Chokoladekage


Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.
Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig med god chokoladesmag, lækker svampet og en smagseksplosion i munden.
Det er store ord om en kage – men det er også verdens bedste chokoladekage efter min mening.
Chokoladekagen skal gerne bages 1-2 dage før den serveres.
Prøv også: mange flere lækre kage opskrifter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladekage
- 200 g smør
- 6 æg
- 250 g sukker
- 1 vaniljestang
- 70 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 spsk stærk kaffe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme.
Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk det lyst og luftigt. Rør til sidst hvedemel og salt i blandingen.
Tag gryden med smør af varmen og rør chokolade og kaffe i. Rør det godt igennem, til chokoladen er smeltet, og det er helt ensartet.
Rør langsomt chokoladeblandingen i dejen og rør det godt igennem til en helt ensartet dej.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt i midten. Den sætter sig til dagen efter, og den er bedst at bage 1-2 dage før servering. Bank formen let mod bordpladen, når du tager kagen ud af ovnen, så den falder en smule sammen. Stil den i køleskabet, når den er kølet af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er det kaffe pulver eller færdig esprosso?
Jeg bruger en færdig drikkeklar stærk kaffe eller espresso
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeres fantastiske opskrifter bliver pt obstrueret lidt af cooker reklame således at man feks ikke kan læse ingredienser til “verdens bedste chokoladekage” 😊
Noget i skal justere på?
Tak for ellers altid inspirerende og lækre påskrifter!
Hej Karin
Der var en fejl på iPad-visningen, det skulle gerne være rettet igen nu – det er aldrig meningen at reklamerne skal ligge sig over indholdet. Hvis det sker igen, så skriv gerne på mail med skærmprint, så kan vi hurtigt få det fikset :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine,
titusinde tak for den her opskrift, som jeg bager igen og igen🙏🏻
Håber du vil hjælpe mig ud af følgende hovedbrud:🤯
Står midt i processen og kan simpelthen ikke regne ud, om kagen er mulig at skære ud i små firkantede hapser med „ganache-top“🤔
Har „so far“ kun bagt kagen i en rund springform og i den synes jeg, at kanten bliver lidt højere end midten, hvilket jo vil betyde at de små firkantede hapser ikke alle får den samme stringente og ensartetede form🤷🏻♀️
Eller skal jeg dog bage i en rund springform og skærer dem i almindelige små „trekantede“ kagestykker, men vil spidsen så brække, fordi de som små hapser, vil være smallere end ellers?🫣
Jeg vil helst ikke bage en almindelig „klassenstime“ chokoladekage..elsker dén her..den er en klasse for sig!🌟
Hvad ville du med din erfaring gøre?🫶🏻
Tak!🙏🏻
Hej Liselotte
Jeg ville bage den i en firkantet form. Du kan omregne den her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ Jeg er helt enig med dig i at det vil fungere bedre med firkantede kagestykker når de skal serveres med ganache.
Du kan alternativt også prøve min opskrift på brownie den er måske en smule nemmere at skære ud i faste hapsere
Kh Ann-Christine