Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/juleboller/ Boller Brød og Boller, Julebrunch, Juleopskrifter

Juleboller

Juleboller som er lækre, saftige og bløde med en herlig smag af julens krydderier, tørrede bær og nødder.

Man kan fylde de lækre hjemmebagte juleboller med flere tørrede frugter og nødder end jeg har gjort, men mængden her passede perfekt til os og mine børn er vilde med dem.

Lækre som helt almindelige hjemmebagte boller til morgenmad og eftermiddagshygge efter skoletid og en skøn måde at få lidt skønne julegodter i hverdagen, uden at det hele behøver være kager og konfekt.

Prøv også: alle mine bedste juleopskrifter her >>

Juleboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M16
Ingredienser
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 æble, groftrevet
  • 0,50 tsk salt
  • 40 g valnødder, finthakket
  • 40 g tranebær, finthakkede
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 1 knivspids allehånde, stødt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g smør, blødt
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør mælk og gær sammen til gæret er opløst og tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt revet æble, salt, valnødder, tranebær og fuldkornsmel i blandingen og lad det stå et øjeblik.

Blandhvedemel med de stødte krydderier i en ren skål og smuldr smørret deri, til det er som en fin savsmuld.

Rør mel og smørblanding over i skålen med de andre ingredienser og ælt dejen godt sammen, den må gerne være en anelse klistret og kan fint æltes i hånden eller på maskine.

Stil dejen til hævning i en ren skål med et klæde over i en time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og form 16 boller, som sættes på en bradepande med bagepapir, sæt dem gerne lidt tæt med ca. en centimeter mellem bollerne.

Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 1 1/2 time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter.