Churros
De sprøde spanskrør, churros drysset med flormelis. Det er SÅ godt!
Det er sjovt at lave churros selv og de smager helt fantastisk. Sprødt, sødt og lækkert. Det er ren nostalgi med sådan et kræmmerhus med varme spanskrør og sikke de dufter dejligt af jul.
Skønne at servere til decemberhygge, men også som tilbehør til en dessert eller det søde indslag til en børnefødselsdag, hvor man kan lave en masse fine kræmmerhuse og servere desserten i.
Prøv også: min bedste opskrift på risengrød >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Churros
- 5 dl vand
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk salt
- 350 g hvedemel
- 2 æg
- 1 liter fritureolie
- 100 g flormelis, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom vand, smør, sukker, vanilje, kanel og salt i en gryde og varm op til 90 grader.
Tag gryden af varmen. Kom indholdet fra gryden i en røreskål og rør hvedemel i, meget gerne i en røremaskine. Rør dejen glat og smidig ved lav hastighed, mens dejen køler af til 65-70 grader. Kom æggene i og rør dejen et par minutter mere.
Lad dejen køle af til 35 grader og kom den i en sprøjtepose med en lille stjernetyl på ca 9 mm.
Varm olien op i en tykbundet gryde til 170-175 grader.
Sprøjt churros i en længde på cirka 15 cm direkte ned i gryden med den varme olie. Hav en saks ved hånden til at klippe stænglerne over. Lav 4-6 churrus ad gangen. Lad dem stege i et par minutter på begge sider, til de er gyldenbrune og sprøde.
Tag de varme churros op med en hulske og lad dem dryppe af på en tallerken med et par stykker køkkenrulle.
Drys de varme frisklavede churros med flormelis, inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Man kan vel ikke bruge palmin eller svinefedt til at stege i vel.?
Hej Lea
Det har jeg aldrig selv brugt, så har heller ikke testet det til churros. Det må blive et forsøg værd.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvilken hvedemel bruger du til dine churros? Tænker der kan være forskel på udfaldet ift. hvor meget proteinindhold der er i melet.
Mvh Carina
Hej Carina
Oftest Meyers hvedemel, eller den fintsigtede fra skærtoftmølle og har vist nok også lavet dem med den økologiske fra Valdemøllen.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så fik jeg afprøvet opskriften… en episk churros katastrofe. Fulgte opskriften slavisk, og endte med en dej der var som tynd grød. Prøvede to gange med samme resultat, hvorefter jeg gav op.
Da melet var rørt i målte jeg straks temperatur og den var ca. 45 grader og ikke 65. Men man kan jo ikke holde temperaturen oppe når man hælder koldt mel i. Så ægget kom i ved 45 grader. Ved ikke om det er afgørende.
Var temperaturen 90 grader, før du kom melet i?
Jeg bruger ikke koldt mel, men stuetempereret, kan det have gjort forskellen, for jeg oplever ikke temperaturen falder så markant når melet røres i.
Kh Ann-Christine