Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klatkager/

Klatkager af risengrød

Klatkager er noget af det skønneste, når man har en rest risengrød i overskud.

De er rigtig lækre til morgenmad, som en skøn eftermiddagssnack eller som en skøn dessert – og indimellem har mine børn også fået en klatkage med i madpakken.

Vi har en rigtig hyggelig tradition med at lave klatkager til morgenmaden juleaftensmorgen. Det er jo virkelig de mest julede morgenmadspandekager  der findes og det er et hit hvert år! – et sødt lille indslag til en julemorgenmad, som mine børn er meget begejstret for.
Her får I min opskrift på luftige og lækre klatkager …

PT20M

Klatkager

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Resterne fra risengrøden, ca. 300 g.
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • kornene fra 1/2 stang vanille – eller 1 tsk vanillesukker
  • Smør eller kokosolie til at stege i
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften>>

Del æggene i æggehvide og æggeblomme i hver sin skål.

Rør risengrød i en skål med æggeblomme, hvedemel, sukker, vanilje og kanel.

Pisk æggehviderne helt luftige og stive, og vend først 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og dernæst vendes det sidste æggehvide forsigtigt i.

Varm en pande op med smør og kom dejen til klatkager på panden med en spiseske –  steg ved middelvarme på begge sider til de er lækre og gyldne.