Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunkager/

Brunkager

Sprøde hjemmebagte brunkager hører julen til og min opskrift på brunkager er så skøn og fyldt af god smag.

Jeg bager som regel brunkager et par gange i løbet af december. Det lyder måske lidt overskudsagtigt, men jeg laver nu kun selve dejen en gang og sådan en rulle dej holder fint i julemåneden.  Når man først er blevet afhængig af duften af nelliker, kanel, allehånde og appelsin, som spreder sig i køkkenet og stuen som den dejligste julestemning. Ja, så er det lige sagen at have en rulle hjemmelavet brunkagedej på køl.

Prøv også: min opskrift på den dejligste julekringle >>

PT5H

Brunkager

Tid i alt5 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal100 stk.
Ingredienser
  • 125 g smør
  • 70 g lys sirup
  • 125 g brun farin
  • 1 tsk potaske
  • 0,50 øko appelsin, fintrevet skal herfra + 1 spsk saft
  • 2 tsk kanel
  • 0,50 tsk hele nelliker, stødt
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk allehånde, stødt
  • 75 g mandler, smuttede og enten hele eller grofthakkede
  • 250 g hvedemel
Udskriv 
Fremgangsmåde

Smelt smør, sirup og farin ved middel varme, til det er lidt mere end håndvarmt og tag gryden af varmen.

Bland kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel sammen i en ren skål.

Opløs potasken i 1 spsk. appelsinsaft og rør det i blandingen med sukker, sirup og smørblandingen, sammen med hvedemel og krydderiblandingen.

Ælt det godt sammen.

Form dejen rund og aflang i den tykkelse, som dine småkager skal være. Rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen. Sæt dejen i køleskabet i minimum 4 timer, inden småkagerne skæres ud.

Skær tynde skiver brunkager og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 6 minutter. Hold øje med dem, de må ikke blive mørke og de vil ikke være helt sprøde, når de er færdigbagt, det bliver de når de er kølet af.

Afkøl brunkagerne på en bagerist.