Menu×

Julesmåkager

Hjemmebagte julesmåkager er bare så skønt, sammen med hjemmelavet konfekt og alt det andet dejlige og hyggelige her i juletiden.

Her har jeg samlet mine bedste opskrifter på julesmåkager samt et par tips til, hvordan man nemt og enkelt kan have lækre friskbagte småkager til jul hele juletiden igennem – så der er også er lidt til en sød værtindegave.

Du kan finde endnu flere opskrifter på julesmåkager i min julekogebog:  VALDEMARSRO JUL >>

Opskrifter
Citronsmåkager med birkes
Hasselnøddesmåkager
Orangestænger
Cookies
Fedtebrød med romglasur
Kokoskranse
Småkager med ingefær og hasselnødder
Håkonskager
Finskbrød
Vaniljespecier med citron
Honningsnitter og honningbomber
Peberkager
Peberkagehus
Spiral Småkager
Ingefærsmåkager
Kirsebærsmåkager
Klejner
Bergamotte småkager
Appelsin biscotti med hvid chokolade
Kryddersmåkager
Jødekager
Vaniljekranse
Honninghjerter og honningkage
Brunkager

Tip til julesmåkager

  • Frys dejen. Ved flere af opskrifterne skal dejen formes til en rulle og stå i køleskabet nogle timer inden den er klar til at skære af. Men den kan lige så fint opbevares i fryseren og skal blot tages op en times tid eller to før der skal bages småkager. På den måde kan man nemt bage en plade julesmåkager eller to igen om 2-3 uger og få bagt en god blanding af kagerne.
  • Vi har næsten dagligt gang i ovnen i forbindelse med aftensmadstilberedning, brødbagning eller lign – og det er nemt at komme en halv plade småkager ind på eftervarmen eller på nederste rille i ovnen, mens man alligevel er i gang – og så er der friske duftende julesmåkager til aftenshyggen.
  • Team op med andre julesmåkagebagere – aftal hvilke småkagedej eller færdigbagte småkager I hver især har lyst til at lave – eller overrask hinanden. Byt kager og på den måde kan man måske nøjes med at bage 1-2 slags småkager, men ende op med at have 3-6 forskellige varianter. Så smart og vildt hyggeligt!
  • Opbevar dine småkager i en lufttæt beholder. Hvis dine kagedåser ikke slutter tæt, kan du lægge et stykke bagepapir over kagedåsen, inden du klemmer låget over. Så forbliver dine småkager sprøde.