Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladekage/ Afternoon tea Dessert, Festmad, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert

Chokoladekage

Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.
Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig med rigtig god chokoladesmag, lækker svampet og en smagseksplosion i munden.

Det er store ord om en kage – men det er også verdens bedste chokoladekage efter min mening.

Chokoladekagen skal gerne bages 1-2 dage før den serveres.

Prøv også: mange flere lækre kage opskrifter >>

PT60MPT30M8

Chokoladekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 70 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 200 g mørk chokolade, grofthakket
  • 2 spsk stærk kaffe
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme.

Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk det lyst og luftigt. Rør til sidst hvedemel og salt i blandingen.

Tag gryden med smør af varmen og rør chokolade og kaffe i. Rør det godt igennem, til chokoladen er smeltet, og det er helt ensartet.

Rør langsomt chokoladeblandingen i dejen og rør det godt igennem til en helt ensartet dej.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt i midten. Den sætter sig til dagen efter, og den er bedst at bage 1-2 dage før servering. Bank formen let mod bordpladen, når du tager kagen ud af ovnen, så den falder en smule sammen. Stil den i køleskabet, når den er kølet af.