Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kandiseret-appelsin-og-citron/

Kandiseret appelsin og citron

Kandiseret appelsin og citron er virkelig en lækker form for hjemmelavet slik.

De kandiserede citrusskaller kan laves af både økologiske og usprøjtede citron, appelsin, blodappelsin, klementiner, mandariner, grape, bergamotte og lime. Ja kort sagt alle citrusfrugter!

Smagen er så enestående lækker og giver en herlig kraftig og intens smag, som er lidt som frugtflæsk. Bare meget, meget bedre!

Prøv også: min opskrift på lækre finskbrød >>

PT2dage

Kandiseret citron og appelsinskal

Tid i alt2 dage
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 portion
Ingredienser
  • Dag 1
  • 2 øko appelsin
  • 2 øko citron
  • 300 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • vand
  • Dag 2
  • 5 spsk perlesukker
Udskriv 
Fremgangsmåde

Skræl appelsiner og citroner ved at skære skrællen i både, som forsigtigt pilles af uden at båd-skrællen går i stykker.

Brug en skarp kniv til at skære lidt ca halvdelen af den hvide hinde af inden i skrællen. Skær derefter appelsinskrællerne i strimler af lidt over 1/2 cm.

Sæt en gryde med vand i kog. Kom citrusfrugterne i og giv dem et opkog på ca. 5 minutter.

Hæld vandet fra og kom frisk vand i gryden med citrusskallerne. Lad det koge op og lad det simre i 5 minutter. Hæld vandet fra.

Kom 3 dl vand i gryden sammen med sukker og kog det op. Kom appelsin og citronskaller i. Skrue ned for varmen og lad det simre svagt uden låg i ca 30 minutter. Tilsæt glykosesirup, rør rundt. Sluk varmen, læg låg på og lad citrusskallerne stå i lagen, til dagen efter.

Tag citrusskallerne op, drys og vend dem i perlesukker.

Lad dem tørre på en rist i 1-2 dage eller i ovnen ved 50 grader i 2-3 timer.