Vaniljekranse


Vaniljekranse der smager herligt af jul, har en skøn krumme og den lækre mandelmel gør virkelig underværker.
Min opskrift på vaniljekranse kan laves uden at finde den store køkkenmaskine frem … og så smager de simpelthen så godt, så jeg hellere må lave dobbeltportion næste gang.
Til vaniljekranse bruger jeg bare en sprøjtepose med en stjernetyl, hvilket går super hurtigt, og er nemt og enkelt – se meget gerne tips til vaniljekransene lige under opskriften.
Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>
Vaniljekranse
- 1 vaniljestang
- 80 g sukker
- 80 g mandelmel
- 100 g hvedemel
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt. Kom en spsk sukker på vaniljekornene og fordel vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.
Rør vanilje, sukker, mandelmel, hvedemel og stuetempereret smør sammen. Saml dejen hurtigt med sammenpisket æg, så den er ensartet, men uden at røre for meget i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl med dybe riller.
Sprøjt dejen ud i kranse på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem, de skal kun lige være gyldne.
Lad vaniljekransene køle af på en rist.
Mmh, hvor ser de bare fantastiske ud! Jeg har også lavet julegodter hele dagen, bl.a. mine yndlings pebernødder og havregrynskugler :). For mig er det bare ikke helt rigtigt jul, før jeg har lavet og smagt de to godter!
Glædelig jul!
Du siger noget … Havregrynskugler ;) Det skal vi altså virkelig bare nå at lave i år!
Det vil være et kæmpe hit hos store og små, tror de skal laves i morgen.
Glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Lækkert! Var en almindelig plastiksprøjtepose nok, eller brugte du en af stof?
Jeg har ikke en i stof og det gik rigtig fint med en plastic sprøjtepose.
jeg forestiller mig, at i er verdensmestre i at julehygge:) dejligt med et indblik indenfor, så tak for det. ps: du sender bare nogle vaniljekranse, hvis i skulle få ondt i maven af alle de lækkerier;)
Vi gør det i hvert fald flere gange dagligt i disse dage ;) -og skal nok sende vaniljekranse i din retning, hvis der mod al forventning skulle blive nogen til overs ;)
Det lyder vel nok rart, som i har gang i juleforberedelser og hygge. Det er også det bedste at være tilfreds med det man når, for alt det julen også kunne handle om er ret omfattende! Som jeg også kender det, så er det guld værd med de hyggestunder i sofaen med børnene.. og hvad er så bedre end at høre om julemandens travlhed..?
Ja, man kan jo lave kæmpe projekter – og det er så forskelligt hvad man lige når og ikke mindst hvad man synes det er sjovt at gøre.
– den bog er i øvrigt et kæmpe hit hos børnene! ;)
De ser meget lækre ud – med masser af vanilje!
Klejner og vaniljekranse er absolut på min favorit-jule-kage-liste :-)
Vi har endnu ikke fået bagt så mange julekager, men jeg har lavet lidt konfekt og havregrynskugler. Havregrynskuglerne forsvandt alt for hurtigt, så der må jeg i gang med en ekstra portion ;-)
Fortsat god december.
Hilsner fra Mie
Havregrynskugler er så dejigt – det er vi slet ikke kommet til endnu, men det skal helt sikkert laves i næste uge. Jeg er ret sikker på at det bliver et stort hit herhjemme ;)
Rigtig god december og jul til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg vil først og fremmest sige tak for en skøn blog, som jeg tjekker hver eneste morgen!
Du får alting til at være ren hygge, dine børn må nyde det! De ser så søde ud!
Jeg er 23 år og babysitter, så synes det er sjovt at følge med her hos en familiemor. Jeg er en ægte vejlenser, der nu bor i København efter at have boet i Aarhus i 2 år. Savner Aarhus engang imellem – du lyder også til at udnytte byens hyggeligheder, men jeg er virkelig (mod al forventning) blevet helt forelsket i København også!
Nå, det jeg egentlig ville skrive til dig for (har ellers aldrig før kommenteret på nogle blogs) er fordi jeg i dag lavede dine lækre vaniljekranse, men det gik ikke så godt som med dine. Så nu vil jeg lige høre dig om du evt. kan regne ud hvad, der gik galt. Smagen og konsistensen var helt i top, men det var udseendet, der gik galt.
Da jeg lavede “dejen” så den rigtig lækker ud med alle mandlerne og det hele, men da jeg så skulle forme kransene var det som om dejen var for tyk til at komme ud af posen (brugte først frysepose dernæst stofpose med samme dårlige resultat) og det endte med at der gik en masse til spilde, da det ikke rigtigt kunne komme ud, samtidig med at hullerne forsvandt i ovnen da de blev bagt, selvom jeg synes jeg lavede hullerne store. Man kunne slet heller ikke se rillerne i dem som man kan på dine.
Jeg tænker selv 3 ting:
1. Har jeg mon en for stor stjerne på min tyller? Så “strimlerne” bliver for tykke, hvis du forstår.
2. Er det essentielt at bruge smør fremfor margarine?
3. Malede du mandlerne helt fuldstændigt fine – eller må det godt blive en lidt grumset mandelmel?
Ja, det blev en længere smøre det her, det beklager jeg, men vil så gerne lave nogle fine vaniljekranse som dine, så man kunne bruge dem til værtindegave i små poser med bånd om.
På forhånd tak.
God søndag,
Kathrine
Hej Kathrine,
Mange tak for din søde kommentar, den sætter jeg meget pris på, kan du tro! Og tak for de søde ord om min blog.
Hvor ærgeligt, at vaniljekransene ikke blev helt som forventet – jeg kommer gerne med et par bud på hvad der kan være årsagen.
Først og fremmest så har jeg ingen erfaring med margarine, da jeg udelukkende bruger smør eller olie i køkkenet – så der må jeg være dig svar skyldig. Men rent bageteknisk, bør det dog ikke give udfordringer på konsistensen.
Jeg tror måske, at det kan skyldes at mandelmelet ikke har været malet fint nok. Så danner mandelstykkerne klumper i tyllen og det bliver svært at sprøjte ud i pæne cirkler. Måske kan det også skyldes formen på tyllen og at den har været for stor og at rillerne har været for små. Men i så fald kunne du evt overveje at lave cirklerne større og så lave fine ‘kæmpe’ vaniljekranse.
Håber det går, hvis du giver den forsøget igen :)
Kh Ann-Christine
hvis man rører sin småkagedej for meget, får man rørt luft i som til pladekager,,,,derfor kan dejen godt opfører sig mærkeligt.
der står i mange opskrifter til småkager at dejen kun lige skal samles…og det mener de…
håber det bliver godt næste gang.
knus anna elisabeth
Jeg tror muligvis godt at margarine kan opfører sig anderledes end smør. For det første skal jeg altid selv regulerer temmeligt meget på opskriften når jeg “oversætter” ældre opskrifter hvor der er brugt margarine. For det andet ved jeg at nogle sværger til at bruge bagemargarine i bestemte opskrifter. De siger at opskrifterne ikke kan lykkes med smør.
Mums de ser lækre ud.
Dem må jeg prøve at bage, men hvilken tyl har du brugt???
Skønne julehilsner
Bente K.
Hej Bente,
Jeg har slet ikke forstand på tyl og kagepynt, men den er med rimelig dybe riller i.
Rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine.
Tusinde tak for hjælpen :-)
Skal straks have investeret i sådan en sag :-)
Bente K.
Herlig Blog. Læser den næsten hver dag :-)
Skal mandlerne smuttes ?
Glædelig Jul
Marianne.
Tak! Det er jeg godt nok glad for at høre :)
Jeg smutter dem ikke, det giver sådan et lidt rustikt udseende og masser af smag, som jeg meget godt kan lide. Men det er vist smag og behag. Husk bare at de skal males superfint, så de ikke propper til i tylposen.
Glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Uhm, det ser lækkert ud. Overvejer at forsøge mig med din opskrift sammen med ungerne og så stikke småkagerne ud med forme i stedet for at lave kranse. Er mandlerne smuttede inden du rister dem, eller bruger du dem som de er, med skal? Tak for en altid indpirerende og mundvandsdrivende blog :-)
Uhm, det lyder lækkert og som en super god ide!
Det er en lidt fedtet dej, så prøv enten på en meldrysset bordplade – eller måske på en bordplade smurt med lidt olivenolie, så de færdige fine kager ikke bliver for tørre.
Jeg smutter ikke mandlerne, men rister og bruger dem med skal.
Tak for de søde ord! :)
Glædelig jul,
Kh Ann-Christine
Skønt (og som altid fantastiske billeder). Jeg tror bedre at jeg forstår hvorfor du ikke synes at det er bøvlet at lave dem med sprøjepose for du er jo så smart at lave en meget lille portion. Jeg bager enormt mange, fordi det er alles yndling (og mange regner med en lille dåsefuld også) og så kan det altså godt blive hårdt uden maskine (jeg har typisk vabler på indersiden af hænderne når jeg har bagt dem).
Tak :)
Og det forstår jeg sagtens, skulle jeg lave mere end en dobbelt portion af denne opskrift ville en køkkenmaskine også blive taget i brug. Jeg har det med at lave små portioner af alting, så er jeg sikker på, at vi får det spist og da jeg elsker at bage en masse forskelligt, så går det fint om jeg også lige skal gennem en omgang vaniljekranse mere i løbet af sæsonen :) -og hvor fint at du bager rigteligt, så der er noget at dele ud af :)
Hej Ann-Christine.
Ved godt, denne kommentar ikke har noget med vanilje kranse at gøre – men kan ikke finde indlægget mere på din blog:
Der dukkede noget Lego/legekøkken o.s.v. op på din blog – til salg/brugt.
Jeg skrev, jeg gerne ville købe Lego tingene.
Nu er indlægget forsvundet fra din blog. Er det stadig til salg – eller er indlægget fjernet, fordi tingene er solgt.
Mange hilsner
Mai Kristiansen
Hej Mai,
Åh ja, jeg beklager meget. Jeg troede, at jeg havde oprettet den side sådan helt skjult og i hemmelighed ;) -den var nemlig kun tænkt til brug for min søster og et par stykker, som gerne ville se og evt købe lidt af legetøjet. Min søster var lynhurtig og snuppede kæmpe duplo klodserne.
Beklager ulejligheden og det lille kiksede stunt :)
(men p.s de almindelige duplo klodser, kassen med 5 kg er stadig til salg, send mig gerne en mail hvis du er interesseret)
Kh Ann-Christine
Hej igen.
Uha, jeg er bestemt stadig interesseret. Jeg kan ikke komme ind på din mailadresse – der er nogle parenteser, som ikke kan accepteres i mit mailsystem.
Er du sød at skrive din mailadresse her, så sender jeg en “privat” mail til dig.
Mange hilsner
Mai Kristiansen
Hej igen,
Det lyder super. Du skal blotte slette paranteserne, de er blot tilstede for at undgå alverdens spamrobotter begynder at sende mig mails ;)
Kh Ann-Christine
TAK :-)
Privat mail er afsendt.
Nej hvor er de fine med de vaniljekorn!
Jeg har netop “bagt” saltkaramel og de blev virkelig lækre.. de smelter bare på tungen :-)
Derudover har jeg ventet på en opskrift fra dig omkring vaniljekranse, så jeg er glad nu ;0)
Planen er at de skal bages og så er der også købt ind, så jeg kan bare dine brunkager..
Du tager sådan nogle lækre indbydende billeder også er du bare så dejlig simpel i dine “forklaringer” og beskrivelser.
Ann-Christine, tak fordi du deler ud af dine mad og bage erfaringer samt opskrifter! :-)
Kære Mie,
Jeg elsker også at man helt tydeligt kan se de fine korn og så gør den malede mandelmel også kagerne en smule mere grove i udtrykket, hvilket jeg godt kan lide.
Rigtig god fornøjelse med bageprojektet. Det lyder altså hyggeligt!
Tusind tak for de søde, søde ord – det gør mig så glad! Det er altså virkelig en sand fornøjelse for mig at dele alle mine opskrifter og små hverdagsglimt herinde :)
Kh Ann-Christine
Øøøøøøøj, de er gode! Min nye favorit opskrift. Dejen var dejlig nem. Det voldte mig en smule besvær med sprøjteposen, men det er nok kun fordi jeg er uøvet i denne disciplin. For efterhånden som jeg fyldte pladen, gik det nemmere og nemmere. Fine riller. Bedre en dem jeg plejer at lave. Måske prøver jeg en dybere-rillet tyl næste år. Og smagen er bare lige i skabet. Dejlig “grov” uden at være grov eller hvordan jeg skal forklare det.
ps. Har tilføjet dig inde på Pinterest. Oi! Hvis der pludselig var “nåle-liv”, så var det nok mig. Haha. (initialer CP).
Hej Maria,
Jeg synes også den er nemmest at arbejde med når dejen lidt bliver lidt blødere ved ens håndvarme, når man laver dem. Og hvor er det dejligt at høre at de også lige faldt i din smag!
<3 Pinterest - det er det fineste værktøj til at gemme al den dejlige inspiration. Dejligt at du har lyst til at følge mig der også
Kh Ann-Christine
Øv, min tyl har vist heller ikke tilstrækkeligt dybe riller. De så ellers bare SÅ fine ud før de kom i ovnen – men så forsvandt alle tegn på riller. Nå men forhåbentlig smager de stadigvæk skønt :)
Glædelig 1. december :D
Jeg håber det smager dejligt uanset :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
Haps! Har lige bagt 2,5 x portion og det blev til Ca 150 fine vanillekranse – for min skyld måtte de gerne være endnu sødere (sukkergris).
Sidste år da jeg lavede dem forsvandt alle riller også og det var så ærgerligt.
Denne gang brugte jeg kun 100 g mandel/hasselnøddemel til 2,5 x opskrift og så ca 100 gram ekstra hvedemel (som erstatning for det manglende mandelmel).
Dejen skal være til den faste side (kræver stærke fingre at sprøjte ud).
Brugte tyl nr. 10 med 6 riller (ikke den med 8) og så bagte jeg dem ved 200 grader.
Det er som om de ved højere varme når at blive bagt “faste” inden de flyder ud…
Brugte to hele økologiske vanillestænger hvor jeg hakkede hele stangen i minihakker.
Det er også hele pulveriserede vanillestænger der bliver brugt til ren vanillepulver.
God december lige om lidt!
Hej Manja,
Tak for din fine hilsen. Jeg kan ikke lade være med at spekulere på om mine vaniljekranse har nemmere ved at holde den fine form, da de i årevis er bagt i en meget utæt ovn, som lukker en masse damp ud og derfor kan gøre at de ikke flyder spor ud.
Det skal da komme an på en prøve i år med den nye ovn ;)
Rigtig god december til dig
Kh AC
De ser rigtigt fine ud og vi skulle straks prøve?
Men mine smeltede og blev nu mere til flade vaniljekager i stedet for kranse… hvad kan være gået galt?
Hilsen Anders
Hej Anders,
Mit umiddelbare bud er, at dejen ikke har været hård nok.
Men det kan også være at min gamle ovn, som var meget gammel og utæt – var bedre til min opskrift, så der ikke kom varm damp i ovnen der gjorde dem bløde. Det er kun et gæt og en lille mistanke jeg har, men nu hvor vi har fået en ny ovn i år, så skal jeg prøve opskriften igen i denne uge og denne gang i den nye ovn og så må jeg lige se om det kan være det der gør en forskel :)
Kh AC
Takker… Tænker også at der skal lidt mere mel i dejen. Men skriv gerne, når du har afprøvet opskriften-,-
Det vil jeg gøre :)
Hej !
Ved du om man kan lave vaniljekransene og derefter bage måske 10 til at starte med og så gemme dejen i køleskabet, og lave en omgang mere nogle dage senere?
Og i så fald dette er muligt, gad vide hvor længe dejen kan holde sig?
Det kan du sagtens – den kan holde omkring en uge på køl, men sørg for at tage den ud i god tid, så dejen kan nå at blive blød og medgørlig inden bagning.
God fornøjelse
Kh AC
De ser lækre ud, og overvejer opskriften til senere idag. Har en mor som ikke kan tåle mandler, kan man undlade dem tror du? Evt. Have lidt ekstra mel i i stedet?
Du kan fint bruge hvedemel i stedet :)
Hej
Jeg har netop lavet kranse, men de fladede fuldstændigt ud. Ved du, hvad grunden til dette kan være? Smagen er dog fantastisk. ?
Vh Morten.
Hej Morten,
Har du fulgt opskriften præcis?
(fx brugt smør og ikke smørbart – og blødt men ikke smeltet smør, som er rørt i og ikke pisket?)
Dejligt at høre at smagen er top!
Kh AC
Det eneste, jeg evt ikke har gjort rigtigt, er at male mandlerne HELT fine. Kan det være dét?
Måske, men nej jeg tror faktisk ikke det kan gøre så stor en forskel …
Jeg skal ikke helt kunne sige det
Jeg har lige læst alle kommentarerne, for i år *vil* jeg have riller (og huller) i mine kranse! ;)
Jeg har prøvet din opskrift før, men også andre, så nu kan jeg slet ikke huske hvilke der var tættest på at have riller.
Så nu er jeg nysgerrig – hvordan gik det med den nye ovn og riller?
Det går helt fint, når jeg laver dem stadig :)
Lækkert!! Kan man godt lave dejen dagen før og stille den evt. på køl?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Hejsa
Tror du jeg kan lave dejen idag og lægge den i køleskabet til imorgen?
Og så bliver jeg nødt til at høre, om du ikke kunne overveje at få tilføjet en “favorit” knap ind på opskrifterne? Så man kan klikke favorit og på den måde gemme de opskrifter man fristes af til senere.
Jeg glemmer altid, hvad det nu var jeg havde fundet frem til.
Mange hilsner
Ann Dorthe
Hej Ann Dorthe,
Ja, det tror jeg sagtens du kan gøre :)
Vi er i gang med at overveje setup på favoritfunktion, det er nemlig ikke helt enkelt af hensyn til login/cookies osv. – men vi arbejder på det :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Kan man lave dem uden sukker?
Synes det er så svært at finde en opskrift uden?
Hej Ellen,
Det tror jeg desværre ikke – sukker er blandt andet med til at give både smag og sprødhed.
Jeg har ingen erfaring med kunstige sødemidler/alternativer til sukker i bagværk, så skal ikke kunne sige om der er et der kan erstatte en til en.
Kh AC
Hm, jeg må prøve mig frem :)
Tak for svaret! :)
Hej! :-)
Har du nogen erfaring med hvor længe de kan holde sig? Kh Julie
Hej,
Hvor lang holdbarhed har de bagte vaniljekranse? Kan man eventuelt fryse dejen i et par uger??
På forhånd tak.
Vivi
Hjæææælp! Mine flader sig ud som om de var småkager??
Det har jeg ikke oplevet at de gør .. har du fulgt opskriften nøjagtigt, brugt (rigtigt) smør, osv.
Kh AC
Kan man godt lave dejen dagen før?
Ja, det kan du fint, men den vil blive meget hård af at stå på køl, så tag den ud 30 minutter før der skal laves kranse.
Kh AC
Hejsa.
Kan dejen laves dagen i forvejen og stå i køleskabet?
Se svar på samme, i kommentaren lige ovenover :)
Hejsa! Hvor meget vaniljesukker tænker du at jeg skal bruge istedet for vaniljestangen? Priserne er jo stukket helt af på de skønne stænger ;)
Tak for en skøn blog – du er husets go-to skribent når det gælder madlavning.
Kh Anne
Hej Anne
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg bruger gerne vaniljepulver 1/2 tsk ift en vaniljestang – ved vaniljesukker kan du bruge 1 tsk
Kh AC
Kan man godt bare bruge vanilje sukker hvis Ja hvor meget tænker du man skal bruge.
Jeg elsker jeres opskrifter
Ja, det kan du sagtens, jeg vil sige omkring 1/2 – 1 tsk
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med småkagebagningen :)
Kh AC
Hej,
Jeg har flere gange gange lavet en omgang vaniliekranse, og det hele går godt, de ser fine ud inden de kommer i ovnen, men så går det galt og de splatter desværre helt ud i ovnen og bliver til noget der ikke ligner vaniljekranse, øv! Hvad gør jeg galt? Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke og har endda forsøgt mig med at sætte dem på køl inden de kommer i ovnen.
Har du nogle gode tips, så modtager jeg dem gerne :).
Mvh Sarah
Jeg tjekker den lige igennem senere på ugen, så skal jeg nok lige opdatere opskriften med tips :)
Jeg har lavet dobbelt portion og får Ca 25 kranse :-)
Jeg kan desværre ikke få dem til at holde formen:(
Har lige bagt disse vaniljekranse, og de er rigtig lækre ? Var nemme at sprøjte ud og holdt formen i ovnen ?
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Dette er simpelthen mine yndlingssmåkager til jul og det skal være din opskrift, som jeg har bagt de sidste par år og som bare bliver en kæmpe succes med velsmagende resultat af vaniljekranse hver gang, som holder formen flot under bagningen.
Vh Mette
Hej Mette
Hvor er det skønt at høre, jeg glæder mig også selv til at bage dem hvert år ved juletid.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Mon opskriften kan bruges til at lave figursmåkager istedet for kranse ?
Det kan den ikke, for den er ikke egnet til at rulle ud.
Prøv evt pebernødder i stedet eller min opskrift på peberkager
Kh AC
Hej AC. Jeg har aldrig tidligere grædt over småkager. Det skulle da lige være over at mine elskede vaniljekranse blev flade. Jeg har prøvet at stille dem ud på altaten. Fire-fem forskellige opskrifter. To forskellige køkkenmaskiner. At køre dem på gammeldags kødhakker. Seneste købte jeg for nogle år siden endda en kødhakkerdims til min Assistent. Aldrig brugt fordi jeg totalt mistede modet og lysten til at prøve. Så jeg har altså ikke fået vaniljekranse i en 3-4 år. Måske lidt skørt, for det er trods alt smagen det handler om ikke ikke hvorvidt der er riller eller ej. Men altså… sådan var det altså. Til nu. Hvor jeg netop har taget en plade ud af ovnen. Lavet efter din opskrift og ikke mindst, dine anvisninger.
Der. Er. Riller! Jeg er så glad og, ja, kneb nærmest en tåre. Tusind tak. At der så kun er 18 stk. er min fejl. Tror lige jeg har brugt en tyl med lidt for stor diameter haha.
Årh, hvor dejligt! Sikke en skøn og sød hilsen at få og tilbagemelding på vaniljekransene ikke mindst :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
Eej men altså hvor smager de dejligt ? jeg har lige lavet dobbelt op for så tænkte jeg at jeg da havde til hele julen, men jeg må lave dem alt for store for jeg fik kun 44 ud af en dobbelt potion ? men de smagte fantastisk ❤️
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tak for søde hilsen
Kh AC
Super dejlig opskrift, tip hvis man samler/vrider tyl posen ved lukningen, og vrider hver gang man trykker ud, så det ikke så hårdt
Dine vaniljekranse ser super lækre ud, har lige en portion i ovnen. Du skrev en stor tyl, så jeg brugte en stjernetydere 18 mm, da du skrev stor. De blev store, fik kun 7 ud af en portion. Da de kom i ovnen, blev det til klatkager, hvad har jeg gjort forkert
Hej Louise,
Det er jo selvfølgelig relativt, hvad en stor stjernetyl er … så har nu slettet ordet ‘stor’ hvis det misforståes.
Se gerne tips ellers under opskriften :)
Kh AC
Hej
Kan de dej til vaniljekranse fryses
Ja, det kan det, men skal gerne tø op i noget tid så dejen er blød nok til at sprøjte ud i en tyl efterfølgende.
Kh AC
Er denne dej fryseegnet? Tak for en masse dejlige opskrifter ❤️
Den er ikke så god som skæresmåkagedeje at fryse, men det kan nok godt lade sig gøre. Den skal dog tø godt op inden den kan sprøjtes til vaniljekranse
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Mandelmel, hvor køber du det eller laver du det selv?
Det kan købes i stort set alle større supermarkeder efterhånden.
Kh AC
Bare til info
Der er en stavefejl ved tip nr. 6.
der skal stå “jeg” men der står “Jg”
Det var så lidt:)
Hilsen en på 13
P.S. De smagte virkelig godt:)
Hej Karen,
Mit tastatur driller vist lidt, så tastefejlen er rettet nu :)
Dejligt at høre de smagte
Kh Ann-Christine
Kan dejen laves en dag i forvejen og være på køl i mellemtiden?
Mvh Mette
Ja, men tag den gerne ud en time inden brug, da den ellers er umuligt at sprøjte ud i en sprøjtepose.
Kh AC
Tusind tak for dine tips!!
Jeg har for sjette år selv lavet vaniljekranse og pebernødder ude fra dine opskrifter, men ikke læst dine tips før nu : Da jeg har lavet pebernødder og vaniljekranse i år og begge faldt sammen. Må frem med knofedtet i stedet for piskeren. Mange tak!
Mange tak for dine tips! Jeg vil gerne høre, om man kan bruge flormelis i stedet for sukker til opskriften?
Tak for hjælpen på forhånd
hilsen
Anh
Tak for dejlig opskrift. Hvor lang tid kan denne dej holde sig på køl mon?
Har bagt vaniljekransene i dag og fulgt opskriften til punkt og prikke. De er blevet helt perfekte.
Tak for en god opskrift.
Hej Anja,
mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kan denne opskrift på nogen måde bruges i en kødhakker? Det vil børnene så gerne og de har ikke håndkræfter eller store nok hænder til at sprøjte dem ud ☺️
Tak for alle dine dejlige opskrifter 😊
Mvh.
Lise
Hejsa
Bliver småkagerne sprøde eller kan man tilsætte noget for at få sprødhed?
Jeg synes de bliver dejligt sprøde.
Potaske gør småkager ekstra sprøde og du kan da godt prøve at eksperimentere med at røre 1 knivspids potaske i citronsaft og komme det i dejen.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Når nu der i forvejen er mandelmel i, pønsede jeg på at skifte hvedemelet ud med fx kartoffelmel for at gøre dem glutenfri – kan det lade sig gøre?
Jeg har ikke forsøgt, så det skal jeg ikke kunne sige om det vil fungere til denne opskrift.
Kh AC
Lavede opskriften efter de præcise mål ig det hele flød ud ! De smager heller ikke så godt. Desværre lykkedes det ikke for mig. Ja jeg blandede med røremaskine da jeg har gigt og brugte mange kræfter på at trykke dejen ud af posen. Derfor endnu mere ÆRGELIGT at hullerne forsvandt….
Mvh Louise
Hej Louise
Det er ikke en dej der fungere til røremaskine og desværre nok heller ikke hvis man har udfordringer med fingerkræfterne. Hvilket jeg har beskrevet nærmere i tips under opskriften. Det handler derfor ikke om målene, men fremgangsmåden.
Håber du finder en anden rigtig skøn julesmåkage. Måske brunkager, som fint kan laves på røremaskine og ikke kræver fingerkræfter på samme måde som denne.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har lige bagt dem og Wow!
De er SÅ gode og flotte, jeg fik stor ros af mine børn for at de var lige så gode som deres bedstemors, haha :o)
Hilsen Mette
Hej Mette
hvor er det dejligt at høre! Vi er også vilde med disse vaniljekranse hele familien
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine