Kanelstjernekage
En kanelsneglekage er et smukt bagværk, som smager virkelig lækkert. Det smukke stjernebrød er tilmed slet ikke så svært at lave, som man måske skulle tro. Jeg drysser det med lidt flormelis inden servering, for det ser så fint ud. Som et lille drys sne, skøn at servere hele året rundt, men måske særligt ved juletid.
Smagen er som kanelsnegle, men med den luksus at der er marcipan i fyldet. Marcipanen har tilmed den skønne bonuseffekt at det får fyldet til at blive inde i kagen.
Prøv også: min opskrift på bananbrød >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelstjernekage
- Dejen
- 60 g smør
- 20 g gær
- 3 dl sødmælk
- 1 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- 500 g hvedemel
- Remonce
- 75 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g smør, stuetemperatur
- 1 spsk stødt kanel
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 1 tsk flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Rør gæren ud i en skål med mælk og tilsæt smeltet smør, æg, sukker, kardemomme, salt og halvdelen af melet. Rør godt sammen og rør derefter resten af melet i. Rør dejen glat og smidig på en røremaskine i 5 minutter.
Lad dejen hæve tildækket i en skål i en time ved stuetemperatur. Rør imens remoncen sammen.
Vej dejen og del den i fire lige store portioner. Form hver portion til en rund kugle og lad dem hvile et øjeblik på køkkenbordet. Rul dem ud enkeltvis til fire runde cirkler på 24 cm i diameter. Læg den ene cirkel på en bageplade med bagepapir, smør med ¹⁄³ af remoncen på hele cirklen undtagen 1 cm rundt langs kanten. Placer den næste cirkel ovenpå, smør med remonce og gentag, til alle fire cirkler og remoncen er brugt. Der skal ikke remonce på sidste lag dej.
Sæt et glas i midten af dejen. Skær snit med en kniv fra glassets kant og ud, så dejcirklen deles i 16 stykker, som ved et lagkagediagram. Sno to stykker ad gangen væk fra hinanden og sno dem to gange. Gentag hele vejen rundt og fjern til sidst glasset.
Efterhæv under et viskestykke i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-20 minutter. Lad kagen køle af og drys med flormelis inden servering.
Hej kunne du lave en video med trin første gang jeg skal lave den og den ser svær ud 😅
Hej Jannie
Ja, god ide! Det skriver jeg lige på min liste til når jeg begynder at lave videoer igen :) – Den er ikke så svær som den ser ud, men det er også lidt nemmere når man står med dejen og læser fremgangsmåden undervejs step for step.
Kh Ann-Christine
Denne kage kunne det være virkelig dejligt med en video på :) Savner i øvrigt dine videoer. Kommer de nogensinde igen mon?
Hej Nelly
Det vil jeg gerne lave på et tidspunkt, men tror du vil synes det er nemt når du står med kagen og har den foran dig.
Jeg vil rigtig gerne lave videoer igen på et tidspunkt, men har haft svært ved at finde tid til det de seneste år med kogebogsudgivelser, da det at optage og redigere videoerne næsten er 2 fuldtidsjobs i sig selv. Men vi har ikke lagt det på hylden for altid, så måske en gang … :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg forstår ikke helt, hvordan det fungerer med den snoning af stykkerne ; “2 stykker snoes 2 omgange på samme tid væk fra hinanden” = altså ét stykke drejes venstre om – og det anden stykke højre om ikke ?
Skal de 2 stykker så sættes sammen bagefter eller, hvad sker der herefter med snoningen ?
På forhånd tak for svar.
Hej Lise
Ja, præcis, højre og venstre om.
De skal ikke sættes sammen, men blot snoes som beskrevet. Resten sker under hævning og bagning.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine