Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunkager/

Brunkager

Hjemmebagte sprøde brunkager hører julen til og denne opskrift på brunkager er altså skøn og fyldt af god smag – dejen kan fint opbevares rulles sammen i fryseren eller på køl i løbet af julemåneden og så skal man ellers bare nyde duften af de lækre julede krydderier, når brunkagerne bages i ovnen.

Jeg bager gerne brunkager to-tre gange i løbet af december. Det lyder måske vildt overskudsagtigt – men det er faktisk noget så enkelt og nemt. Og når man først er blevet helt og aldeles afhængig af duften af nelliker, kanel, allehånde og appelsin, som spreder sig i køkkenet og stuen som den dejligste julestemning – ja, så er det altså virkelig sagen at have en rulle hjemmelavet brunkagedej på køl.

PT60Mter

Brunkager

120 stk.    60 minutter
120 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er lidt mere end håndvarmt.

Tag gryden af varmen.

I en separat skål blandes kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel.

Potasken opløses i lidt koldt vand i en kop og røres i mel og krydderiblandingen. Ælt det sammen med sukker, sirup og smørblandingen og ælt godt.

Form dejen rund og aflang – så den er klar til at skære af – og rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen.

Afslut med at rulle husholdningsfilm om bagepapiret. Lad den stå på køl i 3-4 timer inden den skæres.

Skær tynde skiver, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 5-6 minutter.

Afkøl brunkagerne på en bagerist.