Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljekranse/

Vaniljekranse

Vaniljekranse der smager herligt af jul, har en skøn krumme og den lækre mandelmel gør virkelig underværker.

Min opskrift på vaniljekranse kan laves uden at finde den store køkkenmaskine frem … og så smager de simpelthen så godt, så jeg hellere må lave dobbeltportion næste gang.

Til vaniljekranse bruger jeg bare en sprøjtepose med en stjernetyl, hvilket går super hurtigt, og er nemt og enkelt – se meget gerne tips til vaniljekransene lige under opskriften.

Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>

PT25M

Vaniljekranse

Tid i alt25 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 uger
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 80 g sukker
  • 1 æg, lille/medium
  • 100 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt, kom en spsk sukker oven på vaniljekornene og brug sukkeret til at skille vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.

Rør vanilje, sukker, mandelmel og stuetempereret smør sammen. Tilsæt æg og derefter hvedemel. Saml kun lige dejen hurtigt, så den er ensartet.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl (gerne en med dybe riller, som giver det fine mønster i vaniljekransene),  sprøjt derefter ud i kranse på en bageplade med bagepapir.

Vaniljekransene kan laves i den størrelse man ønsker og holder formen meget fint under bagning.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, i 8-10 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem, de skal kun lige være en lille smule gyldne og de er ikke sprøde, når de tages ud af ovnen – det bliver de først når de er kølet helt af.