Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klatkager/

Klatkager af risengrød

Klatkager er noget af det skønneste, når man har en rest risengrød i overskud.

Klatkager er rigtig lækre til morgenmad, som en skøn eftermiddagssnack eller som en skøn dessert – og indimellem har mine børn også fået en med i madpakken.

Herhjemme har vi også en rigtig hyggelig tradition med at lave klatkager til morgenmaden juleaftensmorgen. Det er virkelig de mest julede morgenmadspandekager og det er et hit hvert år! – et sødt lille indslag til en julemorgenmad, som mine børn er meget begejstret for.
Her får I min opskrift på luftige og lækre klatkager …

PT15M

Klatkager

2-4 pers.     15 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • Resterne fra risengrøden, ca. 300 g.
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • kornene fra 1/2 stang vanille – eller 1 tsk vanillesukker
  • 2 piskede æggehvider
  • Smør eller kokosolie til at stege i
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften>>
Rør risengrød i en skål med æggeblomme, mel, sukker, vanilje og kanel.

Til sidst vendes den piskede og luftige æggehvide forsigtigt i, ved først at røre 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og dernæst vende det sidste æggehvide forsigtigt i. Hvis dejen er blevet for blød, og ikke helt kan hænge sammen på panden, så kan der tilsættes 1-2 tsk. ekstra mel.

Varm en pande op med smør og kom dejen på i klatter med en spiseske –  steg klatkagerne ved middelvarme og vend dem med en paletkniv.

De er klar, når de er lækre gyldenbrune og er allerbedst, når de nydes med det samme. Men kan også sagtens spises i madpakken.

Servering:
Jeg plejer at servere klatkager med flormelis, syltetøj, hjemmelavet sirup, ahornsirup eller honning. Klatkager er også lækre med lidt hakkede nødder, bær og granatæble og et syrligt indslag af skyr, creme fraiche eller græsk yoghurt. Flødeskum er også godt … Ja, man kan faktisk variere tilbehøret alt efter hvad man har og hvad man lige har lyst til at nyde denne dag.