Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risengroedsvafler/

Risengrødsvafler

Herhjemme er vi vilde med disse klatkager i julemåneden (risengrødsæsonen) og det er altid dem vi laver når vi har en lille rest risengrød til overs. Nu har de skønne klatkager fået en helt fin rival i disse super lækre risengrødsvafler – eller klatkagevafler, kunne man måske også kalde dem.

Jeg har brugt samme opskrift som til mine klatkager – for den er nemlig super god! I stedet for at stege dem på panden, så stegte jeg risengrødsdejen i et vaffeljern. Kæmpe hit, og en skøn variation.

Vi spiste risengrød i går til dessert efter aftensmaden. Julie var ikke helt på toppen, så hun spiste kun risengrød. Jeg havde lavet rigeligt, så der var til klatkager – men så skrev Christina i kommentarfeltet under denne opskrift på broccolisuppe om jeg mon havde prøvet risengrødsvafler …? Fantastisk ide, jo – så den greb jeg naturligvis med det samme og er hermed givet videre.

PT15Mter

Risengrødsvafler / klatkagevafler

2 pers.    15 minutter
2 pers.
Ingredienser
  • 400 g , risengrød, kold
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk kanel
  • smør, eller kokosolie til at stege med
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Del æggene i hvider og blommer

Kom risengrød i en stor skål og rør den sammen med æggeblommerne, sukker, vanilje og kanel.

Pisk æggehviderne helt stive med en håndmikser i en ren skål. Rør en spiseskefuld stift æggehvide i og dernæst vendes resten af den piske æggehvide i dejen, uden at slå luften ud af dejen.

Hvis dejen er blevet for blød, så kan den nemt reddes ved at komme et par spsk havregryn i eller groft mel.

Varm vaffeljernet op og kom en klat smør på. Kom et par store spsk dej på og bag til knappen lyser grøn.

De er klar, når de er lækre gyldenbrune og er allerbedst når de nydes med det samme.