Peberkagehus
Fint og festligt peberkagehus ♡ Det er simpelthen noget af det mest julehyggelige og et helt vidunderligt sjovt projekt, at hygge sig med at pynte peberkagehus.
Det er hverken svært at bage, samle og gøre klar til og man kan købe peberkagehus-udstikkere eller finde flotte skabeloner på online.
De flotte huse kan spises eller man kan bruge dem som fin pynt i et hjemmelavet julelandskab.
Prøv også: opskrift på pebernødder >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 1 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Peberkagehus
- 150 g smør, stuetempereret
- 250 g brun farin
- 2 æg
- 450 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk usødet kakao
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk sort peber, stødt
- 1 nip salt
- Derudover
- 400 g flormelis
- 100 g æggehvider
- en masse dejligt pynt og slik efter eget valg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk hurtigt smør og farin sammen med en håndmikser og rør derefter æg i, et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kakao og alle de dejlige krydderier i en skål og rør det i dejen. Ælt dejen sammen og stil den i køleskabet i minimum 45 min. Dejen kan laves en dag eller to i forvejen.
Tag dejen ud på et bord drysset med mel, rul den ud og udstik med peberkagehus udstikker eller skær huset ud efter mønster.
Sæt alle delene på en bageplade med cirka 2 cm afstand og bag ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.
Lad delene til kagehuset køle helt af, inden huset samles.
Glasur
Kom 2 æggehvider og flormelis i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser. Det skal være sejt og hvidt. Hvis det bliver for tykt, så pisk en smule mere æggehvide i eller lidt koldt vand.
Saml kagehuset med æggehvide glasuren.
Lad det derefter tørre mindst en time eller til næste dag.
Det er derefter klar til at blive pyntet på fineste vis.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg skal have tre huse , så jeg vil gerne begynde at lave skabeloner nu.
Tror du jeg kan lave skabelonerne nu og så fryse dem ned til de skal samles.
Hilsen Helle
Tja, det kan de nok godt. Hvis de bliver lidt bløde efter optøning kan du evt bage dem hurtigt igen, for sprødheden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Har du bud på en glutenfri opskrift?
Har hørt at man ikke bare kan erstatte hvedemel 🤔
Hej Alice,
Jeg har ikke testet det, men du kan evt. prøve med havremel, eller en blanding af rismel og havre.
Kh AC
Hej :)
Hvis man planlægger at spise huset, hvor mange dage (hvor det ikke er overdækket) synes du så man kan have det stående som pynt inden?