Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risengroed/

Risengrød med kanel og smørklat

Risengrød er et rigtig stjernehit her i juletiden – og derudover er det jo virkelig både billig, hurtig og nem aftensmad.

Hjemmelavet risengrød er perfekt til de dage, hvor er der lidt juletravlhed eller hvor vi hellere vil bruge tid med et hyggeligt brætspil herhjemme.

En helt fast del af vores decembermåned – men risengrød er også dejlig indimellem resten af året – og så smager det stjernelækkert med smørklat, kanelsukker og rød saft eller nisseøl til.

Her får du min opskrift på den gode julegrød både tilberedt på komfur og på risengrød i ovn

PT45Mter

Risengrød

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Risengrød på komfur
Skyl risengryn i koldt vand og lad dem koge op i en gryde tilsat 1 dl vand. Når vandet er absorberet hældes de 2 liter mælk i, det varmes op under omrøring til knap kogepunktet og derefter skrues ned for varmen til svag varme, så det blot simrer lidt.

Lad gryden stå på svag varme med låg på – og rør ca. hver 10 minut. Kom tilsidst en smule salt i.

Spises med smørklat og kanel – og smager også vildt dejligt med æblesmør eller kompot.

Risengrød i ovn – alternativ tilberedningsmetode
Kog grødris op med vand under omrøring på komfuret.

Tilsæt 2 liter mælk, når vandet er kogt ind, varm grøden op under omrøring og sæt derefter risengrøden i ovnen i en gryde med låg på ved 125 grader og lad den passe sig selv i ovnen i omkring 30-40 minutter.

Med denne metode undgår man helt, at grøden brænder på, man behøver ikke røre i grøden og man kan hygge med en masse andet, mens maden passer sig selv i ovnen.

Tip
Sæt evt. risengrynene i blød i koldt vand om morgenen. Vandet hældes fra inden risene tilberedes og de skylles under rindende vand – det forkorter kogetiden lidt.