Kokoskranse
Dejlige krydrede kokoskranse med en aromatisk smag af orange og kardemomme.
Orangesmag, kokos og kardemomme klæder hinanden så godt, det bliver sødmefyldt, krydret og dufter himmelsk. Små sprøde småkager med en herlig smag og en dejlig krumme. Kokoskranse er ret rustikke i udtrykket, da kokosmelet gør at de får en lidt porrøs overflade, jeg hakker det lidt, så det bliver en anelse finere i det, og det gør også kransene lidt flottere.
Prøv også: opskrift på brunkager >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kokoskranse
- 80 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- 100 g kokosmel
- 80 g hvedemel
- 100 g smør, koldt
- 1 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland sukker, kardemomme og appelsinskal godt sammen i en skål i nogle minutter til det dufter himmelsk.
Bland kokosmel og hvedemel i blandingen og smuldr det godt sammen. Smuldr smør i dejen og saml dejen med et sammenpisket æg.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt runde kranse på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i køleskabet eller i fryseren i 30 minutter og bag derefter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 8-10 minutter til de er let gyldne. Lad kagerne køle af på en rist.
Lyder som lækker tilføjelse til julesmåkage-repertoiret:-)
Jeg laver ofte en større portion småkagedej (som regel brunkage og vanillekrans) – og fryser den ned i ruller, som jeg så kan tage frem og bage lidt af gangen. Det har fungeret fint for mig.
Ved du / tror du det vil kunne fungere med denne dej også?
Dbh og tak
Hej Pernille,
ja, det kan du sagtens. Men hvis du har mulighed for det, så endnu bedre sprøjte kransene ud, og sætte dem på frost på bagepapir. Så snart de er frosne, kan de samles i en beholder og så kan de bages direkte fra frost. Det samme gælder med vaniljekransene.
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul :)
Kh Ann-Christine
Hej, kan den laves som en glutenfri småkage?
Jeg har ikke testet det, men du kan evt prøve med 50/50 havremel og kartoffelmel.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har netop taget “ dine” kokoskranse ud af ovnen . Men der er intet tegn på den ellers fine tylle jeg har brugt. Ingen mønster overhovedet, men glat og ligner Alm “specier” . Smagen og duften fejler ikke noget.
Hvad er gået galt? Mvh Gitte
Hej Gitte
har du haft dem i fryseren eller i køleskabet inden bagning?
Kh Ann-Christine
Hej igen
Ja i køleskab i et par timer.
Har lige skrevet og min besked er slettet. Dette er sket før. Kunne godt lide at vide : hvorfor…
Hej Gitte
Dine kommentarer bliver ikke slettet.
Der går blot lidt tid inden kommentarer bliver godkendt, det står der også når du har sendt den afsted :)
Det er helt enkelt blot for at sikre at der ikke kommer spam, links til dårlige steder på nettet og den slags i kommentarfeltet.
Kh Ann-Christine
👍🌲
Hej Ann-Christine,
Jeg har lige lavet 1 portion af de her skønne kokoskranse. Smagen er FANTASTISK! Men den var meget hård at sprøjte ud, ødelagde 3 sprøjteposer :D Skal jeg vente til dejen er lidt blød (med frygt for at de flyder ud) eller hvad gør jeg?
Jeg fik kun 18 ud af denne portion. Men det er bestemt ikke sidste portion jeg laver af dem <3
Hej Sara
hvor er det dejligt at høre du er begejstret for dem ♡ Hvis man oplever at dejen er for hård, så er det en rigtig god ide at gøre dejen blød ved at ælte sprøjteposen med dejen mellem varme hænder, så bliver den blød og lækker nem at sprøjte ud til fine vaniljekranse.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Når jeg laver vaniliekranse, så lægger jeg posen m dejen, på radiatoren indtil det er blødt og så går det som en leg, at sprøjte dem ud