Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kandiseret-appelsin-og-citron/

Kandiseret appelsin og citron

Har I mon smagt hjemmelavede kandiserede citrusskaller? Det er lidt nyt for mig at lave dem selv, men det har været blandt mine juleplaner i et par år efterhånden … og nu skulle det altså være.

Smagen af kandiseret appelsin og citron er lidt som frugtflæsk. Bare meget bedre! Jeg kan nemlig virkelig godt lide disse hjemmelavede slags, men er hånden på hjertet ikke kæmpe stor fan af den købte frugtflæsk ellers.

Til disse kandiserede citrusskaller kan man bruge både appelsin, citron, blodappelsin, grapefrugt. De er testet og i dén grad godkendte! Jeg har ikke prøvet mandarin eller klementiner, men kunne forestille mig at det også bliver godt.

PT2dage

Kandiseret citron og appelsinskal

150 g    2 dage
150 g
Ingredienser
  • Dag 1
  • 3 øko blandede appelsiner og/eller citronskaller
  • 300 g sukker
  • 1 spsk glykosesirup
  • vand
  • Dag 2
  • 2 spsk sukker
  • Efter dag 3
  • Mørk eller hvid chokolade
Udskriv opskrift
2 dage
Fremgangsmåde

Skræl appelsiner og citroner ved at skære skrællen i både, som forsigtigt pilles af uden at båd-skrællen går i stykker.

Brug en skarp kniv til at skære lidt ca halvdelen af den hvide hinde af inden i skrællen. Skær derefter appelsinskrællerne i strimler af lidt over 1/2 cm.

Sæt en gryde med vand i kog. Kom citrusfrugterne i og giv dem et opkog på ca 5 minutter. Skift vandet, lad det koge op og gør det samme en gang til. Hæld vandet fra.

TIlsæt nu omkring 3 dl vand i gryden sammen med sukker og kog det op. Kom appelsin og citronskaller i, skrue ned for varmen og lad det blot simre svagt under låg i ca 30 minutter. Tilsæt glykosesirup, rør rundt, tag af varmen og lad appelsinskallerne stå i lagen til dagen efter.

Tag citrusskallerne op, drys og vend dem i sukker og lad dem tørre på en rist i 1-2 dage, hvorefter de kan overtrækkes med mørk eller hvid chokolade – eller bare spises som de er.