Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oelkage/

Ølkage

Ølkage er virkelig perfekt til som en god efterårskage og den er intet mindre end ideel til os julenisser, som næsten ikke kan vente på den 1. december. Det ér jo ikke en julekage … Ølkagen er bare fyldt med julekrydderier og det kan den jo ikke gøre for ;)

Uanset, så er den en dejlig krydret klassisk kage, som varmer på en kold novemberdag og skaber helt nostalgiske minder.

Ølkage skal spises som brød og I får den helt friskbagte opskrift på den dejlige krydret kage her.

Prøv også: min lækre chokoladekage opskrift >>

PT60M

Ølkage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 500 g hvedemel
  • 400 g muscovadosukker, eller brun farin
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 0,50 tsk allehånde, stødt
  • 3,50 dl mørk øl, eller hvidtøl
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør derefter øl i. Rør til dejen er helt jævn og hæld den så i en sandkageform eller brødform på cirka 24 x 10 cm, beklædt med bagepapir eller grundigt smurt med smør.

Bag ølkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i varmluft i 50-60 minutter. Tjek med et træspyd, at den er gennembagt inden du tager den ud af ovnen,

Tag kagen ud af formen og lad den køle lidt af på en bagerist. Nyd gerne den lune kage, skåret i skiver og smurt med iskoldt smør eller skåret i skiver og ristet på en brødrister.