Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/konfektroulade-juletraestamme/

Konfektroulade – juletræstamme

Konfektroulade med marcipan, nougat og fint overtrukket med chokolade – juletræstamme kan man vist også kalde den – men uanset navnet, så er det et lækkert og lidt mere fancy alternativ til at snuppe to skiver marcipan med en skive nougat i midten (konfektsandwich ;) ) om end det altså også smager virkelig dejligt! Råvarerne er i bund og grund de sammen, og det er lidt af en juletradition at lave sådan et par stykker herhjemme hos os hvert år til jul.

Jeg har i år peppet vores konfektroulade op med lidt pistaciekerner i midten og dertil er den pyntet med tørrede lyserøde spiselige blomster, lidt spiseligt guldstøv og nogle finthakkede grønne pistaciekerner.

Så er det ellers bare at skære skiver af juletræstammen til servering, hvilket var lige hvad vi gjorde i fredags, da bedstemødrene var med Johan og Julie hjemme til eftermiddagshygge efter juleklippedag i skolen.

PT20M

Konfektroulade

8-10 pers.    20 min.
8-10 pers.
Ingredienser
  • 200 g marcipan
  • 100 g blød nougat
  • evt 3 spsk pistaciekerner, usaltede og finthakkede
  • 150 g mørk chokolade
  • pynt
  • tørrede blomster
  • spiseligt guldstøv
  • finthakkede grønne pistaciekerner
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir. Skær nougat i tynde skiver og fordel den på marcipanen, smør let ud med en varm kniv, der netop har været overhældt med kogende vand og tørret af i et viskestykke. Det varmer nougaten op og gør den samarbejdsvillig.

Drys evt et drys pistaciekerner i striber på nougaten, rul marcipanen sammen til en roulade med nougat. Skær enderne af.

Varm 2/3 af chokoladen op i et vandbad under omrøring. Når chokoladen er smeltet tages skålen af vandbadet og den sidste 1/3 chokolade røres i. Pensl chokoladen på marcipanrullen og drys med pynt til sidst.

Skær skiver ved servering.

Tip til variation
Marcipanen kan tilføjes et par spsk god rom som æltes ind i dejen – eller Bailey, Grand Marnier eller lign. Dét er også godt!