Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risengroed/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Grød, Julebrunch, Juleopskrifter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Risengrød med kanel og smørklat

Risengrød er et rigtig stjernehit her i juletiden – og derudover er det jo virkelig både billig, hurtig og nem aftensmad. Hjemmelavet risengrød er perfekt til de dage, hvor er der lidt juletravlhed eller hvor vi hellere vil bruge tid med et hyggeligt brætspil herhjemme.

En fast del af vores decembermåned – men risengrød er også dejlig indimellem resten af året – og så smager det stjernelækkert med smørklat, kanelsukker og rød saft eller nisseøl til.

Her får du min opskrift på den gode julegrød både tilberedt på komfur og på risengrød i ovn

PT60MPT20M4

Risengrød

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 6 dl grødris
  • 1 dl vand
  • 2 liter mælk
  • 0,50 tsk salt
  • Derudover
  • 4 tsk kanel
  • 4 tsk sukker
  • 4 tsk smør
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Risengrød på komfur
Skyl grødris i koldt vand og kom dem i en gryde med 1 dl vand.

Kog op under omrøring. Hæld 2 liter mælk i gryden til grødrisene, når vandet er fordampet og rør det godt igennem nogle minutter, mens det varmes op til knap kogepunktet.

Skrue ned til lav varme og rør videre i et minuts tid. Læg låg på gryden og lad den stå på lav varme. Rør i gryden ca. hver 10 minut til risene er møre og grøden er lækker.

Kom en smule salt i og server den varme risengrød med smørklat og kanel.

Risengrød i ovn – en alternativ tilberedningsmetode
Kom grødris i en gryde med 1 dl vand og kog det op under omrøring på komfuret. Hæld 2 liter mælk, når vandet er kogt ind og varm grøden op under omrøring til kogepunktet.

Læg låg på gryden og sæt gryden med risengrød i en forvarmet ovn ved 125 grader (alm overunder varme eller varmluft).

Lad grøden passe sig selv i ovnen i omkring 40 minutter. Tag gryden ud af ovnen, tag låget af (Pas på gryden og låget er meget varmt, husk grydelapper!) og rør grøden godt igennem. Læg låg på og lad grøden trække i 5 minutter ekstra inden servering. Hvis der er meget mælk i gryden, så kan den simre et par minutter på komfuret uden låg.

Ved at tilberede risengrød i ovnen, undgår man helt, at grøden brænder på, man behøver ikke røre i grøden og man kan hygge med en masse andet, mens maden passer sig selv i ovnen.