Lakridssmåkager med dadler
Opskrift på uimodståeligt lækre lakridssmåkager med dadler, som er nemme at bage. Jeg er vild med dadler i bagværk og søde sager. Dadler har den dejligste karamellækre smag, særligt medjool dadler som er min favorit – til denne opskrift kan man dog også bruge tørrede dadler. De gør småkagerne lidt mere sprøde og mindre chewy end medjool. Begge fungere glimrende, er dejligt karamellækre og så passer dadler og lakrids bare virkelig godt sammen i sådan en småkagehapser.
Jeg bager dem ved juletid, men også resten af året, hvor de er hyggelige at finde frem til en god kop te.
Prøv også: flere opskrifter på julekonfekt >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 50 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakrids småkager med dadler
- 250 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 225 g sukker
- 0,50 tsk rålakridspulver
- 100 g dadel
- 200 g smør
- 1 æg
- 1 nip salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør hvedemel, bagepulver, sukker og lakridspulver godt sammen. Smuldr dadler i melblandingen, og brug melet til at skille dadelstykkerne fra hinanden, hvis de klistrer lidt sammen.
Smuldr smørret i melblandingen til det er helt ensartet og saml tilsidst dejen med et sammenpisket æg.
Tril dejen til stængler på cirka 3 cm i diameter. Pak dem i madpapir og sæt i køleskabet i minimum 1 time.
Skær dem ud i 1 cm tykke skiver og læg dem med afstand imellem på en bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud under bagning. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Skal dadlerne en tur i en blender før de kan smuldres. Eller er det ikke almindelige tørrede dadler der skal bruges?
Det lyder som en spændende opskrift, glæder mig til at smage.
Vh og glædelig jul
Rie
Hej Rie
Det kommer an på hvor tørre dadlerne er, hvis de er ret tørre (som dem kan køber på pose), så kan de blot hakkes med en kniv og hvis det er saftige medjool dadler så er de nemmest at smuldre i dejen.
Rigtig glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
De skal prøves. Alt du laver er jo godt.
Dog har jeg spørgsmål til dadlerne. Er medjool dadler ikke tørrede dadler.
Bh. Pia
Hej Pia
Mange tak, det er jeg glad for du synes!
Jo, det er de og jeg kan godt se at jeg har fået det formuleret lidt kluntet i teksten.
Det er rettet nu :)
Rigtig god fornøjelse med dem og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej
Kan de bages med glutenfrit mel?
Vh Tine
Hej Tine
Jeg har ikke testet det, så det må endelig komme an på en prøve. Giv gerne en tilbagemelding om hvilken mel du brugte hvis det blev et hit, det vil andre der læser med sikkert gerne have tip om :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine