Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klatkager/

Klatkager af risengrød

Klatkager er noget af det skønneste, når man har en rest risengrød i overskud. De er rigtig lækre til morgenmad, som en skøn eftermiddagssnack eller som en skøn dessert – og indimellem har mine børn også fået en klatkage med i madpakken.

Vi har en hyggelig tradition med at lave klatkager til morgenmaden juleaftensmorgen. Det er jo virkelig de mest julede morgenmadspandekager  der findes og det er et hit hvert år! Et sødt lille indslag til en julemorgenmad, som mine børn er meget begejstret for.

Prøv også:min opskrift på risengrød i ovn >>

PT2H

Klatkager

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Til risengrød
  • 0,50 l mælk
  • 0,25 l vand
  • 1,50 dl grødris
  • 1 drys salt
  • Til klatkagerne
  • 40 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk smør, til at stege i
  • Til servering
  • 1 dl granatæblekerner
  • 40 g hasselnødder
  • 25 g pistaciekerner
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 knivspids kanel
Udskriv 
Fremgangsmåde

Risengrød – skal afkøles, hvis man ikke har en rest tilovers
Skyl grødris i koldt vand og hæld derefter risene i en lille gryde tilsat vand og kog op. Hæld mælk i gryden og kog op til kogepunktet under omrøring.

Skru ned til svag varme, så grøden blot akkurat simrer og lad den stå med låg på. Rør jævnligt, cirka hvert 10. minut.

Smag til med salt, når grøden er klar.

Klatkager
Del æggene i æggehvide og æggeblomme i hver sin skål.

Rør den afkølede risengrød i en skål med æggeblomme. Vend hvedemel, bagepulver, sukker, vanilje og kanel sammen og rør det i risengrøden.

Pisk æggehviderne helt stive, og vend først 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehvide forsigtigt i.

Varm en pande op ved middelhøj varme med smør og kom dejen til klatkager på panden med en spiseske. Steg dem helt færdig på den ene side i 2-3 minutter, før de vendes og steges færdig på den anden side.