Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunkager/

Brunkager

Hjemmebagte sprøde brunkager hører julen til og denne opskrift på brunkager er altså skøn og fyldt af god smag – dejen kan fint opbevares rulles sammen i fryseren eller på køl i løbet af julemåneden og så skal man ellers bare nyde duften af de lækre julede krydderier, når brunkagerne bages i ovnen.

Jeg bager gerne brunkager to-tre gange i løbet af december. Det lyder måske vildt overskudsagtigt – men det er faktisk noget så enkelt og nemt. Og når man først er blevet helt og aldeles afhængig af duften af nelliker, kanel, allehånde og appelsin, som spreder sig i køkkenet og stuen som den dejligste julestemning – ja, så er det altså virkelig sagen at have en rulle hjemmelavet brunkagedej på køl.

PT15min+hviletidtildejen

Brunkager

ca 125 stk    15 min + hviletid til dejen
ca 125 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min + hviletid til dejen
Fremgangsmåde

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er lidt mere end håndvarmt.

Tag gryden af varmen.

I en separat skål blandes kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel.

Potasken opløses i lidt koldt vand i en kop og røres i mel og krydderiblandingen. Ælt det sammen med sukker, sirup og smørblandingen og ælt godt.

Form dejen rund og aflang – så den er klar til at skære af – og rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen.

Afslut med at rulle husholdningsfilm om bagepapiret. Lad den stå på køl i 3-4 timer inden den skæres.

Skær tynde skiver, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 5-6 minutter.

Afkøl brunkagerne på en bagerist.