Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladekage/

Chokoladekage

Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.

Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig, lækkert svampet og en smagseksplosion i munden.

Det er store ord om en kage – men det er jo altså også verdens bedste chokoladekage efter min mening.

Jeg giver gerne kagen en lille smule espresso, som understreger smagen af chokolade og gør den ekstra intens. Kaffen kan fint undlades, hvis man ikke er til et strejf af kaffesmag, men jeg synes det er toppen!

Hvis man vil kredse lidt ekstra om chokoladekagen, så smører man den med en cremet og fløjsblød ganache inden servering – det er luksus med luksus på.

Når det er sæson for jordbær, hindbær og blåbær, så er det et hit at pynte kagen med bær og om vinteren er den skøn, bare som den er. Eller med en bær coulis og vanilje is til.

PT45M

Chokoladekage

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade, omkring 60%
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 espresso, shot eller stærk kaffe
  • 1 nip salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeKlik for at se video, hvor jeg laver opskriften her >>

Kom smør i en gryde og smelt det over mellem varme. Imens piskes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en luftig masse, når æggemassen er skummende og luftig piskes hvedemel i.

Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen og den finthakkede chokolade kommes i. Rør rundt til chokoladen er smeltet, tilsæt et espressoshot og et nip salt og hæld derefter langsomt chokolademassen over i æggemassen, under omrøring.

Beklæd en rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter (bagetiden afhænger meget af hvilken ovn man bruger)

Kagen skal gerne føles lidt ubagt inden i, den sætter sig og er allerbedst at servere dagen efter den er bagt. Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen.

Opskriften er til 8 personer