Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klejner/

Klejner

Sprøde, fedtede, fristende klejner. Nøj, det er godt!

Klejner skal helst spises inden for ret kort tid efter de er lavet og når de er  helt frisktlavede og stadig lidt lune. De er hvert et minuts tilberedningstid værd, for de er så gode og hyggelige at lave.

Knasende sprøde og smelter samtidig i munden, det er virkelig sagen og en rigtig dejlig klassisk julenydelse med et godt glas hjemmelavet gløgg.

Juleklassiske, traditionelle og fyldt med hyggesmag.

Prøv også: min opskrift på churros >>

PT2H

Klejner

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Kan frysesJa
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 90 g sukker
  • 25 g piskefløde
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 1 øko citron, 1 tsk. citronsaft og 1 tsk. skal herfra
  • 1 æg
  • 0,50 tsk hjortetaksalt
  • 250 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 l fritureolie, til at koge klejnerne i
  • 2 g hvedemel, til udrulning
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker, piskefløde, vaniljepulver, kardemomme, salt og fintrevet citronskal sammen og pisk derefter ægget i.

Rør hjortetaksalt ud i citron saft i en lille skål og rør det sammen med smør, sukker og ægge blandingen.

Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Stil dejen i køleskabet i en ren skål med låg i en time.

Rul dejen ud i en reetangel på cirka 40×25 cm. Skær klejnerne ud i aflang rudeform på omkring 8-10 cm lange. Skær et lille hul i midten af hver klejne og vrid klejnen halvt igennem.

Varm olien op i en gryde til 170-175 grader.

Kog 10 klejner af gangen i den varme olie og hold godt øje med dem. De skal blot koge i et minuts tid og være lysebrune og sprøde.

Tag de varme klejner op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Nyd dem, mens de er helt friske.