Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spiral-smaakager/

Spiral Småkager

Sprøde søde spiral småkager … jeg kunne faktisk ikke helt beslutte mig for hvad jeg skulle kalde disse skønne småkager. Spiralsmåkager, rouladesmåkager eller måske kanelsneglsmåkager. Der er ikke rigtig et navn til dem der klinger helt rigtigt, men uanset det, så er de virkelig gode og hyggelige at bage.

Man kan jo faktisk lave dem i store cookies størrelser eller som små mundrette størrelser, som jeg har lavet her. De er så fine til julehyggen, til en kop te og til at give væk i en lille spiselig værtindegave.

Prøv også: Opskrift på de lækreste pebernødder

PT3H

Spiral Småkager

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 uger
Antal40 stk.
Ingredienser
  • Lys dej
  • 150 hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 60 g rørsukker
  • 75 g smør, blødt og stuetempereret
  • 0,50 æg, (ca 25 g) sammenpisket
  • evt lidt koldt vand til at samle dejen
  • Mørk dej
  • 100 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 15 g kakao, usødet
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 øko appelsin, 1 tsk fintrevet skal herfra
  • 40 g brun farin
  • 50 g smør, blødt og stuetempereret
  • 0,50 æg, (ca 25 g) sammenpisket
  • evt lidt koldt vand eller appelsinsaft til at samle dejen
Udskriv 
Fremgangsmåde

Lys dej
Rør mel, bagepulver, rørsukker og vaniljepulver godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.

Pisk æg sammen og kom i skålen med de tørre ingredienser. Rør det hurtigt sammen og saml dejen. Brug lidt koldt vand, hvis nødvendigt for at samle dejen.

Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time eller til næste dag.

Mørk dej
Rør mel, kanel, kakao, appelsinskal, bagepulver, brun farin godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.

Pisk æg sammen og saml dejen med ægget. Brug lidt koldt vand eller appelsinsaft, hvis nødvendigt for at samle dejen.

Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 1 time eller til næste dag.

Form småkagerne
Rul begge deje ud i en aflang firkant på køkkenbordet i lidt mel og pensl den ene med æggehvide.

Placer den anden oven på og rul de to deje sammen på den korte led til en rulle.

Sæt på køl i en time og skær derefter tynde småkager på lidt under en halv centimenter, som sættes på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.