Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladekage/

Chokoladekage

Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.

Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig med rigtig god chokoladesmag, lækkert svampet og en smagseksplosion i munden.

Det er store ord om en kage – men det er også verdens bedste chokoladekage efter min mening.

Husk denne kage skal gerne bages en til to dage før den serveres!

Prøv også: mange flere lækre kage opskrifter >>

PT60M

Chokoladekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 æg
  • 1 vaniljestang
  • 70 g hvedemel
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 knivspids salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme.

Pisk imens æg, sukker og vaniljekorn sammen med en håndmikser til en luftig masse. Pisk til sidst hvedemel og salt i blandingen.

Tag gryden med smør af varmen og rør chokolade og lidt kaffe i gryden. Rør det godt igennem til chokoladen er smeltet og det er helt ensartet.

Rør langsomt chokolademassen i æggemassen, og rør det godt igennem til en helt ensartet dej.

Beklæd en rund form på 22 cm diameter med bagepapir i bunden og smør formen godt. Kom chokoladekagedejen i og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 – 25 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt i midten. Den sætter sig til dagen efter – og den er allerbedst at bage 1-2 dage før servering. Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen.