Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klatkager/

Klatkager af risengrød

Klatkager er noget af det skønneste, når man har en rest risengrød i overskud.

De er rigtig lækre til morgenmad, som en skøn eftermiddagssnack eller som en skøn dessert – og indimellem har mine børn også fået en klatkage med i madpakken.

Vi har en rigtig hyggelig tradition med at lave klatkager til morgenmaden juleaftensmorgen. Det er jo virkelig de mest julede morgenmadspandekager  der findes og det er et hit hvert år! – et sødt lille indslag til en julemorgenmad, som mine børn er meget begejstret for.
Her får I min opskrift på luftige og lækre klatkager …

PT30M

Klatkager

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Til risengrød
  • 0,50 l mælk
  • 0,25 l vand
  • 1,50 dl grødris
  • 1 drys salt
  • Derudover
  • 40 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk smør, til at stege i
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Risengrød – skal afkøles, hvis man ikke har en rest tilovers

Grødrisene skylles i koldt vand og hældes derefter i en lille gryde tilsat vand og koges op.

Når vandet er suget op tilsættes mælk, hvorefter det varmes op til kogepunktet

Skru ned til svag varme, så gryden lige simrer og lad den stå med låg på. Rør jævnligt i gryden – ca hvert 10. minut.

Når grøden er klar tilsættes en smule salt og grøden sættes på køl

Klatkager

Del æggene i æggehvide og æggeblomme i hver sin skål.

Rør den afkølede risengrød i en skål med æggeblomme, hvedemel, sukker, vanilje og kanel.

Pisk æggehviderne helt luftige og stive, og vend først 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og dernæst vendes det sidste æggehvide forsigtigt i.

Varm en pande op med smør og kom dejen til klatkager på panden med en spiseske –  steg ved middelvarme på begge sider til de er lækre og gyldne.

Tidsangivelsen i opskriften er baseret på at klatkagerne tilberedes på en rest risengrød – og tilberedning af risengrøden er således ikke taget højde for. 

valdemarsro youtube Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften>>