Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/konfektroulade-juletraestamme/

Konfektroulade – juletræstamme

Konfektroulade med marcipan, nougat og fint overtrukket med chokolade ser bare så fint ud på konfektbordet og er en dejlig værtindegave til jul.

Juletræstamme kan man også kalde den lækre sag og det er en hyggelig juletradition at lave sådan en hvert år til jul.

Denne gang har jeg lavet en konfektroulade med pistaciekerner, nougat og marcipan og pyntet med tørrede spiselige blomster, lidt guldstøv og nogle finthakkede grønne pistaciekerner.

Prøv også: opskrift på marcipankonfekt med baileys >>

PT30M

Konfektroulade

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 måned
Antal1 stk.
Ingredienser
  • 200 g marcipan
  • 100 g nougat
  • 3 spsk pistaciekerner uden salt, finthakkede
  • 200 g mørk chokolade
  • Derudover til pynt
  • 1 spsk pistaciekerner uden salt, finthakket
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
  • 1 tsk tørrede spiseligee blomster
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir. Skær nougat i tynde skiver og fordel den på marcipanen, smør let ud med en varm kniv, der netop har været overhældt med kogende vand og tørret af i et viskestykke. Det varmer nougaten op og gør den nemt at arbejde med.

Drys finthakkede pistaciekerner i striber på nougaten og rul marcipanen sammen til en roulade. Skær enderne af.

Pensl konfektrouladen med tempereret chokolade og drys med pynt.

Skær skiver ved servering.

Pynt
tørrede blomster, spiseligt guldstøv, finthakkede grønne pistaciekerne