Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spiral-smaakager/

Spiral Småkager

Sprøde søde spiral småkager … jeg kunne faktisk ikke helt beslutte mig for hvad jeg skulle kalde disse skønne småkager. Spiralsmåkager, rouladesmåkager eller måske kanelsneglsmåkager. Der er ikke rigtig et navn til dem der klinger helt rigtigt, men uanset det, så er de virkelig gode og hyggelige at bage.

Man kan jo faktisk lave dem i store cookies størrelser eller som små mundrette størrelser, som jeg har lavet her. De er så fine til julehyggen, til en kop te og til at give væk i en lille spiselig værtindegave.

Prøv også: Opskrift på de lækreste pebernødder

PT2H

Spiral Småkager

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • evt lidt koldt vand
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør citronskal, bagepulver, vaniljepulver, mel og sukker godt sammen i en skål og del derefter blandingen i to.

Den ene halvdel skal blive som den er og den anden skal røres sammen med kakao og kanel.

Del smørret i to og smuldr det i de to skåle med melblanding og krydderier.

Pisk ægget let sammen, del den i ca to og saml de to deje med æg.

Sæt både den lyse og mørke dej i køleskabet i en halv time.

Rul begge deje ud i en aflang firkant på køkkenbordet i lidt mel og pensl den ene med æggehvide.

Placer den anden oven på og rul de to deje sammen på den korte led til en rulle.

Sæt på køl i en time og skær derefter tynde småkager på lidt under en halv centimenter, som sættes på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.