Julekringle


Her får du opskriften på min skønne julekringle med den lækreste smag af appelsin og julekrydderier.
Sådan et skønt bagværk får jo hele huset til at dufte noget så dejligt af jul og spreder den dejligste julestemning.
Perfekt at nyde efter en god travetur i skoven og den er skøn til en hyggelig eftermiddag i advent med juleklip eller hyggelig julearrangement med familie og venner. Nyd den med et glas dejlig gløgg til, æbletoddy eller en god kop kaffe.
Prøv også: få alle mine skønne jule opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julekringle
- 0,50 dl mælk, lunet til 30 grader
- 15 g gær
- 125 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- 0,50 tsk salt
- 250 g hvedemel
- Remonce
- 100 g marcipan
- 75 g smør, blødt og stuetempereret
- 75 g sukker
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk stødt kanel
- 1 øko appelsin, fintrevet skal
- Fyld
- 100 g rosiner
- 50 g mandler, smuttede og i flager
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 2 spsk perlesukker, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken. Tilsæt derefter smør, sukker, æg, salt og cirka halvdelen af melet.
Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet og tilsæt derefter resten af melet og ælt dejen godt igennem til den er lækker og smidig.
Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 30 minutter i en ren skål med et klæde over.
Marcipanremonce
Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme, nelliker, fintrevet appelsinskal og kanel sammen i en skål til en ensartet remonce.
Saml kringlen
Rul dejen ud til en aflang retangel på et meldrysset bord.
Fordel remonce på dejen ned langs midten og drys gavmildt med rosiner og mandler.
Skær siderne til strimler og flet dem om midten hele vejen ned, så kringlen lukkes godt til. Form til sidst til en rund cirkel eller kringleform.
Placer kringlen på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg, samt et fint drys perlesukker.
Lad julekringlen hæve i 20 minutter.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-20 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lige bagt den her skønne kringle, jeg erstattede 50g rosiner med sukat og det er virkeligt lækkert, det gav lidt extra julesmag🥰🥰
Hej Louise
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Rigtig glædelig jul :)
Kh Ann-Christine
Kæmpe kæmpe stor ros, denne kringle smager fantastisk. Jeg ved der står den er til 8 personer – vi var kun 6 – men der var ikke en krumme tilbage. Jeg tog chancen – bagte den dagen før, pakkede den ind i film, lunede den i ovnen 10 minutter inden servering. Den var som (næsten) nybagt.
Hej Lisbeth
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre! – og rigtig fint tip du deler til opbevaring og servering dagen derpå.
Glædelig jul Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man lave dejen dagen før og koldhæve den?
Mvh. Maiken
Ja, det vil jeg fint tro du kan
Kh Ann-Christine