Chokoladekage


Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.
Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig, lækkert svampet og en smagseksplosion i munden.
Det er store ord om en kage – men det er jo altså også verdens bedste chokoladekage efter min mening.
Jeg giver gerne kagen en lille smule espresso, som understreger smagen af chokolade og gør den ekstra intens. Kaffen kan fint undlades, hvis man ikke er til et strejf af kaffesmag, men jeg synes det er toppen!
Hvis man vil kredse lidt ekstra om chokoladekagen, så smører man den med en cremet og fløjsblød ganache inden servering – det er luksus med luksus på.
Når det er sæson for jordbær, hindbær og blåbær, så er det et hit at pynte kagen med bær og om vinteren er den skøn, bare som den er. Eller med en bær coulis og vanilje is til.
Chokoladekage
- 200 g mørk chokolade, omkring 60%
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 6 æg
- 3 spsk hvedemel
- 1/2 vaniljestang
- 1 espresso, shot eller stærk kaffe
- 1 nip salt
Klik for at se video, hvor jeg laver opskriften her >>
Kom smør i en gryde og smelt det over mellem varme. Imens piskes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en luftig masse, når æggemassen er skummende og luftig piskes hvedemel i.
Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen og den finthakkede chokolade kommes i. Rør rundt til chokoladen er smeltet, tilsæt et espressoshot og et nip salt og hæld derefter langsomt chokolademassen over i æggemassen, under omrøring.
Beklæd en rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter (bagetiden afhænger meget af hvilken ovn man bruger)
Kagen skal gerne føles lidt ubagt inden i, den sætter sig og er allerbedst at servere dagen efter den er bagt. Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen.
Opskriften er til 8 personer
Tip til denne skønne chokoladekage
Bag i portionsstørrelser
Chokoladekagen kan bages enten i en springform a ca 22 cm diamenter eller den kan bages i en fast muffinsform. Her passer portionen fint til cirka 16 kager i en fast muffinsform, som forinden smøres godt med smør.
Et lille trick, når man bager denne kage som en kollegaer-kage, er samtidig at have en lille bitte form til at tage en smule af dejen tilside og samtidig bage en enkelt kage i. En muffinsform kan fx bruges, og på den måde kan der lige prøvesmages lidt inden – eller børnene kan få lov at smage de gode sager, uden nødvendigvis at bage en dobbeltportion.
Hvis du bager dobbeltportion af denne chokoladekage
Så vær endelig opmærksom på, at kagen i så fald skal have længere tid, end angivet i opskriften her.
Chokoladekagen blev bagt til Martins kollegaer i torsdags, som en ‘vi ses til sommer’-kage, nu hvor han starter fire måneders orlov og vi lige om lidt rejser afsted til Asien i 4 måneder. Kagen blev taget rigtig godt imod af kollegaerne, fik mange rosende ord med på vejen og blev spist med den største fornøjelse.
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
- Anne-Mette Bjerre skrev:23. januar 2015 kl. 08:43
Den ser bare så god ud!
Den ligner præcis den, som jeg fik forærende af en bekendt – kagen var fra Emmerys. Jeg skar ganske små stykker, mange gange, og ja, pludselig var den væk! Jeg spiste den hele selv…ups…- Ann-Christine skrev:23. januar 2015 kl. 16:18
Sådan kan det nemt gå ;)
Emmerys laver også nogle formidable chokoladekager – og ja, den minder om denne, både i smag og konsistens :)
- Hvadskalvibage/Mette skrev:23. januar 2015 kl. 08:48
Sådan en opskrift må du ikke smide på bloggen en dag hvor jeg arbejder hjemme – for så er der stor risiko for at den bliver bagt meget hurtigt :-)
- Ann-Christine skrev:23. januar 2015 kl. 16:19
Uii, det var godt planlagt af mig ;) -eller ikke så godt planlagt, måske :D
- Rose skrev:23. januar 2015 kl. 08:59
Åh, den ser god ud! Men jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg så, at der næsten ikke er noget mel i – Så er det jo klart, at den smager så godt! ;) Jeg glæder mig til at bage den i weekenden <3
- Ann-Christine skrev:23. januar 2015 kl. 16:20
Lige præcis, det er virkelig en CHOKOLADEbombe :)
Glæder mig til at høre hvad du synes om den – god bagelyst
- Maria skrev:23. januar 2015 kl. 11:08
Hvor mange personer er portionen til? Synes ikke lige jeg kan se det. har lovet min kæreste at lave den til hans fødselsdag i morgen, han er stor chokolade fan
- Ann-Christine skrev:23. januar 2015 kl. 16:22
Jeg vil satse på at den er til 8-10 personer, så er der i hvertfald nok til alle også hvis man er virkelig chokoladekagefan :)
God fødselsdag til ham- Maria skrev:23. januar 2015 kl. 17:36
Det lyder godt. Har kønt rigeligt ind så hvis vi får smagt for meget på den i aften så kan der laves en til :)
Tak for det og håber i nyder jeres rejse :)- Maria skrev:25. januar 2015 kl. 13:59
Der var rigeligt og den smagte jo fantastisk, ligesom den fra emmerys som der blev nævnt. Kunne nemt bruges som en dessert med is og nogle bær til.
I aften skal der laves dine havregrynskager, dem skal han have med på job. De smager jo helt fantastisk :)- Ann-Christine skrev:25. januar 2015 kl. 16:54
Hvor er det dejligt at høre og uhm, nu bliver jeg altså kage-sulten og er SÅ meget med på din ide med is og bær til denne kage. Mums :)
God fornøjelse med havregrynskagebagning også
- Mette skrev:23. januar 2015 kl. 14:10
Jeg er helt sikker enig!! Min mor har lavet den et par gange – næsten magen til din opskrift. Man kan virkelig spise sig lykkelig!!!
Kan dog ikke bestemme mig til om den er bedst frisk eller efter en dag i køleskabet - Helle skrev:23. januar 2015 kl. 15:08
Mums :) Hvilken træsort er stammen/bordet? Rigtig go tur :)
- Ann-Christine skrev:23. januar 2015 kl. 16:26
Hej Helle,
Tusind tak – Jeg er ikke helt sikker på træsorten, men har skrevet lidt om det her: http://www.valdemarsro.dk/faq/
Kh AC
- Thea skrev:24. januar 2015 kl. 01:49
Hvad siger børnene til kaffesmagen?
Har en på 2 og er i tvivl om hvorvidt han ville kunne klare kaffen.- Ann-Christine skrev:25. januar 2015 kl. 08:30
Det tager de helt fint, men kaffen kan evt undlades, hvis man ikke synes om det :) Den smager ikke kraftigt igennem, men understreger blot chokoladesmagen på en fin måde (synes jeg i hvertfald)
- siv skrev:24. januar 2015 kl. 12:56
Hold nu op den ser lækker ud. Den må jeg prøve at lave:-)
Hvilken chokolade bruger du?
Håber I er kommet godt afsted. Glæder mig til at følge jeres tur rundt i Asien:-) rigitg god tur.- Ann-Christine skrev:25. januar 2015 kl. 08:32
I kagen er har jeg brugt Valhrona 56 %, men er også glad for både Callebaut og Amedei chokolade. Callebaut kan ofte købes til en okay pris, evt på nettet :)
Og tusind tak, vi er kommet rigtig godt afsted :)
- Maj-Britt skrev:24. januar 2015 kl. 13:03
Nu drikker jeg ikke kaffe, og laver det kun sjældent… Har alm pulverkaffe til kaffemaskine og insta kaffe…. Kan du mon hjælpe her med det der kaffeshot????
- Ann-Christine skrev:25. januar 2015 kl. 08:34
Jeg bruger min nespresso og laver blot et lille espressoshot på den. Kaffen kan godt undlades, men ellers kan du prøve med 1/2 tsk pulverkaffe i 1/3 dl kogende vand :)
- Ann-Christine skrev:25. januar 2015 kl. 08:35
Jeg laver et lille espressoshot på min nespressomaskine, men kaffen kan evt godt undlades og du vil få en super lækker kage alligevel :)
- Stine skrev:26. januar 2015 kl. 14:00
Mums ser godt ud. Men også den grå bakke er så fin – hvor er den fra?
- Ann-Christine skrev:26. januar 2015 kl. 16:10
Jeg synes også den er super fint – det er en tallerken fra casalinga
- Lene Kjeldbjerg skrev:28. januar 2015 kl. 15:52
Den er verdens bedste – sidder netop nu og nyder et stykke til en god kop kaffe ….. mums
- Ann-Christine skrev:28. januar 2015 kl. 16:59
ihh, hvor godt! Jeg glæder mig altså også til at bage den igen til sommer :)
- Louise skrev:29. januar 2015 kl. 11:27
Ååh. Det er slet ikke fair at vise sådan en til en gravid med chokolade-cravings. :-) Jeg har fundet min næste must-try :-)
- Pernille Skovsted skrev:2. februar 2015 kl. 12:46
Den er helt sikkert røget helt i top over listen med yndlings chokolade-treats. Så er helt enig i titlen ;-) Lavede den for et par weekender siden, da kæresten skulle møde mine forældre for første gang, og det var et stort hit med en hurtig rørt softice og grand marnier marinerede jordbær til .. især hos mig, familiens chokolade-øre nr. 1 ! Mange tak for opskriften, og en super blog.
- Ann-Christine skrev:3. februar 2015 kl. 16:58
Uhh, grand manier marinerede jordbær – det er noteret ;)
Hvor er det skønt at høre at den også hitter hos dig!
- Line skrev:17. februar 2015 kl. 11:21
Uuuhhhmmm elsker chokoladekage. Skal helt sikkert prøves! Kan man mon fryse den?
- Ann-Christine skrev:17. februar 2015 kl. 15:58
Ja, det tror jeg godt den kan – hvis der er noget tilbage, altså ;) Det har vi ikke selv oplevet endnu, så det er ikke testet …
- Heidi skrev:22. april 2015 kl. 13:29
Glæder mig, for kagen er i ovnen nu.
Dog havde jeg kun 5 æg, så det måtte den nøjes med.
Og øv… Nu opdager jeg lige at jeg har glemt et nip salt. Kagen er i øvrigt en prøve-bagening, da jeg regner med at den skal være barnedåbskage til min søns dåb den 16. maj.- Ann-Christine skrev:22. april 2015 kl. 14:14
Hej Heidi,
Uhm – jeg håber den bliver skøn, og jeg er sikker at den godt kan klare at blive bagt uden et nip salt. Kom evt et par enkelte saltkorn på toppen, det giver et godt lille saltstrejf til den lækre chokolade (man kan altså godt undlades.)
Jeg krydser fingre for at det skal være barnedåbskagen :)
-og stort tillykke med ham
Kh AC- Heidi skrev:24. april 2015 kl. 23:27
Den blev så lækker, selvom jeg faktisk syntes at den var en anelse for ubagt på dagen da den kom ud af ovnen. Den efter havde den dog sat sig og i dag (2 dage efter) var den himmelsk.
Så tjek! Nu er der styr på hvilken dåbskage vi skal have. De skal blot bages og i fryseren.- Ann-Christine skrev:27. april 2015 kl. 08:07
Hvor er det skønt at høre :)
Den skal lige have lov at sætte sig, og så dejligt at du er enig i at den så bliver helt himmelsk :)
- Sus Bengtson skrev:2. maj 2015 kl. 07:41
Hey Ann-Christine..
Rigtig god ferie.. Gid det var mig, smiler..
Vil bare “sige” skrive at din opskrift på verdens bedste kage er super!!
Nu står jeg og laver den igen igen..Min elskede søn bliver 18 i dag.. Så jeg har bagt boller, stor fødselsdagskage og tænkte lige på denne chokoladekage.. Den skal da også lige bages, smiler
Hygge hey fra mig..
- Sus Bengtson skrev:31. maj 2015 kl. 17:05
Tænkte om kagen kan skæres igennem på langs når den er kold.. og så smøre et lag hindbærmousse i mellem.. ?!
Tak min søn’s 18års dag blev super.. tak
Nu skal jeg til en rund fødselsdag nu på lørdag.. så har i tankerne at bage kagen med et lag mousse i mellem.. hvis det kan lade sig gøre.. ??
Venligst Sus..
- Ann-Christine skrev:1. juni 2015 kl. 10:17
Hej Sus,
Jeg tror godt det kan lade sig gøre, men måske du lige skal give den 2-3 minutter mere end ellers, så den ikke er alt for svampet i midten.
Det lyder virkelig lækkert ellers. Alternativt, så er der denne chokoladelagkage som jeg tidligere har lavet : http://www.valdemarsro.dk/chokolade-lagkage/
Kh AC
- Ann-Christine skrev:4. maj 2015 kl. 02:30
Ihh, hvor er det skønt!
Det er jo altså noget af det bedste ved at dele mine opskrifter, når det også bliver andres favoritter :)
Stort tillykke med din søn, jeg håber I havde en skøn dag
Kh AC
- lena skrev:16. maj 2015 kl. 16:16
Hej Ann Christine
Har lige bagt din lækre chokoladekage for første gang….den har bagt i 25 min som skrevet men stadig meget “skvulpende” flydende i midten. Har fulgt opskriften til punkt og prikke og bagt i en bageform på 23 cm….Hmmmm….. hvad er mon gået galt?
Vh Lena- Ann-Christine skrev:18. maj 2015 kl. 09:53
Hej Lena,
Jeg håber den blev god efter den havde sat sig?
Det er altid lidt forskelligt fra ovn til ovn. Både temperatur, utæthed osv, så man skal lige mærke efter. Måske skal den bare lige have 3-5 minutter måske. Vigtigst er det at den ikke får for meget, den skal gerne være en smule ufærdigbagt når den kommer ud, for så bliver den saftig, svampet og ikke tør.
Kh AC
- Susan skrev:26. maj 2015 kl. 11:38
Hej A-C :)
Kigger langt efter Chokoladeganagen 😋
Er der opskrift et sted ?Kh. Susan
- Ann-Christine skrev:27. maj 2015 kl. 08:44
Hej Susan,
Jeg har lavet den lidt på slump denne gang og fik ikke skrevet mål – men der er en opskrift her: http://www.valdemarsro.dk/pandekagelagkage-med-chokolade/
Bare lad den stå på køl til dagen efter, så sætter den sig og bliver lækker :)
Kh AC
- Kyung skrev:26. maj 2015 kl. 21:29
Har du opskriften på Chokolade Ganache???
Du har nogle super lækkert opskrifter.😀
Hilsner Kyung- Ann-Christine skrev:27. maj 2015 kl. 08:54
Tusind tak :)
Jeg har denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/pandekagelagkage-med-chokolade/ og har lavet noget ala den, bare lidt på slump denne gang.
Lad ganachen stå på køl og pisk den op dagen efter, så er den god.
Kh AC
- Sanne skrev:5. juni 2015 kl. 20:17
Er igang med kagen – og 2 roser:
1. Virkelig nem at lave
2. Den dufter og smager jo bare HELT fab😍😍😍😍😍😍😍😍
- Majken skrev:31. juli 2015 kl. 17:01
Kære AC!
Her har jeg kagen i ovnen i skrivende stund og ser nu, at jeg har glemt alt om at røre salt i dejen👎 Syntes ellers, jeg fulgte opskriften, så læste lige fremgangsmåden igennem og har fundet svaret på, hvorfor jeg har glemt det…der står nemlig ikke, hvornår det skal røres i😊 Men her dufter himmelsk og jeg glæder mig til at smage senere😍
Kh
Majken- Ann-Christine skrev:31. juli 2015 kl. 18:22
Du har da ret – godt spottet og det er rettet nu. Beklager!
Heldigvis er jeg ret så sikker på at chokoladekagen bliver noget dejlig uanset :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC- Majken skrev:1. august 2015 kl. 15:49
Kagen er blevet noget så lækker, også uden salt👌 Som jeg skrev på IG, var den ret underbagt i midten i går, men i dag er den helt perfekt. Halvdelen er pakket i fryseren, tænker den skal serveres med en god vaniljeis samt hindbærcoulis næste gang, vi får gode venner til middag😊
Tak i øvrigt for nogle altid fantastiske opskrifter, jeg har afprøvet en del efterhånden og er endnu ikke blevet skuffet👍- Ann-Christine skrev:2. august 2015 kl. 07:06
Så dejligt :) det er jeg glad for at høre!
Og hindbærcoulis og vaniljeis til, uhmm
Kh AC- Majken skrev:8. oktober 2015 kl. 22:04
Så er sidste halvdel af kagen tøet op, vi har dog hverken gæster, vaniljeis eller hindbærcoulis☺️
Derimod sover ungerne som sten og manden ser fodbold hos en kammerat, så hende den gravide har i skrivende stund helt uforstyrret kunnet sætte tænderne i stykke nr. 2🙈
En tur i fryseren har faktisk, om muligt, gjort kagen endnu bedre…mums…jeg tror, jeg kan høre stykke nr. 3 kalde fra køkkenet😊- Ann-Christine skrev:9. oktober 2015 kl. 12:07
Åhhh, hvor lyder det hyggeligt!
Jeg synes det lyder som den hyggeligste måde at tilbringe sådan en torsdag aften på ;)
Kh AC - Lisbeth skrev:23. november 2015 kl. 22:21
Hej Majken.
Tøver du den blot op eller luner du den??
Mvh Lisbeth
- Mette skrev:19. august 2015 kl. 06:36
kære Ann-Christine
Faldt lige over denne opskrift, som lyder super lækker! Jeg er simpelthen nød til, at prøve at lave den. Jeg tænker, at jeg skal lave den til mine kollegaer på fredag i anledning af min fødselsdag. Vi er omkring 20 på mit kontor, så tænker at lave dobbelt portion. Tror du, at det er muligt at lave dobbelt portion med det samme og så bage den i en stor bradepande?:)
- Ann-Christine skrev:19. august 2015 kl. 11:31
Hej Mette,
Hvor lyder det dejligt og stort tillykke med fødselsdagen!
Du kan sagtens lave en dobbeltportion i en bradepande. Lav den evt gerne allerede onsdag aften, så den kan nå at sætte sig. Den bliver kun bedre af at stå en dag eller to.
Kh AC
- Katrine skrev:7. september 2015 kl. 22:26
Hold fast en god og supernem opskrift. Lavede den med moderat kaffe, og valrhona 70 %, selv min datter på 4,5 var helt enig i at det er verdens bedste chokolade kage..! Bliver klart en genganger.
Hurra for mandagskage.
Tak for inspiration og lækre opskrifter.- Ann-Christine skrev:8. september 2015 kl. 11:07
Ihh, hvor er det skønt at høre :)
Det er jeg glad for <3
- Stine Bøgh Kruuse skrev:10. september 2015 kl. 09:17
Hej Ann-Christine.
Min søn bliver 6 på søndag, og han vil gerne have en chokolade-angry birds kage. Jeg tænker på at lave denne her kage, og så putte noget flødeskums-haløj oven på for derefter at lave en angry bird med M&M’s Hvad tror du egner sig bedst til at komme oven på? ren fødeskum, noget chokolade-mousse, eller…? Tror du kagen evt. kan bliver ødelagt af at blive pakket ind i flødeskum?- Ann-Christine skrev:10. september 2015 kl. 09:44
Hej Stine,
Uhh, lækkert!
Jeg tror, at jeg ville gøre sådan:
Bage den i en stor rund springform to dage før og lade den køle af i springformen.
Derefter ville jeg smøre den op med en chokoladeganache ala denne: http://www.valdemarsro.dk/pandekagelagkage-med-chokolade/ Så er der en glat ren flade at pynte på. Jeg tror næsten, at flødeskummet som bund får farverne i M&M´s til at flyde lidt ud, men det vil ganachen ikke gøre på samme måde og det er nemmere at få glat.
Oven på chokoladeganachen er der så frit spil til pynt med både flødeskum, M&Ms, bær osv. Det tror jeg kunne blive ret flot :)
Stort tillykke med ham, jeg håber I får en skøn dag :)
Kh Ann-Christine- Stine skrev:10. september 2015 kl. 11:23
Tak for hurtigt svar. Ja det er rigtigt at flødekummen tager farve fra M&M’sne. Jeg har aldrig prøvet lave en ganache, eller smørre en kage op. Er det svært? hvad bruger du af redskaber til at smøre kagen op med?
- Ann-Christine skrev:11. september 2015 kl. 11:18
Jeg bruger en spartel til at smøre op med, og måske du skal lave ganachen en smule tyndere ved at komme en anelse mere fløde i – den skal i øvrigt laves samme dag som kagen, gerne 1-2 dage før brug og opbevares på køl.
Så pisker du den op når den skal bruges, det bliver cremet og fløjlsblødt som nutella og smører den på med spartel, paletkniv eller lign.
Jeg ville nok lave 3 x opskriften på ganache, så der er nok. Skulle der blive noget i overskud, amger det himmelsk som ‘nutella’.
- Stine skrev:10. september 2015 kl. 13:41
Er det forstået rigtigt at du til 1 portion ganache bruger 100 g chokolade og 1 dl. fløde? Er det nok at smørre en kage som denne op?
- Trine Heide skrev:8. oktober 2015 kl. 11:07
Hejsa
Bagte kagen i weekenden og den var desværre så rå indeni at den sprækkede og dejen løb ud… Lader du den stå i springformen indtil den er afkølet? Smagen fejlede ikke noget…
Overvejer at prøve træstammerne med børnene i efterårsferien og kan så se at du har brugt chokoladekagen, ved ikke om jeg tør binde an med den igen…
De bedste hilsner
Trine- Ann-Christine skrev:8. oktober 2015 kl. 11:15
Hej Trine,
Ja, den skal endelig stå i springformen mindst en dag før den skal spises. På den måde ‘bager’ den lige videre nogle minutter i den varme form og den når at sætte sig og blive perfekt færdig og klar til brug.
Hvis man er i tidsnød og skal bare kagen til brug samme dag, så skal den have mindst 5 minutter mere – men den bliver altså ikke helt lige så god, som når den lige får lov at sætte sig en dag eller to :)
Kh AC
- Betina koch skrev:18. november 2015 kl. 19:43
Hej Ann- Christine.😊
Tak for alle de dejlige opskrifter. Den lækre chokolade kage, hvor længe ville du give den,
I en ovn uden varmeluft?Kh. Betina 😊
- Ann-Christine skrev:19. november 2015 kl. 09:23
Hej Betina,
Det er altid lidt svært med ovne, for de er meget forskellige jo … hvis jeg skulle bage dem i en ny ovn alm varme, så ville jeg give den samme temperatur og så kigge til den efter 15 minutter. Jeg tror den vil skulle have mellem 15 og 20 minutter.
Kh Ann-Christine- Anne Katrine skrev:16. december 2016 kl. 20:29
Jeg overså, at kagen skulle bages ved varmluft, så den har efterhånden været i ovnen meget længe, da den ellers var helt flydende. Nu har jeg lige læst opskriften ordentligt og giver den fem minutter ekstra med varmluft – og nu hæver den og bager, som den vist skal 😊
- Ann-Christine skrev:19. december 2016 kl. 09:12
Jeg krydser fingre – og husk at den må endelig ikke færdigbages i traditionel forstand :) Den skal gerne være blød i midten når du tager den ud
- Anna skrev:27. november 2015 kl. 08:09
Hejsa,
Først tak for en fantastisk madblog, bruger virkelig dine opskrifter meget. – Chokoladekagen her bagte jeg i weekenden, den er alt for god, tror du det vil være okay at lave den dobbelt og bage den i en stor bradepande? Og hvis ja, skal den så have samme tid tror du? :-)- Ann-Christine skrev:28. november 2015 kl. 22:03
Hej Anna,
Tusind mange gange tak :) Hvor er det dejligt at høre!
Jeg ganger selv nogle gange op på chokoladekagen og synes den ofte lige skal have 2-4 minutter mere, for at den ikke er helt rå på midten. Men prøv dig endelig frem. Hellere et par minutter for lidt end et par for meget, med denne kage
God fornøjelse
Kh AC
- Benedikte Luggin skrev:28. december 2015 kl. 09:42
Hej. Jeg har prøvet at bage denne kage i går aftes. Den var helt blævrende da tiden var gået så jeg gav den et kvarter ekstra. Så turde jeg ikke give den mere men den var stadig meget levende da jeg tog den ud. Nu her til formiddag er den stadig våd indeni. Jeg har ikke smagt på den. Den skulle egentlig med til en fødselsdag i eftermiddag. Lyder det som om den er mislykket eller er det rigtigt nok?
- Ann-Christine skrev:29. december 2015 kl. 15:16
Hej Benedikte,
Hvordan gik det mon med den? Nu har jeg været lidt offline i kommentarfeltet her i juleferien.
Håber det lykkedes.
Det er altid lidt svært for det afhænger af ovn og om man man laver større portioner (det ved jeg selvfølgelig ikke om du har :) )
Umiddelbart så lyder den okay færdig, den skal nemlig gerne være lidt våd i midten, men sætter sig over en dag eller to.
Kh AC- Anne Katrine skrev:16. december 2016 kl. 20:31
Mon den var bagt ved varmluft? Tror måske, at det er ret afgørende 😊
- Merethe skrev:3. januar 2016 kl. 15:53
Hej
Tak for en spændende og inspirerende side.
Nu har jeg prøvet kagen og den var fuldstændig blævret indeni hvorfor jeg gav den et kvarter ekstra.
Nu dagen efter har jeg smagt den og den er ikke særlig god.
Den er flydende i midten og bunden meget klæg.
Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Hvad kan jeg have gjort forkert?- Ann-Christine skrev:4. januar 2016 kl. 11:41
Hej Merethe,
Hvor super ærgeligt! Har du mon bagt dobbeltportion?
Ellers er det nogle gange lidt svært at sige med tiderne på ovn og temperatur (og hvilket materiale der er brugt til at bage i. Men med et kvarter ekstra, så skulle den jo ellers være bagt. Æv, æv! Jeg har kun en gang kikset denne opskrift og det var fordi jeg havde glemt mel, men det lyder jo ikke som om der er glemt noget her.
Jeg kan dog ikke lige komme på hvad det skulle være der så er gået galt.
Smid endelig ikke kagen ud, men frys den og brug den til træstammer: http://www.valdemarsro.dk/traestammer/
Kh AC
- Dorte Wulff skrev:21. januar 2016 kl. 14:19
Ser virkelig lækker ud. Tænker jeg vil bruge den som dessert sammen med vanilie is. Går det? Jeg skal have 25 tøser. Tænker at lave 3 dobbelt portion, og så lave den i brandepande. Tror du den skal have samme bagetid?
- Ann-Christine skrev:21. januar 2016 kl. 14:21
Hej Dorte,
Det lyder så skønt!
Den skal have noget længere tid i bradepande, læg mindst 10 minutter til og hold så godt øje med den. Den skal virke ubagt og blød i midten, det sætter sig når den får lov at stå en dag eller to.
God fornøjelse :)
Kh AC
- Sanne skrev:23. januar 2016 kl. 13:00
Hejsa. Nu skal den lækre kage simpelthen bages til gæsterne i morgen…. Du skriver den bliver bedre efter at have sat sig, hvilket jo er perfekt når når man hellere vil hygge når gæsterne er her. Meeennn – hvordan opbevares den bedst til i morgen??? Er det på køkkenbordet eller skal den mon på køl?
Tak for altid god inspiration.Vh. Sanne
- Ann-Christine skrev:25. januar 2016 kl. 20:19
Hej Sanne,
jeg har været lidt offline i weekenden, så beklager de sene svar, men jeg håber det gik :)
Jeg opbevarer den altid på køkkenbordet, blot overdækket med et rent klæde.
Kh AC
- Anne skrev:8. februar 2016 kl. 20:18
Hej
Vi skal have gæster på fredag og tænker på at bage denne kage til dessert. Jeg har tænkt mig at servere vaniljeis til. Jeg vil dog gerne servere lidt ekstra til. Jeg har lavet en havtorn-“sirup” – som ikke er særlig flydende. Tror du den vil kunne bruges til – eller er det bedste med bær til?
MVH
Anne- Ann-Christine skrev:9. februar 2016 kl. 09:26
Jeg synes det lyder virkelig dejligt med havtornsirup til og vaniljeis.
Evt rist nogle mandler, hak dem og vend dem i siruppen som lidt ekstra crunch til kagen.
rigtig god fornøjelse
Kh AC
- Line skrev:20. april 2016 kl. 09:45
Jeg skal til selskab hos nogle venner på fredag og tænker at denne her vil være den perfekte dessert at tage med sammen med en bøtte god is! Tror du at jeg kan bage den allerede i aften (onsdag) og at den så stadig vil være god fredag? Skal jeg mon opbevare den ved stuetemperatur eller i køleskab?
Bedste hilsner og tak for en dejlig blog, som jeg nyder at læse!- Ann-Christine skrev:20. april 2016 kl. 10:01
Hej Line
Det lyder bare rigtig dejligt og hyggeligt! Og du kan sagtens bage den i dag, den har kun godt af at have to dage til at ‘sætte sig’
Opbevares på køkkenbordet, overdækket af et rent klæde
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
- Nanna skrev:31. maj 2016 kl. 15:45
Hej Ann-Christine,
Jeg står og vil lave denne lækre sag da vi får gæster til spisning i morgen. Ville du anbefale en saltkaramel som man kunne “drysse” over kagen i stedet for en chokolade ganache? Jeg overvejede også at serverer den med vaniljeis, så jeg er egenligt bare lidt forvirret af alle de muligheder, og tænker du eventuelt havde et ekspertråd ;-)
Ps. Virkelig lækker blog. Jeg nyder at læse med, og mine medmennesker nyder godt af dine dejlige opskrifter!
Mvh
Nanna- Ann-Christine skrev:1. juni 2016 kl. 11:37
Hej Nanna,
Tusind tak for din søde hilsen og de pæne ord om min blog og opskrifter :) Det er jeg glad for at høre!Det er også svært med så mange valgmuligheder til denne kage, for alt lyder jo godt!
Da det er en varm sommerdag og det er en ret tung kage + vi er lige i starten af den dejligste bærsæson, så ville jeg servere den sådan her: http://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-fra-2-x-6-aars-foedselsdag/
simpelthen bare toppe den med en masse skønne bær og så servere vaniljeis til.
Jeg elsker saltkaramel til også, men tror næsten at det vil blive for tungt og sødt på sådan en sommerdag – hvorimod med bær og vaniljeis, så bliver den mere afbalanceret, hvis det giver mening ;)God fornøjelse
Kh Ann-Christine- Nanna skrev:6. juni 2016 kl. 14:32
Hej Ann-Christine,
Tusinde tak for dit svar. Det gav/giver rigtig god mening, og endte også med at tænke is/bær før jeg nåede at se dette hehe. Kagen blev ovenud lækker og var et kæmpe hit! Den er jo lidt chokolade-tung, men kunne ikke dy mig ;-) Tænker jeg snart skal gøre brug af sæsonen og få lavet noget mere med bær og rabarber.
Have en rigtig dejlig mandag :-)
- Ann-Christine skrev:8. juni 2016 kl. 12:03
Hvor dejligt! Og chokoladekage er jeg helt enig i, er et hit året rundt ;)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
- Tanja skrev:24. juni 2016 kl. 13:40
Hejsa.
Jeg vil bage kagen imorgen så den er klar til min fødselsdag. Jeg ville lige høre, om det er korrekt at der ikke skal bagepulver i? - Susan skrev:2. juli 2016 kl. 10:20
Hej A-C :-)
Har kigget langt efter opskrift på ganache, som du nævner til verdens bedste chokoladekage.
Er den at finde ?Go’ weekend 💕
- Ann-Christine skrev:4. juli 2016 kl. 15:56
Hej Susan,
Uhmm ja – den finder du lige her under pandekage lagkage med chokolade
Kh AC
- Elise skrev:23. august 2016 kl. 11:55
Hej Ann-Christine,
dén kage der, ser jo helt fantastisk ud! Vi har en kageordning på mit arbejde og nu er det blevet min tur, til at bage.
Hvordan tror du, at kagen vil gøre sig med nødder i? Vi er 15 mand, så skal jeg fordoble kagen eller er der nok i én kage? :D- Ann-Christine skrev:25. august 2016 kl. 08:41
Uhm, tror den vil være virkelig skøn med nødder i. Det kunne jeg sagtens forestille mig ville være lækkert!
Jeg tror det er fint at fordoble kagen, for den mætter ret godt og hvis du er usikker på om der er nok og dine kollegaer er meget glade for kage – så suppler evt med en god vanilje is. Så er der ihvertfald nok :)
God fornøjelse – lad mig endelig høre hvordan den bliver, hvis du tilføjer nødder til :)
- Celeste skrev:21. september 2016 kl. 19:02
Øv har lige indset jeg glemte smøret.. kan det erstattes med olie/kærgården mon eller mister den formeget smag på det mon
:-(- Ann-Christine skrev:23. september 2016 kl. 14:02
Æv, da! Hvordan gik det mon?
Jeg vil næsten helst anbefale at vente en dag med at bage den så ;) – for den bliver bedst med smør.
Kh AC
- Heidi skrev:22. oktober 2016 kl. 13:19
Det er og bliver bare den bedste chokoladekage😋
Hver gang jeg serverer denne for gæster, så er der helt stille i rummet. Og den bliver virkelig nydt..
Tak 👍💕- Ann-Christine skrev:24. oktober 2016 kl. 08:57
Det er da den dejligste kompliment til sådan en lækker chokoladekage ♡ Tusind tak for den :)
- Nikolai skrev:1. november 2016 kl. 16:45
Der er noget galt med opskriften. Efter at have bagt chokoladekagen i 45 min. Er den stadig helt flydende inden i, og den sætter sig ikke dagen efter øv. Det er også underligt med kun 3 spsk mel og ingen bagepulver. Opskrifterne plejer ellers at være gode herinde.
- Ann-Christine skrev:2. november 2016 kl. 13:50
Hej Nikolai,
Jeg har selv bagt efter præcis disse mængder og tid næsten pinligt mange gange ;) -og den holder altså … :) Jeg ved også at der er rigtig mange læsere der har bagt den med succes. Men derfor er det da stadig ærgeligt, når det ikke virker og jeg håber den vil lykkedes for dig, for det er altså en skøn chokoladekage.Der skal ikke bagepulver i og mængden af mel er også korrekt. Man kan dog godt putte 2-3 spsk mere mel i og en smule bagepulver, men så får man en helt anden type kage. En mere luftig chokolade, hvilket også er dejligt – det har bare ikke være min hensigt med opskriften.
Det jeg tænker der kan være gået galt er:
-hvis opskriften er ganget op, så skal bagetiden forlænges.
-hvis der er brugt en mindre form, så skal kagen have lidt længere tid.
-chokoladetypen …? Jeg plejer at bruge Valhrona Cairibe i denne opskrift.
Det er blot bud.- og der kan selvfølgelig også være forskel på ovnen, men jeg har ikke prøvet at skulle op og give den 45 minutter.Kh Ann-Christine
- Sandra lange skrev:9. januar 2017 kl. 17:26
Hejsa. Jeg er kommet til st bage på alm. Ovn, og jeg har ganget kagen op en enkelt gang.
Da det gik op for mig at jeg har lavet fejl er den nu på varmluft, men har du et bud på hvor længe? Hilsen Sandra- Ann-Christine skrev:10. januar 2017 kl. 22:27
Hej Sandra
Jeg håber den blev god.
Det kommer lidt an på ovnen, men umiddelbart vil jeg nok give den 30-35 min. Men hold godt øje med den, det er vigtigt at den virker lidt ubagt i midten.
Kh AC
- Vicki skrev:4. november 2016 kl. 23:10
Hej Ann-Christine. Tusind tak for alle de skønne opskrifter, som du deler med os på din blog.
Jeg vil forsøge mig med denne chokoladekage til mine kollegaer i næste uge, men jeg er i tvivl om hvor meget 3 spsk mel er. Kan du hjælpe med hvor mange gram det ca. er?
På forhånd tak.- Ann-Christine skrev:8. november 2016 kl. 12:51
Hej Vicky
Det er ca 30-40 gram mel
God fornøjelse og tak for den søde hilsen
Kh AC
- Anna skrev:18. december 2016 kl. 22:21
Kan den fryses? Bages dagen før (hvordan så opbevares) hvis man ikke har mulighed for at bage den på dagen hvor den skal bruges?
- Ann-Christine skrev:19. december 2016 kl. 10:14
Den kan sagtens fryses, og tages gerne op dagen før den skal spises og tør op i køleskabet, hvorefter den gerne skal temperere på køkkenbordet inden servering i en times tid. Mindst.
Denne chokoladekage skal allerhelst bages 1-2 dage før den skal serveres, så den har tid til “at sætte sig” og den opbevares på køkkenbordet under et rent klæde. Så bliver den helt perfekt.
Kh AC
- Jeanne Pedersen skrev:21. januar 2017 kl. 11:46
Hej :)
Den lyder så lækker, så den vil jeg prøve!
Lader du den køle på køkkenbordet inden du sætter den i køleskabet og har du bare sølvpapir over den i køleskabet?Hilsen Jeanne
- Ann-Christine skrev:24. januar 2017 kl. 10:46
Hej Jeanne,
Jeg sætter den ikke i køleskabet – så bliver den nemlig hurtig kedelig og tør. Den opbevares bedst på køkkenbordet overdækket med et rent klæde.
Kh AC
- RasmusJ skrev:1. februar 2017 kl. 08:03
Hej Ann-Christine, jeg vil bare lige sige tak for den her opskrift.
Jeg skulle have kage med på mit arbejde over et par dage, og sprang derfor ud i at bage den her kage i weekenden. Bagte først en dobbelt portion, og da den var testede bagte jeg en en triple portion:)Kagen er nu blevet serveret både på mit arbejde og min kærestes arbejde, og de har alle været rigtig glade for den. Så meget så der er blevet lagt sedler med glade kommentar om kagen:)
Det var godt nok ikke den kønneste kage, da overfladen gik i mange stykker ved første brydning, men konsistens og smag gjorde dette minus ubetydeligt:)
Jeg kan lige nævne at jeg bagte hvad der svare til en dobbeltportion i en bradepande, hvor den blev en ret høj kage. Den skulle have 45-50 min ovnen før midten var bagt nok.
Nu har vi lagt det sidste i fryseren, så må vi teste en dag om den også er god efter sådan en tur:)
Mums mums mums- Ann-Christine skrev:1. februar 2017 kl. 11:21
Hej Rasmus
Tusind tak for din hilsen! SÅ dejligt at høre at kagen var et hit på begge arbejdspladser.
Den er rigtigt nok ikke så køn, men man kan evt smøre den op med et godt lag chokoladeganache – og når det er sæson, så pynte den med en masse skønne bær, som jeg har gjort her det hjælper lidt. Jeg oplever også selv at den ‘krakelerer’ mest i overfladen, når jeg ganger opskriften op, den er ikke så slemt til det når det blot er en enkelt portion jeg bager.
Efter en tur i fryseren kan den også forvandles til romkugler eller træstammer – SÅ lækkert!
Kh AC
- Julie skrev:7. februar 2017 kl. 16:12
Hej Ann-Christine
Jeg besøger næsten dagligt din blog i jagt på gode opskrifter til aftensmad og til brug i min madkundskabsundervisning – det er bare altid et hit.
I går faldt valget på din lækre chokoladekage, som skal bruges til min kærestes fødselsdagsfejring i aften. Jeg bagte den i går aftes, og da jeg prøvesmagte den her i eftermiddag, oplever jeg, at den stadig er lidt flydende i midten. Tænker du, det er meningen, eller har den fået for lidt tid i ovnen? (Jeg gav den endda fem minutter mere)- Ann-Christine skrev:8. februar 2017 kl. 11:28
Hej Julie,
Den skal ikke være flydende, men skal gerne være ret ‘saftig’ og gerne lidt blød og klæg i det. På den lækre måde ;)
Der sker dog ikke noget ved, hvis den er blevet lidt for blød. Det kan sagtens spises.
Du kan evt skære den ud i pæne stykker og så fryse de stykker der er ‘for bløde’ ned til en omgang romkugler på et tidspunkt.
Håber det går og I får en hyggelig fødselsdagsfejring :)
Kh AC
- Ann-Christine skrev:3. april 2017 kl. 10:39
Det står sidste linje i første afsnit i opskriften :)
- Stine skrev:22. april 2017 kl. 19:49
man siger ikke nej til en god kage eller hjemme bagteboller
- Mona Dybdal skrev:5. maj 2017 kl. 09:26
Fantastisk kage! Jeg skiftede hvedemel ud med rismel, da min mand er på glutenfri diæt. Det kan man sagtens.
Jeg er i øvrigt helt vild med din blog. Det er tit her jeg starter og ender, når jeg søger opskrifter. Tusind tak.
- Ann-Christine skrev:5. maj 2017 kl. 21:36
Hvor er det dejligt at høre! ♡ Tusind tak, det er jeg glad for :)
– og godt tip med rismel til andre der undgår gluten – tak for det også :)
Kh AC
- Rikke skrev:6. maj 2017 kl. 20:26
Jeg må prøve den :)
Skal ovnen var for varmet?
Hvis man vælger at bruge alm ovm hvor længe mon man så skal give den?Ganacha – snakkede du om på siden – hvilke ville du lave til?
Jeg overvejer skildpadde :)- Ann-Christine skrev:9. maj 2017 kl. 09:32
Ja, altid forvarmet ovn ved brød- og kagebagning.
Ved brug af alm ovn skal du nok justere op med omkring 15 grader i temperatur og ellers samme bagetid – men hold øje med kagen og tjek om den skal have mere/mindre.
Jeg laver altid en helt enkel ganache til denne kage ala den jeg har lavet til pandekage lagkagen her
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC- Rikke skrev:9. maj 2017 kl. 12:25
Tak – jeg prøvede den.
Hmm ovn var godt nok ikke for varmet men tror da det gik ok alligevel :)
Syntes min varmluft ovn er meget hidsig :)Jeg lavede skildpadde cremen mums :)
Tak :)
- birgitte carlsen skrev:31. maj 2017 kl. 17:09
Er i gang med den herlige chokoladekage. Kan den fryses og hvor længe skal den hvile indtil nedfrysning ?
- Ann-Christine skrev:1. juni 2017 kl. 11:37
Det kan den sagtens og behøver ikke hvile før den fryses.
Lad den gerne tø langsomt op på køl en dagstid, inden den skal spises. Efter den er tøet op, skal den opbevares (og spises) ved stuetemperatur.
Kh AC
- Nanna skrev:5. juni 2017 kl. 20:08
Jeg synes stadig den er helt flydende når den har fået 30-35 min :/
- Ann-Christine skrev:5. juni 2017 kl. 23:13
Har du mon bagt dobbeltportion? For så skal den gerne have lidt længere …
ellers kan der være en del forskel på ovne og du må endelig holde øje med den og ikke give dem mere end at den stadig er lidt flydende i midten – den sætter sig efter 1-2 dage og bliver helt perfekt!
Kh AC
- Mimi skrev:11. juli 2017 kl. 18:01
Hej Ann-Cristine
Har lige bagt denne kage med mine børn, den er virkelig nem at gå til, og smager super godt.
Mvh Mimi K- Ann-Christine skrev:12. juli 2017 kl. 09:12
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for den fine tilbagemelding på opskriften
God sommer til jer ♡
- Anita skrev:4. august 2017 kl. 15:17
Kunne man mon eventuelt undvære melet eller erstatte det med noget andet så den bliver en gluten fri kagr
- Ann-Christine skrev:4. august 2017 kl. 22:20
Jeg har ikke selv forsøgt det, og bager ikke selv glutenfrit – så min erfaring i glutenfri bagning er en anelse begrænset.
Det må næsten komme an på en prøve, men mon ikke der er en glutenfri mel du kan bruge i stedet?
- SIV skrev:16. august 2017 kl. 10:16
Ser lækker ud og fantastisk at jeg kan lave den idag, når vi holder børnefødselsdag fredag😍 Spøgsmålet er om jeg kan bruge dejen til muffinforme?
- Ann-Christine skrev:16. august 2017 kl. 10:19
Jeg har selv bagt chokoladekagen i faste muffinsforme og det egner den sig fint til – men jeg tror den vil hænge meget i papirsformene.
Der vil jeg næsten anbefale denne opskrift på chokolademuffins i stedet :)
- Katrine skrev:22. august 2017 kl. 21:13
Mmm den må vist prøves! Vil du afsløre, hvordan du laver ganache?
- Ann-Christine skrev:23. august 2017 kl. 13:33
Du kan enten søge på ganache i søgefeltet, så kommer der forskellige resultater med opskrifter frem eller prøve denne :)
Kh AC
- Malou skrev:27. august 2017 kl. 09:10
Hej….er det blot dobbelt op med alle ingredienser, hvis man laver to kager? Mh, Malou
- Lena skrev:8. september 2017 kl. 13:14
Hej. Hvordan ville du foreslå at lave chokoladeganachen??
Mvh Lena- Ann-Christine skrev:8. september 2017 kl. 14:28
Hej Lena,
Hvis du søger på chokoladeganache herinde på bloggen, så er der et par dejlige opskrifter på dette :)
Kh AC
- Pernille skrev:22. september 2017 kl. 16:40
Har nu bagt din chokoladekage 3-4 gange og det er verdens bedste chokoladekage….men hver gang må jeg bage den ca.10 min længere end angivet ellers er den flydende. Det er vel ikke meningen den skal være flydende? Kan godt se du skriver ubagt, men ?!?!
- Ann-Christine skrev:24. september 2017 kl. 10:32
Hvor er det dejligt at høre :)
-jeg tænker at det kan delvist være at vores ovne bager forskelligt eller at vores forme måske ikke er helt lige store (måske din kage er lidt højere og derfor skal have lidt mere …) Det er kun et gæt.
Kagen skal ikke være flydende, men ligge lige mellem flydende og færdigbagt, så den stadig føles ret ubagt i midten.
Men uanset, så er det endelig bare at bage den til du synes den er perfekt ♡
Kh AC
- lidia skrev:10. oktober 2017 kl. 16:08
Hej Anne-Christine
Vil høre om hvilken kage du vil bage, da jeg skal bage en kage i morgen til mit arbejde i anledning af mn fødselsdag i dag. Der er ca. 20 personer
vh lidia
- Ann-Christine skrev:11. oktober 2017 kl. 17:51
Hej Lidia,
Disse kager er alle mægtig gode til formålet: http://www.valdemarsro.dk/gode-kollega-kager/
Og stort tillykke med fødselsdagen :)
Kh AC
- Ida skrev:18. oktober 2017 kl. 12:46
Hej AC
Jeg er så heldig at jeg for 3 måneder siden blev mor til to dejlige børn. En dreng og en pige. I den rolige tid før fødslen faldt jeg over din blog. Det er hyggeligt at høre om hvordan livet med sådan et par ( meget større) størelser er hos jer. Chokolade-kagen er i ovnen nu og jeg glæder mig til ay dele den med nogle venner i weekenden. God dag. Kh Ida- Ann-Christine skrev:22. oktober 2017 kl. 20:56
Årh, hvor er det dejligt! Kæmpe stort tillykke med dine to små dejlige størrelser.
SÅ hyggeligt ♡
– ville ønske jeg i små glimt kunne skrue tiden lidt tilbage til dengang, hvor Johan og Julie var små. Totalt kliche, men når man kigger tilbage er tiden jo bare gået alt for stærkt ;)
Tak for din søde hilsen. Rigtig god barsel til jer og endnu engang tillykke ♡
Kh AC
- Lise skrev:22. november 2017 kl. 10:32
Virkelig lækker kage som jeg har bagt flere gange. Kunne man opgradere med saltkaramel og hvordan ville du gribe det an? Jeg tænkte om man kunne sprøjte det ned i dejen som med dine muffins.
- Ann-Christine skrev:23. november 2017 kl. 10:42
Jeg ville nok vælge at smøre den med saltkaramel og dernæst et lag chokoladeganache. Men det lyder også som en spændende ide med at sprøjte lidt karamel ned i kagen – fortæl endelig hvordan det blev ♡
- Marie Kjerstine skrev:22. november 2017 kl. 22:15
Så god kage!! Virkelig den bedste! Efter 15 minutter i ovnen smed jeg 150 friske hindbær henover kagen, så de lige sank en lille smule i kagen og bagte derefter færdig.
Komplimenterer chokoladen så godt :-)
Tak for en god opskrift.- Ann-Christine skrev:23. november 2017 kl. 10:51
Uhmm, det lyder virkelig skønt og lækkert ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
- Inge Lund Hansen skrev:9. januar 2018 kl. 09:00
Hvis man ikke har Expressomaskine hvad skal man så komme i som expressoshut inchokoladekagen
- Ann-Christine skrev:9. januar 2018 kl. 09:05
En halv dl anden god stærkbrygget kaffe – eller du kan undlade kaffen :)
- Julie skrev:3. februar 2018 kl. 15:55
Hej Ann-Christine.
Min kage havde ikke helt den lækre overflade som din. Kommer du den mon i en kold ovn?
- Ann-Christine skrev:5. februar 2018 kl. 14:50
I en forvarmet ovn – se evt videoen til opskriften, måske det kan hjælpe :)
- Maria skrev:18. februar 2018 kl. 15:10
Faldt over din opskrift og tænkte at den skulle da prøves 😊. Fulgte opskriften men kagen, til punkt og prikke, var kagen blev kun bagt ovenpå og var flydende indeni 😞 selv efter at have givet den ekstra tid. Hvad er gået galt?
- Ann-Christine skrev:18. februar 2018 kl. 16:00
Prøv gerne at se videoen til, hvor jeg viser opskriften – måske den kan hjælpe med svar.
Der er kæmpe forskel på ovne, så bagetiden kan godt variere fra ovn til ovn.
Kh AC
- Susanne Quvang skrev:10. marts 2018 kl. 13:42
Efter 25 min var kagen stadig flydende indeni. Den var klar efter fem kvarter i ovnen på 175 gr varmluft.
- Ann-Christine skrev:10. marts 2018 kl. 15:13
Det lyder alligevel som en ret stor forskel … Uanset hvilken ovn jeg har lavet denne kage i, så har jeg aldrig givet den mere end omkring 25 min i ovnen.
– se evt videoen hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften :)
- Louise skrev:13. marts 2018 kl. 16:45
Hej Ann-Christine,
Min datter har prøvet at lave denne kage to gange – og begge gange står hun med smør og chokolade – der bliver en grynet og delt masse – noget bud på hvad hun gør forkert ? Hun har brugt god dyr chokolade (85%) og både alm smør og Laktosefri.
På forhånd tak
Louise- Ann-Christine skrev:14. marts 2018 kl. 18:01
Hej Louise,
Har I mon set videoen hvor jeg viser opskriften – måske det kan hjælpe.
Uanset, så gør det ikke sport at smør/chokoladeblandingen er lidt grynet, det er blot fordi det tager lidt tid før chokoladen er smeltet ud til en ensartet masse. Temperaturen skal ikke være specielt høj, men blot til at chokoladen kan smelte.
Kh AC- Louise skrev:20. marts 2018 kl. 15:11
Kære Ann-Christine
Tak for dit hurtige svar. Min datter har set din video og vi tror at hun har haft for meget varme på smør/chokoladen blandingen (1. gang) og anden gang har hun hældt kaffen i inden chokoladen var smeltet …. summa summarum 😀 3. gang lykkedes det – dog skal kagen i vores ovn have 30 minutter….. og så er det en fantastisk kage.
Tak- Ann-Christine skrev:20. marts 2018 kl. 15:36
Dejligt at høre! Tak for din tilbagemelding, skønt at det lykkedes til sidst :)
Kh AC
- Christina Nymark skrev:2. april 2018 kl. 19:40
Planlægger at bage kagen til min datters 3 års fødselsdag næste weekend. Desværre virker linket til din ganache ikke (den linker til Lagkage af pandekager). Jeg kan ikke søge ganache frem – så jeg håber du kan hjælpe mig på vej hvis den nu har fået nyt navn.
- Ann-Christine skrev:3. april 2018 kl. 10:33
Hej Christina,
Opskriften på ganache er netop i den opskrift på lagkagepandekagr :)
- Amalie skrev:15. maj 2018 kl. 15:31
Hej! Skal den på køl, hvis den bages i dag, men først skal bruges i morgen?
- Ann-Christine skrev:17. maj 2018 kl. 07:12
Jeg sætter den normalt ikke på køl, men hvis der pt er meget varmt i dit køkken (pga sommervejret) så vil det være en god ide)
- Helle skrev:24. juni 2018 kl. 11:09
Jeg har LIGE taget denne kage ud af ovnen;) jeg over bager tit mine “ting” 🙈🙄 så gav den kun 18-20 min ved 175 varmluft.. men den var IKKE flydende i midten – så nu er jeg selvfølgelig bange for at den har fået for meget og er kedelig!?!
Jeg har en opskrift som minder lidt om denne – den er der bare INGEN mel i… og skal helst bages minimum 3 dage før og gerne stå 7 dage… jo længere -jo bedre! Den er også tung, men mega god..
kan denne stå 3 dage? For den var egentlig tænkt til mine kollegaer på onsdag, hvor jeg har fødselsdag. Skal den stadig stå på køkkenbordet med er klæde? Ikke i en lufttæt beholder?Mvh Helle
- Ann-Christine skrev:24. juni 2018 kl. 16:55
Hvis du ikke har givet den længere tid end de 18-20 min, så tvivler jeg på at den har fået for meget. Den skal gerne ‘falde lidt sammen’ efter et par timer, du kan evt løfte den og lade den falde ned på køkkenbordet i formen et par gange. Denne smager bedst fra dagen efter og kan også sagtens holde sig og er super lækker i nogle dage.
Jeg lader den stå enten under et klæde eller i en lufttæt beholder.
Kh AC
- Sofie skrev:3. juli 2018 kl. 10:12
Kan jeg bruge lidt vaniljepulver i stedet for vaniljestang? Ved godt stang er bedst, men vil gerne bage den NU og har ikke andet end pulver på lager. :) Hvis ja, hvor meget pulver vil du så anbefale? På forhånd tak for svar! Vh sofie.
- Ann-Christine skrev:3. juli 2018 kl. 11:15
Ja, det kan du sagtens altid gøre.
Vanilje er virkelig dyrt i øjeblikket, da det er steget voldsomt i pris de seneste år – så jeg bruger også lige så ofte vaniljepulver som vaniljestang. Jeg plejer at bruge en god stor knivspids usødet vaniljepulver som erstatning for en vaniljestang.
Kh AC
- Liva skrev:17. juli 2018 kl. 11:34
Hej Ann-Chrisitne.
Denne chokoladekage ser enormt lækker ud.
Jeg har noget Odense chokolade liggende, det er dog 70%. Kan jeg stadig bug dette og få en god chokoladekage ud af det :D ?Vh Liva Lauridsen
- Sara skrev:24. juli 2018 kl. 15:58
Hej, hvor høj bliver kagen? Tænker om man kunne flække den og lægge ganache inden i eller om det bliver noget rod? :)
- Ann-Christine skrev:30. juli 2018 kl. 17:23
Den er ret svampet, specielt på midten så jeg tror du i så fald skal komme 2 spsk ekstra hvedemel i + 1 tsk bagepulver og bage den lidt længere, så kan det fint lykkedes
- Maria Bruhn skrev:3. august 2018 kl. 14:16
Hvis man ikke har espresso shot. Hvad skal man så bruge i stedet?
PS tak for mange gode opskrifter
- Ann-Christine skrev:8. august 2018 kl. 17:46
Du kan fint undlade det eller blot bruge stærk kaffe
Tak for din søde hilsen
Kh AC
- Nadia Krog skrev:4. august 2018 kl. 12:32
Den ser virkelig lækker ud!
Jeg tænker at jeg vil bage kagen til min fødselsdag næste lørdag, men jeg skal ud og rejse hele ugen.Hvis jeg bager kagen i dag, tror du så, at det er bedst at jeg lægger den i fryseren lige efter den er afkølet og så tager den op så den står en dag fra fredag til lørdag, – eller at jeg lader den stå til i morgen, og så smider den i fryseren og tager den op lørdag?
Jeg har en tendens til at ødelægge mit bageværk, så jeg vil lige høre din anbefaling :-)- Ann-Christine skrev:8. august 2018 kl. 17:53
Hej Nadia,
Jeg tror det kommer til at gå helt fint uanset, hvilken løsning du vælger af disse to.
Men tag gerne kagen op af fryseren fredag, for at lade den tø langsomt op på køl.
God fornøjelse
Kh AC
- Bente Schoubye skrev:26. august 2018 kl. 13:29
Hjælp mig – hvad gør jeg forkert?
Jeg har nu flere gange forsøgt at bage den dejlige chokoladekage og desværre er det ikke lykkedes. Selvom jeg bager på 175 gr i 27 min er den stadig flydende. Den næste jeg bagte gav jeg 185 gr og den var også flydende efter 25 min. Nu forsøger jeg at sætte den i ovnen igen i håbet om at man kan bage videre på denKan du fortælle mig hvad der kan være galt.
Mvh Bente- Ann-Christine skrev:27. august 2018 kl. 07:50
Hej Bente,
Har du mon set videoen til opskriften, hvor jeg viser hvordan jeg gør? Måske den kan hjælpe lidt på vej.
Bagetiden kan variere en del fra ovn til ovn, og måske den skal have 30 min i din ovn. Men kagen skal gerne være lidt flydende i midten, da den sætter sig efter en dags tid – den er nemlig bedst 1-2 dage efter den er bagt.
Kh AC- Bente Schoubye skrev:27. august 2018 kl. 08:16
Hej Ann-Christine
Jeg har set videoen flere gange og bagte kagerne dagen før vi skulle spise dem.
Jeg kan se at der dannes et lag af fedt/smør i bunden af kagen og den bliver desværre ikke bagt. Hvad er mon galt?- Ann-Christine skrev:27. august 2018 kl. 09:03
Hej Bente
Ja, det lyder mystisk …
jeg har ikke selv oplevet det du beskriver, med at dejen skiller, så der ligger smør i bunden – det er ihvertfald ikke sådan den skal arte sig og derfor dukker følgende spørgsmål op her, som måske kan hjælpe på rette vej og måske er det ikke der den ligger:
– bruger du smør og ikke et smørbart blandingsprodukt. Jeg bruger øko smør.
– chokoladen; det er vigtigt at smør og chokolade bliver rørt helt ensartet i konsistensen, inden den røres i æg/sukker/mel-blandingen.
– sidst, måske prøv at komme en ekstra spsk hvedemel i. Der kan være en del forskel på mel og måske er det lige en ekstra spsk der skal til, for at samle dejen.
Håber det lykkedes – jeg krydser fingre ♡
Kh AC- Bente Schoubye skrev:27. august 2018 kl. 09:11
Tak for svarene.
Jeg har brugt økosmør og en god chokolade og det er sket to gange. Jeg vil forsøge med lidt ekstra mel og prøve at røre smør og chokolade bedre sammen.
Mvh Bente
- Anna skrev:5. september 2018 kl. 15:58
Hej!
Tak for altid lækre opskrifter og en virkelig inspirerende blog.
Jeg vil høre, om jeg kan bage kagen dagen inden servering og opbevare den på køl? :-)
Vh Anna- Ann-Christine skrev:6. september 2018 kl. 08:55
Den skal helst bages dagen inden, så det kan du sagtens – og den kan både opbevares på køl eller i et lidt køligt skab ved 18-19 grader.
Kh AC
- Tina skrev:9. september 2018 kl. 13:36
Hej A.C.
Har du nogen ide om hvor meget ekstra en dobbelt portion skal have, hvis den er i samme str form?
- Ann-Christine skrev:9. september 2018 kl. 14:58
Jeg vil næsten tro at den så skal have omkring 45 minutter, men hold endelig øje med den. Den må gerne være lidt ubagt i midten, når du tager den ud – den sætter sig til dagen efter.
- Stine skrev:6. oktober 2018 kl. 10:25
Hej,
Den kage ser så god ud, men det der stopper mig fra at bage den er det shot der skal i.. Det har jeg nemlig ikke helt tilgang til, og kan ikke selv lidt kaffe.. Så kan det erstattes af noget andet, eller kan man bare komme alm. kaffe i??
- Ann-Christine skrev:7. oktober 2018 kl. 09:46
Du kan fint undlade espresso, eller bruge almindelig kaffe.
- Tina skrev:19. oktober 2018 kl. 08:31
Hej Ann-Christine
To spørgsmål;
1) Jeg kunne godt tænke mig at lave en talkage – Tror du denne opskrift vil egne sig til at blive skåret ud til tal?
2) Ville man kunne erstatte de 3 spsk mel med mandelmel?
Vh Tina- Ann-Christine skrev:19. oktober 2018 kl. 12:10
Hej Tina,
Jeg tror fint den kan bruges til talkage :)
– har ikke selv testet den med mandelmel, så det skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed, men hvis jeg testede det ville jeg nok komme 5 spsk mandelmel i.
Kh AC
- Sandra skrev:24. oktober 2018 kl. 10:45
Hej Ann-Christine. Nu håber jeg, du ser mit spørgsmål inden i morgen, da det er der, jeg skal bage kagen. Jeg vil gerne bage denne til ca. 50 personer. Og der må gerne være ca. 2 stk. til hver (dog ikke som portionsanretning, men bare ‘skær-selv’). Kan den laves i en alm. størrelse bradepande? I så fald; hvor mange gange kage portioner, tænker du en bradepande kan rumme, så den stadig bliver som originalen? Giver det mening? Hilsen Sandra
- Ann-Christine skrev:24. oktober 2018 kl. 11:15
Hej Sandra,
Jeg har faktisk aldrig bagt den i så store mål, så skal ikke helt kunne sige hvor meget du kan fylde i en bradepande – men jeg vil umiddelbart gætte på x3 (måske 4). Holde endelig godt øje med den, for den skal have noget længere tid i bradepande end i en alm springform. Jeg vil anslå omkring 40-45 minutter, men det er kun et bud og kommer meget an på ovnen.
God fornøjelse
Kh AC- Mette skrev:5. november 2018 kl. 22:15
Har du et godt tip til en god chokolade man kan bruge til denne kage, som man kan købe i et supermarked? :)
Jeg har planer om at lave dobbeltportion og bruge kagen til en talkage med skovbærmousse “bomber” ovenpå :)- Ann-Christine skrev:6. november 2018 kl. 07:20
Jeg ville selv gå efter en økologisk variant mellem 55 og 70 % kakaoindhold.
Irma har en økologisk chokolade på 55 % (den fåes også i nogle Super Brugsen butikker) og ellers har Coop butikkerne en fra Änglemark på 70 %. Alt det er jo smag og behag, og jeg synes generelt man kommer godt afsted med at vælge en chokolade som man godt kan lide at spise i ren version, den må blot ikke være for sød til denne kage, men det rammer man glimrende med en kakaoprocent på over 55 % (og helst under 70% )
Lyder som en super skøn kage du har planer om, rigtig god fornøjelse med den.
Kh Ann-Christine
- Celeste skrev:12. november 2018 kl. 10:11
Hej
Jeg elsker denne opskrift..Den hitter altid!
Nu læste jeg i en af dine kommentare et sted af nan kunne lave salt karamel og komme ovenpå. (Den saltkaramel fra dine muffins opskrift)Hvornår skal den på? Dagen efter når jeg servere? Lige efter den er kommet ud af ovnen?
Kagen falder jo sammen så jeg tænker der vel danner sig en pøl i midten hvis jeg venter til den er faldet sammen?Tak for en skøn blog!
Kh.Celeste
- Ann-Christine skrev:12. november 2018 kl. 12:29
Jeg plejer selv at smøre den op umiddelbart inden servering eller efter den er kølet af. Synes det fungere fint, men måske det også fungere glimrende med karamellen lige efter den er taget ud af ovnen … det skal jeg ikke kunne sige :)
Tak for din søde hilsen, så dejligt at høre!
Kh AC
- Nina skrev:17. november 2018 kl. 21:24
Hej. Har bagt to i går til min søns fødselsdag i dag, men vi har en hel kage tilbage. Har du erfaring med, om den kan fryses? Så kunne den ryge på bordet næste weekend, når den står på fest igen😜 Den smager rigtig dejligt.
- Ann-Christine skrev:19. november 2018 kl. 08:09
Det kan den sagtens – og den er i øvrigt også fabelagtig til romkugler de luxe :)
- Lotte skrev:30. december 2018 kl. 11:25
hej
først tak for mange gode opskrifter (også andet end kage ;-))jeg vil gerne bage chokoladekagen i portioner (muffinsforme), hvor lang tid skal de så mon have?
på forhånd tak, og godt nytår!
kh Lotte- Ann-Christine skrev:30. december 2018 kl. 21:13
Jeg giver dem omkring 8-9 minutter i en muffinsform, men hold endelig øje med dem, for det kan variere fra ovn til ovn.
Rigtig godt nytår og mange tak for din søde hilsen♡
Kh Ann-Christine
- Diana skrev:28. januar 2019 kl. 05:27
Så fik man prøvet den og hold da op, den er bare lækker og den blev spist helt op! :) Jeg tænkte at jeg ville lave den til barnedåb til omkring 50 gæster og så ville jeg putte hindbær mousse ovenpå – Vil kagen kunne holde til det, eller skulle man bruge en anden form for kage?
Vi holder festen om lørdagen, så tænkte jeg at lave kagen torsdag aften, lave moussen og putte den på fredag så det kan sætte sig til lørdag i køleskabet? Eller har du andre forslag? Yderligere ville jeg høre hvor meget jeg skal fordoble opskriften til så mange mennesker? :)- Ann-Christine skrev:28. januar 2019 kl. 20:35
Hej Diana,
Hvor er det dejligt at høre!
– og jeg synes det lyder som den herligste plan med hindbærmousse – det har jeg selv haft succes med, har blot ikke fået delt min opskrift på dette endnu. Men det vil helt sikkert blive lækkert og jeg ville gøre præcis som du beskriver ift dagene.
God fornøjelse
Kh AC
- Maria skrev:29. januar 2019 kl. 16:49
Hej
Den ser lækker ud, den vil jeg prøve. Det undrer mig dog, at du putter bagepapir en i springform? Jeg plejer bare at åbne formen. Jeg har aldrig set nogle før, som putter bagepapir i. Er det bare mig??- Ann-Christine skrev:29. januar 2019 kl. 18:35
Kommer an på hvilken form man har … gør endelig bare som du finder bedst ;)
- Tina skrev:31. januar 2019 kl. 00:11
Hej, hvordan opbevarer du bedst kagen så den er lækker to dage efter? Den ser lækker ud!
- Ann-Christine skrev:31. januar 2019 kl. 10:55
Den kan enten opbevares i køleskab (hvor den skal tages ud 2-3 timer inden servering) eller i et lidt køligt lokale/skab i lufttæt beholder ved 17-18 grader.
God fornøjelse med den
Kh AC
- Jesper skrev:1. februar 2019 kl. 13:47
Hejsa ann-Christine. Jeg skal lave den i morgen og ville bare høre om det er en fejl, at der ikke er bagepulver i opskriften?
- Ann-Christine skrev:1. februar 2019 kl. 13:58
Hej Jesper,
Jeg bruger ikke selv bagepulver i min chokoladekage – men det kan man sagtens gøre hvis man gerne vil have en lidt mere luftig kage, i så fald vil jeg forslå også at komme 1-2 spsk ekstra hvedemel i.
Min chokoladekage er mere smovset og ikke så luftig i krummen. Men det er helt sikkert en smagssag og begge dele er jo lækkert :)
God fornøjelse
Kh AC
- Laura Rasmussen skrev:5. februar 2019 kl. 17:34
Uhh din opskrift ser god men tror du lemoncurd, evt blandet op med noget flødeskum, ville være godt ovenpå denne chokoladekage?
- Ann-Christine skrev:7. februar 2019 kl. 08:25
Uhmm, ja kan kan du og det vil være rigtig lækkert ♡
- Anh skrev:16. februar 2019 kl. 00:11
Hej Ann-Christine,
Jeg skal bage denne kage til på søndag, hvor jeg holder fødselsdagsbrunch.
Jeg vil høre om den er bedst, hvis man laver den på dagen, eller om man kan lave den dagen før, og så stille den på køl? Eller om du forslår, at man kan lave dejen dagen før, og så bare bage den på dagen. Hvad synes du?
Jeg spørger fordi, der bliver travlt med at lave brunchen, og jeg derfor næsten ikke kan finde tid til at lave hele kagen om morgenen.P.S fortsæt det gode arbejde :)
Mvh Anh- Ann-Christine skrev:16. februar 2019 kl. 09:05
Hej Anh,
Chokoladekagen skal helst bages færdig dagen før (eller to dage før, kan man også sagtens) så det passer jo perfekt ind i planerne :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
God weekend
Kh AC
- Frederikke skrev:18. marts 2019 kl. 23:14
Hjælp!! 😁😁
Jeg har netop bagt kagen så den er klar til at blive spist om to dage. Jeg har prøvet at læse kommentare her, men så vidt jeg kan se har du både skrevet, at kagen SKAL på køl og kagen IKKE SKAL på køl. Så hvor skal den stå? Og skal det være lufttæt indpakning?Og tak for dine mange mange skønne opskrifter. De er altid en sikker vinder 😊
- Ann-Christine skrev:19. marts 2019 kl. 14:21
Det kommer lidt an på temperaturen. Hvis det er en varm sommer, så køleskab og ellers blot lidt køligt. Jeg opbevarer den helst ved 17-18 grader – men det fungere fint begge dele (og den kan også sagtens blot stå overdækket på køkkenbordet, hvis der ikke er varmt) Lufttæt beholder er mest nødvendigt på køl, så den ikke tager smag fra andre ingredienser i køleskabet.
Tak for din søde hilsen, det er så dejligt at høre ♡
Kh AC
- Anne Marie skrev:9. april 2019 kl. 11:37
Hej
Tusind tak for en fantastisk blog – jeg bruger den ofte :-)
Og en super lækker chokoladekage – kan fryses også stadig være lige så lækker.- Ann-Christine skrev:9. april 2019 kl. 16:14
Hej Anne Marie,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Chokoladekagen kan fint fryses ned, og er også virkelig lækker efter optøning.
Kh AC
- Therese skrev:16. april 2019 kl. 12:55
Hvor lang tid skal kagen ca. have, hvis man bager dem i muffinforme? Den ser god ud!
- Therese skrev:16. april 2019 kl. 12:57
Jeg fandt svaret! Havde bare mistet overblikket efter at have scrollet gennem de første mange :)
- Olga skrev:10. maj 2019 kl. 12:00
Hej Ann-Christine,
Tak for en masse skønne opskrifter – din blog er på det seneste nærmest blevet min faste kogebog.Jeg skal holde 7-års børnefødselsdag for en flok søde piger i næste uge, og min datter er vild med chokoladekage, og jeg overvejer at prøve mig med denne. Men jeg tænker at bage den som minimuffins – hvor lang tid skal de mon bages?
På forhånd tak for hjælpen,
Olga- Ann-Christine skrev:11. maj 2019 kl. 08:12
Hej Olga
Hvor er det dejligt at høre ♡
Det skal nok have omkring 9-11 minutter, men hold gerne lidt øje med dem
Tusind tak for din søde hilse ngo rigtig god fødselsdagsfest til din datter.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
- Louise skrev:14. maj 2019 kl. 20:53
Opskriften på chokoladekage ser kanon super lækker ud. Bliver den tør? Vil gerne lave dagen inden jeg skal servere.
- Ann-Christine skrev:15. maj 2019 kl. 13:42
Nej, det gør den slet ikke – faktisk bliver den bedst af at blive bagt 1-2 dage før servering
- René Seehou skrev:30. maj 2019 kl. 13:10
Hej
Bruger ofte jeres gode opskrifter når jeg skal lave mad. har netop lavet jeres chokoladekage og bagt den 40 min ved 180 grader i en springform D22cm. Kagen er meget flydende efter bagning. Skal den være dette. Har tjekket min ovn om den varmer korrekt!- Ann-Christine skrev:30. maj 2019 kl. 13:16
Hej René
Tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre.
Kagen skal gerne være lidt blød i midten, men ikke flydende.
Jeg oplever ikke selv at skulle bage den længere tid end beskrevet, men det lyder helt sikkert som om din skal have lidt længere tid.
Bruger du varmluft, for ellers kan det være der den ligger. Hvis du ikke bruger varmluft, så skal ovnen nok stå på 195-200 grader i stedet for 175 grader ved varmluft.
Kh AC
- Karin skrev:7. juni 2019 kl. 15:41
Det er en vildt lække chokoladekage 😊
Kan den fryses?
Jeg kunne godt tænke ar bage den til en fest, men har brug for at den kan bages en uges tid før.- Ann-Christine skrev:7. juni 2019 kl. 17:32
Hej Karin,
Den kan sagtens fryses, og den er lige så lækker efter at være frosset som før, så det kan du sagtens.
God fornøjelse
Kh AC
- Rikke skrev:8. juni 2019 kl. 11:54
Hej Ann-Christine
Jeg er ikke nogen god bager og jeg spiser heller ikke ret meget kage. MEN jeg har prøvet din opskrift på rabarberkage og den blev faktisk vildt god. Nu vil jeg prøve med din “verdens bedste chokoladekage”. Men kan du skrive ved dine opskrifter om de er fryseegnede?
Hilsen Rikke- Ann-Christine skrev:8. juni 2019 kl. 16:25
Hej Rikke,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre det blev en succes med rabarberkagen.
Der kommer info om fryseegnethed på alle opskrifter inden så længe. Men indtil da, så kan både chokoladekagen og rabarberkagen fint fryses og ellers spørg endelig bare :)
Kh AC
- Evelin skrev:8. juni 2019 kl. 14:53
Virkelig skøn kage. Her i familien har vi et tick med revet appelsinskal og saft, så jeg tilsatte lidt revet appelsinskal, og det smager skønt med det lille strejf af appelsin. Pyntede kanten med flødeskum og jordbær og resten af kagen pyntede mit barnebarn.
- Ewa skrev:2. juli 2019 kl. 09:44
Tusind tak for nogle skønne opskrifter :) På fredag har jeg sidste dag på arbejdet og jeg har inviteret en masse mennesker til kage. Derfor er jeg nok nødt til at bage 3-4 af disse. Du nævner på YouTube at hvis man skal lave flere, så skal de have lidt længere tid – mener du også hvis de hver er i sin springform, eller er det mere hvis man bager hele dobbeltportionen i fx en større form.
Undskyld spørgsmålet for jeg er helt nybegynder :) Men SÅ dejligt at du forklarer og viser alt på YouTube.- Ann-Christine skrev:3. juli 2019 kl. 09:40
Hej Ewa,
Tusind tak for din søde hilsen, og det er virkelig fint du spørger!
Hvis du bager dem i hver sin springform, så behøver du ikke tage hensyn til at de skal have længere tid.
Rigtig god fornøjelse og rigtig skøn sommer til dig.
Kh AC
- Niels skrev:6. juli 2019 kl. 13:58
Hej Ann-Christine
Tak for de gode opskrifter du lægger ud.
Hvis man bager denne opskrift i en spring form på D.18cm, har du så en ide om hvor lang tid den cirka skal have?
Mvh.
Niels- Ann-Christine skrev:6. juli 2019 kl. 19:09
Hej Niels,
Mange tak for din fine hilsen :) – du skal nok regne med 25-30 minutter med en diameter på 18 cm, men hold endelig godt øje med den, da det kan variere fra ovn til ovn. Den skal gerne være en anelse ubagt i midten.
God fornøjelse
Kh AC
- Josefine Johanne Thomsen skrev:9. juli 2019 kl. 20:17
Hejsa. Kan man bruge margarine til at bage den med?
- Bitten pedersen skrev:20. juli 2019 kl. 13:29
Glæder mig til at smage dun chokoladekage. Hvordan opbevarer jeg kagen til i morgen.
- Ann-Christine skrev:20. juli 2019 kl. 13:49
jeg synes den optimalt opbevares lidt køligt omkring 16-18 grader – men her om sommeren går det også fint med køleskabet. Tag den gerne ud af køleskabet 2-3 timer inden servering.
God fornøjelse
Kh AC- Bitten Pedersen skrev:21. juli 2019 kl. 15:52
Tak for det gide råd, kagen skal spises i aften.
Kan resten af kagen fryses?- Bitten Pedersen skrev:25. juli 2019 kl. 18:14
Det er en fantastisk dejlig kage 👍😁
Tak for gode råd
- Jeannette skrev:1. august 2019 kl. 19:44
Hej. Nu har jeg prøvet at bage den lækker chokolade kage idag, da jeg først skal bruge den imorgen. Den virker som om den ikke er bagt, da den virker flydende indeni. Selvom den skal sætte sig. Kan man give den lidt ekstra i ovnen i morgen, hvis den stadig ikke har sat sig.
- Ann-Christine skrev:1. august 2019 kl. 19:55
Jeg vil næsten forslå, at du lige giver den 10 minutter mere nu og derefter lader den sætte sig på køl natten over.
Kh AC
- birgitte skrev:29. august 2019 kl. 10:24
Superlækker kage – dog var kagen totalt flydende, da jeg tog den ud af ovnen på trods af, at jeg bagte den i 25 minutter på 170 grader i luftovn – jeg gav den 200 grader i 20 minutter og den var lækker og svampet i flere dage efter
- Conny skrev:2. september 2019 kl. 09:59
Jeg har fået købet en stor portion Callebaut Strawberry Callets, kan jeg bruge det som chokolade?
- Ann-Christine skrev:2. september 2019 kl. 10:08
Jeg har ikke smagt den chokolade, så skal ikke kunne sige det med sikkerhed. Men så vidt jeg husker, er den lavet på hvid chokolade og så tror jeg den bliver alt for sød med denne opskrift. prøv evt i stedet opskriften på blondies, hvor der er taget højde for sødmen i hvid chokolade.
- Louise Katrine Johnsen skrev:2. september 2019 kl. 20:21
Kan man lave den som glutenfri? Kan man erstatte hvedemelen af noget andet??
Havde en kollega som bagte den, og den var simpelthen for lækker 😍- Ann-Christine skrev:3. september 2019 kl. 14:21
Jeg tror fint du kan erstatte med 6 spsk mandelmel :)
- Maria skrev:10. september 2019 kl. 07:06
Hej Ann-Christine
Hvor længe skal kagen bage hvis den laves i silicone muffinforme?
- Ann-Christine skrev:10. september 2019 kl. 15:59
Omkring 10 – 12 minutter ca – men det kan variere lidt fra ovn til ovn. Hold øje med at de stadig er bløde i midten når de tages ud.
Kh AC
- Tina skrev:27. september 2019 kl. 08:32
Hej. Jeg tænker, at jeg vil prøve at lave den i morgen. Jeg bager ikke så tit, så dejligt, at du har lavet en video ☺. Du siger, at den skal ud, selvom den ser lidt ubagt ud og at den skal stå på køkkenbordet. Skal man ikke være nervøs ved det, når der er æg i? Og hvis man har den i 2-3 dage, skal den så ikke i køleskab? Dbh ☺ Tina
- Ann-Christine skrev:27. september 2019 kl. 12:25
Hej Tina,
Hvor lækkert!
Jeg er ikke selv bekymret for rå æg i mad, og bruger fx også rå økologiske æggeblommer i retter der ikke varmes. Men det er helt uden tvivl en smagssag og noget man må vælge efter hvad man har det bedst med – inkl i denne kage.
Du kan fint opbevare den på køl eller blot køligt. Sørg blot endelig for at tage den ud af køleskabet 2 timer før den skal serveres, så den ikke er kold ved servering.
Kh AC
- Nadja Holm Jensen skrev:9. oktober 2019 kl. 22:47
Hej
Hvis man vil lave en bradepande, hvor mange gange vil du så gange opskriften op?
Vh Nadja- Ann-Christine skrev:10. oktober 2019 kl. 09:02
Hej Nadja,
jeg vil nok gange den med 3, tror jeg. Vær obs på om den skal have en anelse længere tid, og hold godt øje, for den skal endelig ikke have for meget og skal gerne stadig være blød på midten.
Kh AC
- Ann-Christine skrev:17. oktober 2019 kl. 12:58
Med alle ovne kan bagetiden variere en del når det kommer til kager og brød – så endelig giv den en anelse mere, til du vurdere den har fået nok – men vær meget opmærksom på at kagen tages ud af ovnen, mens den stadig er blød i midten, for ellers bliver den kedelig.
Den sætter sig og bliver helt perfekt til i morgen, hvor den er allerbedst.
- Vivian skrev:1. november 2019 kl. 12:35
Den var dessert til en fødselsdags middag. Serverede is og frugter til. Den var lækker. Tror bare min kaffe var lige en bønne for stærk. Alle var vilde med den.
- Ann-Christine skrev:1. november 2019 kl. 17:09
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
- Rie skrev:8. november 2019 kl. 12:30
Hejsa!
Det er første gang jeg kommenterer men bestemt ikke første gang jeg bruger en af dine opskrifter. Det er en virkelig dejlig blog du har og jeg tjekker altid dine opskrifter ud først når jeg skal igang med noget!
Selv min mand er fan :-)
Men vil spørge om een her chokoladekage egner sig til en skoleklasse; min søn fylder snart 6. Her tænker jeg på om den kan spises med fingrene uden at klassen forvandles til et krumme-helvede ;-) eller om du har et bedre bud, tænker den skal pyntes med smørcreme i forskellige farver gerne så det ligner noget ninjago-agtigt noget, men det skal jeg nok selv tage ansvaret for :-)
Tak for dejlige opskrifter og gode undskyldninger for overspringshandlinger
De bedste hilsner Rie- Ann-Christine skrev:8. november 2019 kl. 12:40
Hej Rie,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det skønt at høre at I er glade for mine opskrifter ♡
Denne kage er meget som en saftig brownie og den vil fint kunne fungere – men jeg synes måske alligevel at denne denne talkage være mere perfekt til formålet. Blot bag en dobbeltportion af kagen i en alm bradepande med bagepapir og så er den rigtig god at pynte med smørcreme.
Rigtig god fornøjelse med det :)
Kh AC
- Joeanna D. Eggertsen skrev:12. november 2019 kl. 12:23
Super lækker kage!!
Og det bedste ved den er at man kan bage den dagen før man skal bruge den :-DVille man kunne lave den glutenfri?
- Ann-Christine skrev:13. november 2019 kl. 10:16
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Du kan prøve den med mandelmel eller glutenfri mel – mener der er lidt info i kommentarfeltet fra andre læsere der har testet det :)
Kh AC
- Janne skrev:1. december 2019 kl. 15:09
Hej
Jeg kan godt lide at bage.Men jeg kom til at tænke på når der beskrives smør , er det så Lurpak der menes eller alle disse blandings smør produkter der er kommet . Hvad er bedst til dette.
Med venlig hilsen
J- Ann-Christine skrev:1. december 2019 kl. 17:39
Hej Janne,
I alle mine opskrifter har jeg brugt økologisk 100% smør (ingen blandingsprodukter) – og det kan enten fra naturmælk, Thise, Lurpak eller lign.
Kh AC

Jeg hedder Ann-Christine, er mor til to skønne 10 årige og gift med Martin.
På Valdemarsro deler jeg mine skønneste madopskrifter, rejseguides, inspiration til gode bøger, samt en små hverdagslykkeglimt.
Læs mere om Valdemarsro her >>
Se med når jeg laver mad i mit køkken ...
Har du lyst til at se mine opskrifter på video - så kig endelig med indenfor, når jeg laver mad i mit køkken på
Valdemarsro YouTubekanal her >>