Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risengroedsvafler/

Risengrødsvafler

Risengrødsvafler smager så skønt og ere en dejlig variation til de lækre  klatkager og begge retter er en skøn måde at få brugt rester af den skønne risengrød i julemåneden (risengrødsæson).

Det er så hyggeligt og lækkert med sådan en skøn vaffel til morgenmad i weekenden eller som en hyggelig eftermiddagssnack efter skoletid for børnene. Det er en god ide at lave lidt ekstra risengrød, så der er rester til risengrødsvafler.

Prøv også: min opskrift på risengrød i ovnen >>

PT2H

Risengrødsvafler

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Risengrød (ca 500g)
  • 0,50 liter mælk
  • 0,25 dl vand
  • 1,50 dl grødris
  • 1 drys salt
  • Til Vaffeldejen
  • 40 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 30 g sukker
  • 0,50 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk smør, til stegning
  • Forslag til servering
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 dl granatæblekerner
  • 40 g hasselnødder, finthakket
  • 20 g pistaciekerner, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Risengrød – en portion til vafler, eller brug en rest risengrød
Skyl grødris i koldt vand og hæld derefter risene i en lille gryde tilsat vand og kog op. Hæld mælk i gryden og kog op til kogepunktet under omrøring.

Skru ned til svag varme, så grøden blot akkurat simrer og lad den stå med låg på. Rør jævnligt, cirka hvert 10. minut.

Smag til med salt, når grøden er klar.

Klatkager
Del æggene i æggehvide og æggeblomme i hver sin skål. Rør den afkølede risengrød i en skål med æggeblomme. Vend hvedemel, bagepulver, sukker, vanilje og kanel sammen og rør det i risengrøden.

Pisk æggehviderne helt stive, og vend først 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehvide forsigtigt i.

Varm vaffeljernet op og kom en klat smør på. Kom et par store spsk dej på og bag til knappen lyser grøn eller til de er lækre lysebrune på begge sider.