Appelsin biscotti med hvid chokolade
Appelsin biscotti med hvid chokolade er virkelig en skøn og lækker sprød småkage at servere i vintermånederne, når appelsinerne er i sæson.
Smagen af appelsin er mild, lækker og den aromatiske appelsinsmag står drøngodt til mandler, vanilje og den hvide chokolade.
Jeg bager dem oftest ved juletid, men disse sprøde småkager er nu ikke mere julet, end at de sagtens kan være et hit på kagebordet når det ikke er jul.
Prøv også: alle mine bedste småkage opskrifter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsin biscotti med hvid chokolade
- 75 g mandler
- 0,50 vaniljestang
- 125 g hvedemel
- 100 g sukker
- 0,50 tsk bagepulver
- 50 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 øko appelsin, revet appelsinskal herfra
- 1 knivspids salt
- 2 æg
- Derudover
- 50 g hvid chokolade, tempereret til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne.
Halver vaniljestangen og flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vanilje, bagepulver, de hele mandler, hvid chokolade, appelsinskal og salt sammen i en skål. Saml dejen med sammenpisket æg.
Form to aflange stænger, på 30 cm i længden og ca. 3-4 cm i tykkelsen, på en bageplade med bagepapir. Dejen er våd og klistret, så skyl til sidst hænderne under koldt vand, så går det nemt.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Tag bagepladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle lidt af. Skær biscotti ud diagonalt i 1 cm tykke småkager.
Læg småkagerne på bagepladen med bagepapir igen og bag dem færdige i ovnen i yderligere ca. 10-15 minutter, til de er sprøde.
Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt med tempereret hvid chokolade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej! Jeg tænkte på om jeg kan bruge citron i stedet for appelsin, hvis jeg ikke kan finde appelsiner?
Mvh. Stine
Ja, det vil også være lækkert :)
Hej. Jeg leder efter lidt “ tilbehør” til en chokolade islagkage, hvor jeg vil servere lidt bær til også – tænker bare at en sprød ting vil være godt. Så godt dit svar om opbevaring, men skal bare lige være sikker: hvis jeg laver dem dagen før de skal serveres og har dem i kagedåse, vil de være gode nok? Stadig sprøde? Måske jeg skal vente med at putte den hvide chokolade på? Tak?
Ja, de holder sig fint sprøde og du kan også sagtens komme tempereret hvid chokolade på dagen før.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg ville lige høre om du ved om det er muligt at fryse småkagerne ned indtil man skal bruge dem eller om de bliver tørre af det?
Hilsen Anne
Jeg har faktisk ikke prøvet det, så det skal jeg ikke kunne sige.