Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsin-og-hvid-chokolade-biscotti/

Appelsin biscotti med hvid chokolade

Appelsin biscotti med hvid chokolade er virkelig  en skøn og lækker  sprød småkage at servere i vintermånederne, når appelsinerne er i sæson.

Smagen af appelsin er mild, lækker og den aromatiske appelsinsmag står drøngodt til mandler, vanilje og den hvide chokolade.

Jeg bager dem oftest ved juletid, men disse sprøde småkager er nu ikke mere  julet, end at de sagtens kan være et hit på kagebordet når det ikke er jul.

Prøv også: alle mine bedste småkage opskrifter >>

PT45M

Appelsin biscotti med hvid chokolade

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal25 stk.
Ingredienser
  • 125 g hvedemel
  • 1 øko appelsin, revet appelsinskal herfra
  • 75 g mandler, smuttede
  • 50 g hvid chokolade, grofthakket
  • 100 g sukker
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • Derudover
  • 50 g hvid chokolade, tempereret til pynt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Bland hvedemel, appelsinskal, mandler, hvid chokolade, sukker, vanilje, bagepulver, salt sammen i en skål.

Saml dejen med sammenpisket æg og form to aflange stænger på 30 cm i længden og cirka 3-4 cm i tykkelsen på en bageplade med bagepapir. Dejen er våd og klistret, så skyl hænderne under koldt vand, så går det nemt.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.

Tag bagepladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle lidt af.

Skær biscotti ud diagonalt i 1 cm tykke småkager.

Læg småkagerne på bagepladen med bagepapir igen og bag dem færdige i ovnen i yderligere 10-15 minutter til de er sprøde.

Lad dem køle af på en rist.

Pynt med tempereret hvid chokolade.