Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/juleboller/

Juleboller

Juleboller som er lækre, saftige og bløde med en herlig smag af julens krydderier, tørrede bær og nødder.

Man kan sagtens fylde de lækre hjemmebagte boller med endnu flere tørrede frugter og nødder end jeg har gjort, men mængden her passede perfekt til os og mine børn er vilde med dem. Lækre som helt almindelige hjemmebagte boller til morgenmad og eftermiddagshygge efter skoletid og en skøn måde at få lidt skønne julegodter i hverdagen, uden at det hele behøver være kager og konfekt.

Prøv også: alle mine bedste juleopskrifter her >>

PT2H30M

Juleboller

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal16 stk.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 æble, groftrevet
  • 1/2 tsk salt
  • 40 g tranebær, finthakkede
  • 40 g valnødder, finthakket
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 50 g smør, blødt
  • 1 tsk kanel
  • 5 nelliker, stødt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør mælk, æg, gær og sukker sammen til gæret er opløst. Rør derefter revet æble, salt, valnødder, tranebær og fuldkornsmel i blandingen og lad det stå et øjeblik.

Rør hvedemel med de stødte krydderier i en ren skål og smuldr smørret deri, til det er som en fin savsmuld.

Rør mel og smørblanding over i skålen med de andre ingredienser og ælt dejen godt sammen, den må gerne være en anelse klistret og kan fint æltes i hånden eller på maskine.

Stil dejen til hævning i en ren skål med et klæde over i en time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og form 16 boller, som sættes på en bradepande med bagepapir, sæt dem gerne lidt tæt med ca. en centimeter mellem bollerne.

Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 1 1/2 time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-17 minutter.

Tip:
bollerne kan koldhæves. Brug i så fald 15 gram gær og lad dem hæve natten over.