Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kandiseret-appelsin-og-citron/

Kandiseret appelsin og citron

Kandiseret appelsin og citron er virkelig en lækker form for hjemmelavet slik.

De kandiserede citrusskaller kan laves af både økologiske og usprøjtede citron, appelsin, blodappelsin, klementiner, mandariner, grape, bergamotte og lime. Ja kort sagt alle citrusfrugter!

Smagen er så enestående lækker og giver en herlig kraftig og intens smag, som er lidt som frugtflæsk. Bare meget, meget bedre!

Prøv også: min opskrift på lækre finskbrød >>

PT2dage

Kandiseret citron og appelsinskal

Tid i alt2 dage
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 portion
Ingredienser
  • Dag 1
  • 2 øko appelsin
  • 2 øko citron
  • 300 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • vand
  • Dag 2
  • 4 spsk perlesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær citrusfrugterne i både med skallen på, skær derefter skallerne fra frugtkødet og skær halvdelen af den bitre hvide hinde af skallen. Brug en skarp kniv.

Skær derefter skallerne i strimler på ca. 1⁄2 cm.

Sæt en gryde med vand i kog. Kom citrusskallerne i og giv dem et opkog på ca. 5 minutter.

Hæld vandet fra og kom frisk vand i gryden med citrusskallerne. Kog
op og lad det simre i 5 minutter. Hæld vandet fra og læg citrusskallerne til side i et øjeblik.

Kom 3 dl vand i gryden sammen med sukker og kog det op. Kom citrus- skallerne i gryden igen og skru ned for varmen. Lad det simre svagt uden låg i ca. 30 minutter.

Tilsæt derefter glukosesirup og rør rundt. Sluk for varmen, læg låg på og lad citrusskallerne stå i lagen til dagen efter.

Tag citrusskallerne op og vend dem i perlesukker.

Lad dem tørre på en bagerist ved stuetemperatur i 2 dage eller i ovnen ved 50 grader i ca. 3 timer.