Spiral Småkager
Sprøde søde spiral småkager … jeg kunne faktisk ikke helt beslutte mig for hvad jeg skulle kalde disse skønne småkager. Spiralsmåkager, rouladesmåkager eller måske kanelsneglsmåkager. Der er ikke rigtig et navn til dem der klinger helt rigtigt, men uanset det, så er de virkelig gode og hyggelige at bage.
Man kan jo faktisk lave dem i store cookies størrelser eller som små mundrette størrelser, som jeg har lavet her. De er så fine til julehyggen, til en kop te og til at give væk i en lille spiselig værtindegave.
Prøv også: Opskrift på de lækreste pebernødder >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spiral Småkager
- Lys dej
- 150 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 60 g sukker
- 75 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand til at samle dejen
- Mørk dej
- 100 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 40 g brun farin
- 15 g usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
- 50 g smør, blødt og stuetempereret
- evt lidt koldt vand eller appelsinsaft til at samle dejen
- 1 æg, sammenpisket til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lys dej
Rør mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.
Pisk ægget sammen og kom halvdelen i dejen.
Rør det hurtigt sammen og saml dejen, brug evt. lidt koldt vand for at samle dejen.
Lad dejen hvile i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.
Mørk dej
Rør mel, kanel, kakao, appelsinskal, bagepulver, brun farin godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.
Saml dejen med den anden halvdel af ægget fra den lyse dej. Brug lidt koldt vand eller appelsinsaft, hvis nødvendigt for at samle dejen.
Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time eller til næste dag.
Form småkagerne
Rul begge deje ud i en aflang firkant på køkkenbordet i lidt mel og pensl det ene af dejstykkerne med sammenpisket æg. Placer den anden ovenpå og rul de to deje sammen på den korte led til en rulle.
Sæt dejen på køl i 1 time og skær derefter tynde små- kager på knap 1⁄2 cm og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Min mor kaldte dem “studywn”. Det betyder “studeøjne”.
Skægt, det småkagenavn har jeg ikke hørt før
Kh Ann-Christine
Hej. Kan dejen fryses og først bruges 1 måned efter Vh Anna
Hej Anna
Ja, den kan sagtens holde sig en måned på frost.
Når de skal bages tager du dem blot ud af fryseren, lader dem tø 30-45 minutter på køkkenbordet og skære dem i skiver med en skarp kniv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi har haft dejen på køl siden i går og skal nu rulle dejen ud som har ligget på bordet en halv time….men den er sten hård. Skal dejen hvile længe inden den udrulles efter at have været på køl?☺️
Den kan fint lige stå 30 minutter ved stuetemperatur, hvis den er meget hård at rulle ud.
Håber det gik og I fik bagt nogle lækre småkager
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine