Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julekringle/

Julekringle

Her får du opskriften på min skønne julekringle med den lækreste smag af appelsin og julekrydderier.

Den er skøn til en hyggelig eftermiddag i advent med juleklip eller hyggelig julearrangement med familie og venner. Vi er i den grad ved at være i julehumør herhjemme og kan næsten ikke vente med at komme igang med juleferie snart

Prøv også: få alle mine skønne jule opskrifter her >>

PT2H

Julekringle

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 0,50 dl mælk, lunet til 30 grader
  • 125 g smør, blødt og stuetempereret
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk rørsukker
  • 250 g hvedemel
  • 0,50 tsk salt
  • Remonce
  • 100 g marcipan
  • 75 g smør, blødt og stuetempereret
  • 75 g rørsukker
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk hele nelliker, stødt
  • 0,50 tsk kanel
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal
  • Fyld
  • 100 g rosiner
  • 50 g mandler, smuttede og i flager
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 2 spsk perlesukker, til at drysse over
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Se denne video, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften >>valdemarsro youtube

 

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken. Tilsæt derefter smør, sukker, æg, salt og cirka halvdelen af melet.

Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet og tilsæt derefter resten af melet og ælt dejen godt igennem til den er lækker og smidig.

Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 30 minutter i en ren skål med et klæde over.

Marcipanremonce
Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme, nelliker, fintrevet appelsinskal og kanel sammen i en skål til en ensartet remonce.

Saml kringlen
Rul dejen ud til en aflang retangel på et meldrysset bord.

Fordel remonce på dejen ned langs midten og drys gavmildt med rosiner og mandler.

Skær siderne til strimler og flet dem om midten hele vejen ned, så kringlen lukkes godt til. Form til sidst til en rund cirkel eller kringleform.

Placer kringlen på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg, samt et fint drys perlesukker.

Lad juelkringlen hæve i 20 minutter.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 16-19 minutter.