Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risengroedsvafler/

Risengrødsvafler

Herhjemme er vi vilde med disse klatkager i julemåneden (risengrødsæsonen) og det er altid dem vi laver når vi har en lille rest risengrød til overs. Nu har de skønne klatkager fået en helt fin rival i disse super lækre risengrødsvafler – eller klatkagevafler, kunne man måske også kalde dem.

Jeg har brugt samme opskrift som til mine klatkager – for den er nemlig super god! I stedet for at stege dem på panden, så stegte jeg risengrødsdejen i et vaffeljern. Kæmpe hit, og en skøn variation.

Vi spiste risengrød i går til dessert efter aftensmaden. Julie var ikke helt på toppen, så hun spiste kun risengrød. Jeg havde lavet rigeligt, så der var til klatkager – men så skrev Christina i kommentarfeltet under denne opskrift på broccolisuppe om jeg mon havde prøvet risengrødsvafler …? Fantastisk ide, jo – så den greb jeg naturligvis med det samme og er hermed givet videre.

PT15min

Risengrødsvafler / klatkagevafler

2-4 pers.     15 min
2-4 pers.
Ingredienser
  • cirka 350-400 g kold risengrød
  • 2 æggeblommer
  • 2 piskede æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk kanel
  • Smør og/eller kokosolie til at stege i
Udskriv opskrift
15 min
Fremgangsmåde

Kom risengrød i en stor skål og rør den sammen med æggeblommerne, sukker, vanilje og kanel.

Pisk æggehviderne helt stive med en håndmikser i en ren skål. Rør en spiseskefuld stift æggehvide i og dernæst vendes resten af den piske æggehvide i dejen, uden at slå luften ud af dejen.

Hvis dejen er blevet for blød, så kan den nemt reddes ved at komme et par spsk havregryn i eller groft mel.

Varm vaffeljernet op og kom en klat smør på. Kom et par store spsk dej på og bag til knappen lyser grøn.

OBS: Mit vaffeljern har fire varmetrin – jeg bruger altid trin 3. 

De er klar, når de er lækre gyldenbrune og er allerbedst når de nydes med det samme. Se forslag til topping længere under opskriften her …