Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/norske-klejner/

Norske Klejner

Lune norske klejner er nok et af de lækreste treats i denne juletid ♡

Helt friske, luftige, bløde, søde og med syrlig citronglasur på. Uhm! Det fåes næsten ikke bedre. Og så er de helt utrolig nemme at lave selv.

Min portion på norske klejner passer fint til en familie – der er lige en til hver + to ekstra til at dele for de der er ekstra sultne. De er nemlig bedst samme dag de bliver lavet, og hvis man er mange er det jo blot at gange opskriften op.

Jeg har desuden lavet en lille film til jer, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften. Der er jo faktisk efterhånden kommet helt godt gang i min lille youtubekanal med en del opskriftsvideoer og jeg synes det er rigtig hyggeligt at filme mine opskrifter, som et lille fint supplement til at læse dem på bloggen her

PT45M

Norske klejner

6 stk.    45 min.
6 stk.
Ingredienser
  • Dej
  • 1 dl mælk
  • 20 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 1/2 Vaniljestang
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 250 g hvedemel
  • + olie til stegning - jeg bruger solsikkeolie
  • Pynt
  • flormelis, 1-2 spsk citronsaft, evt en dråbe gul frugtfarve
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Lun mælken i en lille gryde. Den skal ikke være varm, blot omkring 38 grader. Kom mælken i en skål og rør gæren i. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland vaniljekornene med sukker – kom det i skålen med mælk og gær, sammen med æg og smør. Pisk det sammen med en håndmikser.

Kom derefter kardemomme, citronskal og halvdelen af melet i blandingen. Rør det sammen og ælt dejen, mens der lidt efter lidt tilsættes mere mel, til dejen er smidig og blank.

Lad dejen hæve i en skål under et klæde på køkkenbordet i ca en halv time.

Rul dejen ud og skær 6 aflange firkanter, lav et snit i midten og vrid den norske klejne rundt om sig selv (se evt video)

Varm olien op i en gryde og kog de norske klejner til de er lysebrune, ca 1 min på hver side.

Lad de norske klejner dryppe af og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Pynt
Rør flormelis, citronsaft og gul farve sammen til lækker tyk glasur. Kom det i en sprøjtepose eller fordel på anden vis glasuren over klejnerne mens de stadig er lune.
Nyd dem mens de er helt friske, lune og lækre.

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her