemelet ud med en blanding af boghvedemel, sorghummel og kokosfibermel, – og de smager stadig fantastisk godt 😋
Der skal helt sikkert bages en (eller to ☺️) portioner mere 🙂
Glædelig jul 🎄
Hej Rikke
Hvor skønt! Tusind tak for din søde hilsen og for at dele dit fine tip til en glutenfri version, det er der helt sikkert andre der vil have glæde af ♡
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tillykke med 10 års jubilæet for denne opskrift.
De er så gode.
God jul til dig og dine.
Mange tusind tak ♡
Det er jeg glad for du synes, jeg har også lige selv bagt en ny frisk portion i dag :9
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
de 80 g sukker – er det UDOVER den spiseske der skal bruges til vaniljekornene ? Eller det 80 g alt i alt ?
80 g i alt :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine