Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljekranse/

Vaniljekranse

Vaniljekranse der smager herligt af jul, har en skøn krumme og den lækre mandelmel gør virkelig underværker. Min opskrift på vaniljekranse kan laves uden at finde den store køkkenmaskine frem … og så smager de simpelthen så godt, så jeg hellere må lave dobbeltportion næste gang.

Til vaniljekranse bruger jeg bare en sprøjtepose med en stor stjernetyl, hvilket går super hurtigt, og er nemt og enkelt.

PT25M

Vaniljekranse

40 stk    25 min.
40 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt, kom  en spsk sukker oven på vaniljekornene og brug dette til at skille vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.

Vanilje, sukker, mandelmel og stuetempereret smør røres sammen. Tilsæt æg og derefter hvedemel.

Saml dejen så den er ensartet og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl (gerne en med dybe riller, som giver det fine mønster i vaniljekransene),  sprøjt derefter ud i kranse på en bageplade med bagepapir.

Det kræver lige lidt gode fingerkræfter, men har man det, så kan det godt lade sig gøre. Hvis det er for svært, har smøret måske ikke været blødt nok og det kan hjælpe at lade sprøjteposen ligge på køkkenbordet i et kvarters tid, så dejen kan blive lidt blødere.

Vaniljekransene kan laves i den størrelse man ønsker og holder formen meget fint under bagning.

Bages ved 175 grader varmluft til de er let gyldne – ca. 8-12 minutter. Hold godt øje med dem, de skal kun lige være en lille smule gyldne og de er langt fra sprøde, når de tages ud af ovnen – det bliver de først når de er kølet helt af.