Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljekranse/

Vaniljekranse

Vaniljekranse der smager herligt af jul, har en skøn krumme og den lækre mandelmel gør virkelig underværker.

Min opskrift på vaniljekranse kan laves uden at finde den store køkkenmaskine frem … og så smager de så godt, jeg altid tænker, at jeg må hellere må lave dobbeltportion næste gang.

Til vaniljekranse bruger jeg en sprøjtepose med en stjernetyl, hvilket går super hurtigt, og er nemt og enkelt – se gerne alle tips til vaniljekransene under opskriften.

Prøv også: min bedste opskrift på brunkager >>

PT25M

Vaniljekranse

Tid i alt25 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 uger
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker
  • 75 g mandelmel
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt. Kom en spsk sukker på vaniljekornene og fordel vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.

Rør vanilje, sukker, mandelmel, hvedemel og stuetempereret smør sammen. Saml dejen hurtigt med sammenpisket æg, så den er ensartet, men uden at røre for meget i dejen.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl med dybe riller.

Sprøjt dejen ud i kranse på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem, de skal kun lige være gyldne.

Lad vaniljekransene køle af på en rist.