Menu×
 

Julesmåkager

Hjemmebagte julesmåkager er bare så skønt, sammen med hjemmelavet konfekt og alt det andet dejlige og hyggelige her i juletiden. Her får I mine bedste opskrifter på julesmåkager samt et par tips til, hvordan man nemt og enkelt kan have lækre friskbagte småkager til jul hele juletiden igennem – så der er også er lidt til en sød værtindegave.

  • Frys dejen. Ved flere af opskrifterne skal dejen formes til en rulle og stå i køleskabet nogle timer inden den er klar til at skære af. Men den kan lige så fint opbevares i fryseren og skal blot tages op en times tid eller to før der skal bages småkager. På den måde kan man nemt bage en plade julesmåkager eller to igen om 2-3 uger og få bagt en god blanding af kagerne.
  • Vi har næsten dagligt gang i ovnen i forbindelse med aftensmadstilberedning, brødbagning eller lign – og det er nemt at komme en halv plade småkager ind på eftervarmen eller på nederste rille i ovnen, mens man alligevel er i gang – og så er der friske duftende julesmåkager til aftenshyggen.
  • Team op med andre julesmåkagebagere – aftal hvilke småkagedej eller færdigbagte småkager I hver især har lyst til at lave – eller overrask hinanden. Byt kager og på den måde kan man måske nøjes med at bage 1-2 slags småkager, men ende op med at have 3-6 forskellige varianter. Så smart og vildt hyggeligt!

Her er alle mine opskrifter på julesmåkager





Håkonskager
Finskbrød
Vaniljespecier med citron
Cookies med sød finsk lakrids og chokolade
Småkager med marmelade
Kryddersmåkager
Vaniljekranse
Brunkager
Pebernødder
Cookies
Peberkager
Peberkagehus
Spiral Småkager
Ingefærsmåkager
Honninghjerter og honningkage
Biscotti med chokolade og nødder
Honningsnitter og honningbomber
Kirsebærsmåkager
Bastogne Kiks
Cantuccini
Jødekager
Klejner
Sprøde bergamotte småkager
Appelsin og hvid chokolade biscotti
Chokolade biscotti
Specier med chokolade og kardemomme