Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risengroed/

Risengrød med kanel og smørklat

Risengrød er et rigtig stjernehit her i juletiden – og derudover er det jo virkelig både billig, hurtig og nem aftensmad.

Hjemmelavet risengrød er perfekt til de dage, hvor vi bare ved at vi har lidt for travlt, hvor vi ved vi hellere vil bruge lang tid med et hyggeligt brætspil herhjemme og på de dage hvor vi bare ved, at vi ikke gider lave aftensmad.

En helt fast del af vores decembermåned – men risengrød er også dejlig indimellem resten af året – og så smager det stjernelækkert med smørklat, kanelsukker og rød saft eller nisseøl til.

PT45M

Risengrød

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Skyl risengryn i koldt vand og lad dem koge op i en gryde tilsat 1 dl vand. Når vandet er absorberet hældes mælk i, det varmes op til kogepunktet og derefter skrues ned for varmen til svag varme, så det blot simrer lidt.

Lad gryden stå på svag varme med låg på – og rør ca. hver 10 minut. Kom tilsidst en smule salt i.

Spises med smørklat og kanel – og smager også vildt dejligt med æblesmør eller kompot.

Tip: Sæt evt. risengrynene i blød i koldt vand om morgenen. Vandet hældes fra inden risene tilberedes og de skylles under rindende vand – det forkorter kogetiden lidt.