Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelstjernekage/ Brunch Fødselsdag, Juleopskrifter, Kager, Kager og søde sager, Lucia

Kanelstjernekage

En kanelsneglekage er et smukt bagværk, som smager virkelig lækkert. Det smukke stjernebrød er tilmed slet ikke så svært at lave, som man måske skulle tro. Jeg drysser det med lidt flormelis inden servering, for det ser så fint ud. Som et lille drys sne, skøn at servere hele året rundt, men måske særligt ved juletid.

Smagen er som kanelsnegle, men med den luksus at der er marcipan i fyldet. Marcipanen har tilmed den skønne bonuseffekt at det får fyldet til at blive inde i kagen.

Prøv også: min opskrift på bananbrød >>

Kanelstjernekage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M8
Ingredienser
  • Dejen
  • 60 g smør
  • 20 g gær
  • 3 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • Remonce
  • 75 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 1 spsk kanel
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 1 tsk flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Rør gæren ud i en skål med mælk og tilsæt smeltet smør, æg, sukker, kardemomme, salt og halvdelen af melet. Rør godt sammen og rør derefter resten af melet i. Rør dejen glat og smidig på en røremaskine i 5 minutter.

Lad dejen hæve tildækket i en skål i en time ved stuetemperatur. Rør imens remoncen sammen.

Vej dejen og del den i fire lige store portioner. Form hver portion til en rund kugle og lad dem hvile et øjeblik på køkkenbordet. Rul dem ud enkeltvis til fire runde cirkler på 24 cm i diameter. Læg den ene cirkel på en bageplade med bagepapir, smør med ¹⁄³ af remoncen på hele cirklen undtagen 1 cm rundt langs kanten. Placer den næste cirkel ovenpå, smør med remonce og gentag, til alle fire cirkler og remoncen er brugt. Der skal ikke remonce på sidste lag dej.

Sæt et glas i midten af dejen. Skær snit med en kniv fra glassets kant og ud, så dejcirklen deles i 16 stykker, som ved et lagkagediagram. Sno to stykker ad gangen væk fra hinanden og sno dem to gange. Gentag hele vejen rundt og fjern til sidst glasset.

Efterhæv under et viskestykke i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-20 minutter. Lad kagen køle af og drys med flormelis inden servering.