Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/peberkagehus/ DIY Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager, Livsstil

Peberkagehus

Fint og festligt peberkagehus ♡ Det er simpelthen noget af det mest julehyggelige og et helt vidunderligt sjovt projekt, at hygge sig med at pynte peberkagehus.

Det er hverken svært at bage, samle og gøre klar til og man kan købe peberkagehus-udstikkere eller finde flotte skabeloner på online.

De flotte huse kan spises eller man kan bruge dem som fin pynt i et hjemmelavet julelandskab.

Prøv også: opskrift på pebernødder >>

Peberkagehus
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT60M1
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 250 g brun farin
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk usødet kakao
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk sort peber, stødt
  • 1 nip salt
  • Derudover
  • 400 g flormelis
  • 100 g æggehvide
  • en masse dejligt pynt og slik efter eget valg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk hurtigt smør og farin sammen med en håndmikser og rør derefter æg i, et ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver, kakao og alle de dejlige krydderier i en skål og rør det i dejen. Ælt dejen sammen og stil den i køleskabet i minimum 45 min. Dejen kan laves en dag eller to i forvejen.

Tag dejen ud på et bord drysset med mel, rul den ud og udstik med peberkagehus udstikker eller skær huset ud efter mønster.

Sæt alle delene på en bageplade med cirka 2 cm afstand og bag ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.

Lad delene til kagehuset køle helt af, inden huset samles.

Glasur
Kom 2 æggehvider og flormelis i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser. Det skal være sejt og hvidt. Hvis det bliver for tykt, så pisk en smule mere æggehvide i eller lidt koldt vand.

Saml kagehuset med æggehvide glasuren.
Lad det derefter tørre mindst en time eller til næste dag.

Det er derefter klar til at blive pyntet på fineste vis.