Konfektroulade – juletræstamme
Konfektroulade med marcipan, nougat og fint overtrukket med chokolade ser bare så fint ud på konfektbordet og er en dejlig værtindegave til jul.
Juletræstamme kan man også kalde den lækre sag og det er en hyggelig juletradition at lave sådan en hvert år til jul.
Denne gang har jeg lavet en konfektroulade med pistaciekerner, nougat og marcipan og pyntet med tørrede spiselige blomster, lidt guldstøv og nogle finthakkede grønne pistaciekerner.
Prøv også: opskrift på marcipankonfekt med baileys >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Konfektroulade
- 200 g marcipan
- 100 g nougat
- 40 g pistaciekerner uden salt, finthakkede
- 200 g mørk chokolade
- Derudover til pynt
- 1 spsk pistaciekerner uden salt, finthakket
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
- 1 tsk tørrede spiseligee blomster
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir. Skær nougat i tynde skiver og fordel den på marcipanen, smør let ud med en varm kniv, der netop har været overhældt med kogende vand og tørret af i et viskestykke. Det varmer nougaten op og gør den nemt at arbejde med.
Drys finthakkede pistaciekerner i striber på nougaten og rul marcipanen sammen til en roulade. Skær enderne af.
Pensl konfektrouladen med tempereret chokolade og drys med pynt.
Skær skiver ved servering.
Pynt
tørrede blomster, spiseligt guldstøv, finthakkede grønne pistaciekerne
Vi laver også konfektruller hvert år og pynter dem gerne med hakkede eller hele smuttede mandler :)
Uhm, det er også skønt med mandler på :)
Åh, de nisser! Her bor Nisse Pok på loftet og han er en værre drillepind. I januar flytter vi i lejlighed uden loft, og ungerne er allerede bekymrede for, hvor Nisse Pok så skal bo – hvis han da ikke bliver boende her. Krise ☺️
Hvor super hyggeligt! Har I mon læst bogen om Nisse Pok også?
Den er sød :)
Ikke endnu, men det er der navnet stammer fra. Måske er det i år vi skal gøre det…
Og det smagte noget så godt!! Samtidig ser det også bare så indbydende ud! :-)
♡ Tusind tak ♡
Altså, hvor ER de smukke! Laver også de stammer hvert år, og jeg kan bestemt anbefale også at smøre pistaciemasse på, inden man ruller stammen :) Smager genialt og ser flot ud med den grønne farve i skiverne ;)
Uhmmm, det lyder så lækkert med pistacie i rouladerne :)
Tak for tippet ♡
Kh AC
Hej signe hvordan laver du denne “pistaciemasse”?
Det vil jeg da gerne prøve.
Hej Ellen, uha – jeg snyder og køber Odenses færdige :) Måske har nogen en opskrift på selv at lave det, men ellers er det altså bare guf :)
Hej Ann-Christine
Jeg laver også denne juletræstamme hvert år i december, men min har aldrig været så flot som din! Den er jo magisk! Hvor køber du guldstøv, tørrede blomster og de grønne pistaciekerner?
Kh Hanna Luna
Hej Hanna Luna,
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Både guldstøv, pistaciekerner og tørrede blomster er fra mærket Mill & Mortar.
Rigtig god fornøjelse med julerierne
Kh AC
Seer lækkert ud ☺️ Ved du om det kan fryses ned?
De kan sagtens holde sig hele december på køl, men jeg tror ikke det bliver godt af at blive frosset – har dog ikke testet det :)
Den ser vildt lækker ud. Vi plejer for det meste at lave marcipanbrød – måske skulle jeg prøve denne for at prøve noget nyt og evt. med hjemmelavet marcipan. Det tror jeg skal på programmet i weekenden.
Hav en fantastisk 1. december dag.
Lyder som en hyggelige weekendplan med julelækkerier :)
Rigtig god fornøjelse og rigtig dejlig 1. december til dig
Kh AC
Tak for en skøn blog. Kan du evt. foreslå noget andet end nougat i din konfektrulle/træstamme. Jeg er allergisk over for hasselnødder og dermed nougat.
På forhånd tak.
Hilsen Rita
Hakkede rosiner opblødt i rom og rørt med karamel – det kunne være virkelig lækkert :)
Hej
Det er også en jule tradition hos os at lave træstammer, men jeg er aldrig kommet så nemt om ved det som i år. Jeg kom en portion marcipan i en plastikpose der havde en bredde som “stammens” længde, jeg sørgede lige for at der var noget marcipan ude i hjørnerne og derefter rullede jeg marcipanen ud – inde i posen. Når marcipanen har den tykkelse man ønsker (man kan evt. lægge afstandsklodser på hver side af posen)og så klippes posen forsigtigt op. Nougat pakken som har ligget i køleskabet så den var kold var nem at skære i tynde ensartede skiver med en ostehøvl – skiverne lægges så bare i forløb, og marcipanen rulles.
Træstammen blev så fin at jeg ikke en gang behøvede at skære den ren i enderne.
Sikke et fint tip – tak for at dele ♡
Bor I Canada og vil gerne give mine børn nogle danske julekonfekt. Havde allerede lavet brunkager, peppermødder og fedkager. Fandt denne opskrift og måtte prøve den. Man kan ikke få nougat her så jeg måtte lave den selv. Rouladen er en mega success. Mange tak for opskriften.
Hvor er det dejligt at høre! Det lyder super hyggeligt og jeg håber I havde en skøn jul.
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Har lige bagt håkonskager og lavet konfektroulade.
Jeg manglede diameter på rullen til kagerne.
Ligeledes konfektrouladen hvor lang og bred ?
Mvh Karen Rasmussen
Ellers tak for gode opskrifter
Hej Karen
Det har jeg bevidst ikke skrevet, da det er helt op til en selv om man vil have små eller større kager.
Jeg håber de blev lækre :)
Kh Ann-Christine