Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/klementinmarmelade/ Efterår Julebrunch, Juleopskrifter, Kager og søde sager, Smørbart og Syltetøj, Vinter

Klementinmarmelade

Klementinmarmelade med julens søde og lækre klementiner.

Servere denne julemarmelade til morgenbordet, hvor den smager skønt på alt fra en ostemad til havregrød, pandekager og klatkager af risengrød

I denne opskrift får klementinerne lov til at smage godt igennem. Jeg giver marmeladen et strejf af julesmag med nelliker og allehånde, som smager så dejligt i denne tid og er perfekt til klementinmarmeladen. Derudover bliver smagen blot lige justeret lidt af en smule citron og sukker.

Prøv også: Min opskrift på juleboller >>

Klementinmarmelade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT15M1
Ingredienser
  • 500 g klementin
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 400 g sukker
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids allehånde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skræl klementinerne og fjern alle kerner. Skær i tern og kom i en gryde sammen med fintrevet citronskal, citronsaft, sukker, nellike, allehånde.

Kog op og lad marmeladen simre ved middelvarme i 30 minutter under låg. Blend marmeladen en anelse med en stavblender til konsistensen er som du ønsker.

Kom klementinmarmelade på rengjorte, skoldede glas, som evt. er slynget med lidt cognac eller anden spiritus.