Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klejner/ Cookies og Småkager Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager, Kager og søde sager

Klejner

Sprøde, fedtede, fristende klejner. Nøj, det er godt!

Klejner skal helst spises inden for ret kort tid efter de er lavet og når de er  helt frisktlavede og stadig lidt lune. De er hvert et minuts tilberedningstid værd, for de er så gode og hyggelige at lave.

Knasende sprøde og smelter samtidig i munden, det er virkelig sagen og en rigtig dejlig klassisk julenydelse med et godt glas hjemmelavet gløgg.

Juleklassiske, traditionelle og fyldt med hyggesmag.

Prøv også: min opskrift på churros >>

Klejner
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M40
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 90 g sukker
  • 25 g piskefløde
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 øko citron, 1 tsk. citronsaft og 1 tsk. fintrevet skal
  • 1 æg
  • 0,50 tsk hjortetaksalt
  • 250 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 liter fritureolie, til at koge klejnerne i
  • 2 spsk hvedemel, til udrulning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker, piskefløde, vaniljepulver, kardemomme, salt og fintrevet citronskal sammen i en skål og pisk derefter ægget i.

Rør hjortetaksalt ud i citronsaft i en lille skål og rør det sammen med dejblandingen.

Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Stil dejen i køleskabet i en ren skål med låg i en time.

Rul dejen ud i en rektangel på cirka 40×25 cm på et meldrysset bord. Skær klejnerne ud i aflang rudeform på omkring 8-10 cm lange. Skær et lille hul i midten af hver klejne og vrid klejnen halvt igennem.

Varm olien op i en gryde til 170-175 grader.

Kog klejnerne lidt af gangen i den varme olie og hold godt øje med dem. De skal blot koge i et minuts tid og være lysebrune og sprøde.

Tag de varme klejner op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle og kog det næste hold klejner.

Nyd dem, mens de er helt friske.