Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaakager-med-ingefaer/

Småkager med ingefær og hasselnødder

Små lækre småkager med ingefær og hasselnødder, samt et sprødt lag perlesukker, som jo virkelig er så lækkert som drys på småkager.

De dejlige små sprøde mundfulde har en frisk smag fra  ingefæren og så er de bare herlige med smag af smør, vanilje og sprød sukker. Du kan bruge lige præcis den udstikker du synes eller skære dejen ud med en kniv eller en klejnerulle, som også vil give et fint mønster til de lækre kager.

Prøv også: Opskrift på de lækreste pebernødder >>

PT3H

Småkager med ingefær og hasselnødder

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 uger
Antal60 stk.
Ingredienser
  • 300 hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 120 g sukker
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 150 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1 æg
  • evt lidt koldt vand til at samle dejen
  • Derudover
  • 1 æggehvide, sammenpisket
  • 25 g hasselnødder
  • 25 g perlesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør mel, bagepulver, sukker, ingefær og vaniljepulver godt sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til det er godt smuldret sammen.

Pisk ægget saml dejen med ægget og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.

Rist hasselnødderne på en tør varm pande, til hinderne begynder at sprække. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af. Hak derefter hasselnødderne fint.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik dejen ud til småkager, som sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl med æggehvide og drys med de finthakkede hasselnødder og lidt perlesukker.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 9-12 minutter.

Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.